Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1557 / 2558
(#) pjg válasza elektros90 hozzászólására (») Jún 10, 2014 /

Ennyi hozzá(nem)értéssel semmiképpen. Csak szívás lesz vele. Gondolom már megnézették egy hozzáértővel, aki lemondott róla. Kérd alkatrész árban 3*5 ezerért. Szép doboz. Trafó.
(#) (Felhasználó 46585) válasza elektros90 hozzászólására (») Jún 10, 2014 /

Inkább a hírdetőoldalakon nézz körül. Ott még jót is találsz, olcsóbban. Meg szebbet is.
(#) martin66789 válasza reloop hozzászólására (») Jún 10, 2014 /

Multiméter szerint a C914 és a C903 jók a bal csatornán.
(#) reloop válasza martin66789 hozzászólására (») Jún 10, 2014 /

A működőképességük nem is kérdés, de zajt még éppen okozhatnak.

Úgy tudom hogy van belőlük akkor kicserélem őket.

Egy próbát megér, egyéb javítási lehetőséget nem látok.

Hopsz most néztem meg a kondenzátorokat 1 mikrós és 50V-os csak használtam van ami zsír új az 1 mikrós és 63V-os, meg ami használt az fele akkora mint amilyen most az erősítőben van. a nagyság az számít ?
Az 50V 47 mikrós az zsír újat találtam.

Sem méret, sem a feszültségtűrés nem kritikus.

Akkor a 63V-os mehet bele ?
(#) elektros90 válasza pjg hozzászólására (») Jún 10, 2014 /

Köszi mindkettőtöknek. Nem mintha szükségem lenne rá, csak érdeklődtem ti mit szólltok hozzá. Nem nézték meg senkivel. Ismerem őket, ami nem működik az kuka... Gondolom ez többe került neki anno, hát még próbál valamit belőle kihozni. Megint, hogy mit csináltak vele azt senki se tudja. Nembiztos, hogy magától romlott el.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2014

Sikerült a csere, mindjárt összerakom a szerkezetet és tesztelem.
(#) Tiggey válasza Davidd hozzászólására (») Jún 10, 2014 /

Akkor nem teljesen értem, ha mindkét panelt ugyanazzal a szériás tranyókkal javítottad. Kíváncsi vagyok mi lesz a hiba.
(#) Robikk hozzászólása Jún 11, 2014 /

Erősítő

Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni, a problémám az a fenti erősítővel hogy, recseg, ropog negyed hangerő felett.
Nos én a kondenzátorokra gondolok hogy azzal lehet a galiba, de nem vagyok benne biztos!
esetleg ötletek?
A segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Szabi1 válasza Robikk hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

A pufferkondit cseréld ki (10.000uF), ami az egyenirányító diódák után van kötve a tápágba, ha lehet rakj neki 22.000 kondit, a nagyobb szűrés nem árt, árban kb ugyan ott van. A kondi tűrőfeszültsége nagyobb legyen valamivel mint a tápegység feszültsége áganként.
(#) reloop válasza Robikk hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Gondolom állt hosszabb ideig. Mielőtt kibeleznéd kicsit lehetne formázni a kondenzátorokat. A hálózati ágban soros izzóval járasd pár napot torzítási határon belül maradva.
(#) .colin hozzászólása Jún 11, 2014 /

Üdvözletem! Hozzám került egy Sony Ta-F530es tipusú erősitő. 10 perc használat után a borda 50fokra melegszik fel. Ez normális?
(#) reloop válasza .colin hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Üdv! Mennyi a csatornák nyugalmi árama? Látod a 7mV-os mérési pontot?
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2014
(#) .colin válasza reloop hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Pill. Megmérem.

0,4 A mindkét oldalt.
(#) .colin válasza .colin hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

A mérési pontokon 17mV és 14,1mV-ot mérek.

Az előbbi hozzászólásomhoz kapcsoltam a végfok rajzát. Az alapján vedd vissza a nyugalmi áramot. Ha poros a trimmer tisztítsd meg előtte. A 7mV-ot csak üzemmeleg bordánál érje el, ehhez vedd vissza jelentősen, járasd egy negyedórát és a végén végezd el a pontos beállítást.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2014
(#) martin66789 válasza reloop hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Sajnos a kondenzátor cserével nem szűnt meg a zaj. A fülhallgató kimeneten nem hallom a zajt.
Még én olyanban gondolkoztam el hogy nem e lehet a hangdobozban a kondi a ludas. Meg nekem a hangszórók bekötése a dobozban is egy kicsit fura. A mély rendesen a pozitív és a negatívra csatlakozik utána a mélynek a negatívjára megy egy kondi és úgy jön a tweeter úgy hogy a mínusz megy a pozitívhoz a negatívon pedig a kondi megy a pizitívhoz és még ezek után a super tweeter. ha nem nagyon érted akkor az erősítő doksijában a 72. oldalon szép rajzzal le van rajzolva.

Értem. Trafó primer elé sorosan kell izzó?

Nem kell izzót használni. A nyugalmi áram állító potenciométert ebben az erősítőben gondos kezek tervezték, ha a csúszka érintkezés megszakad nem röppennek el a végtranzisztorok. A TP301(351) pontokra csíptesd rá a voltmérőt és óvatos tekeréssel keresd meg a csökkenés irányát. Állíts be kezdetnek 3-5mV-ot.

Értem most 7mV van mind 2 ponton.

Ha ehhez egy elviselhető hőmérsékletű borda párosul készen is vagy
(#) reloop válasza martin66789 hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

A hangváltó bekötése világos. Elsőre is a hangsugárzóra gyanakodtam, de azt írtad a két oldal felcserélése nem hozott eredményt.

Értem. Lassan de esik vissza a borda hőmérséklete.

Hűvös bordánál esik még egy kicsit a nyugalmi áram, csak keresztezési torzítás fellépése esetén korrigálj rajta.
(#) luluzulu válasza reloop hozzászólására (») Jún 11, 2014 / 1

Még mindig nem nagyon értem ezt a munkapontos állítást, de megpróbáltam készíteni egy sémát, hogyan képzelem el...
Következő: »»   1557 / 2558
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem