Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius SW-HF5.1
 
Témaindító: eSDi, idő: Jún 11, 2007
Lapozás: OK   6 / 12
(#) eSDi válasza atiman hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /
 
Üdv!

Igen van. Miért?
(#) spgabor hozzászólása Jan 20, 2014 /
 
Sziasztok,

nem akartam a kérdésemért új topikot nyitni, ezért ebbe írok. A problémám a következő:
Első szériás Genius 5.1-el rendelkezem. Most ért utol sajnos a fő potméter halála. A jobb első hangszóró csak a max hang közelében szól. Két kérdésem lenne:
Ha megfújom kontakt spray-vel, akkor mennyivel növelhető az élettartalma, érdemes-e foglalkozni vele, vagy cseréljem? Ha csak 1-2 hétig lenne jó, akkor inkáb addig össze sem rakom, hanem megpróbálok venni egy potmétert.
A másik kérdésem, hogy csak e-bay-en lehet potit venni, de nem teljesen típus azonosat. Van valaki aki tudott szerezni valahonnan olyan potit, aminek a lábkiosztása nem tér el az eredetitől,hogy ne kelljen monyizni? Illetve ha nincs azonos lábkiosztású, melyiket érdemes rendelni, amivel a legkevesebb szívásom lesz?
Előre is köszi a választ és üdv:
spgabor
(#) eSDi válasza spgabor hozzászólására (») Jan 20, 2014 /
 
Üdv!

Feljavítani megróbálhatod kontakt spay-vel, de ne szedd szét, mert szétesik teljesen és a benne lévő műanyag rögzítők már attól eltörnek, ha egy légy rászáll. Szerintem nem valószínű, hogy találsz bele ugyan olyat, ennek ellenére megérné venni egyet és azt valahogy bele illeszteni. Én a sajátomat speciel kikötöttem, mert már menthetetlen volt (megszakadt a villámtól). Ellenállásokkal helyettesítettem közép állásban, s a hangerőt a PC-ről állítom.
(#) spgabor válasza eSDi hozzászólására (») Jan 20, 2014 /
 
Oké, köszi a választ. Megfújom kontakt spray-vel aztán megpróbálok keresni egy olyat, aminek a lábkiosztása a legkevésbé tér el. Azért nem akarom direktbe kihagyni, mert ha véletlenül kötök rá valamit, aminek nincs saját hangerő szabályzója, akkor megszívtam.
Sima kontakt spray, vagy valami speciális kenős potméterre való? Vagy igazából már úgyis mindegy?
(#) eSDi válasza spgabor hozzászólására (») Jan 21, 2014 /
 
Szerintem jó a sima kontakt, nem tudom, hogy létezik e kifejezetten potméter tisztító.
(#) zsottti hozzászólása Feb 18, 2014 /
 
Sziasztok, lenne egy kerdesem , tortent ugyanis egy olyan problemam h filmnezes kozbenegyszer csak megallt Es fustot nyomott ki a melynyomo lyuknAl a genius 5.1 150watt elso generacios , es mondtak h lehet az ellenalassal problema , en szet is szetem de az igazsaag h nm tudom mejik az , tudnatok egykeppel segiteni nekem? Szerintetek is az ellenalassal van baj
(#) eSDi válasza zsottti hozzászólására (») Feb 18, 2014 /
 
Üdv!

Így nem igazán tudjuk mi sem, van benne min 100db ellenállás. Szedd szét és nézd meg, hogy mi égett le. Nem biztos, hogy menthető lesz a dolog, ha a hangszóróra kikerültt a tápfesz, mert akkor valószínű az is megéghetett. De bízzunk benne, hogy nem.
(#) tonoKA82 hozzászólása Márc 3, 2014 /
 
Sziasztok! Genius SW HF 5.1 6000 szettem van és olyan problémát produkál hogy bekapcsoláskor semmi nem szól és a kijelző sem mutat semmit aztán szép lassan (hosszú percek alatt) elkezd életre kelni minden. Halványan a kijelző, torzítva megjön a mély, aztán a többi is nagy nehezen megszólal. A válaszokat előre is köszönöm, ha esetleg valaki foglalkozik javítással és bevállalná annak is nagyon örülnék! Itt a környéken nem találok sajnos senkit. Akinél legutóbb jártam az is azzal zavart el hogy a javítása drágább lenne mint a készülék.
(#) titi válasza tonoKA82 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
Hali!
Első körben a kondikat kéne átnézni, van-e benne puffadt...
(#) tonoKA82 hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Látszólag minden rendben.
(#) tonoKA82 válasza tonoKA82 hozzászólására (») Márc 6, 2014 /
 
Még annyit vettem észre hogy ha bekapcsolok a szobában egy másik "nagyfogyasztót" ( pl.: hősugárzó) akkor teljesen elmegy a hangja.
(#) titi válasza tonoKA82 hozzászólására (») Márc 8, 2014 /
 
Mondanám, hogy megnézem neked, mert nem laksz messze, csak nem nagyon van szabadidőm, nem tudom, mikorra tudnám megnézni...
(#) tonoKA82 hozzászólása Márc 8, 2014 /
 
Azért köszi. Esetleg nem tudsz valami szakit aki rá tudna nézni? Az se baj ha messze van, maximum ha nagyon kiesik akkor postára adom.
Eléggé kiábrándultam a készülékből, nem használtam sokat, nem hajtottam, vigyáztam rá. Az elődjével meg voltam elégedve, de ez... zörög kopog, a reflexcső iszonyat zajos, készenléti gomb nincs rajta, minden bekapcsoláskor újra be kell álítani, kijelző sötétben bevilágítja a szobát ... stb.
(#) imi90 hozzászólása Jún 26, 2014 /
 
Sziasztok!

Ha nem baj nem írnám le újra a hibát, ezért linkelem a forrást.
(#) titi válasza imi90 hozzászólására (») Jún 26, 2014 /
 
Hali!
Egyik hangszóró sem szól?
Egyébként néhány képből nem fog kiderülni a hiba, mindenképpen mérni kell...
Szóval ha arra nem vagy felkészülve, akkor inkább keress a közeledben egy hozzáértőt.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2014
(#) imi90 válasza titi hozzászólására (») Jún 27, 2014 /
 
Hali!
Egyik sem szól.
Csak azért raktam képet, mert hátha látszik valami hiba.
Ezt a mérés pontosan hol kellene és mivel kellene megmérni?
(#) imi90 válasza imi90 hozzászólására (») Jún 27, 2014 /
 
Ezt multiméterrel kellene mérni?
(#) titi válasza imi90 hozzászólására (») Jún 27, 2014 /
 
Igen, meg kellene mérni első körben a végfokok tápját.
Illetve megnézni, hogy a némítás rész nem kavar-e be...
(#) batajohn hozzászólása Júl 7, 2014 / 1
 
Sziasztok!
Ez a trafó egy Genius 5.1-ben van. A mélynyomó hány voltot kaphat?Én a 13.5vx2 oldalára gondolok, tehát 27volt?Az x2 kifejezést nem ismerem, gyanítom hogy 2-szerezést jelent.Kérlek erősítsetek, illetve javítsatok ki.
Előre is köszönöm:János
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
(#) eSDi válasza batajohn hozzászólására (») Júl 7, 2014 / 1
 
Üdv!

A trafó 2x13.5V + 2x27V. Mindkét szekunder tekercs középleágazásos, a közép leágazáshoz képest mérheted ezt a feszültséget. Tehát:

13.5V - 0V - 13.5V
27V - 0V - 27V

A SUB kapja a +-38V-ot = egyenirányítva 27V*(gyök 2)
(#) zoli0078 hozzászólása Aug 21, 2014 /
 
Sziasztok,

Szeretnék életre kelteni egy Genius SW-HF 5000-es szettet. Amit eddig sikerült megállapítani, hogy a SB rész működhet mert a hangerőszabályzón világít a piros led. Viszont ha bekapcsolom akkor halványan villog a power led és a kiválasztott bemenetnél lévő led. A bemeneten mértem AC-ben 2x13,5V-ot és 1x20V-ot. A bemeneti rësznél lévő két 820OHm-os ellenállás után ahol a két 12V-os zéner van csak 8V-ot mértem. A két ellenállas alatt a nyák meg van égve és nagyon melegek is. Mu lenne még érdemes megnézni hol keressek még hibás alkatrészt.

Segítségeteket előre is köszi
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2014
(#) imi90 válasza imi90 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Na probléma megoldva, egy hozzáértőhöz lett elvéve és megjavította. Egy biztosíték ment ki belőle.
(#) titi válasza imi90 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Akkor olcsón megúsztad...
(#) zoli0078 válasza zoli0078 hozzászólására (») Okt 29, 2014 /
 
Sziasztok,

Sikerült megfejteni a problémát. A bekapcsolásért felelős IC-t kezdtem méregetni adatlap alapján és mivel itt minden a normális értékt mutatta így haladtam tovább a csatlakozóig. Még itt is minden rendben volt ez után következett az első és a hátsó nyákot összekötő kábel vizsgálata itt viszont kiderült, hogy a 3 érből csak egy vezet tökéletesen a második csak éppen a harmadik meg szakadt. A kábelek cseréje után a hangfal megfelelően működni kezdett bekapcsolható volt és minden funkció is működött. Azóta pár filmnézésnél már jó szolgálatot tett.
(#) poooxtus hozzászólása Nov 27, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy Genius SW 5.1 5000-esem, aminek a kimeneti panelja, ahová a hangfalakat kötjük be, nagy valószínűséggel kontakt hibás a bal elsőnél. Néha visszajön a hang, majd egy idő után elmegy; ha mozgatom a drótokat vagy újra bekötöm, illetve az erősítőt előlapjával lefelé állítom, akkor meg-megszólal, van, hogy néhány napig szól, de nagyon instabil, most sem szól sajnos.
Kipróbáltam másik kábellel és más hangfalakkal is.
Amit oda bekötök, az nem szól, minden más mindenhol rendben van.
Azt nem sikerült kiderítenem, hogy a + vagy a - része nem érintkezik jól. Kiszedtem a panelt, de nem nagyon lehet mit kezdeni vele, mert az egész csíptetős sor egybe van öntve, és bele van forrasztva a nyákba.
Az lenne a kérdésem, hogy hol/kitől kaphatok ilyen panelt, ha van esetleg valakinek felesleges, és mennyibe kerülhet?
Előre is köszönöm.
(#) spgabor válasza poooxtus hozzászólására (») Nov 27, 2014 /
 
Szia!

Nem lehet, hogy a fő hangerő poti ment tönkre, mint az enyémben? Esetleg azt mérd ki.

Üdv:
spgabor
(#) poooxtus válasza spgabor hozzászólására (») Nov 27, 2014 /
 
Szia!

De igen, közben egyre inkább kezdem elvetni ezt a hátsó kimenetes dolgot - többen is a potit említik. Állítólag a kezelőpanelnél egy műanyag kis basz deformálódhatott el. Ez egybevághat azzal, hogy mostanában tekergettem lent a hangerőt - amit egyébként mindig a PC billentyűzetről állítok.
Hogyan tudom kimérni, vagy egyértelműsíteni a hiba okát?
Házilag tudom én ezt cserélni?
(#) reloop válasza poooxtus hozzászólására (») Nov 28, 2014 /
 
Szia! Az 5000-es hangerejét egy PT2258-as szabályozza. Elég gyakori hibajelenség, hogy egy-két csatorna elhallgat, és a csatlakozások piszkálása által keltett impulzus ideiglenesen visszabillenti működőképes állapotba. Ismerőseimnek cseréltem már párat
Persze lehet más hiba is, adj jelet a hibás csatorna bemenetére és mérd meg hol vész el!
(#) spgabor válasza reloop hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Szia!
Ezt még nem is hallottam, hogy az IC lehet benne a rossz. Mindenhol a potit olvastam eddig. Viszont mivel az enyémben már az egész jobboldal elnémult, így nekem is kell már kezdenem vele valamit. Elég idegesítő. Bár az enyémben a poti is rossz már, mert nagyon recseg az alsó tartományban.
(#) reloop válasza spgabor hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
A tiéd ezek szerint mechanikus hangerőszabályzású. A jel útjában lévő 100pF aluláteresztők is szeretnek zárlatba szaladni.
Következő: »»   6 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem