Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   228 / 362
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Az RA3 MCLR és a pozitívra gondoltál. Holnap megoldom.
(#) bubuszoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Köszönöm. Ez mosz nagyon fájt ekkora bakit, te úr isten.

Köszönöm holnap megokdom.
(#) bubuszoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Mi az a HW probléma?
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Az lm35-re a szondához raktam sorba kötve egy 82ohm es egy 1µF kondit a jel és a miniszra kötve.
(#) bubuszoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Szia

Megcsináltam a gomboltat, flowba már megy, most írom ki a pic-be.
A Pic beállításainál disabledre állítottam az MCLR-t. Persze megy az ellenállás is neki.

MCLR.jpg

rendben

Szia

Nem fordítja át rendesen, lehet hogy új nyákot csinálok. az 5.1.0.0 val fordított beindul, megy is szépen, makróhívásos gombkezeléssel. 5.5.2.1 el input gombkezeléssel nem megy, lehet, hogy a fordító paraméterezéssel van a gond? csinálok egy új nyákot, az MCLR akkor már rendben lesz.
(#) bubuszoft hozzászólása Márc 19, 2015 /

A fordító 5.1.0.0 ba így van beállítva.

Build/fordító opció

Compiller

C:\Program Files\Flowcode\v5\Tools\boostc\boostc_pic18_flowcode.exe

Paraméter:

-v -t PIC%p "%f.c"

Linker\assembler

C:\Program Files\Flowcode\v5\Tools\boostc\boostlink_pic.exe

Paraméter:

-ld "C:\Program Files\Flowcode\v5\Tools\BoostC\lib" libc.pic16.lib rand.pic16.lib float.pic16.lib "%f.obj" -t PIC%p -d "%d" -p "%f"

Programmer:

Hely:

C:\Program Files\Flowcode\v5\Tools\PPP\PPPv3.exe

Paraméter:

-cs 2 -chip PIC%p -nogui "%f.hex"

Pipa a programozó használata a konfigurációs opciók beállításához.

Hely:

C:\Program Files\Flowcode\v5\Tools\PPP\PPPv3.exe

Paraméter:

-cs 2 -chip PIC%p -config

File wiewer nincs beállítva!

Sziasztok

Na ezt most már végképp nem értem. Ha valaki el tudja magyarázni, azelőtt leveszem a kalapomat.
5.1.0.0-val a termostato05c fcf lefordítódik, a pic megy gyönyörűen vele (az mclr-re raktam ellenállást). Ha viszont a term.fcf-et fordítom le, akkor a szivattyú led fel-fel villan, és amikor úgy gondolja belép menübe, és utána nyári üzembe. A kapcsolók 10K val pozitívra kötve. A másik, hogyha nagyobb verziószámú flowwal fordítom, egyáltalán nem működik a termostato. Ez miért lehet? Fent a fordító paramétereket leírtam, lehet hogy ott kell a hibát keresni?
Lehet ott a hiba, hogy a változóknál az enter, down, up, select, logikaira van állítva, és az értéke nulla?
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Ha a kapcsolók a + ra vannak húzva akkor a bemeneteket akívalacsony-ra kell állítanod mert most sorban megyizsgálja a gombokat és mindet lenyomottnak minősit ezért elvégez sorban minden műveletet amit a gombok megnyomásával te csinálnál . Mint mondtam a gomb hibás a 5.1 ben ezért ha 5.5 ben megnyitod , cseréld ki a gombmakrókat ...
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Szia

A Term.fcf-et fordítottam le ˇHa a kapcsolók a + ra vannak húzva akkor a bemeneteket akívalacsony-ra kell állítanod azt hogy hol kell?

Én a másik programról beszéltem ahol gombmakrókat használsz , itt az a megoldás ha a bemeneteket gnd re húzod az ellenállásokkal, vagy az elágazásoknál a változókat nem 1 re hanem 0 ra vizsgálod

Gombmakrót az 5.1.0.0. szó nélkül behuzza
Nem forrasztgatok gnd-re, progiba nem lehet állítani?
A legelső hex-át amit töröltünk tettem vissza annyi változással, hogy most a MCLR is már meg van oldva. tesztelem.

Vannak olyan beállítások, ahol Hitec-c t alkalmaznak, vagy más fordítót a flowba. A progim akkor azért hülyült meg, mert földre kéne kötni a gombolat?

A gombmakrós programot nyisd meg az 5.5 ben a összes gombmakrót cseréld le és állísd akív alacsony állásba (a kilépés a tulajdonságokból segítségével )

Egy pill csinálom

De a gombmakró mindkét "felét" használd ahogy múltkor mutattam...
(#) bubuszoft válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Le tudnád írni a build/fordító beállításoknál hogy vannak neked beállítva, mert lehet hogy ott is gond van.

Ha a rarból letöltötted amit küldtem és nem állítottál raja akkor nem lehet probléma vele töröld ki a 5.1-5.3 verziót és használd az 5.5 öt

Felraktam az, 5.3-at amit adtál, és ráfrissítettem, így lett 5.5.2.1

Küldöm a progit, át lett írva. A gomboknél a feltételes elágazásnál eddi úgy volt hogy Pl Ha Enter=1 most ezeket átállítottam nollára, tehát Ha Enter=0 elvileg teszterbe működik. Gombok beállítása alacsonyra állítva.

Nézd meg kérlek, köszönöm.

term.fcf

Nem jó, amit küldtél. Ha elindítod a tesztet autómatikusan nyári üzemre ugrik, pedig a hőfokot kéne adnia. Amit én feltettem azzal jó a teszt, csak kérdés hogy mondhatom-e hogy a feltételes elágazásnál, hogy Ha enter=0 akkor ezt meg azt csinálja példáol mert eddig egy volt ott.

Fordísd le égesd be a picbe és nézd meg élöben mit csinál ...

rendben egy pill mindjárt égetem. de így meglehet adni az elágazásnak?

Bármit meg lehet adni .. csak nem biztos hogy azt csinálja amit szeretnél , ezért írtam hogy próbáld "élőben "

Szia lefagyott, a karaktereket megint össze vissza írta ki, újraindítás után már nem csinálta.
Ha Nyári üzemről visszalépek akkor valamiért 300C fokot ír ki, persze rögtön lecsökken. eddig ezt nem csinálta.

Lásd video.Bővebben: Link

Tedd fel a végleges progit , megnézzük mi a baj..

Rakom. A gomb gyönyörűen megy, de a nyári üzem után valamiért megugrik. eddig ez nem volt. A furcsa karakter fagyást sem értem miért csinálja. Lehet, hogy az elözőt töltöm vissza, mert az MCLR megoldódott. Azzal nem voltak ilyen hibák.

term.fcf

Most mennem kell a kislányom (5 éves) követeli a mesét Jó éjt köszönök mindent.
(#) kameleon2 válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

A gyerek a legfontosabb!
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Sziasztok

Megvan oldva, és véletlenül jöttem rá. A lényeg, hogy a szenzort állandóan olvasni kell (nem kell kiértékelni,csak olvasni), még a nyári üzemben is! Ha nem teszem, akkor nyári üzem után amikor visszalép termosztátra, és rákérdez a szenzorra, először hibát (magas értéket) fog mutatni, míg be nem áll a rendszer. A lefagyás is megoldódott, egy forrasztási hiba okozta az LCD data lábán, megforrasztottam, és most nem fagy le (az a jó, hogy kiderült, hogy nem a szoftver okozza a fagyást). Most megy a tesztüzem, ha minden jó, és nem csinál valami galibát, akkor feldobom ide is.
Következő: »»   228 / 362
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem