Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrokontrolleres szakdolgozat
Lapozás: OK   1 / 1
(#) pedro08 hozzászólása Jan 21, 2008 /

Sziasztok!

Diplomamunkához szeretnék tőletek segítséget kérni!!!
Mikrokontrollerek alkalmazási területeivel kapcsolatosan szeretnék néháy ötletet kérni. Viszonylag egyszerüen megvalósítható dologra gondolok, viszont olyan kellene amit még lehetőleg nem hoztak forgalomba. Olyanra gondolok hogy valamilyen értéket megmér és
az alapján információt küld, vagy riasztást végez stb.
Minden segítséget köszönök!
(#) dpeti válasza pedro08 hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

picit írj arról többet, hogy miben vagy jártas mikrokontrollerek terén.
(#) pedro08 válasza dpeti hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Az igazság az az, hogy én szinte semennyire (azon kívül hogy ismerem a mikroszámítógépek elvi működését, hogy mi mivel van kapcsolatban,regiszterek stb..) de van segítségem aki ért hozzá csak valami olyan alkalmazási ötletre lenne szükségünk amit adott esetben meg is tudnánk valósítani hogy bemutathassuk-ez lenne a cél és lehetőleg nem árulnak minden sarkon ilyet ráadásul fillérekért. Hiszen valamivel meg kell majd indokolnom hogy miért választottam ezt.
(#) kobold válasza pedro08 hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

A védésre muszáj lesz megértened, különben megizzasztanak
Az egyszerűbbek közül így hirtelen van olyanom, ami soros portról karaktereket fogad, és 1x16 karakteres LCD-re kiteszi; van fordulatszámmérős, feszültségmérős, hőfokmérős. Neten amúgy rengeteg forrás van, de szerintem jó volna eldönteni, melyik irányba mozdulnál, mert akkor nekünk is könnyebb volna használható infót adni.
(#) bbb válasza pedro08 hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

elsőként azt találd ki, mit szeretnél?
mi lesz a szakdolgozat témája? címe?

amíg nem döntöd el, addig esélyed sincs hozzá anyagot találni...
(#) dpeti válasza pedro08 hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

ezen kívül nagyon egyszerű dologgal sem szabad kiszúrni a szemüket a bírálóknak.

Szerintem a legjobb az, hogyha keresel egy céget, elmész hozzájuk szakmai gyakorlatra, és megbeszéled velük, hogy az egyik ott megoldott feladatod lesz egyben a szakdolgozatod is.
(#) pedro08 válasza kobold hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Igazából van pár ötletünk az egyik pl. valami olyasmi lenne h a vizórákban van valami átfolyásmérő ha jól tudom és ezt úgy megcsinálni mikrokontrollerrel hogy ez egy üzenetet küldjön a telefonomra ha hirtelen megnövekszik az átfolyt víz mennyisége, mert akkor valószínűleg csőtörés van és azt jobb megtudni minél előbb főleg ha huzamosabb ideig nem vagyunk otthon. Erről mi a véleményetek?

Erre, azaz ilyesmire is láttam már a neten dolgokat. Víz- vagy villanyórát figyeltek, bontás nélkül, tettek az előlapjára egy ledet meg egy optót, és ahogy a kerék forgott, a visszavert impulzusokat számolták. Ebből simán lehet csőtörésre következtetni, mert folyamatosan rengeteg impulzust kap a proci.
SMS küldése általában soros kommunikáció útján, AT parancsokkal lehetséges, legalábbis én nem tudom, hogy gyorsgombbal lehetne-e. De ha megoldható az, hogy összekösd a procit meg a teló kommunikációs vonalait, akkor ez nem nagy dolog. Javaslom a kellően dokumentált telefonok alkalmazását
De ha már ilyet csináltok, tegyetek rá egy kimeneti vonalat is, amelyikkel a vizet ott helyben valahogy el lehet zárni, máskülönben kifolyhat a lázbérci tározó is a csövön, mire az üzenet miatt hazaérsz
(#) pedro08 válasza kobold hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Esetleg tudnál is ajánlani oldalt ahol én is utána tudok olvasni ezeknek?

Bővebben: Link1
Bővebben: Link2
Bővebben: Link3

Volt valahol még egy nagyon profi megoldás, az elv ugyanez, csak a design változott, viszont nem jut eszembe, hol láttam...
A telefonnal való kommunikációhoz pedig először telefont kell választani, utána lehet infókat keresgélni.
(#) árpix válasza pedro08 hozzászólására (») Jan 22, 2008 /

Hali ! Szerintem ha ez a vizes téma aktuális akkor úgy érdemes megcsinálni ,hogy hamár érzékelted a nagy nyomáscsökkenést vagy vízórafelpörgést akkor egy mágnesszeleppel ott helyben elzárod a vizet és küldesz SMS-t
(#) norby1 hozzászólása Feb 5, 2008 /

Hali!!!

Tudtok belinkelni oldalt PICes sms-küldésre?
A PIC egy mai modernebb telóval is tud kommunikálni, vagy ezek már túl bonyolult kütyük???
(#) kobold válasza norby1 hozzászólására (») Feb 5, 2008 /

Volt már ilyen hsz a fórumon is, nézz szét.
Netről is válogathatsz:hasonló projektek keresése guglival

Kommunikálni elvileg bármelyik mobillal lehet, ha van rajta megfelelő kivezetés, ismered a protokollt, és van illesztőeszközöd, AT-parancsok továbbítására, esetleg válaszok feldolgozására.
(#) andrewboy999 hozzászólása Feb 22, 2009 /

Sziasztok!

Én is mikrokontrolleres szakdolgozatban gondolkodom. Csak azt nem tudom, hogy mi legyen. Hőmérsékletmérés, hangtároló chipekkel is foglalkoztam, esetleg ultrahangos cuccokhoz is hozzá tudnék szólni, LCD is jöhet. Minden segítséget köszönök!
(#) andrewboy999 hozzászólása Feb 22, 2009 /

És ezekből szerintetek mit lehet kihozni? Gondoltam egy hangtároló chip feltöltéséhez és teszteléséhez csinálok egy panelt, LCD kijelzővel, full elektronika, gombsor, menüs, lépkedni lehet a memóriában, de legagyizta a konzulens az ötletet.
(#) ATtiny válasza andrewboy999 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Szakdolgozattal kapcsolatban én anyit tudok tanácsolni, hogy édemes valóban hasznos és értelmes témát választani. A legjobb ha valami olyasmit csinálsz amit késöbb majd referenciának be tudsz adni az első munkahelyedre, anélkül, hogy komolytalannak tartanának. Ha nincs semmi saját ötleted nézz szét kicsit. Egész biztos találsz olyan problémát, amit meg lehet oldani mikrokontrollerrel. Ha jól csinálod, még el is adhatod a fejlesztésed. Persze ha ez a célod, akkor valami céget kell megkeresni és oda célzottan csinálni mikrokontrolleres fejlesztést. Összefoglalva: olyasmit válasszál aminek tényleg haszna van, na meg persze téged is érdekel, mert ez utobbi sem elhanyagolható.
(#) bbatka válasza andrewboy999 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

FFT a dsPIC33F sorozatú mikrovezérlőkkel. Megjelenítés grafikusan LCD-n.
(#) Geza1985 hozzászólása Máj 22, 2010 /

Sziasztok! Remélem, még működik a fórum, látom, hogy elég régen volt hozzászólás! Nekem is mikrokontrolleres szakdolim lenne, kész koncepcióval.
A feladatom csak a hardware megtervezése egy mérő rendszernek, amit egy már meglevő rendszerhez kellene illesztenem. Az a baj, hogy 3 héten belül el kellene készülnöm a szakdolimmal, meg vagyok csúszva, mert egy másikat is most fejeztem be.
A feladatot Intel 8051 f35x családból választva szeretném megoldani, de elakadtam az ICD-vel, nem találok semmi okosat a kialakításához a panelon a UC-k adatlapjában. Tudtok ezzel a családdal kapcsolatban segíteni? Ha igen, légyszi jelezzétek, és vázolom a további helyzetet!
Köszönöm, üdv:

Geza
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem