Fórum témák
» Több friss téma |
.1k63
Minden bizonnyal 0,1 µF (100 nF), 63 V.
SMD tecnikánál nem helyezhettek alá ellenállást, úgy nem tudja ültetni az automata.
Alig van ott alkatrész, rajzold vissza a kapcsolást, hogy érdemben vizsgálhassuk.
Bocsi, akkor valamit elnéztem.
Természetesen nem fizikailag van alatta, hanem a panel helyzetét nézve....(kép-zöld jelölés) és szerintem ellenállás van/volt ott, mivel R33-al van jelölve, a kapcsolást sajnos nehéz visszarajzolni, mert nem egyoldalas a nyák...
Sziasztok!
Ez milyen alkatrész lenne? Valaki találkozott már ilyennel? Köszönöm.
A magam részéről 100nF kondira tippelnék, mert az kell a stab-kockának. Nézd meg, oda megy-e?
Szia, Ha az R33 elszállt, akkor az M7 jelű dióda is gyanús már, valamint a 'felette' lévő 3lábú micsoda. Nem látom a számot rajta.Egyébként, meg nem létszik olyan bonyolultnak a kapcsolás, csinálj a másik oldaláról is képet, + az IC2-ről.
Hello! A stabinak az kell, de egy 100nF ritkán könyököl le ilyen csúnyán. Én inkább transil, vagy is túlfeszültség levezető diódára tippelnék..
Igazad lehet, mert a pozíciószita sem kondit jelöl... Amúgy nekem szállt már így el 30V-os 100nanós a bemeneten (35V-nál fél évig azért bírta...) De akár kondi, akár transil, a motyónak mennie kell nélküle. Érdekes, hogy kettő is van: lehet a kimeneten is akkor.
Én inkább Zenernek gondolnám, ha stabtok akkor a középső lába fel lett emelve nagyobb fesze velük. Ha jól nézem akkor kettő sorba van, a másikat zenerként mérve esetleg szerencséd lehet és a másikkal azonos értékűt tehetsz bele.
Sziasztok!
A csatolt képeken szereplő alkatrész nevére és beszerzési forrására lennék kíváncsi. Annyit tudok, hogy a két érintkező alap helyzetben zárt. Hőlégfúvóval melegítve a kapilláris végét, a rugó alakban feltekert "vezeték" végét, egy idő után kattanó hanggal megszakítja a kontaktust, gondolom 95 C fok környékén.
Köszönöm a gyors választ! Nem fontos pont ilyen. Valahogy előlapra kellene szerelnem, illetve a 95 C fok fontos. Az is feltétel hogy kapillárcsöves legyen, és könnyen, hosszú távon beszerezhető.
Köszönöm az információt! Nagyon sokat segítettél vele. Megkérdezem hogy jó-e ez a megoldás helyette, de szerintem ha szabályzóval helyettesítjük, nem kell előlapra sem vezetni. Ez egy védelmi mechanizmus része lenne, tehát egy szabályzó szerintem tökéletes lenne a célra, mert nem kell kézzel visszaállítani.
Sziasztok!
Érdekelne hogy a képeken látszó alkatrészek micsodák. Hátha valaki felismeri. Köszönöm.
Szia!
Ezek RF modulok. A kép jobb oldalán lévő kerek tokozású alkatrészről leolvasható ( lenne, ha élesebb lenne a kép ) a működési frekvenciája. Üdv.: Feri
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Egy Wenglor WM03PCT2 szenzort kéne kiváltanom. Más tipus is jó lenne. Ebay en sajnos nem találtam. Köszönöm előre is.
Szia, Nekem van itt 2 is, megnéztem szkóppal, működik változik a freki, de az egér csak kuncog rajta
Lehet a fóliának kellene elvakítania???
Sziasztok
Bb109 es varicap diódát keresek sajnos már régóta ki van vonva a forgalombol ezért boltban nem lehet kapni azért írok ide hátha valakinek van elfekvőben néhány darab ha akadna arra vevő lennék
Szia, Pld itt.
Igen néztem de onnan kb 1500 ft re jönni ki egy db
Ez 3.13€ 5db, és 1.97€ postage.
Sziasztok! megtudja mondani valaki hogy ez a Dióda milyen paraméterekkel rendelkezik vagy mivel lehet helyettesíteni: 3S6V749? a 2db-ból ugyanis az egyik dióda zárlatos lett és nem működik a nyomtató.
Epson Stylus DX8450 multifunkciós nyomtatóban van C690 Main, 2116330-06 panel szám, ez van rajta. A diódáról semmi adatlapot nem találtam, a tápegységből +42V -GND-+40V 3 PIN-es csatlakozóról ezek a feszültségek mérhetők. Üdv.: geniusmax A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Talán Rectron FM360 schottky dióda.
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget.milyen tip.lehet ez a tranyó? Amerikai cuccban volt. Köszi
Szia!
Elvileg ha jól találtam meg azt az 1 sort róla... akkor ő egy Idézet: „NPN EPITAXIAL PLANAR POWER TRANSISTOR for High Voltage” Ennyit találtam, hátha más tud többet. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Ezek gyártói kódok, nem típusjelzés: általában a javítás-pótlás nehezítése miatt használják (csak a készülékgyártó tudja, hogy milyen típus).
Ha javítani kell a cuccot, akkor az áramkör ismeretében könnyen pótolható, ha bontod a készüléket, akkor tedd el emlékbe, vagy használd fel tápegységben.
Sziasztok! Egy kínai DTV decoder adta meg magát, a képen az alsó 5 lábú a tekercs mellett. .AB2JB felirattal, kipukkant. Sajnos ilyen néven nem találtam semmit. van valakinek esetleg valami infója róla, vagy mivel tudnám helyettesíteni. A jó mérése alapján, mintha egy schottky + tranyó lenne.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Lehet a fóliának kellene elvakítania???