Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen műszer, hogyan működik?
Lapozás: OK   3 / 5
(#) kérdező válasza scooby_ hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Csővoltmérőnek tűnik, bár valóban nehéz megállapítani.
(#) endrusz válasza scooby_ hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Szia ! Valamilyen tipus jelzés csak van rajta. Igy a képen elég nehéz kivenni.
(#) endrusz válasza scooby_ hozzászólására (») Szept 7, 2013 / 1
 
Ez egy orosz millivoltmérő B3-3 azaz V3-3 a tipusa. Itt a kapcsolási rajz hozzá. Üdv pali

v3-3.pdf
    
(#) scooby_ válasza endrusz hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Megpróbáltam kinagyítani, ha nem jó akkor holnap csinálok róla egy jobb képet.

matrica.png
    
(#) scooby_ válasza endrusz hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Igen, ennyit megjegyeztem, hogy a B betű az az oroszoknál V, viszont így se találtam róla semmit. A kapcsolási rajz viszont nagyon jól jön, mert elég ramaty állapotban van szegényke.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013
(#) endrusz válasza scooby_ hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Nincs mit köszönni ,nagyon szivesen máskor is. üdv pali
(#) endrusz válasza scooby_ hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Ez egy jó kis doksi róla.
(#) scooby_ válasza endrusz hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Hát megint megelőztél! Keresgéltem róla a leírást, mert ha már van, akkor nem ártana valahogy használnom is. -gondoltam. Köszönöm szépen!
(#) xerox66 hozzászólása Szept 24, 2013 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen műszert (Medtester TR-0162) valaki tudna mondani róla valamit?
Előre is köszönöm

P9240013.JPG
    
(#) Medve válasza xerox66 hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
Hello, egy "multi"-méter kiegészítve egy szignálgenerátorral. Nézd meg szkópon a jelalakot...
(#) zolika60 válasza Medve hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
Szerintem szinusz lesz.
(#) xerox66 válasza Medve hozzászólására (») Szept 25, 2013 /
 
Köszönöm a válaszotokat.
(#) peti333 hozzászólása Nov 19, 2013 /
 
Sziasztok!
Pár hónapja kaptam ezt a műszert, de nem találtam hozzá leírást. Pontosan mire lehet használni és hogyan? Elképzelésem van, de nem vagyok benne biztos.
(#) peti333 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Köszi a választ, én is ilyesmire gondoltam. Bár arra, hogy 5 voltos áramkörben használható, illetve a hibás tartományra magamtól nem jöttem volna rá.
(#) Gafly válasza peti333 hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Még annyit tennék hozzá, hogy leginkább TTL áramkörökhöz való...
(#) tocs hozzászólása Dec 5, 2013 /
 
Sziasztok!
Sajnos megint nem bírtam ellenállni egy doboznak, amin gombok vannak és még kijelző is.Ez egy kábelhibahely mérő, most már működik is, de vagy nem tudom hogy kell vele mérni(ez mondjuk biztos), vagy nem pontos.A rajta lógó vezeték hossza 38 méter, ez rendben is volna, csak az a baj hogy a műszert inkább ennek tudatában állítottam ide. Bár ha a szkópábrából számolok, akkor sem nagyon akar kijönni a hossz...Már a bemenetekkel is gondom van, ilyet emlékeim szerint távközlési cuccokon láttam, de ott mintha 600 ohmos szimmetrikus vonalakat használtak volna.Sajnos erről a készülékről nem találtam semmit, de a jelölések részben szokványosak lehetnek, mert másik típuson is láttam ilyet. Nagyon örülnék ha tudna valaki segíteni, nem baj, ha nem pont ugyanez a típus.
Köszi
(#) peti333 hozzászólása Jan 20, 2014 /
 
Dekád szekrény.
Tudom mi az, de mire lehet használni?
(#) grobi75 válasza tocs hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Szia !

Én pár évig használtam ilyent Most is tudnám mire használni , de csak pár eladót találtam a neten és az is teszteletlen . Tehát nem biztos , hogy ténylegesen működik és az eladó nem közöl róla több infót kérésre sem .
Távközlési kábeleket mértünk vele , de nem igazán pontos ./ csak tömör réz ér mérésére alkalmas /Saccolásra viszont jó Majdnem hogy 6-7 méter alatt szinte nem mérhető a szakadás . De van rá megoldás hogy észlelhető legyen A számlálón (ami a képen 050 -en áll) az érpár futási sebességét szoktuk állítani. Ha jól emlékszem akkor a tömör 0,6mm érnek 105 a futási sebessége. A teljes szakadást és rövidzárat azért meglátni . Ha az érpárból csak az egyik szakadt vagy földes akkor szinte esélytelen . Esetleg ha kihasználatlan engem reális áron érdekelne . Most is a távközlésben dolgozom és arra nekem jó lenne ha van egy pl 2km léges szakasz akkor az üreseken megtudnám mérni , hogy melyik milyen messze szakad . Pár oszlopmászástól megkímélném magam
üdv
grobi
(#) CHZ hozzászólása Jan 28, 2014 /
 
Sziasztok!

Képen látható műszerről nincs valakinek doksija?

Műszer 1.jpg
    
(#) tocs válasza grobi75 hozzászólására (») Jan 30, 2014 /
 
Szia!
Köszönöm máris sokat segítettél, már csak egy táblázat kell a különféle kábelekhez. (Nem maradt egy gépkönyv véletlenül hozzá?)Elvileg a futásiidő-korrekciót VOP-ként megadják a kábelekhez, de az meg nem mehet 100 fölé, tehát valahogy át kell számolni.Mindegy, bekalibrálom az általam használt kábelekkel, nincs sok.
A bemenet körül vannak még gondjaim, pl. miért van kettő, meg mit lehet mellette átkapcsolni.
Amúgy nem akarnám eladni (ami neked a villanyoszlop az nekem a padlás), de szívesen kölcsönadom, ha nem vagyunk messze egymástól.Vagy építesz egyet magadnakBővebben: Linkmár csak egy hordozható szkóp kell hozzá, vagy ha elég a numerikus kijelzés, akkor még az sem.
köszi
(#) grobi75 válasza tocs hozzászólására (») Jan 30, 2014 /
 
Hali !

Nincs gépkönyvem sajna . Tuti hogy a futási sebesség 100 felett van a 0.6 érnél. A kalibrálást egyszerűen szoktuk megoldani mivel a légkábel és a pvc is számozott és könnyű volt beállítani . Voltak érdekességek mert volt , hogy valami elmászott mert nem stimmelt a hibahely . Akkor megint próbáltuk méterhez kalibrálni és egész más futást kellett állítani . De a mi műszereink már eléggé leharcolt állapotban voltak . Az l1 és az l2 bemeneten is lehet mérni ugyanúgy . Azt a bal oldali gombbal lehet állítani , hogy melyik bemenet van használva . Ha jól tudom akkor differenciát is lehet vele mérni . Ez azt jelenti hogy az l1 bemeneten mérsz egy érpárat az l2-re is teszel mérőzsinórt egy másik érpárra és ha lenyomod a gombot akkor egymáshoz képest is megmutatja a különbséget . Tehát nem kell számolgatni bár az is egyszerű. A szakadás "képe" úgy néz ki mint a mellette lévő ábrán a felfelé ívelő kép ami ki van nagyítva . Ahol az egyenestől elindul oda kell a kurzort vinni és ott a szakadás . Ami tőle kicsit jobbra van az bármilyen reflexió lehet általában kötésátmenet . A levezetés (rövidzár) az pedig a szakadás ellentétes képe lefelé kb mint a műszeren az elején látszik. Ha nem szoktunk szakadást látni és nagyjából tudjuk a távolságot és akkor sem látszik , akkor az esetek nagy részében 3-4-5 méteren belül van a szakadás amit nem nagyon mutat meg a műszer . Ilyenkor a tapasztalt mérő ember fog egy pl 10 méteres azonos érátmérőjű érpárat és azt hozzátoldja a mérendő érpárhoz . Ha látok szakadást pl 12 méterre akkor levonom a beletoldott 10 métert és tudom hogy 2 méterre van a hibahely Az esetek nagyrészében bejön , de ugye értelmezni kell a kijelző képét és tudni kell kezelni a műszert . Tehát rutin meg az évek
(#) tocs válasza grobi75 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia!
Bocs hogy így elvesztem,de néha dolgozni is kell.Hétvégére terveztem egy próbát a szerkezettel, de nem jött össze.
Nem vitatkozni akartam azon, hogy nem lehet 100 felett a korrekció, csak azt mondtam hogy a VOP és a műszer által használt korrekció nem ugyanaz.Azt fogom tenni, amit javasoltál is, fogok egy adag ismert hosszúságú kábelt, és azzal kalibrálom. Most már nagyjából tudom, mit is kell látnom.Olvasgattam egy kicsit a témakörben, meg is lepődtem, mennyi mindenre lehet következtetni az ernyőképről.
(#) grobi75 válasza tocs hozzászólására (») Feb 4, 2014 /
 
Hali !

Igen ! De mint írtam ne várj csodákat ettől a műszertől . A képcsöves technikán ilyeneket nem fogsz meglátni . A szakadást és rövidzárat azt tutira és talán kötésátmenetet . De csak akkor ha fix hibák. Mint írtam ha az érpárból csak az egyik ág hibás /szakadt,rövidzáras/ ezzel nem sajnos nem látni meg . Amit használtam még műszert azon kicsit jobb a helyzet mert digitális volt és előre beállított futási sebességek voltak . Ott csak az érátmérőt és a kábeltípust kellett beállítani és kész . (papír,föld,switch) . Lényegesen kisebb volt és egyszerűbb volt még az oszlopra is vinni (SEBA KABELLUX 4T ). Arra az esetre ha van egy jó ág ill egy rossz "hidas" műszert használtunk . Az érpár végét rövidbe tettük és a piros csipesz rossz ág zöld csipesz jó ág fekete csipesz föld . Beállítani a kábeltípust érátmérőt és a kábel hőmérsékletét a földben és start . Az esetek 95% -ban cm-re pontosan kiadta a hibát .Kiadta a teljes hosszt , a hibát a műszertől és a hibát a rövidzártól. DE! Mindkét végéről meg kellett mérni és egy mérés nem mérés . Ha mindkét oldalról ugyanazt mérte akkor nem volt potya ásás
üdv
(#) zapkorte hozzászólása Feb 4, 2014 /
 
Ez mire jó szerintetek? Mi az, hogy "scaler"?
(#) tocs válasza grobi75 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Szia!
Nem várok én nagy csodát. Eddíg egy sima numerikus kijelzésű vezetékhosszmérőt használtam, ugyanezen az elven működik, de nem látod hogy mit mér.Ez biztos hogy jobb lesz ha sikerül beállítani. Mindenesetre ki kell próbálnom többféle kábellel és hibával.
Gondolom ez a műszer az amit használtál:Link
Ezen is van egy COMP feliratú tekerentyű, gondolom kompenzál valamit, de mit?
(#) grobi75 válasza tocs hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Szia !

Igen ez az a műszer ! Utoljára kb 6 éve használtam rendszeresen napi szinten , de így hirtelen nem tudom megmondani hogy mi a funkciója .
Az LMG202 a bal felső tekerővel a képernyő erősségét tudod állítani . Az alatta lévővel tudod kicsit mozgatni jobbra balra az egész képernyőt hogy a képernyőn lévő "skálázáshoz " tudd állítani a pontosság miatt. A jobb felső tekerőkkel mozgatod a kurzort és finomítani is azzal lehet , tehát azzal viszed a hibahelyre. A comp-al itt pedig tudod fel-le húzni a tüskét . Magyarul a kijelzőn lévő képet tudod nagyítani függőleges irányba , hogy meg tudd állapítani , hogy hol kezdődik a szakadás vagy levezetés .
(#) narancsle hozzászólása Ápr 25, 2014 /
 
Sziasztok!

Erről a két műszerről tudna valaki némi információval szolgálni nekem?
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
(#) erbe válasza narancsle hozzászólására (») Ápr 25, 2014 / 1
 
Oldatok sav illetve lúgosságát lehet mérni velük megfelelő szonda segítségével. A manapság sokat emlegetett pH értéket. Mosó-, testápoló szereknél, vagy éppen elszennyezett vizeknél kerül gyakran szóba.
(#) hegman hozzászólása Jún 19, 2014 /
 
Üdv!
Valaki megtudná mondani ez milyen műszer lehet? Mire lehet használni?
Mintha mV mérő lenne amit adott frekvenciasávban tud mérni.
Hegman
(#) Gafly válasza hegman hozzászólására (») Jún 20, 2014 /
 
Szerintem is.
Ámbár orosz tudásom megritkult, valamelyik piros gombbal szerintem teljes sávban (szűrő nélkül) is mér.
Ne szedd szét!
Következő: »»   3 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem