Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TL494
 
Témaindító: speki, idő: Ápr 30, 2006
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Ge Lee válasza csipaDJ hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
A nyákot bármelyik erre való programmal meg tudod tervezni, de akár kézzel is négyzetrácsos papíron. Ehhez nincs szükség a konkrét típusra, csak egy 16 lábú DIL tokra.
(#) csipaDJ válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Üdv. Ezzel egyetértek! Nekem jobban a szimuláció miatt kellett a program!
(#) szucsip válasza csipaDJ hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Üdv!

Én a választ nem tudom a kérdésedre, az áramkör valószínűleg életképes. Ám lenne 1-2 észrevételem, ha megengeded:

Azokat a diódákat a motorral párhuzamosan kicsit túlzásnak tartom. Mármint nem kell oda több száz voltos zárófeszültség. A TL494 -es használata pedig nem indokolt, sőt a nyitott kollektorkörös kimenet itt kifejezetten hátrány. A két lehetőség közül pont a kevésbé szerencséset választottad: inkább a két belső tranyó kollektorát kellene kivinni a komplementer pár bázisára, és azt felhúzni, hogy a nulla szint legyen "kemény".

És ha már 12V-os stabkockát használsz a vezérlés táplálására, akkor felesleges a G-S átmeneteket óvni a 15V -os zener diódákkal.
(#) 3F2U6U_aramiranyito hozzászólása Okt 28, 2016 /
 
Tud valaki magyar, vagy német nyelvű TL494-es adatlapot? Csak angol nyelvűt találok, de sajnos nem beszélem a nyelvet. Köszönöm!
(#) ColoradoKid hozzászólása Jan 11, 2017 /
 
Sziasztok!

Én TL598-cal szeretnék egy p-p elven működő, +/-100V/100mA tápot építeni. Az app note visszacsatolás részénél akadtam el kicsit. Azt látom, hogy meghatározza a kimeneti szűrő törésponti frekvenciáját, meg a kondi ESR-jéből adódót, de igazából nem teljesen tiszta a tervezés menete. Főleg ott van kérdőjel, hogy hivatkozik valami "type-2 amplifier desgin"-ra, ami nem világos, mi alapján történt.
Van ebben valakinek tapasztalata, vagy esetleg jó forrása, ahol kibontják a vcs (kompenzáció) tervezésének problémáját?
(#) Inhouse válasza 3F2U6U_aramiranyito hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Kicsit megkésve...pedig muszáj lesz a műszaki angolt átvenni, mert nem csak ennél, hanem mindennél az az alap. Német nyelvű TL494-es áramkör leírás, hátha ez segít azért valamit.
(#) pucuka válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Esetleg tanulhat oroszul, vagy kínaiul is, ezeken a nyelven is van rengeteg adatlap.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2017
(#) mr.Cara hozzászólása Júl 5, 2017 /
 
Üdvözlet ! Lenne egy kérdésem: ha TL494-gyel szeretnék egy invertert 12V-ról 300V-ra, néhány W (P < 10W) elég, egy gyűrűmagra megoldható lenne? Kinéztem egy ilyen Bővebben: Link magot és kíváncsiság.... Menetszámot tudna valaki "saccolni"? Megvallom: egy villanypásztor inverter részét szeretném megoldani. Ellenütemben két IRF840 tolná bele az energiát , jó lenne a kitöltést variálni (a kisebb fogyasztás miatt). Ja és felvilágosítana valaki : melyik láb állítja be az IC-nek az ellenütemet ( a két vezérlő láb azonos,vagy ellentétes polaritású legyen)?
Köszi !
(#) Ge Lee válasza mr.Cara hozzászólására (») Júl 5, 2017 /
 
Amit a hirdető árul az ránézésre 99,9% hogy nem ferrit, hanem porvas, vagyis nem lesz jó. Aztán nem írtad hogy szabályozott vagy szabályozatlan az a 300V, mert nem mindegy. Az IRF840 sem erre való, az IRFZ44, vagy 48, IRF3205, P75NF75 már inkább. Ellenütemű akkor lesz a kimenet ha a 13-as lábat a Vref-re (output control) kötöd, de egyébként minden infó ott van az adatlapon. Az inverter elkészítéséhez szükséges rajzok, infók pedig az inverter készítése topikban, mert ugye a rajz önmagában édeskevés.
(#) mr.Cara válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 6, 2017 /
 
Hello ! Köszi szépen a válaszokat ! Villanypásztornál szerintem tök mindegy hogy mennyire stabil a kondin keresztül a gyújtótrafóra sütött feszültség. Nagyon hiányos az angolom így inkább szeretek kérdezni.... Szóval köszi akkor a rajzokon a 13-as lábat lesem. Még egyszer köszi, hogy foglalkoztál a nyűgömmel !
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Szept, 19. Kedd
22:49:29
Jelenleg 323 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu