Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kerékpárcomputer 87c52

Témaindító: cappa, idő: Jan 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) cappa hozzászólása Jan 11, 2008 /

Sziasztok!

Segítséget kérnék 87c52 microcontroller programozásához.
Semmi fejlesztés, semmi hókusz-pókuszt nem akarok csinálni, csak égető rajz kellene és szoftver. Ezt szeretném megépíteni, ehhez kellene.
Esetleg ha ki lehetne váltani valami egyszerűbben programozható kontrollerrel az is érdekel.
Előre is köszönöm!
(#) bave00 válasza cappa hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Üdv!
Szerintem ezért nem kéne új témát nyitni, mert van már ilyen téma, mégpedig itt. Láttam, hogy ott is feltetted már a kérdésedet, de VÁRJ TÜRELMESEN! Szerintem nem azért nem ( ) válaszoltak mert nem vették észre a hozzászólásodat szóval nem érdemes figyelemfelkeltés céljából új témát nyitni! Egyébként szerintem is jobb a PIC, mert láthatólag itt a fórumon nem nagyon ismeri senki ezt a kontrollert!
Bocsi hogy semmi érdemlegeset nem mondtam
(#) Libus válasza cappa hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Külön ehhez nem fogsz találni, de szerintem minden régebbi gyári programozó tudja írni. Például az enyém is.
Megvan a beégetendô program hozzá, úgy egyébként?
Ha kell beégetem neked, de ha másik procira akarod átirni, akkor igencsak bele kell mélyedni a programozásba.
Esetleg Atmel procira lehet egyszer?bb, az közeli rokona az MCS 51' architektúrának, ha jól rémlik.
Szóval nem teljesen tiszta mi van meg és mit szeretnél pontosan.
(#) Einstein válasza cappa hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Nekem is felkeltette ez a szerkezet az érdeklődésemet, de nem világos, hogy ez mi. Mit mér? Sebességet? Szív dobogásának a ritmusát? Földrajzi helyzetet?
(#) cappa válasza Libus hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Hello Libus!

Természetesen megvan a beégetendő program.
Az áramkört meg tudom építeni, akontrollert nem tudom jelenleg (hozzávaló égető hiányában) felprogramozni.
Köszönöm a válaszodat és a felajánlást, ha nem jutok előbbre meg foglak keresni égetés ügyében.
(#) cappa válasza Einstein hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Hello Einstein!

A szerkezet rajz szerinti állapotában szívritmust, sebességet, pedálcsapásszámot, és időt mér.
Ezeket az adatokat 15 másodpercenként eltárolja,
a mellékelt szoftverrel pedig kiértékelni lehet (diagram, táblázat, grafikon, stb...)
De lehet bővíteni is, magasságmérővel, hőmérővel, stb...
Remélem segítetem.
(#) Libus válasza cappa hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Szivritmust? Azt hogyan?
(#) Einstein válasza cappa hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Igen, Köszönöm a választ!
Akkor ez egy igen komoly cucc.
És lehet hozzá szerezni IC kis hazánkban?
És még egy kérdés a linken láttam egy plusz modult amin egy ferritmagon egy csomó menet volt tekerve és volt egy kis elektronika is ott, az mi?
(#) cappa válasza Libus hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Alsó- közép kategóriás kerékpáros órákhoz amelyek pulzust is mérnek tartozik egy un. pulzusmérő-adó (szívritmus), amit a mellre kell rögzíteni a szív környékére.
Ez továbbítja rádiójeleken(kb. 5kHz) a szívritmust, amit ebben a szerkezetben egy ferritmagos tekercsantennáva kell befogni.
(#) cappa válasza Einstein hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Igen a Conrad-nál is be lehet szerezni(kb. 5EUR), de szerintem máshol is, A HQ-nál 89c52 van, azt hiszem az is jó hozzá(most érdeklődök utána) és olcsóbb is .
A ferritmagos tekercs egy antenna, a szívritmus jeleket veszi.

Ezt nem tudtam, köszi

Első körben jónak néz ki a 89C52 a 87C52 helyett, a különbség annyi, hogy a 89-es flash alapú és kicsit újabb cucc, míg a 87 Epromos.
(#) pokot válasza Libus hozzászólására (») Jan 14, 2008 / 4

Üdv!

Az Atmel 89s8252 teljesen kompatibilis a 87c52-vel és az SPI portján fel tudod programozni,nem kell hozzá semmi programozó,csak egy lpt port.
(#) pokot válasza pokot hozzászólására (») Jan 14, 2008 /

a progi lemaradt...a letöltő rajzát megtudod a progiból

ISPDOS.EXE

(#) cappa hozzászólása Jan 24, 2008 /

Sziasztok!

Elnézést hogy eddig nem jelentkeztem.
A probléma megoldódott, a cikk írója küldött nekem egy felprogramozott kontrollert.
Mindenkinek köszönöm a segítségét, segítő szándékát.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem