Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   274 / 308
(#) Massawa válasza velegiistvan hozzászólására (») Jún 6, 2014 /
 
Az oroszt nem ismerem de egy hasonlo kis géphez egy bowdent lehett csatlakoztatni ( hajlékony tengely), amibe kis maro vagy csiszolo szerszámokat lehet fogni.
(#) Schnitt válasza velegiistvan hozzászólására (») Jún 6, 2014 /
 
2 mm? Annál még a dremel is vastagabbat tud befogni.
A legkisebb fúrótokmány amit kulcsos verzióban láttam, legalább 6-osig be tudott fogni. Nem lehet, hogy csak be van rozsdálva, azért nem nyílik nagyobbra?
6-os méretben már lehetne belefogni mindengéle fúrógéphez való kiegészítőt, csapos köveket, drótkorongot, polírozókorongot, stb.

A védőszemüveg alaptartozék természetesen, anélkül semmit ne használj vele.
(#) velegiistvan válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat.
Kicsit jobban átgondoltam a dolgot, a kis méretű nem koronás drótkorongot még be lehet fogni a tokmányba, bár sztem ez sincs több 2 mm-nél.
Szerintem biztosan maximálisan nyílik a tokmány, mert amikor letekerem, a befogó pofák már nem látszanak, és csak a lyukátmérő szab határt a befogandó cuccoknak.

Az a bovdenes gép érdekes lehet! Mennyire lehet terhelni a bovdent?

Védőszemüveget fogok használni, már be is van szerezve egy minden oldalról zárt. Azért ezt preferálom, mert volt már rá példa, hogy szemenköpött a deltacsiszoló, mikor úgy kellett vele dolgozni, hogy felfele állt a kifúvója.

*Mod: szerintem
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2014
(#) velegiistvan hozzászólása Jún 8, 2014 /
 
Ma bővült szerszámtáram egy régi szovjet gyalugéppel. Talán ismeritek, a motor burkolata piros, a gyalukést fogazott ékszíj hajtja, a kapcsolós fogantyúja pedig függőlegesen áll.
Sok baj nincs vele, csak a hálózati zsinór volt megtörve, amit ki is javítottam már.
(#) (Felhasználó 46585) válasza velegiistvan hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Ilyennel én is szemeztem, de nem mertem bszerezni, mert nem tudtam volna hozzá új ékszíjjat venni, ha a régi elszakad. Te ezt hogy oldod meg? Van egy kinai gépem, nagyon sokat használtam, de mióta elszakadt a szíjja ( az gagyi műanyag ) azóta pihen a dobozában.
(#) SALáta válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
A Powerbelttől talán tudsz szerezni szíjat, de kell a pontos típusa. Én egy kombinálttal szemezek de rájöttem inkább amikor kell megkérek rá mást.
(#) (Felhasználó 46585) válasza SALáta hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Már próbálkoztam velük, de nem tudták biztosra mondani, hogy jó lesz. Meg kell rendelni, egy kisebb vagyon, stb.
(#) nzozz válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
És nem lehet kicserélni az ékszíjtárcsákat olyanra, amihez könnyen és olcsón lehet szíjat venni?
(#) (Felhasználó 46585) válasza nzozz hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Nem tudom... Én nem tudom kicserélni, nem igazán értek ehhez, meg szerszámaim sincsenek ilyesmihez. Ilyen a gép:

DSC00723.JPG
    
(#) Gafly válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Kedden vidd el "szíj boltba".

Mosógéphez autós boltban is találni, de ehhez több kell.
Budapesten tudok mondani címet....
(#) (Felhasználó 46585) válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Arra a sárgás, átlátszó, szövetbetétesre gondolsz? Az a baj, hogy nagyon rövid az élettartama. Egy beszerzési forrás kellene...
(#) szamóca válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Jún 8, 2014 /
 
Sziasztok, lehet, hogy egy kicsit off, de megkérdezem.
Van egy jóféle csipeszem, amivel az smd-ket pakolom a helyükre. Na, ez a csipesz egy óvatlan mozdulat következtében hozzátapadt egy neodinium mágneshez a szekrény oldalán. Lekaptam gyorsan, de rendesen átmágneseződött. Próbáltam azt, hogy amelyik iránban lehűztam, ellentétesen visszatoltam, így sokkal jobb lett, de egy kis 3528-as ledet nem tudok vele rendesen megfordítani, csak ha már irányban áll, akkor megfogni, de elengedni nem, mert rögtön megfogja a "lábát".
Hogy tudnám lemágnesezni? Van valakinek jó módszere ilyesmire?
(#) yulo5310 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Hali! Nekünk,órásoknak mindig gond volt a felmágneseződés! Fogtunk egy 220 as csévetestet a rajta levő tekercset 24 volttal (AC) megkínáltuk,majd mindig csak egy irányba áthúztuk rajta a szerszámokat,sőt alkatrészeket is,főleg hajszálrugót! Ezt többször,egymásután,amíg vissza nem áll a rendezetlen mágneses erővonal!
(#) mikrokapcsolo válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Ez jól hangzik, megpróbálkozok vele, köszönöm.
(#) yulo5310 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
A 24 volt az csak irányfesz,ha van többféle leág a trafóról addig próbálkozz amíg nem érzed a tekercs rezgését! Ha melegszik az nem baj,úgysem kell,csak pár percig,aztán hűlhet. De most én vettem egy le és felmágnesezőt,az egyszerűbb a csavarhúzók fel-lemágnesezéséhez. Úgy üsd be valamelyik elektronikai webáruházba,hogy demágnesező! Én 380.- Ft ért vettem az Elektroexpressznél!
(#) Kari55 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Szia, Én ilyent (Kb. 10 mm-es rúdra 20-30 menet 1 mm-es rézdrótból) tettem a pillanatpáka hegye helyére, bele dugom a csipeszt, bekapcsolom a pákát és lassan kihúzom belőle.

Nálam tutira bevált.
(#) mikrokapcsolo válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Tökéletesen működött, nem találtam itthon sima vasmag nélküli tekercset, ugyhogy eg régi kis trafórol korábban letekert huzalból egy cérna spulnira áttekertem jópárszáz menetet, úgy, hogy egy csavart addig tekertem körbe szgszallaggal, amíg az bele nem szorult a spulniba, utána fúrógép tokmány, lassú fordulaton szápen áttekertem rá az összes kimentett huzalomat, majd szépen betekertem szigszallaggal kívülről is, és lett egy ~160 Ohm os tekercsem. Ezt egy kb 15V kimenetű trafóra kötöttem, nem is melegedett, mert alig 100mA csordogált. A csipeszt kétszer áttoltam rajta, és teljesen jó lett. Ezer hála az ötletért!
(#) yulo5310 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Örülök neki! Nekünk annak idején azért kellett nagy cséve,mert komplett karórákat,zsebórákat is kellett demagnetizálni. Lényegében a tárgy méretéhez kell a csévetestet választani. A lényege,hogy az észak-déli irányba rendeződött részecskéket a váltóáram szétzilálja a folytonos irányváltásával
(#) nzozz hozzászólása Jún 8, 2014 /
 
Sziasztok!
Mennyire van különbség (használat során) egy jó minőségű és egy kevésbé minőségi dugókulcs közt?

Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2014
(#) (Felhasználó 46585) válasza nzozz hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
A kevésbé jó minőségű szétnyílik, mint a tubarózsa... ha csak egy-egy darab kell, akkor érdemes megvenni a minőséget, az még az 1 m-es vascsövet is kibírja hajtókarnak. Nekem régi Walter van, meg újabban valami Yato, mindegyik nagyon jó.
(#) SzervízMacska válasza nzozz hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Sok gyártó az anyagminőséget mennyiséggel próbálja pótolni. Így a dugófejek nehezek és vastagok lesznek, szűkös helyre nem alkalmasak...
(#) kameleon2 válasza nzozz hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Szerintem nem mindegy, mire akarod használni a dugókulcsokat. Ha légkulccsal akarsz autókat szerelni - ahhoz robosztusabb, ütésálló kell. Ha szűkebb helyeken dolgozol, akkor csőkulcs. Sajnos nagyon sok a gagyi, biliacél. Jót, csak elvétve lehet venni és méregdrágán. Már a Crova sem a régi - vagy túl sok a silány másolat. Sajnos az is baj, hogy csak nekünk drága a jó szerszám.
(#) SALáta válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Jún 9, 2014 / 1
 
Régi műhelyembe (első, már a harmadiknál járok) volt felszerelve egy tekercs pár kapcsolóval és egy trafó. A tekercs ha váltóáramot kap akkor lemágnesezi az adott tárgyat , ha egyenáramot akkor felmágnesezi.

Ha már műhely topic megragadom az alkalmat és teszek fel a félig készről pár képet. Most még bicikli tároló is. A sok sörösdoboz ne zavarjon, hetek során pár vendég által és általam fogyasztott mennyiség ami megy alátétnek.
(#) satlokk válasza SALáta hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Heló!
A másik fele mikor lesz kész?
(#) SALáta válasza satlokk hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Ha időm engedi, ötlet jön és van rá fél órám megvalósítani. Elektronika annyira nem fontos csak pár dolgot össze tudjak rakni.
(#) Alkotó válasza SALáta hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Végre egy hely, ami nem elsősorban a szemnek szól, hanem tevékenykedni lehet benne.
A "félig kész" műhely nagyon problémás, mert ha csak az alsó fele van kész, akkor beesik az eső, ha meg a felső fele van kész, akkor azt komplikált felül tartani az alja nélkül.
(#) SALáta válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Berendezés rendrakás ügyileg vagyok félig kész. Még az elektromos részleg le van épülve, azt annyira nem is akarom fejleszteni. Talán kap egy szkópot ez a rész meg a tápod újra lesz építve, ami kínai benne az tönkrement, ami a te tervezésed az még mindig jó. Megmunkáló részleg kap egy kompresszort (idén nyáron) illetve két mobil barkácsasztalt. Később a maró illetve a lézer rész modernizálása lesz soron. Még ebben az ügyben nem döntöttem, melyiké legyen az elsőbbség. Egy helységem van mindenre, ennyivel kell beérnem. Lehet elektronikát száműznöm kell ha még egy masinát be akarok zsúfolni, illetve minden marad a "régiben" ha a maró mellett döntök. Bár mindkét dologra szükségem van de valamelyik irányba később lépnem kell, addig még sok víz lefolyik a Dunán, "zsebpénzt" meg gyűjteni kell rendesen a célok eléréséhez és idő sem árt ha van hozzá.
(#) kocsgab002 hozzászólása Jún 9, 2014 / 4
 
Most Nálam sincs rend, nagyon dolgozom a következő projekten.
(#) szamóca válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Akkor milyen ha rend van?
Mikrobiológiailag steril olyankor környezet?
Következő: »»   274 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem