Fórum témák
» Több friss téma |
Rossz a megközelítés... A bemenetet rövidre zárni és kipróbálni.
Hallani a Kossuth-ot? - igen -> valószínűleg az erősítővel van a baj, akár meg is lehet próbálni az 500pF-ot. - nem , a probléma megszűnt -> az erősítő rendben lesz, vagy a gitár vagy a kábel. Ez esetben továbblépés. Gitárkábel bedug gitár nélkül, vége rövidre zár. Hallani a Kossuth-ot? - igen -> gitárkábel kihúz, összehajtogat, bedob a kukába, árnyékolatlanság. - nem -> gitárkábel valószínűleg rendben van. Ez esetben továbblépés. Gitár bedug, teszt (Volume potija fel/le). Hallani a Kossuth-ot? - igen -> gitár vezetékezés, potik, csatlakozók átforrasztása, árnyékolás stb rendben? - nem...ide el sem juthatunk elvileg. Ez után a teszt után lehet felelősséggel akármilyen tanácsot adni, vagy egyáltalán feltétlezni, hogy az erősítővel van a baj. Ugyanilyen módszerrel ott is fel lehet deríteni...végfokozat bemenete földel rövid vezetékel. Van Kossuth? - igen ->már a végfokozatnál baj van, gerjedés ilyesmi. Ez csak visszacsatolással jöhet létre, a visszacsatolást meg kell szüntetni (beépített negatív vcs kompenzálása, sávszűkítés, esetleges kapacitív visszacsatolás felderítése, megszűntetése...) - nem -> egy fokozattal előre lépni, előfokozat trióda rácsot földelni (DC jelszintekre ügyelni, nyilván DC csatolt katódkövetőnél észnél lenni, annak csak a "megahjtójával kell játszani). Ezzel a módszerrel ki lehet tapogatni, hogy honnan jön a dolog...nem írnám le végig, mert holnap reggel is itt írkálnék, kell egy kis önállóság... Szép estét midnenkinek! Zs. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
Igen, amekkoránál már nem hallatszik a zavar, annyi elég lesz
Nem a bemenetre tenném, mivel halkan szól, gondolom valahol később szedi össze. A marshall erre már kitalálta a megoldást(ők se szerették a kossuth-ot asszem...
![]() A hangszín kör után van parallel egy 500pF-os kondér.
Kedves Gránátalma!
Te megépítetted a Wampler Tweed 57 es pedált. Lenne hozzád pár amatőr kérdésem. Nállam is megépült, viszont a kimenő jel szinte alig észlelhető annyira kicsi. A második dupla fet fet pár után még valamelyest oké, de utána jönnek a jelútban 10K , 100K , 100k poti majd ezek után a kimeneti utolsó fet, meg ez után még egy 10K, ja és a kondik is. Nálad is fennáll ez a viselkedés? A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
Szia!
Nálam akkora a kimeneti jele,mint egy lórugás. Ha maxra kiterekem,meg a gaint is feltekerem konkrétan átmegy fuzz-ba. J201es feteket használsz? A potméterek vezetékeinél nincs jelvesztésed? Konkrétan ekkora a kimenete fender Single coillal. Bővebben: Link Azóta gibson burstbuckerrwl vezérlem, azzal sokkal jobb. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
Igen beszereztem a J201es feteket. A vezetékelés lehetne jobb is, de javítok még rajta.
Parasztlogikával méricskéltem kicsit, és a következőre jutottam: Laptopból generátorral 50Hz a bemenetre, kb 900mV a bemeneten első szimpla fet után felugrik 1,2V ra onnan tovább poti után de direkt a dupla feteknél már csak 200mV körül járunk, második dupla fetnél már csak 25 és 35mV körül van. Ezután a 10K és 100K után már szinte semmi. A fetek tápjait is mértem direkt a fetek lábain első szimpla 8,9V , első dupla 6,7V , második dupla kb 1V körül ami szerintem nagy gond. Szerintem a tápnál fogok keresgélni.
Majdnem elfelejtettem, teszek fel képeket is a nem működő de eddig hasztalan pénznyelőről.
A táp tranzisztorokat csak helyettesítéssel oldottam meg viszont rajta vagyok a beszerzésen, eddig Bc546 és Bc557 el próbáltam. A diódát egy gyors diódával váltottam ki. A tápról a fetek felé menő ellenállás 2x220Ohm párhuzamosan ami 109Ohm ot ad, a kapcsolásban 100Ohm szerepel.
én a tápba nem tettem tranyót, feleslegesnek találtam.
Adj neki szimpla szűrt 9Voltot azt csókolom.
A forrasztásokat nézd át. Az első fetnél, ahol elvész a jel, biztos megvan-e minden feszültség, test...
Meglett a gond, a második dupla fet párnál az egyik vezető volt. Csere után most működik szépen.
Köszönöm a segítséget.
Túl sokat nem segítettünk,ötletet adtunk
![]() Örülök,hogy sikerült. Hangmintát tehetnél fel,hogy halljam olyan-e mint az enyém.
Igyekszek, de eltarthat még egy darabig.
Szissztok! Találtam egy gyakorló erősítő nyákot. Be is rajzoltam Sprintbe, de most nincs időm megépíteni. Ha valaki tudná használni, megosztom. Mindig is akartam egy 8 watt körüli kis mini kombót
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
sziasztok
lenne egy hatalmas keresem.Angol a billentyuzetem ezert nem lehet rendesen erteni amit irok.szoval regent 300 K tipusu erositom aminek le cineltem a visszhang torzitobol 2/2 szalat es nem tudom hogy hova melyik panelra kell vissza cinelni.kerem aki tudja nagyon megkoszonnem.
Szia!
Gondolom potméterrel lehet bekeverni a jelútba, keresd meg hova van kötve az a potméter amivel bekevered.
ezen a panelon volt azt tudom es az also reszen ha jol tudon,csak nem tudom hova.
Igy mar csak meg lesz!!!!
Ha annyit segitenel hogy a kepemen meg satirozod piros jelekkel hogy hova kell cineljem a 4 szal zsinort meg koszonnem.
amit kuldtem kepet azon volt a 4 szal csak azt akarom hogy mutasd meg hova kossem a 4 szal vezeteket
a zengeton van 4 szal vezetek ami egy tablan van alul a hatuljaba
Bakker mivel nincs feliratozva a panelen a kivezetett csatlakozo sav ki a holdkor tudja melyik-melyik! Megkeresed a C705,C706 kozos pontjat oda megy a kimenet meleg ere. az R707, T702 kozosere megy a bemenet a masik ketto a test. Ezt neked kell kikeresni!
Azert kellene olyan akinek pont ugyan ez van es le tudnam masolni melyik hova megy.En nem ertek hozza de ha a masikrol latom akkor le tudom masolni.
Hat nekem nincs ilyenem, de meddig tartana azt a panelt kiforditani es ranezni?
meg nezem ma es irni fogok.Ha meg sem megy a dolog valakinek inkabb fizetek valamit csak hogy kepen keresztul ra nezzen
Nem zsinór az hanem vezeték. Árnyékolt vezeték.
A rugós zengetőre mennek. Egyik az "adó" a másik a "vevő" tekercsre. Mindenek előtt forraszd le őket teljesen, ha már összekeverted. Aztán mérd meg, melyiknek kisebb és melyiknek nagyobb az ellenállása. A Kisebb ellenállású szokott lenni az adó (meghajtó) tekercs. De lehet hogy egyformák, akkor mindegy. Szóval az adó melegpontját oda forraszd, ahol egy ellenállás végét és egy tranzisztor kollektorát találod egy fólián. Ennek az árnyékolását a + tápfeszre (az is ott van a két nagyobbb-hosszabb közül az egyik). A vevő melegpontját pedig arra a fóliakivezetésre, amelyiken két kondi van - egyik testre másik egy tranzi bázisához megy. Ennek az árnyékolását pedig a testre kösd. Ha esetleg a panel másik felén megtalálod a számozást, a 11-r az adótekercs melegpontja megy, az 1-re a vevőé. Utóbbi árnyékolása testre (3), a másiké + tápra (10).
Sziasztok! Lenne néhány kérdésem, sokat segítenétek, ha válaszolnátok egyikre-másikra:
Csináltam egy csöves előfokot, ami (és ebben az itteni fórumozóknak oroszlánrészük van ![]() Aztán kérdés, hogy hogy biztosítsam ezt az áramkört. Az anódfeszültség a 2db 47k 5W-tal félbe leosztott hálózati feszültség egyenirányítva. A pufferek jó nagyok ( valami 400 µF együttvéve a 3 db, köztük 10k-4k7-1k ellenállások sorban; ha a cső anódja valamiért a házra kerül, szerintem a nagy ellenállások miatt nem tud kialakulni akkora áram, ami leverné akár a 63, vagy 100mA-es biztosítékot. Mit lehet ilyenkor tenni? Végezetül valamilyen wah-induktort csinált már valaki? Volt róla videó a yt-on 1-2 paraméterrel, de pl. arról nem szóltak, h a csévetest mágnesezhető-e, stb. Köszönöm az eddigieket is, és további jó munkát! ![]()
Ilyen fazékvasmagra tekertem wah pedálhoz induktivitást, működött:
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |