Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segítséget kérnék 87c52 microcontroller programozásához. Semmi fejlesztés, semmi hókusz-pókuszt nem akarok csinálni, csak égető rajz kellene és szoftver. Ezt szeretném megépíteni, ehhez kellene. Esetleg ha ki lehetne váltani valami egyszerűbben programozható kontrollerrel az is érdekel. Előre is köszönöm!
Üdv!
Szerintem ezért nem kéne új témát nyitni, mert van már ilyen téma, mégpedig itt. Láttam, hogy ott is feltetted már a kérdésedet, de VÁRJ TÜRELMESEN! Szerintem nem azért nem ( ![]() Bocsi hogy semmi érdemlegeset nem mondtam ![]()
Külön ehhez nem fogsz találni, de szerintem minden régebbi gyári programozó tudja írni. Például az enyém is.
Megvan a beégetendô program hozzá, úgy egyébként? Ha kell beégetem neked, de ha másik procira akarod átirni, akkor igencsak bele kell mélyedni a programozásba. Esetleg Atmel procira lehet egyszer?bb, az közeli rokona az MCS 51' architektúrának, ha jól rémlik. Szóval nem teljesen tiszta mi van meg és mit szeretnél pontosan.
Nekem is felkeltette ez a szerkezet az érdeklődésemet, de nem világos, hogy ez mi. Mit mér? Sebességet? Szív dobogásának a ritmusát? Földrajzi helyzetet?
![]() ![]()
Hello Libus!
Természetesen megvan a beégetendő program. Az áramkört meg tudom építeni, akontrollert nem tudom jelenleg (hozzávaló égető hiányában) felprogramozni. Köszönöm a válaszodat és a felajánlást, ha nem jutok előbbre meg foglak keresni égetés ügyében.
Hello Einstein!
A szerkezet rajz szerinti állapotában szívritmust, sebességet, pedálcsapásszámot, és időt mér. Ezeket az adatokat 15 másodpercenként eltárolja, a mellékelt szoftverrel pedig kiértékelni lehet (diagram, táblázat, grafikon, stb...) De lehet bővíteni is, magasságmérővel, hőmérővel, stb... Remélem segítetem.
Igen, Köszönöm a választ!
Akkor ez egy igen komoly cucc. És lehet hozzá szerezni IC kis hazánkban? És még egy kérdés a linken láttam egy plusz modult amin egy ferritmagon egy csomó menet volt tekerve és volt egy kis elektronika is ott, az mi? ![]() ![]()
Alsó- közép kategóriás kerékpáros órákhoz amelyek pulzust is mérnek tartozik egy un. pulzusmérő-adó (szívritmus), amit a mellre kell rögzíteni a szív környékére.
Ez továbbítja rádiójeleken(kb. 5kHz) a szívritmust, amit ebben a szerkezetben egy ferritmagos tekercsantennáva kell befogni.
Igen a Conrad-nál is be lehet szerezni(kb. 5EUR), de szerintem máshol is, A HQ-nál 89c52 van, azt hiszem az is jó hozzá(most érdeklődök utána) és olcsóbb is .
A ferritmagos tekercs egy antenna, a szívritmus jeleket veszi.
Első körben jónak néz ki a 89C52 a 87C52 helyett, a különbség annyi, hogy a 89-es flash alapú és kicsit újabb cucc, míg a 87 Epromos.
Üdv!
Az Atmel 89s8252 teljesen kompatibilis a 87c52-vel és az SPI portján fel tudod programozni,nem kell hozzá semmi programozó,csak egy lpt port.
a progi lemaradt...a letöltő rajzát megtudod a progiból
|
Bejelentkezés
Hirdetés |