Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok!
A képen látható megoldást szeretném eagle-ben megvalósítani, ehhez szeretnék segítséget kérni. Már lehet annyi is elég lenne, ha tudnám a magyar/angol megfelelőjét, mert akkor rá tudnék keresni(Fémezett furat a nyák szélén?? ) Köszönöm előre a segítséget!
Szia! Én most csináltattam éppen ilyet. Normál furatgalvános lukakat rajzoltam és a kontúrt rajzoltam úgy meg, hogy félbevágja. Pont ugyanilyen lett a végeredmény a gyártatott panelen. Igaz kétszer is rákérdeztek, hogy ilyet akarok-e? .)
Szívesen.
Sajnos én sem tudok univerzális forrást. Ez speciel a gépemen volt, egy évek óta jegelt project részeként, amiben valaki már megcsinálta és a kapcsolási rajzból exportáltam egy ULP segítségével a könyvtárat. Az egzotikusabb alkatrészeket egyszerűen el kell készíteni az adatlap alapján. Igazi rabszolgamunka, pláne ha a tokozás is egzotikus, de nem megkerülhető. Azért van arra is lehetőség, hogy vámpírkodjunk a guglin. Egyszerűen keresni kell valami kapcsolást, amiben használják a keresett alkatrészt és Eagle formában prezentálják a nyáktervet. Ezt le lehet nyúlni, az exp-project-lbr.ulp segítségével könyvtárat lehet belőle készíteni, aztán az alkatrészt át lehet mozgatni olyan könyvtárba, amiben később az ember könnyen megtalálja. Könnyebb utat nem tudok én sem. Esetleg meg lehet próbálni az Eagle-ből a DesignLink-et, bár ott én még soha nem találtam semmi használhatót, de lehet, hogy a hiba nálam van.
Board-on-board moduloknál szoktak ilyeneket használni. Az ilyen panelt mintegy alkatrészként teszik fel a panelra és ezeket a félbevágott VIA-kat forrasztják le a padekhez.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Szerbusztok. Valhol láttam az Eaglészhez oktató videó anyagot.Tudnátok segiteni hól van.majorka
A gépeden van google ? Ha igen akkor írd be az ablakocskába hogy : eagle tutorial
Ugyan már... Csak itt felül a sárga mezőt kellene elolvasnia
![]()
Egyik kolega segitett és az eagle oktató filmet igy meg is találtam. A nyügöm csak az hogy a magyarul beszélöt nem találtam. Segitsetek még egy picit. majorka
Magyarul beszélőt ne is keress. Ezekhez mit szólsz?
Sziasztok!
Ha kész vagyok a nyák tervezéssel hogy tudom úgy papírra vinni a nyáktervet, hogy ne torzítsa el? A nyomtatás pdf-be 180mmx29mm helyett csak 170mm és 28mm lett.
Nézd meg alaposan a beállításaidat, mert 100%-os méretet kell beállítani. Alapállapotban "ahogy fér a lapra" szokott lenni, automatikus forgatással.
A nyomtatásnál a margó is megviccelhet .
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
Meg lett a bibi... nem az eredeti méretben nyomtatott a nyomtató.
Azt Eagle-ben meg tudom csinálni, hogy ne egy nyákterv kerüljön egy fóliára, mert kijelöltem az egészet, másoltam. Oda is rakta csak azon nem voltak alkatrészek csak a vezetősávok és a pedek, furatok.
Azért, mert nem voltak ezek a rétegek aktívak a másolás előtt. Javaslom, hogy előbb válaszd az összes réteg akiválását, és utána a másolást. Ezek után a szükségtelen rétegek kikapcsolhatóak.
Ne így másold!
Magát a fájlt másold először. Pl. az untitled.brd-t másold, amit elnevezel pl. untitled1.brd-nak. Ekkor szétválik az *. sch és a *. brd. Erre figyelmeztet is a progi. Persze először az összes réteget tedd láthatóvá, ahogy Frankye írta. Ezután akárhányszor másolhatod egy lapra, minden alkatrész többszöröződni fog. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
Köszönöm, kipróbálom.
Siker!
![]()
Sziasztok.
Szereztem egy új alkatrész könyvtárat. Hová lett másolni, hogy működőképes legyen, próbáltam bemásolni, de nem jött össze. Eagle 7 -es light verzióját használom, ha ez számít.
Az lbr mappába másolod, aztán a Control Panel -> Alkatrészkönyvtárak alatt megtalálod. Ott jobb gomb és Használatba vesz.
Valaki próbálta már androidon használni? Gondolok itt pl táblagépre.
Hello!
Hogy lehet ilyen formátumban kiexportálni a beültetési tervet? Arra gondolok hogy az alkatrészek feketék, a vezetősávok szürkék. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |