Fórum témák
» Több friss téma |
Elővettem a lézeregységet, és provizór bekapcsoltam..
12V táp mellett 1570mA áramfelvétele van. A fókuszt elég tág határok közt tudom állítani a beépített lencsével, olyan~ 25-60mm-ig. Kézből szépen vágja a fényes kartont. Az ecset nyelét (tölgyfának nézem) meg kifejezetten harapja.
Lézereseknek!
Szívesen segítek. Én 1W 808nm-est használok. Most is megy, sorozatgyártásban. Hasonló szerkezetem van, mint mex-nek. Hibátlan, gyors, pontos. Az 1W-os, 30e forintból kihozható, szemüveggel együtt. Ha jó a tokozás, még aktív hűtés sem kell neki. Program ügyileg, jelenleg Mach3 vezérel és Cambam készíti a kódot. Van egy saját készítésű doksim is hozzá. Keressetek bátran, segítek, amiben tudok. Nehéz rész ez, már csak a támogatás miatt is. Elszívó készítését mindenkinek ajánlom, mert a tanuló gépemet ez vágta gajra. (A köszörült felületek rozsdásodására gondolok.) Természetesen erre is van egy egyszerű megoldásom.
1W-al te mit és milyen vastagon vágtál? Mire elég az 1W?
A vágás felejtős, égetni viszont gyönyörűen lehet vele.
Maximum fekete fóliát vághatsz vele, de abból öntapadósat is. A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2014
Szia sunraw!
Te hogy oldottad meg a kontúrvonalak,kontraxt problémáját, mert van aki azt mondja hogy menyen lassabban ahol erősebb a kontraxt kell, van aki a harmadik tengely helyére köt egy vezérlőt ami a lézer erősséget állítja? Ezt a 808 IR lézert hogy kell elképzelni, üzem közben mit lehet látni, esetleg egy piros pötty vagy csak egy fényes pont, esetleg a nyalábból valami látszik füstben, ilyennel még nem volt dolgom, inkább kék lézert láttam üzem közben?
Szia!
Mivel infra, semmit nem látsz. Erre a mach3 kamera pluginje és egy webcam van a segítségünkre. Az infra ereje nálam fix, azt, hogy milyen vastagságot éget, a sebesség határozza meg. Keresek egy videót és megosztom itt. üdv.arni
A lényeg, hogy védőszemüveg nélkül ne használd, se ezt, se azt!!!
Merre lehetne megnézni a jelenlegi gépedet?
kész holmik:
Bővebben: Link - Bővebben: Link - Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2014
Jelenleg az USBCNC-s megoldáson dolgozom, egy teljesen új mechanikára ültetve.
Két épített vezérlőm is van, regisztráció megoldott.
Köszi!
Segítek mechanikában is, ha szükséged van rá. Másnak is szívesen.
Mindent magam készítettem itthon, egyedül a lézer kuckó és az orsó házikók voltak esztergályos munkák.
Én is úgy tervezem hogy vagy egy 2W os kék, vagy egy 5W IR lézert építek. Azt azèr hozzá kell tenni hogy egy 2W os kék lézer már tud brutál munkát végezni, persze határokon belül.
Sziasztok! Kérdéseim lennének a nagyérdeműhöz. Végre sikerült a bontott motorjaimat újakra cserélnem. Azonban több nyűgöm is adódik ebből. Az egyik, hogy az összes motortuning beállítást kezdhetem elölről. 57HS54-3004A motorjaim vannak. Hogyan állítsam be a motortuningot, hogy a legtöbbet hozhassam ki belőlük? "piros" kínai vezérlőm van. Most 100%-ra van a motoráram állítva. Jó lenne a vezérlő 1/16-os lépés funkcióját is kihasználni, mert szeretnék végre precízebben is dolgozni a géppel. Van köztetek Mach3 guru aki tudna segíteni a gép finomhangolásában?
Ezt a vezérlőt építetted meg? Mennyire működik ez rendesen? Nekem egy kínai másolat van, amit használok, de pár funkció nem működik benne. Ezért kérdezném, hogy ebben a DIY verzióban van valami korlátozás? Hogyan működik benne a hardveres regisztrációs szám?
Igen, ezt, de pár dolgot lehagytam/tunk róla.
Korlátos, 20 sort tud, de JOG módban megy. Ami még előnye, hogy maga csinál kódot, ha kell.
Maradj a kék csodánál. Az 5 w ir ahhoz képest játékszer. Nálam van Z tengely is, majd pár nap és bemutatom a gépet. Van olyan 3 mm es táblám amit 100 mm perccel 2 menetből átvág, de van amelyik nagyon vacak, abból van több. Az az ideg amikor vagy 3 szál fogja de az a felétől.
Sziasztok!
NYÁK fúráshoz és gravírozáshoz érdemes lehet lézeres CNC -t használni (ha egyáltalán lehet)? Vagy abszolút nem? A nagy lézeres eszmecseréről jutott eszembe. Köszönöm
Szerintem amatőr lézergravírorozóval teljesen esélytelen , a réz elgőzölögtetéséhez minimum 100-200W fényteljesítmény kéne , de ahol kiégetted a rezet megég a hordozó és a ragsztó is.
Nyákfúráshoz, és a rajzolat kimarásához igen nagy teljesítményű lézer kell, CO vagy YAG, ez mind több százezer forint, szóval szerintem felejtsd el a dolgot, ha már CNC akkor csak marómotor jöhet szóba, ez inkább megfizethető.
Ha működne a dolog , nem a lézert használná minden nyákgyártó a sok veszélyes drága vegyszer helyett ? Csak egy füst elszívó-mosó berendezés kellene mellé . A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2014
Persze, hogy érdemes! Csak nem lézert hanem marót. 30 fokos gravírozótűvel lehet rajzolatot marni, aztán ki is tudja fúrni. Mindkét szerszám kapható 1\8-as szárral, de egy tenyérnyi panel kimarása főleg bonyolult vagy kétoldalas esetén már nem nagyon éri meg.
Értem, köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Maró tervbe van véve, csak pénz nincs még rá...
Szia! Eredetileg én is a nyák marás megúszása miatt (is) fogtam a cnc-zésbe. Azonban van egy gond, amit már a gép többszöri javítgatása után sem tudok megoldani. Nem a gép saját asztalát használom, hanem egy rátétet, ami pozdorja azt síkbamartam, mégsem tud teljesen párhuzamos marást a gép. Ez úgy jelentkezik, hogy a gravírtű egyes helyeken mélyebben megy a panelbe. Felületkövető gép lenne a korrekt, de azt nem tudom mennyiből lehetne kihozni. Sajnos gravírozásnál is látható a különbség. A gép acélvázas, 37kg, tehát nem az a deszkamodell. Igaz - nekem nagyon apró és finom rajzolatú paneleket kell főleg csinálnom. Táp vagy erősítőmarásra tökéletes.
A nyák egyenetlenségének (asztal párhuzamosságának) kiegyenlítésére ki lehetne próbálni ezt.
Én nem használtam, mert mostanában nem gravírozok nyákot, de van aki használja. Nyák esetén egyszerű a használata, hiszen van egy teljes vezető felület, amin fel lehet venni a magassági pontokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ha működne a dolog , nem a lézert használná minden nyákgyártó a sok veszélyes drága vegyszer helyett ? Csak egy füst elszívó-mosó berendezés kellene mellé .