Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Nem aprózták el a kínaiak” Nem bizony. De az alapvető biztonsági előírásokat még mindig képtelenek betartani (tisztelet a kivételnek). Attól már nem lett volna hú, de kissebb ha megtoldják a hosszát +min 6-7mm-rel. Akkor gondolom a trafó is hasonló kV-os tisztázást elvisel? Nem mernék rá mérget venni. (azért megnézném a huzalvastagságokat, és a szigetelési módszereket is). Akkor ott vannak a pufferek sávjai közt nincs hurok. Fogja magát a sáv és az utolsó kondi lábánál véget ér a dal. De akkor mi értelme, hogy ott van? Növelje az ellenállást és csak ott magába fűtsön? A többi tápnál amiket láttam ez még hagyján, de ott a kimenő diódák és a FET-ek közös bordára vannak rakva... Oda azok alá minimum 5mm porcelán (vagy kerámia?) szigetelő alátét kell leszorító pántokkal odafogatva csavar nélkül!) ha mindenképp ilyet megoldást alkalmaznánk. Jól néz ki, meg divatos, de volna még mit hagynia maga után. Aki meg ilyet fog venni az alap, hogy ért is hozzá annyira, és ezeket rögtön észre veszi. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
Újra meg lett építve a táp.220V-os leválasztó trafóról megy izzóval sorba kötve.És ez a primer jelalak(szerintem túllövése van). Aki tud segítsen!Előre is köszi.
Nem kell 5 mm. Elég, ha vékony hővezető fólia van téve, csak jóval nagyobb legyen, mint a rászorított eszköz. Akkor megvan a kúszóút.
Az izzód elhalványul teljesen? Mert ha igen, akkor vedd ki onnnan. Ha nem, akkor valami gáz van és eszik a körben.
Akkor szerintem nem lesz gond. Vedd ki onnan és nézd meg nélküle. Az is ronthat a jelen. (persze Le.trafó marad).
Izzó nélkül ugyan olyan a jelalak, semmi nem melegszik.
Hmm, érdekes. A kimeneti diódákat ki tudod forrasztani? Minden esetre ki kell zárni annak a lehetőségét, hogy melyik kör okozza ezt a túllövést. Meg kéne nézni valahogy, hogy csak a primer kör indul el.
Oké késöbb megnézem most el kell mennem este irok .Köszi.
Nekem a leírás ezen része tetszik benne a legjobban: - Protection1: Fuse Input [L & R] - Protection2: Fuse Output [L & R]. Ha ebben ki is merül a protection, akkor az elég gáz. Folyamatosnak írja a 6,4kW-ot, kíváncsi lennék mit csinálna ha rá van akasztva 6kW-nyi fűtőszál...
Mondjuk ha árammódú pwm vezérlő hajtja az egészet, akkor akár még örökös is lehet. Nem tudom mire gondolsz konkrétan. Nekem is egy az egyben a Skorié volt megépítve, nyilván a szekunder oldal meg a fesz visszacsatolás más volt, és 2SK2837 fetekkel ment meg E55-ös magokkal. Olyan 2x300-2x350W körüli végfokokat hajtott. Viszont ha jól emlékszem a tirisztoros rövidzár védelmen kellett lassítanom, mert megfelelő mennyiségű szekunder pufferekkel már nem akart elindulni, egyből tiltott a védelem. Megkeresem majd azt ami még megvan és ránézek, de ősznél előbb nem valószínű.
Hagyd benn az ittót. Ránézésre ez egy ZCS jelalak, vagyis a kapcsolási frekvenciád a rezonancia frekvencia alatt van.
Mennyi most a trafó szórt induktivitása és mennyi a rezonáns kondi értéke? A trafóban ugye nincsen légrés? Sajnos a szkópon az időalap nem látszik, így jó lenne, ha megmondanád, mekkora frekvenciát olvastál le.
Valóban itt a bizti az egy dologtól véd meg, és az a kigyulladás. De ezek még szerintem attól sem védenek. Ilyen áramoknál és feszültésgeknél homoktöltésű biztosítékot kell használni, mert különben a bizti olvadásakor keletkező ív fenntartja az áramot. A homoktöltés ekkor megolvadna, és megszakítaná az ívet.
Ránézésre ez egy teljeshidas rezonáns tápnak tűnik, visszacsatolás nélkül. Amúgy katt: a nyákon jól láthatóan sehol nincs meg a szükséges primer-szekunder kúszóút!
Van olyan kínai led meghajtó áramköröm amiben a greatz elé nincs téve sem biztosíték sem ellenállás sem zavarszűrő, múltkor mikor úgy tönkrement leverte a 16A es automatát.
Kínai tápokat illik átnézni és kijavítani a hiányosságokat mert rengeteg ilyent láttam akár mobil töltő stb, csoda hogy még nem történt tűz vagy áramütéses baleset.
Az lehet, de én arra írtam, hogy voodoo hozzászólásából az jött le nekem, hogy a kúszóút miatt, ha egy bordán van a kimeneti szekunder oldali diódák, meg a primer oldali FET-ek, akkor a kúszóúthoz kell legalább 5 mm-es vastagságú szigetelő alátét a tranyók alá. Erre írtam, hogy jó oda a vékony fólia is, csak jóval érjen túl a tranyók méretén. És akkor leszorítókkal kell felszerelni a tranyókat, tehát, nem csavarral.
Reggelt.A szórt induktivitás 63,14uH.A kondi 100nf. A trafóba nincs légrés. A freki 31,65 Khz de lehet hogy ezt rosszul számoltuk ki.Az idöalap pedig 1us.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014
Bocs az előbb tévedtünk a freki 63 kHz.
Most akkor 31,65 vagy 63? Na mert ha azt mondod, hogy az időalap az 1us, akkor nekem a periódusidő a szkópábrád alapján 7-8us-ra jön ki (120-140 kHz), ami közel nincs az előzőkhöz.
Szóval: 1. Most akkor mennyi a frekvencia vagy az időalap? Olvasd le rendesen. 2. Mekkora a a trafód mágnesező induktivitása? 3. Milyen szkópkábelt használsz. A kampóval vagy a hegyével mérsz? A szkóp 0 csiptetőjét hova tetted? Úgy nehéz segíteni, ha az általad közölt adatoknak látszatra köze nincs a valósághoz.
Az idöalap 5uS,a mágneses induktivitás 98,02uH,normál szkópkábel a 0 a puffer elkó -ján van.
Nem.Küldök 1 képet a beállításáról.
Ez csak 31 kHz... a mágneses 98 uH???????? Áááá...
A szórt 63 uH volt, szerintem most 98-nak mérted... Valami mérés vagy érték nagyon nem stimmel.. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014
Az ic 3-as lábán 63,3 KHz-et mértünk elméletileg ez a táp frekvenciájának a duplája.
A "primer jelalak" frekije az érdekes, amit feltettél már.
Egyébként nézd meg az IC adatlapján az RT-CT diagramot és hasonlítsd össze a tiéddel az értékeket, hogyan lehet a kimeneten csak 31 kHz? A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014
Lehetséges hogy a fetek hibásak?Csak azért kérdezem mert azok bontottak.
Ha megy valahogy a táp, miért lenne FET hiba?
Tekerd fel a frekit legalább 60 kHz környékére a KIMENETEN, mérd vissza az oszci RT, CT-t, mennyi, a 100 nF-ot is és írd be, hogy csak annyi-e és rakd tisztába valahogy, hol mi van.. Szkópképet pedig tegyél fel újra 5 us időalappal a 3. és az 5. lábról is..
Az is jó lesz, ha beírod, hogy egyenlő a két periódusidő vagy sem: oszci és gate....
A szórt induktivitást pedig ne hosszú vezetékekkel mérd, hanem max. 2 centis rövidzár legyen a szekunderen. Utána számold ki, mennyi legyen a freki és az legyen a gate-n, ill. 5-10 kHz-cel több első lépésben. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014
Holnap délutánra lemérünk mindent újra szkópképekkel együtt.Addig is köszi a segítséget.
Az Rt értéke pedig min. 10 kohm, úgy variáld a Ct kondit a rajzodon....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |