Fórum témák
» Több friss téma |
.1k63
Minden bizonnyal 0,1 µF (100 nF), 63 V.
SMD tecnikánál nem helyezhettek alá ellenállást, úgy nem tudja ültetni az automata.
Alig van ott alkatrész, rajzold vissza a kapcsolást, hogy érdemben vizsgálhassuk.
Bocsi, akkor valamit elnéztem.
Természetesen nem fizikailag van alatta, hanem a panel helyzetét nézve....(kép-zöld jelölés) és szerintem ellenállás van/volt ott, mivel R33-al van jelölve, a kapcsolást sajnos nehéz visszarajzolni, mert nem egyoldalas a nyák...
Sziasztok!
Ez milyen alkatrész lenne? Valaki találkozott már ilyennel? Köszönöm.
A magam részéről 100nF kondira tippelnék, mert az kell a stab-kockának. Nézd meg, oda megy-e?
Szia, Ha az R33 elszállt, akkor az M7 jelű dióda is gyanús már, valamint a 'felette' lévő 3lábú micsoda. Nem látom a számot rajta.Egyébként, meg nem létszik olyan bonyolultnak a kapcsolás, csinálj a másik oldaláról is képet, + az IC2-ről.
Hello! A stabinak az kell, de egy 100nF ritkán könyököl le ilyen csúnyán. Én inkább transil, vagy is túlfeszültség levezető diódára tippelnék..
Igazad lehet, mert a pozíciószita sem kondit jelöl... Amúgy nekem szállt már így el 30V-os 100nanós a bemeneten (35V-nál fél évig azért bírta...) De akár kondi, akár transil, a motyónak mennie kell nélküle. Érdekes, hogy kettő is van: lehet a kimeneten is akkor.
Én inkább Zenernek gondolnám, ha stabtok akkor a középső lába fel lett emelve nagyobb fesze velük. Ha jól nézem akkor kettő sorba van, a másikat zenerként mérve esetleg szerencséd lehet és a másikkal azonos értékűt tehetsz bele.
Sziasztok!
A csatolt képeken szereplő alkatrész nevére és beszerzési forrására lennék kíváncsi. Annyit tudok, hogy a két érintkező alap helyzetben zárt. Hőlégfúvóval melegítve a kapilláris végét, a rugó alakban feltekert "vezeték" végét, egy idő után kattanó hanggal megszakítja a kontaktust, gondolom 95 C fok környékén.
Köszönöm a gyors választ! Nem fontos pont ilyen. Valahogy előlapra kellene szerelnem, illetve a 95 C fok fontos. Az is feltétel hogy kapillárcsöves legyen, és könnyen, hosszú távon beszerezhető.
Köszönöm az információt! Nagyon sokat segítettél vele. Megkérdezem hogy jó-e ez a megoldás helyette, de szerintem ha szabályzóval helyettesítjük, nem kell előlapra sem vezetni. Ez egy védelmi mechanizmus része lenne, tehát egy szabályzó szerintem tökéletes lenne a célra, mert nem kell kézzel visszaállítani.
Sziasztok!
Érdekelne hogy a képeken látszó alkatrészek micsodák. Hátha valaki felismeri. Köszönöm.
Szia!
Ezek RF modulok. A kép jobb oldalán lévő kerek tokozású alkatrészről leolvasható ( lenne, ha élesebb lenne a kép ) a működési frekvenciája. Üdv.: Feri
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Egy Wenglor WM03PCT2 szenzort kéne kiváltanom. Más tipus is jó lenne. Ebay en sajnos nem találtam. Köszönöm előre is.
Szia, Nekem van itt 2 is, megnéztem szkóppal, működik változik a freki, de az egér csak kuncog rajta
![]()
Sziasztok
Bb109 es varicap diódát keresek sajnos már régóta ki van vonva a forgalombol ezért boltban nem lehet kapni azért írok ide hátha valakinek van elfekvőben néhány darab ha akadna arra vevő lennék ![]()
Szia, Pld itt.
Igen néztem de onnan kb 1500 ft re jönni ki egy db
Ez 3.13€ 5db, és 1.97€ postage.
Sziasztok! megtudja mondani valaki hogy ez a Dióda milyen paraméterekkel rendelkezik vagy mivel lehet helyettesíteni: 3S6V749? a 2db-ból ugyanis az egyik dióda zárlatos lett és nem működik a nyomtató.
Epson Stylus DX8450 multifunkciós nyomtatóban van C690 Main, 2116330-06 panel szám, ez van rajta. A diódáról semmi adatlapot nem találtam, a tápegységből +42V -GND-+40V 3 PIN-es csatlakozóról ezek a feszültségek mérhetők. Üdv.: geniusmax A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Talán Rectron FM360 schottky dióda.
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget.milyen tip.lehet ez a tranyó? Amerikai cuccban volt. Köszi
Szia!
Elvileg ha jól találtam meg azt az 1 sort róla... akkor ő egy Idézet: „NPN EPITAXIAL PLANAR POWER TRANSISTOR for High Voltage” Ennyit találtam, hátha más tud többet. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Ezek gyártói kódok, nem típusjelzés: általában a javítás-pótlás nehezítése miatt használják (csak a készülékgyártó tudja, hogy milyen típus).
Ha javítani kell a cuccot, akkor az áramkör ismeretében könnyen pótolható, ha bontod a készüléket, akkor tedd el emlékbe, vagy használd fel tápegységben.
Sziasztok! Egy kínai DTV decoder adta meg magát, a képen az alsó 5 lábú a tekercs mellett. .AB2JB felirattal, kipukkant. Sajnos ilyen néven nem találtam semmit. van valakinek esetleg valami infója róla, vagy mivel tudnám helyettesíteni. A jó mérése alapján, mintha egy schottky + tranyó lenne.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |