Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia ráadásul sose lesz 12v ból 2x50w od,főleg ne,m pc tápról.
Miért ne lenne simán le tud annyit adni a pc táp még többet is.
Folyamatosan lekapcsolna a táp,de 12voltból 15w körül jön ki,az autó rádiókra ráirt számoknak ne hidj,ott a hidat is hidalják j
Akkor hajrá,de autós témában tedd fel a kérdésed.A PC táp nem arra való hogy végeket hajts vele.ott előbb utóbb füst lesz.
Ilyet építs! A teljesítménnyel garantáltan meg leszel elégedve.
Ha elragad a wattmánia, bizony át kell vándorolj az autós-erősítős témába, a 12V-ot át kell alakítanod magasabb feszültségre. A közelmúltban a P=U2/R összefüggés jottányit sem változott.
Ezt az ic-t én is néztem csak kicsit húzós az ára vagy meg éri?
Értem de ez 2db 50wattos hangszórókat 8 ohmon mennyire fog meghajtani?
A kimenő teljesítmény 8-9W lesz csatornánként.
Hát majd még át gondolom ezt is esetleg más milyet tudsz?
Azon gondolkodtam hogy pc tápról egy tda7294-et az mennyit adna le szerinted?Előzőtt nem tudtam módosítani
A TDA7294 nem működik 20V ( ±10) alatt. Olvasd el újra a kérdésedre adott válaszokat, mindent leírtunk.
Értsd meg, hogy a 12V, 12V marad és ekkora tápfeszből bármilyen IC-t is használsz nem nagyon lesz nagyobb teljesítmény. Ha már úgy sem autóba kell akkor nagyobb feszültségű szimetrikus trafóval kell építeni neki tápot, például a 7294-hez is. Ráadásul a PC táp földelt, amit, ha egy másik PC-re dugsz, földhurkos lesz, csak a kínlódás lenne vele.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Jó, hát de egy 1500Ft-os trafó neki drága....
![]() ![]() Mé' nem? A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Utoljára olvastam a hozzászólásodban a nickedet, mikor már indult a retorz gomb felé a kezem.
![]()
Kiemeltem de nincs semmi változás. Mit lehetne még módosítani a nagyobb feszültségerősítés érdekében?
CHZ: Nem kételkedem benne, hogy a hangszedője nem a legjobb de pont az a lényeg, hogy ha külső bemenetről adok rá zenét akkor is elég nagy jelszint kell neki. Szerintem nem rossz az erősítője csak azt gyanítom, hogy a régebbi hangcuccok nagyobb jelszintet produkáltak ezért ahhoz lett optimalizálva, nem a mai érzékeny dolgokhoz. Idézet: „Szerintem nem rossz az erősítője” Ebből az is következik..., erősítővel egybeépített lemezjátszó, tervezésekor megfelelően beállították az erősítését a gyári hangszedőjéhez, ezek a hangszedők évek során jelentősen veszítenek a jelszintjükből. Idézet: „régebbi hangcuccok nagyobb jelszintet produkáltak ezért ahhoz lett optimalizálva, nem a mai érzékeny dolgokhoz.” Ennek pontosan az ellenkezője igaz, CD, DVD és egyebek 1V szint felett szolgáltatnak jelet, (régebben 400-700mV TUNER, DECK, stb) . Idézet: „ha külső bemenetről adok rá zenét akkor is elég nagy jelszint kell nek” Az hogy nagy jelszint kell neki.., ezt így nem tudom értelmezni, ha azt írod, hogy CD-ről sem tudod teljesen kivezérelni, akkor valóban lehet az erősítője hibás. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Ezt nem tudtam, hogy pont fordítva van csak tippeltem de ezek szerint nem jött be. Biztos, hogy a hangszedője már nem a legjobb és majd valamikor rendbe is szeretném tenni de egyenlőre nem lemezjátszóként használnám. Telefonról, MP3 lejátszóról, TV-ről próbáltam és mindnél csak közepes hangerőt értem el akkor is ha mindkét helyen maxra volt tekerve a hangerő. Ezek mondjuk mellékes dolgok, nekem most csak annyi a lényeg, hogy a feszültségerősítést hogyan tudom megnövelni és ebben kérnék segítséget amennyiben van aki tudja.
Feltennéd a rajzot átlagos operációs rendszer által támogatott formátumban?
Szombaton lazán töltöttem le a DjvuWiever-t, hajnalig küzdöttem a beszedett vírussal, egyelőre mellőzném.
Szia!
Használd ezt: Bővebben: Link.
Szia! Pont ez a program volt, csak kicsit körítve
![]() Szerk.: eddig még jó. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Nem túl éles a rajz, olvasatomban R29 820 ohm. Felezd, harmadold az értékét!
Ennél jobb rajzot sajnos nem találtam a neten de sokkal jobb mint a semmi. 240 Ohm-ig mentem le de semmi változás.
Akkor a C20 10µF-et cseréld frissebbre. A T4, T5 egy közönséges differenciálerősítő, bármily kuszára is van rajzolva. Az erősítés 1+R35/R29, ha R30-cal nem kell számoljunk.
Rajz valóban nagyon gyenge, nehezen átlátható, ezért nem könnyű biztos tippet adni.
Próbáld az előfokban az R9 -et növelni.
Sziasztok! Multkor félbemaradt a sharp erősítő stk hibrid helyettesítése quad 405-re. A kérdés időközben megoldódott,ugyanis az erősítő elektrolit kondijai közül rossz volt egy fél marék kondenzátor,illetve cseréltem a hangszín szabályzó ák-ban a Q105,106 tranzisztorokatbc546-ra'és az eredeti árnyékolt kábeleket.A csllagpontot is kialakítottam. Így már tökéle...ctes'már csak koppanásgátlót kell csinálni hozzá. Ha tudtok küldjetek egy rajzot a koppgátlóhoz,hogy ne kelljen 200 oldalt végigolvasni. Köszönöm
Üdv: Roymen A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Szia! Skori féle.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |