Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Olyanra kinézetre gondolok mint ami a képen van csak ez lemaradt.
Tfh. hogy egyoldalas panelod van.
Ami félkövérrel van azt írd a parancs mezőbe. LAYER Kiválasztod a BOTTOM, VIA, HOLE rétegeket, esetleg a Dimension és DrillAid-et. PRINTPDF-be, bepipálod, hogy fekete és tömör legyen. Opcionálisan pozícionálod kinyomtatod PDF-be. Onnan lehet méretarányosan nyomtatni.
Tisztelt Uraim!
6.0.3 Light verziónál, a e-symbole könyvtárból szeretnék készülékeket betenni egy kapcs.rajzba. Például egy "LEISTUNGSCHALTER" nevű megszakítót. Hibaüzenetet kapok: ".... eszköznek nincs lenyomata." (ez persze majdnem minden alkatrésznél előjön). Kérdésem, hogy ez miért van? Hogy lehet alkatrészeket elhelyezni a kapcs.rajzban? Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Üdv,
az e-symbole könyvtárban találtad, abban semmihez sincs lenyomat. Az csak a szimbólumokat tartalmazza, hogy azokból tudj saját elemeket készíteni. Keress másik könyvtárban, pl. az e-schalter-ben, ott vannak kapcsolók és lenyomatokat is tartalmaznak.
Szervusz,
Köszönöm a választ. Azt hittem van rá megoldás. Ebben a könyvtárban sok olyan szimbólum van, amit jó lett volna azonnal használni (úgy, ahogy van), viszont másik könyvtárakban nem találtam. Örültem volna, ha nem kellene saját elem gyártással tölteni az időt.
Sziasztok! A fejembe vettem, hogy ismét kipróbálom az új Eagle-t linuxon. Meglepetésemre a Kubuntu 12.04 LTS csomagjai között már nem találtam. A cég gyári telepítőjét letöltöttem, de több library-t is hiányol a telepítéshez. Van valaki aki már küzdött ezzel? Régen egy sima install szkripttel felment - most is van hozzá csak éppen nem megy vele. AZ Ubuntu saját csomagtelepítő weboldalán fent van az Eagle, de letölthető csomagként nincs meg. Debian alapút kellene keresnem gondolom - vagy lehet, hogy régebbi verziót? Persze használhatnék több ingyenes PCB tervező szoftvert is, de nem akarom már mindegyiket megtanulni.
Idézet: Csak ez van, ami a gyártói oldalról tölthető le:„Debian alapút kellene keresnem gondolom - vagy lehet, hogy régebbi verziót?” Itt van az Eagle hivatalos rendszerigénye Linuxra, amelyre garantálják a működést: To run this file you need to make it executable, or enter “sh eagle-lin-6.5.0.run” in a shell window. System requirements: Linux based on kernel 2.6 for Intel computers, X11 with a minimum color depth of 8 bpp, 32-bit runtime environment with the libraries libssl.so.1.0.0 and libcrypto.so.1.0.0. A letöltést megtalálod a gyártói oldalon. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
Köszönöm. Nem az olvasási készségemmel van a gond és nem az oprendszer, vagy a videokártya képességeivel. Egyszerűen nem ment fel egy 4 magos I5-ös 64 bites Dell inspiron 15-re az általad említett gyári telepítő - amin tökéletesen fut egy kétmonitorosra belőtt truecolor KDE4. Tehát nem a minimum követelményekkel van a gond, hanem a Kubuntu hiányosságával az Eagle-hez szükséges libraryk terén. Találtam már több oldalt, de konkrét és jó megoldást nem láttam. Na mindegy - megpróbáltam. Marad a favágás és a net túrása.
Én momentán egy Debian Wheezy rendszeren használom, amit Lenny alól raktam még fel, chroot környezetben. Mivel egy rakat library-t fel kellett tennem (ill. fordítani hozzá), nem akartam az alaprendszert teleszemetelni vele (azon régebbi library-k vannak, talán még a Jessie-ben is).
Mostanság gondoltam rendberakni (de még most is inkább chroot-ban), és szinkronban tartani az asztali gépet + notit, mivel asztalin egyszerűbb a multimonitoros munka vele. Tehát működésre lehet bírni, de a library-ket a rendszeren hozzá kell igazítani - jó lett volna, ha inkább statikusan linkelik őket...
Üdv, nem is az olvasási készségedet vontam kétségbe, de ha a Linux ennyi fajta sokrétűségéről van szó, megkérdőjelezhető annak általános használata az egyes programokhoz. Ha ilyen különbségek vannak, nehéz olyat találni, ami minden Linuxos alkalmazáshoz megfelelő. Lehet, hogy ez a hátránya a nyílt forráskódnak? Talán jobb lenne egy fajta Linuxot megalkotni, ami alatt futna minden linuxos alkalmazás.
Üdv,
Ez alapvetően nem a nyílt forráskód hátránya, max. szervezetlenség (ha az a probléma, hogy változott a libraryben a függvényhívás)... ill. valószínűleg arról van szó, hogy valamiért olyan library-verziótól teszik függővé /függetlenül attól, hogy szükség van-e az újabbra, hordoz-e szükséges, új funkciókat/, ami túlságosan új (pl. Windows esetében még egy beta fázisú rendszer része lenne). Ubuntuéknak szokása ilyen libraryket használni (Windowsos nevén DLL), míg pl. a Debian régebbi, de stabilabb és kiforrottabb összetevőket használ (tipikusan kétévente megjelenő stabil kiadásokban). Tehát a kérdés inkább az, miért ezekhez a librarykhez kötik, és ha megteszik, miért nem mellékelik ezeket a program mellé (ezt is lehetne).
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy egy meglévő .brd-be hogy tudnék beilleszteni egy másik kész .brd-t? Tehát a kettőből szeretnék egy olyat csinálni, ami mind a kettőt tartalmazza.
Valahol már le volt írva, másold mindkét boardot egy külön könyvtárba, ez után az egyiket megnyitod az összes réteget bekapcsolod, kijelölöd az egészet, csoport másolás. Ez után megnyitod a másikat és be tudod illeszteni elvileg. Annyi hátránya van, az előzőleg beállított minimális furatátmérők, távolságok elvesznek (ill. az új board tulajdonságai szerint módosulnak).
Sziasztok! A gond inkább abból fakad, hogy nem tudom melyik disztrubúciót támogatja a cadsoftusa. Én éppen azért tettem fel a 12.04 LTS verziót, mert abban reménykedtem - stabil és stabilan támogatott rendszer támogatása is jobb lesz. Minden okostelefonon már Ubuntu kernel fut (Android). Számos jó megoldás van a libraryk kezelésére. Mégis gondom akadt vele. Nyilván nekiállok és kimazsolázgatom, miket hiányol és felteszegetem, de valóban - ez a megoldás üzemszerűnek nem mondható. Ha a gyári Muonnal felmenne - az korrektebb lett volna. Nem egy nagy dolog lett volna a gyártó részéről sem kicsit jobban odafigyelni. Nagyon kedvelem a linuxot - már az elejétől kezdve használom is, de ez a nagy összevisszaság csak tényleg árt neki. A KDE4-ről ne is beszéljek. De mivel ez Eagle fórum itt be is fejezem. Reménykedtem, hátha valaki talált kevésbé fapados megoldást.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2014
Itt találsz egy leírást a kérdésedre. A leírás a 6.4.0 verzióhoz készült.
Meg kellene nézni, mit hiányol pontosan, de ahogy elnézem, a rendszerigény közt szereplő csomagoknak a 12.04 LTS-ben is benne kell lenni - bár hiányolhat ezen kívül mást is, vagy lehet régi a rendszerigény szövege.
Egyébként a 12.04 LTS-sel az a baj, hogy "Ubuntu-szemmel" nézve régi már ez is... Az, hogy Ubuntut ír ki az Android kernele, sokat nem jelent... nem sok köze van ennek magához az Ubuntuhoz.
Sziasztok! Hogyan kell az Eagel-ben valamit rácsra igazítani? Beállítok egy rácsméretet, és elmozdítok valamit, akkor annyit mozdul amekkora a rácsméret, de nem a rácsra!
i (info) gomb, majd állíts 0, 0-ra a koordinátáját. Ezután már a rácson mozog.
Sziasztok !
Az Eagle-ben vagy külön, létezik olyan konverter, ami az eagle projectből .cad fájlt generál ?
Szia!
Szerintem előbbre jutsz, ha Eagle-ből legenerálod a Gerber fájlokat (ez általános kimenet), és ahhoz keresel konvertert. Ahogy elnézem, erre vannak is megoldások.
Nem konverter, hanem export lehetőség van DXF formátumba: File - Export. Meg néhány másba is.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
Sziasztok!
Miért van az, hogy egy csomó IC-nek hiányzik a kapcsolási nézetben a VDD és a GND lába? Pl egy 4060-as CMOS IC-nél, ami 16 lábú, a kapcsolási tervezőben a 8-as GND és a 16-os VDD nincs sehol, ergo be sem tudom kötni a kapcsolásba a táp részét. A 4013 és a 4017 szintúgy. Mi lehet a probléma? Találkoztatok már hasonló hibával? Csatoltam egy printscreen-t, ahol látszik a probléma. Köszönöm szépen előre is! A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2014
Ez nem hiba és nem probléma.
Válaszd az invoke ikont, és kattints az alkatrészre, majd jelöld ki a PWR lábakat.
Na erről a funkcióról nem tudtam! Igazán nagyon köszönöm!
Ez nem hiba, hanem a program a táplábakat automatikusan a tápfeszültséghez kapcsolja, elvben, ha csak egy helyesen elnevezett tápot használsz nem is kell vele foglalkozni. Ezt majd a panelen fogod látni.
Igen, most már rájöttem a nyitjára! Egy 1 Hz-es órajel-generátor kapcsolást építek (A nyákterv már kész is van - Kapcsolás a BSS-ről), ezért válogattam ezekből az IC-kből. Találkoztam már több IC-vel, ahol viszont ezek a lábak is automatikusan be voltak jelölve, azaz hiánytalanul fel volt tüntetve az összes, amint leraktam az adatbázisból a szerkesztőfelületre. Ezt a funkciót eddig ezért nem ismertem.
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Sziasztok! Az eagle-el szeretnék lötstp foliának maszkot csinálni. De nem tudom,hogy az smd alkatrészek pad-jait hogy állítsam be.
Szia! Hogy érted a beállítást? A tStop és a bStop rétegek kellenek neked.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |