Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   36 / 221
(#) Buvarruha válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Ja és érdemes a processzorra extra hűtést tenni a hosszú távú működés érdekében. A mellékelt képen láthatod a processzor túloldalán a nyákot. Ez ugyanolyan, mint a tied, vajon mennyire melegedett?
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2014

17MB61-2.jpg

(#) djsms hozzászólása Máj 15, 2014 /

Sziasztok!

Van egy LG 42LE8500-as tv-m. Szétesik rajta a kép, kockaháborút lehet nézni... Bekapcsoláskor az LG logo is! Merre érdemes a hibát keresni, illetve érdemes-e küzdeni vele?
(#) Buvarruha válasza djsms hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Mainboard vagy T-con. Én melegítéssel próbálgatnám, hogy melyik. Ha valamelyik processzorát melegíted ás változik a kép tartalma, vagy akár helyre is áll megvan a hibás panel.

Ha tudsz készíts fotót a képéről.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
(#) djsms válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Rendben, holnap szétkapom!
(#) Buvarruha válasza djsms hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Ha a kondik melegítésére is reagál vagy jobban, akkor lehet, hogy a kondicsere is megoldja.
(#) djsms válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Melegítésre nem változott semmi... Képet majd készítek, az kimaradt

még képek
(#) djsms hozzászólása Máj 16, 2014 /

Még annyi, hogy áramtalanításonként változik az "effekt". A piros ruhás embernél pl jó kis c64 grafika szerű lett az egész, máskor meg a körvonalak kockásodnak be erősen, de pl az arcok tűélesek.
(#) Buvarruha válasza djsms hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Lehetséges, hogy egyszerűen zajos már a tápja a mainboard-on cseréld az összes SMD elkót vagy, ha van szkópod keress zajos tápot processzorokhoz közel..
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014

Nem öreg a TV és egyik pillanatról a másikra jött elő a hiba, semmi előjele nem volt. Szkópom sajnos nincs még Én inkább memória hibára gyanakodok, számítógépek esetében a videokártyák viselkednek így,ha ventilátor hiba miatt megsülnek. De persze lehet tévedek, nem vagyok lapostv szerelő
(#) Buvarruha válasza djsms hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Nem feltétlenül tévedsz, igazad lehet, de a táphiba is pont ugyanígy néz ki, meg persze kinézhet másképp is. A kondicserében az a jó, hogy olcsón megoldható egy pákával. Ilyen 220uf 16V stb. LowESR kondik 30-40Ft-ba kerülnek. Párszázból megvan a készlet és ártani nem árt neki az biztos.
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Máj 25, 2014 /

Sziasztok! Hoztak hozzám egy LCD TV / HiSense LCD4204/ táppanelt javításra, mert egy STR x6769-nek hiányzik az egyik lába, nem ér le a panelig, hosszabbítsam meg! Rendeltem bele újat, meg egy marék alkatrészt kicseréltem körülötte, amit a villany agyonvágott. Vissza Vittem, be raktam tökéletesen indul a Tv, viszont a háttérvilágításban villog mind 20 cső. Mind a 2 oldalon van inverter panel, a képen a jobb felső sarokból meg az XPE005-6 a két 24V-os táp rájuk. Amiket cseréltem a középső trafó vonalában lévő ágon volt. 23,4V-ra esik le a tápja, mikor villog, de ráraktam egy 10ezer µF-os kondit, s nem változott semmit. A trafókat nézegetve, méregetve, sem elszíneződést, sem áthúzás nyomot , sem ellenállási differenciát nem találtam. Egyesével lehúzogattam a csőcsatlakozásokat, megint csak semmi változás. /Gondolván, hátha valamelyik áthúz, de sziszegést sem hallottam. ha 1 csövet lehúzok ugyanolyan a lüktetés üteme, ha valamelyik kilógna a sorból szerintem valami változást produkálna. / Így nem láttam értelmét, meg /pill nincs is annyi helyem, hogy ezt meg tegyem. / Bármilyen ötletet szívesen veszek! Én már kifogytam belőle! Kössz, Üdv: Mike

IMG_2893.JPG

(#) Buvarruha válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 25, 2014 /

Ha nem a táp miatt, akkor hibás az inverter.
(#) djsms válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 25, 2014 /

Kondikon nincs zaj, más lesz a baja... (Szkóppal megnéztük és cserélgettünk is azért)
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

A csövek mind a 2 oldalán van 1-1 panel, a bal oldali a Master feliratú. Sajnos leírást, rajzot nem találtam, de nem lehet hogy a 23,4V -ot kevesli, és azért tiltana le? Ja, és a 2 panel középen össze van kötve egy szalagkábellel.
(#) Buvarruha válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

A 23.4V nem kevés, elmegy 20-al is, ha az stabil.
(#) Chipmunk1960 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

Szia, Köszi az infót, közben átmértem/néztem még-egyszer mindent. Most észre vettem, /borús volt az idő/, ha lehúzok egy csatit, a mellékelt kép alapján látszik, hogy 2 kis-trafó közepe közösítve van, a 2 széle megy 2 csőre, a másik oldalán, szintúgy. a villogás frekvenciája kicsit megváltozik. Viszont az egyik csatinál / csőpárnál, nem látok semmi változást. De ha a kimenethez közelítek egy fázisceruzával, vagy egy gagyi mutatós V mérővel, amibe még raktam +ban ellenállást, látszólag ugyanakkora feszt ad ki, mint a többi. Ezekből arra merek következtetni, hogy csőhiba. Ha besötétedik, majd leellenőrzöm még-egyszer, akkor többet látok. Üdv:Mike

IMG_2897.JPG

(#) Buvarruha válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

Ez nem csőhiba. Invertert lehúzott csövekkel tesztelni nem lehet és kárt is okozhat benne, ilyet ne csinálj. Kevesebb terheléssel gondolom lassabb ütemben kapcsolgatott, vagyis a táp a hibás és ott nem valószínű, hogy stabilan megvan a feszültség és a 10000Uf-os kondenzátor sem megoldás. Az inverteren lévő többezer voltos feszültséget (induláskor, üzemközben 1.5KV) szintén nem szokás és életveszélyes fázisceruzával "mérni", ráadásul nem bizonyít semmit.

Szerintem ne erőltesd ezt tovűbb, mert megölöd magad.

Ja és mivel újraindul, biztos, hogy valami tápelllátási gond van, ugyanis hiba esetén nem indul újra az inverter amíg újra nincs engedélyezve a main felől, vagy újra nem indul a tápja.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2014
(#) Sokee hozzászólása Máj 27, 2014 /

Sziasztok! A következő a problémám, lenne egy 37"-os samsung lcd-tv, gondolt egyet és fehér lett a kép, nagyon halványan látszik az adás, van hogy erősödik a kép mintha jönne vissza, de aztán megint elfehéredik... Távra reagál, menüt előtudtam hozni és hang is van. Mi lehet a probléma, meghalt a kijelző, esetleg valami kondi vagy mi szokott ilyenkor elszállni? Köszi előre is!
(#) Buvarruha válasza Sokee hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Vagy kijelző, vagy T-con, de akár main hiba is lehet, vagy táp. Ezek felsorolása nem segít. Én kezdetnek a T-con-on ellenőrizném a tápfeszeket és tisztaságukat szkóppal.
(#) Chipmunk1960 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Szia, Köszi a tanácsokat, bevallom őszintén, hogy nem ismerem ennek az inverter részét. Szerintem túlságosan elbonyolították. A csalánba pedig nem csap a mennykő! Egyébként köszi az aggodalmad! Én a neten nem találtam semmi hasonlót, ha esetleg tudsz, dobj meg egy linkkel légyszi. Üdv: Mike
(#) Buvarruha válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Nincs az túlságosan elbonyolítva, a többit kerek perec nem értem. Mit nem tlaáltál és milyen linkről beszélünk?
(#) Sokee válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 28, 2014 /

Igazából még nincs nálam, egy ismerősömé, pár napja romlott el és mondta hogy ő nem foglalkozik vele, eltudnám hozni olcsón 10-15-ezerért, csak kiváncsi voltam hogy érdemes-e belemenni mert ha halott az lcd akkor nem érdemes vele foglalkozni, azért kérdeztem hogy ez milyen hibára utal.
(#) Buvarruha válasza Sokee hozzászólására (») Máj 28, 2014 /

A személyes véleményem szerint a legvalószínűbb a T-con hibája, az sem kizárt, hogy csak egy fesz mászik el rajta (gamma, stb.), ami T-con cserével javítható, ha máshogy nem is, ha LC370WX1 a kijelző, akkor még van is hozzá T-con-om, de erre ne alapozz, mert amíg nem látom nem tudhatom biztosan. Én 10-ért azért elhoznám, legrosszabb esetben is ki tudsz jönni belőle nullára, ha az inverterét, mainboardját eladod. Sőt az említett kijelzőhöz nemrég vettem invertert 15-ért és nem is volt rosz ár, szóval lehet benne fantázia, ha olcsón adja.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2014

Rendben köszi a segítséget! Egyébként jut eszembe úgy adta meg magát, hogy Playstation van rákötve hdmi-vel, nézte a tv-t és átváltott hdmi-re hogy játszik egyet és akkor fogadta a fehér képernyő.

Érdekes, ha monitor lenne azt mondanám, hogy az újrabekapcsoláskor megdöglött a T-con-on a DC-DC konverter, de a TV-k nem kapcsolgatják a kijelzőt, mint a monitorok.. Ettől akár a main is lehet a ludas, de lehet, hogy nincs is jelentősége annak, hogy mi történt éppen.

Nem tudom az esetleg közrejátszhatott-e hogy felbontást kelett váltania, mert az adás nem fullhd, viszont a ps igen.

Kijelző szempontjából nem, mert nem kapcsolgatják a TV-k ilyenkor, mint a monitorok.
(#) Chipmunk1960 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 29, 2014 /

Erről a master-slave rendszerű inverterről nem találok kapcsolási rajzot. A táp megvan, nem zajos, a csövek szerinted jók, akkor csak az inverter modulban lehet valahol a probléma kulcsa.
Következő: »»   36 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem