Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   192 / 372
(#) lac12345 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Én is úgy gondoltam hogy tengelyenként lesz a vezérlő /TB6560-esre mert hestore ban is lehet kapni ...Dioda.hu nézelődtem és ezt találtam:
http://www.dioda.hu/ads06/d06011.html
ez szerintetek megfelelő lenne vagy valamelyik másikat erről az oldalról esetleg ebay ról nema 17-et nézegettem idáig..
(#) kameleon2 válasza lac12345 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Szia! Az árához mérten jónak tűnik, de a puding próbája..... A TB6560-asok elég strapabíróak. Én megelégedéssel használom. Vezérlőhibám még nem volt vele. A hűtésre azonban figyelj oda! Megfelelő méretű passzív és aktív hűtés kell. Anélkül ne használd! Nekem egy elég szép borda van rajta de működés közben bizony bekapcsol a ventillátor is.
(#) nobrain válasza laci199222 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Üdv! Szerintem megoldható nyomtatóval is nyák esetében, ahol minimális a z mozgás. Lásd titi hozzászólásában a link.
(#) Zoli_bácsi válasza lac12345 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Ezek nagyon jó motorok!

Én a tengelyenkénti TB6560-ast úgy értettem, hogy készen (ebay) megvásárolni. A TB6560 elég érzékeny (gerjedékeny) a nyák kialakításra. Az ebay-es beszerzésben tudunk segíteni.
(#) szili83 válasza laci199222 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

És mit érdemes venni? Mert én is gondolkodok rajta. Nem baj, ha lassú, mivel csak néha kell, akkor meg mindegy, ha 2x annyi ideig csinál valamit....
Marni lehessen vele, akár egy előlapot, vagy egy fedelet.

Vagyis konkrét típus/széria érdekelne. E-bayessel az a gond, ah nem megy, akkor mit csinál vele az ember....
(#) Melphi hozzászólása Okt 6, 2014 /

Előző hozzászólásokban kerestetek olcsó, viszonylag jól terhelhető jól működő vezérlőket, na akkor szeretnék pár tévhitet elhessegetni a megbízhatóságról.
Ha olcsón akartok jót, mindenképpen a TB6560 vagy TB6600 jöhet szóba ezek jól megtervezett megbízható ic-k, én is ezt a típus rendeltem magamnak, de ez a nagyobb teljesítményű ha kisebb teljesítményű kell akkor ezt ajánlom, természetesen ezeket még olcsóbban is fel lehet lelni az eBay-n, én csak most a megfelelő típusra akartam rámutatni, ezeket azért is ajánlom mert pontosan ezt a két típust a Variometrum is forgalmazza, és még garit is ad rá,és nem utolsó sorban azért mert beszéltem olyan emberekkel akik nagyon szeretik használni éppen azért mert nagyon megbízható.Természetesen ha begerjed akkor könnyen elpukkanik, de mondom én, egy ic-s erősítő nem pont ugyan ilyen és ott mivel védekezünk, hát a jól kialakított huzalozással.
Szóval csak ajánlani tudom ezt a két típust, és még annyit hogy ehhez az ic-hez felejtsük el a házilag megtervezett nyákot, egy tervezési baki és a gerjedéstől szép lassan kinyeffen az ic, csak gyárit!!
Még egy beszerzési forrás ahol garanciával árulnak ilyen áramkört, a tulaj azt mondta hobby-cnc kiáltáson hogy sokat el szokott adni belőle.
(#) yello válasza lac12345 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Hello!
Egy kis kedvcsináló, Bővebben: Link, TB6560 as ic hez egy bevált nyomtatott áramkör, több darabot raktam már ez alapján össze, mindegyik tökéletesen működik azóta is, persze a vezetékezésnél itt is figyelni kell az árnyékolásra.
Ha magad akarnád megcsinálni, akkor ezt ajánlom, minden le van írva ott hozzá.
Üdv Gábor.
(#) lac12345 hozzászólása Okt 6, 2014 /

köszönöm az infókat..

Szerintem ebay tb6600 as lesz a nyerő mert ez nagyobb teljesítményű/lehet később majd fejlesztem a gépet..meg olcsóbb is mint a tb6560 as.Amúgy mi a különbség két ic között ..Melyik a jobb ?? Hestoréban egy tb6560 ast kapnék annyiért szinte mint itt egy teljes vezérlőt..Bár lehet a saját gyártmány lenne a legjobb de kezdésnek inkább veszek egy készet..Azok a motorok amit linkeltem dioda.hu ról végül is jók lesznek vagy tudtok ajánlani olyat ami biztosan jó Nem akarok kétszer vásárolni Esetleg mechanikára is vannak tervrajzok valamerre vagy ezt magamnak kell kitalálnom??...A4 es méretűt szeretnék építeni vagy esetleg kisebbet..
(#) Pali79 válasza lac12345 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

A TB6560 max 40V és 3,5A, a TB6600 max 50V 5A és nagyobb frekit is tud.
TB6600 közvetlenül a gyártótól!
(#) szili83 válasza szili83 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Senkinek semmi 5lete, hogy mit érdemes venni készen?
(#) Pali79 válasza szili83 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Egy ismerős ezt nézegette. Nem tudom végül megvette-e...
(#) szili83 válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Olyan érdekelne, ami komplett, szoftverrel, lehetőleg garanciával.

Nem tudtam, hogy ilyen vastag vagy.
Itt vannak komplett gépek
(#) szili83 válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Ez jónak néz ki

De vajon mire elég?
(#) mex válasza szili83 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Sok pénzért játszani, tanulni....

Gravírozásra.
(#) szili83 válasza mex hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Na jó, de használni akarom.
(#) mex válasza szili83 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Iparszerű munkavégzésre természetesen nem alkalmas, gravírozni viszont lehet vele. Egy lézer feltéttel a marómotor helyén tágabbak a lehetőségek is, de kicsit úgy érzem magad sem tudod pontosan mit akarsz valójában.
(#) szili83 válasza mex hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Előlapokat lehessen vele marni. 3mm műanyagot, vagy 1,5mm vastag Al lemezt, esetleg 1mm vastag acéllemezt. Plusz fát...

És vajon szoftver van hozzá? LPT porton kommunikál, de azt már pl a WIN8 nem támogatja, még a WIN7 sem. Munkahelyen ezért nem cseréltük le az XP-t ami speciális mérőműszerek vezérelt.

Ez így első ránézésre 500k ha készen akarod megvenni, de még lehet, hogy keveset is mondtam.
(#) Zoli_bácsi válasza szili83 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

A linkelt géppel max gravírozni lehet. Minimum 1,5-2Nm-es, NEMA23-as motorokkal szerelt kategória kell. No és persze minimum trapézorsó, kottyanás mentessé (boldoggá ) tett anyával. Windows felületen Mach3, vagy Linux felületen LinuxCNC.
(#) lac12345 hozzászólása Okt 6, 2014 /

Ezek az árak kicsit húzósak hobbi használatra .. legalábbis számomra...Mechanika ügyben tudnátok segíteni? Esetleg tervrajz felelhetőség ,valamerre.??. olyan ami működne is nekem a dioda.hu s piros motorokkal és tb6600 vagy tb6560 as vezérlővel ???Mach3 szoftvert használnám LPT portos illesztővel..
köszönöm
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
(#) szili83 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Akkor mit ajánlatok?
Mert építeni komplexebb feladat gondolom. Vagy részegységeket meg lehetne venni külön, és úgy összehozni, úgy olcsóbb?
(#) Pali79 válasza lac12345 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Kész tervek nem nagyon vannak, illetve sok mindent készen kell megvenni vagy legyártatni hozzá, mindig az eredeti tervező elképzeléseit tükrözi, ami általában teljesen más mint amilyen alkatrészt be tudsz szerezni.
Kezd el gyűjtögetni az alkatrészeket és azokból indulj ki.
(#) szili83 válasza szili83 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Bővebben: Link

Vagy ez is még gyenge?
(#) mex válasza szili83 hozzászólására (») Okt 6, 2014 / 1

Ez már jobb, itt csak az a gond, hogy mire tényleg komplett, min A4 munkaterületű lesz a gép, addigra az ár is duplázódik, (ismerve a Ramotai féle cnc bolt árait...).

A nagyobbikat hirdette régebben a vaterán ha jól emlékszem 400k volt az ára, de sem vezérlő sem marómotor nem volt hozzá.
(#) szili83 válasza mex hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Az azért sok. Valami olcsóbb megoldás? Vagy tényleg építeni kellene...?
(#) kameleon2 válasza szili83 hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Szia! Mire kész lesz, kíváncsi leszek a végösszegre és a használhatóságra! Itt is van például - ráadásul üzlet és garanciális. Én a motorokat is innen vettem, mert alig több, mintha Kínából jönne, csak 1 hónap helyett 1 nap alatt itt van. Keress meg privátban ha építeni akarsz, vagy részben építeni. Van két-három használható tippem - de az reklámnak minősülne. A CNC egyébként még mindig nem olcsó játékszer. Én is csak azért vágtam bele, mert olcsóbb volt nekem megcsinálni 50db-ot valamiből, mint ugyanezért másnak fizetni - így a gép tulajdonképpen már ingyen van. A marómotort most cseréltem le egy kínaira - kellemesen csalódtam. Csendesebb sokkal, mint az eredeti volt és nem ráz annyira. A marófejek sem ingyen lesznek és a fúrók sem. Bár én Kínából rendelem azokat is, mert felment bennem a pumpa, mikor kezdőként eltörtem 2db 2,5-ös marót, aminek darabja 5000Ft volt. Most legalább nyugtázom, hogy 600Ft-os maró és kész. Bár hozzá kell tennem az olcsóbbak közül némelyik jobban bírta a strapát. Rá kellett ébrednem arra is, hogy nem feltétlenül kell nekem egy sivító 30.000-es fordulatú megmunkálómotor - elég a 12-15000 is, ha nem egyélű, hanem 2 vagy négyélű marókat használok. Így is elég gyorsan kész a gép. A mechanika azonban nagyon nem mindegy. Sokat adnék, ha lenne egy jobb mechanikám. (igaz vannak sokkal rosszabbak is). Én a gép megvételétől kezdve elég sokat költöttem rá. Mai viszonylatban már megvehetném a fenti linken szereplőt belőle - ami azonnal harcrakész....
(#) szili83 hozzászólása Okt 8, 2014 /

Ha egy stabil keret van, orsókkal, akkor a motorok, meghajtás, motorvezérlő az még mekkora költség? Egyenlőre még csak tapogatozok, mit lehetne. Majd ha lesz több időm, akkor beleásom magam.
Következő: »»   192 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem