Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt én innen fotelből meg nem mondom neked. Ha elhozod a masinát lecsekkolom, ennyit még megtehetek.
Sziasztok.
Lenne egy kis problémám.A napokba tulajdonosa lettem egy Acer al2671w LCD TV-nek.A gondja az hogy nem kapcsol be,hiába nyomom a bekapcsoló gombot.Egyik barátomtól kaptam aki állítólag egyszer kikapcsolta majd többé nem kapcsolt be.Szét kaptam és csináltam pár képet a telómmal (elég rossz minőségű képek).Ahogy a képen is kivehető ahol csatlakozik a tápkábel égés látható.Nos én annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz így ne várjatok tőlem szakszavakat. ![]() Remélem tudtok segíteni.Ez egyáltalán javítható?Vagy cserés? Köszönöm a válaszotokat.
Mint látod, a hiba oka a kiszakadt hálózati aljzat. Forraszd át és megy.
Haverom már forasztotta.Áramot kap a tv.Mert a sárga fény világit,csak éppen nem kapcsol be.Csatolok még képet.Elsőn az látható hogy néz ki gyárilag.A 2.on meg hogy milyen az enyém.
Azt kihagytad, hogy a készenlétet jelez.. Vagy a processzora döglött meg, vagy valamelyik nyomógombja átvezet.Ne csak a bekapcsoló gombot ellenőrizd, hanem mindet, mert, ha egy is vezet valamennyire, akkor már nem tudja értelmezni a többi gombot. A Mainboard-on ellenőrizd a kondenzátorokat, az is lehet, hogy szimplán "koszos" már a tápja.
Nahát,ez nekem már kínai...Sajnos ennyire nem értek hozzá,sőt semennyire szinte.:/
A távirányítóra se reagál.Lehetséges hogy nem csak ez a táp rész rossz?
Állítólag olyat is csinált a tv hogy néha bekapcsolt néha nem.
Lehet velem van a baj, de mit nem értezs azon, hogy a nyomógomb átvezet, ellenőriz. Mérd meg multiméterrel megohm-os méréshatárban, a gombnak szakadást kell mutatnia, ha összevissza ugráló értéket mutat, átvezet, cserélni kell. A távirányítóra ugyanazon okból nem reagál, amiért a gombokra sem.
Idézet: „A Mainboard-on ellenőrizd a kondenzátorokat, az is lehet, hogy szimplán "koszos" már a tápja.” Na jó itt felmerülhetett a kérdés, hogy mi az a mainboard, de erre is van megoldás
Értem,de ahogy írtam nem értek hozzá.Valószínűleg megnézetem szerelővel.Csak még is szerettem volna tudni hogy mi lehet a baj.Köszönöm a válaszod.
Üdv.
Ezé vót az egész?
Szívesen, jobban jársz egy szerelővel.
Mivel sajna multiméterrel se rendelkezek meg semmivel se így még csak bütykölgetni se tudom..Ez van.
Sziasztok! Nem rég vettem egy technika tv-t és az a gond vele hogy nem mindig kapcsol be, de ha bekapcsol utána már megy szépen. Az elöző tulaj azt mondta hogy már volt szervizbe és valami kondit vagy ellenállást cseréltek. Hol keressem a hibát? Miltiméterem, és érzékem van csak sajnos tudások nincs megfelelő. Segítséget előre is köszönöm!
Írd le a TV pontoss típusát. Amúgy jellemzően a táp PFC-je, vagy a processzor döglődik rajta.
Technika 22C-2440 21,6"-os.
És ha a processzor akkor gondolom kuka mert többe kerül mint a tv....
Inkább nem lehet beszerezni, ebben még tuti nincs aktív PFC, szóval az kizárható. A mainboard-ot átkondenzátorozhatod, hátha csak valamelyik stabilizált feszültség zajos.
Szia! Megint én vagyok, most egy 32"-os Samsungot hoztak, illetve csak a T-cont, /BN40-00079A/ hogy nem megy.... van egy másik is a Tv-hez, azzal állítólag, még kép is 'volt' rajta. Addig csereberélték, hogy azzal már be sem kapcsol. Most idehozták az egészet, Mikor már a torka is véres... Ha visszateszem, ami előzőleg nálam volt T-con, és lehúzom a CNM804-et a tápról, / BLU, ADM, PWM-elvágva gyárilag, GND, DET / csatit, akkor azzal bekapcsol, de továbbra sincsen kép. Viszont a másikon, át sem megy a bekapcs-jel a tápcsatiig. A tápról még találtam rajzot, de a T-conról nem. Lenne valami ötleted? Ráadásul a jobb alsó saroktól, a bal felsőig megy a jel a panelen, így rajz nélkül semmi esélyem, hogy végigkövessem. Amin nincs kép a scaler langyos, tehát látszólag jó/lehet/ gondolkozik, és -szerintem- egy SDP64 "Full-HDD" ic-re megy a jel, további elképzelésem nincsen. Tudnál segíteni valami ötlettel, rajzzal? Üdv: Mike
Megmondom őszintén eléggé zavaros az egész, de talán rövid záras lett az új t-con? T-con-ról beszélünk egyáltalán? Csak mert a kijelzőre nem megy bekapcsoló jel.
Közben szétkaptam a tv-t és két furcsaságot vettem rajta észre és hogy az nem gyári dolog az is biztos. Mellesleg a sárga kondit elengedte a forrasztás és most azt sem tudom hová forrasszam vissza de jelenleg már besem kapcsol a tv...
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2014
A kép bal oldalán az a kis sárga gémkapocs biztos nem gyári.Beleeshetett...
Bárki csinálta elég gány munkát csinált.
Közben elértem az előző tulajt és garanciával vitte vissza a tescoba, hát ez furcsa nekem hogy szakszervizbe ilyet csinálnának?! Na mindegy a lényeg hogy most már én szívok vele. Az ellenállásból 3,2V jön ki és a kapcsolópanel felé megy a gombokhoz nekem itt szállt el az összes ötletem mi köze van ennek a kapcsoló gombokhoz?! Valaki hozzáértő segítségét megköszönném hogy mi lehet a baja mert alig akar bekapcsolni ez a....
Szia ! Megmondom őszintén, nekem is, hogy mi működött benne valaha, s mivel. Azért köszi! Üdv: Mike Többet be sem engedek olyat, amibe már belepiszkáltak...!
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2014
sziasztok érdeklődnék hogy találkozót valaki olyan lcd tv problémával hogy be kapcsoláskor fel villan a kép és el megy de viszont hang ugyan úgy van rajta le vetem a hátulját a tv-nek és a tápról ha le húzom ezt a csatlakozót ami be van jelölve és egy pillanatra fel villan a kép és újból el sötétűl ez a csatlakozó a main board-ra megy a tv-típusa Samsung LE32S71.
Igen, így néz ki egy inverter hiba. Amit lehúztál az az inverter vezérléséért felelős kábel ami a mian-ről megy. Ha lehúzod akkor újraindul az inverter, azért villan akkor is. Ha nem az inverter a hibás, akkor lehet a tápja is, ellenőrizd, hogy bekapcsoláskor mennyire stabil a 24V ami az invertert táplálja.
szia köszi a hozzá szolást mikkor le kapcsolt állapotba van a tv akkor a 24 volt 0 mikkor visza kapcsolom a tv a 24volt csak 5.45 voltig ugrik fel sajnos tehát nincs 24 volt . esetleg lehet IC Hiba ?ami a trafó alatt van
Lehet, de én a kis kondenzátorokkal kezdeném az IC körül és különös figyelmet fordítanék a trafóval soros fóliakondira (ha van, rajzot nem náztem), ilyet még a PFC hibája is okozhat aminél szintén a fólia kondi szokott megdögleni. Óvatósan méricskélj, mert beindulva 400V is lehet a pufferkondin és az IC hűtőbordáján is.
szia most hadkérdezek valamit lehett hülyeséget írok
de mikkor áram alatt van a tv a kondenzátorok tetejéhez érintem a fázis ceruzát és világit a fázis ceruza ugyan ugy a hüttő bordák is világitanak normális dolog ez vagy zárlatos a tápegység?
Ez mind normálisnak mondható, a zárható tápegységnek fényesebb, hangosabb jelei lennének, de ilyesminek ne fázisceruzával guorj neki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Szívesen, jobban jársz egy szerelővel.