Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   615 / 1191
(#) zoli75 hozzászólása Okt 23, 2014 /

Üdv! Tud valaki segíteni, hogy ennek az smd kondinak, hogy lehetne megtudni a paramétereit? Méréssel nem, mert sérültnek néz ki és nem biztos, hogy kapnék eredményt. Egyébbként laptop alaplapon van.

4.jpg

(#) proli007 válasza zoli75 hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Hello! Miért kell valamit előre feltételezni, mikor először mérni is lehet. Kiveszed, (mert úgy is ki kell) megméred. Ha nem zárlatos, fog értéket adni. Ha zárlatos, legfeljebb ügyesen lereszeled a sarkát. Aztán méred és megsaccolod..
(#) zoli75 válasza proli007 hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Hogy kell ezt a sarkát lereszelem és megmérem, mert ilyet még nem csináltam?
(#) proli007 válasza zoli75 hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Megjegyzem én sem. De a kondinak lapjával "egymásra tett" fegyverzet és szigetelő rétegből kell állni. Tehát ha szálirányban reszeled vagy inkább köszörülöd, akkor lehet nem lesz zárlatos. Méretéből talán az látható, hogy nem egy 100nF-ról van szó, hanem valami µF-körüli értékről.
(#) zoli75 válasza proli007 hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Azért gondolom, hogy rossz, mert mindkét vége a testhez képest "sípol" dioda állásban a multiméterrel.
(#) zolika60 válasza zoli75 hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Ha kiforrasztottad mérd meg a helyét is, mert nem biztos, hogy ez, vagy csak ez a zárlatos alkatrész.
(#) attila1 hozzászólása Okt 24, 2014 /

Sziasztok. Egy vezérlő panelen eldurrant egy B10NK 60Z zéner diódás valami, D2PAK kiszerelésű.
Hát ilyenem nincs itthon. Valamit esetleg helyette tudnátok ajánlani helyettesítőnek?
Gondolom triakot nem tehetek be helyette... Köszönöm előre is a segítséget!
(#) efraim válasza attila1 hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

N-CHANNEL 600V-0.65-10A TO-220 / FP / D2PAK / I2PAK / TO-247 Zener-Protected SuperMESHTMPower MOSFET
Innentől már kereshetsz valami helyettesítőt.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
(#) attila1 válasza efraim hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Szia. Köszi az infót,de nekem ez a helyettesítő-alkatrész keresés nem nagyon megy...van erre valami kulcsszó?

Erre véletlen akadtam rá: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Szia!
Tégy be egy ilyet: Bővebben: Link. Ennek ugyan más a tokozása, de a paraméterei hasonlóak.
(#) szucsip válasza Szpisti hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Köszönöm urak, majd még rámérek mOhm mérővel is. De olyan nehéz hozzáférni is, hogy borzalom.
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Szia István! Köszi,tökéletes lesz.
(#) Mircsof hozzászólása Okt 24, 2014 /

Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írom. , de CD 4066 és a tc4066bp egy és ugyan az igaz?
(#) pucuka válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Nagyjából ugyanaz, de a paramétereben lehetnek eltérések, hasonlítsd össze az adatlapjaikat.
(#) efraim válasza attila1 hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

A kulcsszó "cross reference".
(#) attila1 válasza efraim hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

Szia. Köszi,ezt igyekszem megjegyezni!!
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

Szia. Alaposan átnéztem a vezérlőt rendelés előtt,és találtam még egy kukába való alkatrészt. A kép jobb felső sarkán van kettő darab TO220 tokozású tranyó,BUL216-os jelöléssel.Ebből az egyik szintén halott,átment vezetőbe.Szerencsére találtam ugyanilyet azon az oldalon,amit belinkeltél. A panelon látható,hogy honnan forrasztottam le a B10NK-st... Kérdésem,hogy mit méregessek még át,mielőtt lezárom a rendelést? Graetz,smd diódák,smd ellenállást is átmértem a BUL mellett. A sarkán lévő csatlakozóra elvileg valamilyen izzító gyertya megy...Elképzelhető,hogy azzal is baj van,de az a kazántesten van...A varisztort nem tudom,hogy miért nem vágta ki...
Üdv: Attila
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

A varisztor túlfeszültség ellen véd és nem túláramra. Azt kellene tudni, hogy a FET kapcsolta-e az izzítást. Ha igen, akkor egy megfelelő áramú biztosítékkal megvédheted.
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

Az izzítás egy-egy lába egy-egy BUL216 emitterére van kötve közvetlenül.
De a graezt melletti B10-es mitől ment ki,azt passzolom...
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2014
(#) zoli75 hozzászólása Okt 26, 2014 /

Üdv! Van egy pizi tik 04cc alkatrész és nem találok rólla semmit. Tudja valaki mi ez pontosan és mivel helyettesíthető (ami idehaza kapható)?
(#) attila1 válasza zoli75 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Szia. Ez miben van? Képet esetleg róla tudsz feltenni?
(#) zoli75 válasza attila1 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Szia. Laptop alaplapon van és túlfesztől megment.

2.jpg

1.jpg

(#) benewfy hozzászólása Okt 27, 2014 /

Sziasztok!

Meg tudnátok nekem mondom a képen látható túlfeszültség-levezető patront gyártják-e még, illetve ha igen, akkor milyen üzletben lehet egyszerűen beszerezni? Találtam egy webáruházat, ahol van, kb 120 lenne darabja, de a szállítási díj miatt nem éppen költséghatékony, jobban járnék dobozcserével. Vonalas telefon külső dobozában volt, a két szál és a közös test között van belőle 1-1. Egyik sem vezet, úgyhogy le szeretném cserélni, viszont a mérete miatt csak ilyenre tudom. Esetleg más néven keressem? Ha nem gyártják, akkor milyen kültéri dobozt javasoltok? Előre is köszönöm!

image.jpg

(#) kadarist válasza benewfy hozzászólására (») Okt 27, 2014 / 1

Szia!
Ha nem vezet, akkor az jó. Csak akkor vezet, ha túlfeszültség éri őket.
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Sziasztok!

Kicsit OFF ebben a témában, de nem akartam máshol újra kezdeni, ezért itt kérdezem meg. A CXA1691BA adatlap szerint 2-től 7,5V-ig tartozó intervallumban kéri a tápfeszt. Viszont a maximálisan elviselt 14V. Mivel az átalakított kacsa rádióba az eredeti 3db AAA elem nem fér be, ezért arra gondoltam, hogy belefaragok egy CR123-as 3V-os elemet, vagy egy 9V-at. A problémám az, hogy a 9V magasabb az ajánlott fesznél, a 3V viszont lehet hamar lemerülne. Vagy tudtok esetleg más elemet, ami minél kisebb helyen elfér és megfelelő a kapacitása ennek a kisrádiónak az üzemeltetésére?

Üdv:
spgabor
(#) efraim válasza spgabor hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Erre találták ki a zener diódát
(#) Szpisti válasza spgabor hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Szerintem a leg költséghatékonyabb hosszútávon egy 3,7V-os Li-Ion tölthető akksi lenne ide.
Igaz kell hozzá egy speciális töltő, de ha a cr123 árát nézzük, néhány csere után behozza az árát.
Ezeket lehet mindenféle méretben kapni, és elég nagy kapacitást biztosítanak.
Lehet kapni 14500-as típust, ha kicsi a helyed (14mm átmérő, 500mm hosz), de a 18650-es jobban megéri . Ezek már 2500mAh tárolással bírnak, egész nap szólhat a rádió vele.
Bővebben: Link

A zener dióda elemes táplálásnál nem a leggazdaságosabb megoldás.
(#) efraim válasza efraim hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Vagy ez, bár ebben is van zener

lm2596.png

(#) nedudgi válasza spgabor hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Lítium akku kapható 10440(=AAA),14500(AA) méretben is. HA a CR123 elfér, akkor 16340 méretű is jó lehet. Ezek 500-1200mAh kapacitásúak.
(#) spgabor válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

A CR123 is csak kis monyákolás árán fog beférni sajnos. A 9V nagyobb monyák árán férne csak be. Viszont a 16340-ben csak akkut találtam. Ebből csak akksi létezik? Mert akkor a CR123 marad inkább. Abból is lehet venni tartósat, aztán bírja, amíg bírja..
Következő: »»   615 / 1191
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem