Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   198 / 372
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Mindkét cuccnak nagy része petróleum nem kell csodálkozni hogy "egyforma a hatásuk" A literes üvegben néhol beszerezhető petróleum (talán lámpaolaj ?) néven olcsón forgalmazott lötyivel teljesen ugyanazt a hatást érhetitek el mint a drága neves spay- kkel
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
(#) Pali79 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Nálunk a helyi festékboltban lehet kapni petróleumot.
(#) kameleon2 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Mint említettem eddig vágó-üregelő, megmunkálóspraym volt - csak kifogyott. Abban jóval kevesebb a petróleum egyfajta emulzió. Valószinű, hogy a víz is jó lenne, de nem tesz jót a szerszámnak. Olajos emulzió is jó.
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Az én gépem is alakulgat , végre van időm foglalkozni vele
(#) gulasoft hozzászólása Dec 11, 2014 / 1

Én ezzel gyártom a nyákokat, és ez lesz az új gépem, kicsit méretes lesz, mert cirka 1000mm*800mm-es megmunkálási területe lesz.
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

A sebességek 1300mm/perc a gyorsjárati, de bírná a 3000-et is csak minek? így is 30mp alatt végigér. Ez a golyós orsó előnye. Viszont marha drága. Nem is az orsó drága, hanem a végmegmunkálás.
A piros vezérlő jó nekem is az van, de nézz utána az uccnc cuccnak, nekem az 500-es van, sokkal pontosabb mint a mach3 mert nem a gép fúr, hanem az uccnc vezérlője, ami egy mikrokontrolleres okosság, így a géptől függetlenné válik a vezérlés, egy gyengébb laptop is simán viszi.
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Ez valami brutális
(#) sastas01 válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Hát ezt nem apróztad el.

Benne van az anyag , ami a tankokból kimaradt ! Ez örök élet meg két nap , nagyon stabil erős gépnek látszik
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
(#) gulasoft válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Hát 70.000 volt a keresztasztal, az állványt meg a Z-t én csináltam, cudar meg a golyósorsót az x-y-ba, mert ott síkba kellet marni a sinek miatt az x alját és neki volt ismerőse aki meg tudta csinálni. A motor 45.000Ft volt vámmal meg mindennel full hivatalosan, sajnos a telómnak bedöglött a videó csináló része, de valami brutális, ezzel csinálom a nagy gép alkatrészeit, a tetején lévő x, meg a bal oldali y is ezzel készült. Majd teszek fel fényképet.
A nagy gép az hegesztett váz+ teljes hosszban alura szerelt alátámasztott tengelyek, és persze golyós orsók itt is. Azzal tudok majd nagyobb dolgokat is megmunkálni, ennek a mostaninak cirka fektetett a4-es a munkaterülete.
Alut is úgy viszi mint a vajat. Az azért általánosan igaz, hogy fából készült géppel csak fa keménységet lehet megmunkálni, aluból készülttel max alut (vagy nagyon óvatosan vasat).
A fióksínek nem bírják majd az oldal irányú terheléseket, és az írógép siek is kikopnak. Nem erre vannak kitalálva.
Alkatrészek
Nézzétek meg, 6000Ft+ÁFA egy méter normális sin, és 1400Ft/db a +Áfa egy kocsi, azért kettő kell sinenként, de egy 50 centis sín normális kocsikkal (7366Ft Áfával)
Van amin nem érdemes spórolni.
(#) kameleon2 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Nem rossz - bár szemre az a felső vízszintes (most hirtelen nem látom át, hogy X, vagy Y) menetes tengelyed elég karcsúcskának tűnik.
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

A menetes orsóra gondolsz? az 12*3 as trapézmenetes orsó , de kifejezetten nyákfúrásra készül a gép nem gondolom hogy ahhoz nem lenne elég .(az alsó asztalmozgató menetes szár is pont ez a tipus.
(#) gulasoft válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

A gond az, hogy a danamid anya hamar kikopik, ha meg szorosra veszed, akkor bika erős motor kell, bika erős meghajtókkal bika erős táppal, tehát amit nyersz a réven, elveszted a vámon.
Egy golyós orsót egy epsonból bontott kis motorral is meg lehet hajtani könnyedén,nem kopik ki olyan hamar.
Az első fa gépen volt menetesszár előfeszített anyákkal, utána az aluprofiloson volt a danamidos először, utána az x-re vettem egy golyós orsóst, és mikor két újjal úgy mozgattam, hogy semmi erőfeszítésbe nem került, akkor jöttem én is rá, hogy a golyós, meg a többi alternatív között mi is a különbség.
Persze pénztárca szabja meg, de pár év és eljutsz te is a golyósorsókig.
(#) Pali79 válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Hát igen. Ahogy mindenki eljut a fióksíntől a normális lineárig előbb-utóbb.

Már tervben van de először tapasztalatszerzés olcsón ,aztán majd reméljük "Ő"kidolgozza a következő gép árát ...
(#) sastas01 válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

A fióksín mennyire megbízható? Értem ez alatt, mekkora terhelést bír el és kb mekkora a pontossága?
(#) Pali79 válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Semmire sem jó. Mozog tőle, de nem csak arra amerre kéne. Használhatatlan.
(#) sastas01 válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Az "ipari kivitel" is? Azt több helyen láttam már használva, az a többlépcsőben kihúzható sín. Elvileg az elég precíz. Vagy mégsem?
(#) gulasoft válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Úgy jó valamennyire, hogy egyet felraksz vizszintesen, eget meg rá merőlegesen elforgatva 90 fokkal az oldala párhuzamosan az elsővel, és így két irányból merevít. De ha ennyit ráköltesz akkor másfélszer ennyi pénzért vehetsz olyat amit linkeltem.
(#) mokka válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

A joutube-on láttam egy elvetemültet aki szétszedte a fióksínt satuban összenyomta és összerakta
lehet,hogy aznap még jó volt de elég korrekt rajzokat készített vele
marásnál már lehetnek nagyobb eltérések de erről nem szólt a film
demónak jó lehet de semmi komoly
(#) Pali79 válasza mokka hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Pontosan! A rajzolás nem gond, mert az erő majdnem nulla. De amint marni próbál az ember kidobja a hiányosságokat. Ez csak játszani jó...
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Ma megjött a futár , hozott nekem 2*1m 20as támasztott tengelyt és 4 kocsit hozzá. Kicsit hamar jött a jézuska de nagy örömet okozott
(#) gulasoft válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

cncdrive-os?
(#) gulasoft válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Az a motor mennyit forog percenként?
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Igen ott vettem ,és a moci 12000 es fordulatot tud
(#) neoone hozzászólása Dec 14, 2014 /

Az ebay-en kapható golyós orsókkal kapcsolatban mik a tapasztalatok, érdemes rendelni?

gulasoft: amit használsz marómotor az gondolom a fenti oldalról származik, dobnál egy linket, hogy megnézhessem közelebbről?
(#) deexteer hozzászólása Dec 14, 2014 /

Sziasztok, én is cnc építésre adtam a fejem, kisebb alu, fa és műanyag marásra mekkora pontosság szükséges?
Egyenlőre egy darab smc lineáris pályát vettem hozzá (még egy kell, a rexroth megvan) , két centi golyósorsó menetemelkedéssel, tized milliméteren belül nem mérhető kottyanás, ebből egy darab vinné jobbra balra a marómotort, egy darab előre hátra és egy 30mm-es rexroth csapágy (egy méteres erőkarral sem kottyan) fel le, a kuplung része a legjobb minőségű szegecselt lamellás. A tervezett munkaasztal 50×50cm. Marómotornak egy 3000-es fordulatú ac szervót (Yaskawa SGMAS-02ACA21) gondoltam, vagy egy Makita RT0700CX2 felső marót 10000-30000 közti fordulattal, feltéve ha jó hozzá.
Ilyen a lineáris egység burkolat nélkül, a videón akkus fúróval mozgatom.:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2014
(#) KBal76 válasza deexteer hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

A videódat nem lehet megnyitni, mert "Privát"...
(#) deexteer hozzászólása Dec 14, 2014 /

Elnézést, most már elvileg nézhető.
(#) kaqkk válasza deexteer hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Hol szerezted be ezt a szépséget ?
Következő: »»   198 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem