Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   76 / 195
(#) lLukizs válasza yo_annesz58 hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Üdv!
Én a FAHRENHEIT 28003-as pákáját mértem meg, de az csak két szál vezetékkel kapcsolódik az elektronikához. Igaz négypólusú csatlakozója van de csak kettő pont van bekötve. Nincs benne hőelem. Holnap megmérem a hőelemes páka fűtőkör ellenállását is hidegen és melegen is. Utána lehet majd agyalni a megoldáson.
(#) cupika97 hozzászólása Jan 28, 2015 1 /

És esetleg olyan tudnátok ajánlani ami nem ilyen csatlakozású, de működne vele?
(#) Csupasz válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Valahol nézz utána, hogy milyen hőérzékelő van benne, és akkor könnyebb lesz segíteni...
(#) orcika70 válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Ez a 80W-os kategória.Bővebben: Link
(#) cupika97 válasza orcika70 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Én úgy tudom 50w-os.
(#) cupika97 válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Hoppácska. Van egy ST 802-m is. Ez ugye a 80 wattos.
(#) Csupasz válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Ne a teljesítményt mondd, mert abból nem lehet megmondani, hogy milyen a szabályzása. A hőérzékelő típusa kell ( pl. termisztor,....). A fűtőteljesítmény, az teljesen más.
(#) cupika97 válasza Csupasz hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Fogalmam sincs hogy milyen lehet benne. Olyan amit orcika70 linkelt.
(#) cupika97 válasza Csupasz hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Ilyen a páka. Kicsikét drágállom.
(#) lLukizs válasza lLukizs hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

A hőelemes (sárga nyelű) páka 20 fokon- 13,6 ohm, 350fokon 11,3 ohm.
Ezek alapján a FAHRENHEIT 28103-as pákájának fűtőszála valóban valami speciális anyagból van.

Itt is kapható.

Eléggé drága + posta.

Akkor marad az a lehetőség hogy, egy olcsó hőelemes páka beszerzése és egy vezérlés után építés.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015

Akkor ehhez másfajtát nem lehet venni?
(#) yo_annesz58 válasza lLukizs hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Fáradozásodat köszönöm.Lassan tisztul a kép.Az általad megtalált ZD919 pákájának is többnyire
2 kivezetésű tartalék fűtőbetétet ábrázolnak.(legalább ebben nem hiányos a kapcs. rajz) A hidegen ilyen kis ellenállású fűtőbetétre ezt találtam(az Aoyue 936A-nál):
Heating Element:Japan made Ceramic Heating Element Heizelement:Japan Ceramic PTC Element
Igen amint a mérésed is igazolja ez bizony PTC jellegű.
így azért már érthető,hogy hogyan tudnak hőfokfüggő jelet levenni a soros (R3 033,ohm) ellenállásról
Tehát ez a kapcsolás nem lehet jó bármilyen pákához(ide értve a hőelemes és valószínűleg hagyományos fűtőszálas) solomon SL1-t is)
(#) yo_annesz58 válasza lLukizs hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Köszi,ez meg egy picit negatív TK-t mutat(de olyan kis különbséggel hogy aligha lenne jó az érzékeléshez)
Ezek szerint érdemes rámérni az akármilyen nevű-márkájú (akár frissen beszerzett) pákákra
ha hidegen 2-4 ohmos akkor kerámia PTK fűtőbetétes és használható a Fahrenheit 28003-féle kapcsoláshoz
ha meg 12-15 ohm (és ezekben inkább plusz hőelem találtatik) az meg a JLT-02 kapcsoláshoz alkalmas(amit meg a Fahrenheit 28001 klónjának lehet nevezni)Sokan nem értik miért van a 7808-al sorba egy nyitóirányú dióda.A 28001-ben TL431-t használtak és ott a tápfesz az azzal könnyen elérhető 7,5V. A 78-as sorozatban meg nincs 7.5V-os.
(#) yo_annesz58 válasza yo_annesz58 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

persze az ilyesmi kategóriájú,24V 50W körüli pákákra gondolok nem pl az MX500-ra,de az más tészta és nem is a hobbisták problémája
(#) g1rdon válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Szigorúan a saját véleményem az, hogy a Startec páka egyetlen dologra jó: végtelen boldogságot okoz, amikor Startec után bármilyen másik pákával kezd dolgozni az ember. Az "ipari hulladék"-ként való minősítésük hallatán joggal háborodik fel minden tisztességes ipari hulladék: rossz a fogása (bár ez szubjektív), átforrósodik a nyél, nehezen cserélhetők a csúcsok, merev a vezeték, és ráadásul elképesztően drága is. Hosszú kínlódás után cseréltem le egy fx888-ra, és kiderült, hogy forrasztani valójában könnyű és szórakoztató... Az ST801 trafója pedig pont jó a TCP-S-hez
(#) cupika97 válasza g1rdon hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Tudnál linket adni TCP-S hez? TCP-S alatt pontosan mit értesz?
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
(#) g1rdon válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

TCP-S. Szerintem újat venni nem éri meg (nem sokkal többért lehet kapni Hakko fx888-at, igen, én ezt nagyon szeretem), de könnyen lehet, hogy a környezetedben van valakinek, akinek már nem kell, elég népszerű volt a maga korában (és még mindig fényévekkel jobb, mint a Startec).
(#) cupika97 válasza g1rdon hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Fúha, ez aztán jó drága.
(#) Ge Lee válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Kattogós wellert (TCP) találsz az apróban használtan, de lehet hogy nekem is lesz majd egy eladó.
(#) sector99 hozzászólása Jan 29, 2015 /

Sziasztok !

Ilyen pákát használ közöletek valaki ? Milyen hőérzékelő van benne és mi az a másik 4 kivezetés még a csatlakozón ? (építhető-e hozzá házilag szabályzó ?)
(#) vzoole válasza sector99 hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Igen.
Hőelem.
Semmi.
Igen, pár év alatt.
(#) sector99 válasza vzoole hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Így már mindent értek, Köszi !
(#) g1rdon válasza vzoole hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Idézet:
„Igen, pár év alatt.”

Vagy talán egy kicsit gyorsabban is...
(#) sector99 válasza g1rdon hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Hm, ha olyan mint a 907-es, akkor azt egyszerűbben is meg lehet oldani: szerintem...
(#) g1rdon válasza sector99 hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Igen, elképzelhető. A DP-s vezérlő sosem akart sem egyszerű, sem olcsó lenni, de tény, hogy különféle Hakko páka- és vezérlő-klónokat gombokért lehet találni ebayen is akár (nincs velük tapasztalatom), vagy, ha nagyon építeni akar az ember, vezérlő kapcsolásokkal is tele az internet (mondjuk ezekkel sincs...)
(#) Tardief hozzászólása Feb 1, 2015 /

Sziasztok!
Próbáltam átfutni az eddigi hozzászólásokat, de nem találtam megfelelőt.
Kb. 10e Ft-ért milyen pákát ajánlanátok? Ezt az árat állomással együtt gondoltam, de nem kikötés, hogy gyári legyen. Megépítem magam.
Köszönöm!
(#) Ge Lee válasza Tardief hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Nekem ugyan még nincs de már folyamatban van a beszerzése egy ilyennek. Az olvasott itthoni és külföldi tapasztalatok alapján egész jó, és az egyik legolcsóbb páka. Azt mondják hogy jobb mint az itthon kétszer ennyiért kapható Solomon. Szabályozó pár száz Ft-ból építhető hozzá, plusz a trafó.
Következő: »»   76 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem