Fórum témák
» Több friss téma |
Hát elég kicsik, de egy tényleg kicsi géphez, nem túl nagy sebességre talán megfelel.
Azért ha rám hallgatsz nézel valami bontott izmosabbat. Menet közben úgy is nőni fog az a gép... Az én tervem is A/4-es mérettel indult, most 600x600mm a munkaterület...
Az a baj, nincs honnan bontanom, és anyagilag se állok jól... Igyekszem minnél olcsóbban kijönni.
Egyébként, amire elsősorban használni szeretném majd, az kb 6*14cm, tehát az A4 bőven nagy. Ha később nőne az igényem, majd építek másikat, addigra talán egyenesbe jövök. Közben találtam egy ilyen videót: Bővebben: Link
Igen, lehet csinálni ekkora motorokkal is nagyobb gépet, csak a sebesség...mire pozicionál lemegy a nap.
Hát igen, a sebesség rovására azért lehet ilyet is. Jó nagy áttétel és sima metrikus menet aminek az emelkedése 1-1,5 mm. Megy, megy csak iszonyú lassan. Meg talán az sem véletlen, hogy nem munka közben videózta le. Mert bár mozogni, mozog de, hogy dolgozni is lehet-e vele affelől erősek a kételyeim!
www.dioda.hu Ott van kisebb piros motor. Na azzal próbáld meg. Az tutira jó lesz neked!
D06011 Léptetőmotor, bipoláris Sonceboz 6600R034 Ennyi pénzért szerintem nagyon megéri. (Ezek nem kínai holmik.) A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
Ha ingyen van mindenképp.
![]() A sárga oldalon többen is használják ezt az IC-t és testvéreit. Még senki sem panaszkodott rá...
Akkor nézek hozzá rajzot.
Bővebben: Link
Bővebben: Link Bővebben: Link Lesd meg ezeket, nagyon ígéretesek. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
Az első amit meg is lehet venni, nem drága egy picit? A mostani euro árfolyam mellett kb 10k egy egytengelyes meghajtóért? Ráadásul a paraméterei sem túl kimagaslóak, kb TB6560 szinten van, de ennyiért meg lehet kapni egy 3 tengelyes komplett kínai vezérlőt.
Persze ha ingyé van akkor megéri!
Hát én nem tudom mennyibe kerül, kolléga írta három hozzászólással ezelőtt hogy ingyen tud ic-t szerezni, azért linkeltem be.
Köszi a rajzokat!
![]() Már csak az a kérdés, hogy erre rá tudom-e kötni az én 6 vezetékes motorjaimat? Bocs ha hülyeséget kérdek, de előszőr foglalkozok léptetőmotorral... De ha így meg tudom spórolni a meghajtókat, akkor lehet beruházok azokra a piros motorokra...
Rá tudod, csak meg kell keresni, hogy melyik kivezetés a tekercs közepe és azt nem kell bekötni csak a többi négyet.
Sziasztok
Szeretnék építeni egy kis cnc maró gépet,nyák marásra esetleg műanyag előlap marásra használnám ...Nagyon kezdő vagyok a témában szeretnék segítséget kapni mechanika és elektronika ügyében is..Jelenleg van 4-5 db nyomtatóból kinyert léptetőmotorom. vegyesen bipoláris ,unipoláris.Ezeket szeretném elsősorban használni de ha tudtok nem túl drága léptetőmotorok beszerzési forrást azt is szívesen vennem..Elektronika ügyében rengeteget keresgéltem találtam is bőven csak nem tudom melyik lenne nekem a megfelelő.Amire én gondoltam az egy LPT port ról működtetett kapcsolás..Nem szeretném túlbonyolítani a dolgot elsőre...Ide is várnék ötleteket javaslatokat.. köszönöm a segítséget
Vezérlőnek kezdésnek a kék kínait ajánlom, építeni sem olcsóbb. Kellenek tisztességes lineáris sínek. A nyák marást felejtsd el. Nyomtatós motorokkal nagyon lassú és a nyákot sem tudod úgy síkba rögzíteni, hogy egyenletes legyen.
Semmi baj a nyák marással, csak a felületek párhuzamossága. Nekem is meggyűlik vele a bajom, de azért használható. A jó mechanika azonban a legfontosabb szerintem. Főleg - mert az enyém is hagy kívánnivalót maga után. A többi szinte gyerekjáték (így utólag
)
Szia! Őszintén megvallva két utat látok járhatónak : 1.) Sok MÉH telep látogatás és anyaggyűjtés, tervezgetés, sok tökölődés a mechanikával - olcsón - igaz ez több idő. 2.) Vásárolj egy kész mechanikát, vagy komplett gépet - ez drágábbnak tűnik - de a végén kiderülhet, hogy olcsóbban jössz ki..
Budapesten hol lehet léptető motorokat fellelni?
Ilyesmire lenne szükségem, de ha Pesten találok 6700 alatt, akkor inkább megvenném személyesen.
A nyák marásnál én úgy oldottam meg a dolgot, hogy mikor készen van a gép, akkor egy felületet síkba martam, (faforgács lap) egy vékony hártya uverapid-dal lekentem, és egy kemény sík felületet kaptam. Erre tudok ragasztani vékony kétoldalas ragasztóval nyák lemezt. Sajnos itt Debrecenben is, csak 1 üzletet találtam, ahol normális teljesen sík egyenes nyákot lehet kapni.
Amin még töröm a fejem, hogy valami univerzális lefogatót kellene kitalálni, hogy fúráskor, és kontúr maráskor a nyákot meg tudjam emelni, az XY pozíció megtartásával. Így sikerült legutóbbi nyákom. Esetleg, ezt az egészet egy kis kádban megoldani, hogy mosogató szeres víz alatt tudjak gravírozni. Kipróbáltam ezt a módszert is, a 30 fokos gravirtű csodákat művelt.
www.dioda.hu
köszönöm az infókat
![]() Igen én is valami ilyesmit szeretnék építeni ..Tudnátok ajánlani léptető motorokat ??a nyomtató motorok felejtősek lettek akkor..Az a kék kínai vezérlő az melyik is lenne ??Kész mechanikát nem szeretnék vásárolni ...elmarad az egész lényege akkor...Inkább építenék egyet...
A www.dioda.hu oldalon a "motorok hajtások" menü alatt találsz motort. Akéket pont nem ajánlom! Esetleg a Pirosat, V-type ez a neve. 3 axis cnc controller board. De ha rám hallgatsz, akkor tengelyenként veszed meg a vezérlőt. Pl TB6560, vagy TB6600 (kész áramkörök) Step/dir kell és meg is van. No és persze egy LPT illesztőkártya.
Hirtelen ezt találtam: Bővebben: Link
Igaz ez a piros, de ez állítólag jobb is mint a kék.
Hali!
A Z tengelynél az én céljaimra elegendő lenne valami hasonló, mint az alábbi videón: Bővebben: Link Vezérlés oldalról ez hogy valósítható meg, mármint a program ezt hogy kezeli? Tud valaki ez ügyben felhomályosítani?
Hát én inkább egy nyomtatót alakitanék át ilmyen célra...
Indok: a vezérlő lehetne egy számitógép ami mint egy nyomtatót vezérel amiben a tinta helyén egy marófej van.... A többi csak fantázia kérdése.
Amennyiben nincs szükség interpoláló tengelyekre akkor elvileg 1 hajtással korlatlan számú motor(tengely) hajtható meg.
Söber mds 5000 es dokiába láttam egy megoldást 1 hajtàssal 5 tengely
Nem gagyi a cucc! Még egy kis előtolást elbírna az XY, de nem rossz.
Gratula! Én lézerrel probálkoztam 10w nál kicsit odaégett a nyák.
hali mindenkinek ebben a témában elég sokat tudok segitteni mert javittok és készittek is gépeket amire itt sokan akarnátok használni ezeket a gépeket az finom cnc tipusokra jellemző ezeket bonyolultabb megépitteni nembeszélve a vezérlő szoftverröl amire egy igen érdekes gépröl volt egy leirás a 2. oldalon azthiszem. ojan programokkal dolgozom én is érdekes a működési elve elkezdem itt fojtatom ott majd késöbb visszatérek rá ez azért kell mert a gép igy képes értelmezni a programot a vezérlést tényleg jobb meggvenni mint sem megépitteni sokkal olcsóbb is és megbizhatóbb de ha valaki normális gépet szeretne épitteni ami használható az minimum 160.000 az utóbbiakban olvasott(inkább nyomtató vezérlés)jó ötlet és megbizható de függőbe nem lehet vezérelni de nagyon egyszerű a kezelése tudom ajánlani
ui:mindenkinek sikerekben és élményben gazdag épittgetést (Üdv:Laci)
Szia! Milyen szoftvert használsz? Milyen marót? Én is készítek így paneleket, de messze nem ekkora sebességgel. A Eagle-ből konvertált rajzok, akármilyen vékony izolációt állítok is be - úgy jönnek ki, hogy a kontúrt nem egyszer, hanem 3-szor járja be a gép legalább. Egyszer ez egyik élen aztán a másik élen, aztán a kettő között. Így lassú is és feleslegesen túlmar, mert úgyis szélesebb, mint szeretném. A síkbmarást én is megcsináltam, de elég egy kis görbeség a nyáklemezen - és sajnos van rajta. Ezért elgondolkodtam egy másik megoldáson, amit a Bungardnál láttam. Ott egy UV lézer fej van a gépen (szerszámcserés). Ehhez a Bungard fényérzékeny nyákjait lehet használni. Az UV lézer letapogatja, mintha csak levilágítanád és mehet a maratóba. Nyilván fúrni és marni is kell, vagy előtte, vagy utána, mert ha az ember leveszi a síkról, már nem biztos a pozícionálás. Valahogy Így néz ki a végeredmény...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Az én tervem is A/4-es mérettel indult, most 600x600mm a munkaterület...