Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   222 / 283
(#) Gránátalma válasza Icespeak hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Szerintem azokra még nem lehet bővítőt kötni.
Sokkal több zóna kéne?
Kösd őket sorba.
(#) Icespeak hozzászólása Feb 22, 2015 /

Sorba kötésen gondolkodtam mint alternatíva csak nem túl szép dolog infrákat felfűzni.... am még 3 zónára lenne szükségem. de lehet akkor marad hogy lecserélem egy 1616 ra abba legalább 2 partícióra tudom bontani a házat. De azért köszönöm a segítségeteket de sajnos szerintem se lehet bővítőt rátenni
(#) Gránátalma válasza Icespeak hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Nem szép dolog, de most ha egy szobában 2PIR van, mi a fenének tegyem őket külön zónára?
Értem én hogy egyszerűbb a hibakeresés stb, de felhasználói szemszögből sokkal egyszerűbb egy zónára fűzni őket. A 1616 nagyon jó választás. én is azt teszek fel most a lakásba ahova költözök. Pedig csak 2PIR-em lesz, vagy 3.
(#) hang666 hozzászólása Márc 8, 2015 /

Sziasztok.
A problémám a következő lenne: van egy pc 585 központom egy pc1515rkz kezelővel. Próbálta a be, ki lépési késleltetést és a sziréna időt beállítani. Csináltam többféleképpen ahogy a fórumban le van írva, de sehogy nem sikerül.
Beütöttem: *8 (üzembehelyezői) 005. Itt jönnek a gondok, visszaolvasva a fórumot azt találtam h ide kéne beütni a kívánt értékeket belépés 1, 2. Kilépés és sziréna kikapcsolási idő másodpercben 3 számjeggyel tehát ha 20 másodperceket szeretnék mindenhova akkor 020 kivéve a sziréna mert azt percnek veszi.

Én ezt csináltam: *8 (üzembehelyező) 005 010 010 020 010

Miközben az időket elkezdem írni csipog a kezelő és felváltva a Zona1 illetve Zona2 ledek villognak. Ha így befejezem és #-el kilépek folyamatosan világít a Zona2 led.
Az lenne a kérdésem h mit szúrok el. Esetleg valaki pontosan leírhatná nekem hogy mit csináljak ezzel.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Johnycorp válasza hang666 hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Szia!

Ugye ez a központod?
PC585 telepítői útmutató

Lépések (15. oldalon):
1: *8 [telepítői kód]: System fény villog, Armed fény világít
2: 3 jegyű programozni kívánt szakasz: Armed fény elalszik, ready fény világít. Várja az adatokat.
3: Adatok sor-folytonos megadása

Hibás szakasz megadása esetén két másodperces hibajelzés van. Helyes adatmegadás esetén az utolsó adat bevitele után azok mentődnek. A Ready fény elalszik, az Armed ismét világít. Lásd: 1. pont.

Tehát neked a 005 szakasz kell. (33. oldalon van):
* 8 [telepítői kód] 005 030 045 120 004.
030 belépési késleltetés 1 ideje 30 másodperc
045 belépési késleltetés 2 ideje 45 másodperc
120 kilépési késleltetés ideje 120 másodperc
004 sziréna idő 4 perc.

Tehát ahogy csináltad, jónak kell lennie. A jól bevitt sor-folytonos adatok után a telepítői főmenübe lép. x-el pedig kilép. Ha nem megy, akkor valamit elrontottál vagy más a központod.
LED-ek visszajelzéseit figyeld!
(#) hang666 hozzászólása Márc 9, 2015 /

Hello!

Köszi a gyors választ. Mindent ugyan úgy csináltam mint eddig és ahogy te is leírtad. Természetesen megint nem sikerült. Csináltam újra egy reset-et elkezdtem mindent előröl. Ismét rendszeridők beállítása és annyit módosítottam hogy nagyon lassan vittem be a számokat figyelve a csipogásokra és végre sikerült. úgy néz ki hogy túl gyorsan pötyögtem a számokat.

Azért írtam le ezt a tapasztalatot hogy nehogy más is beleszaladjon.
(#) Gránátalma válasza hang666 hozzászólására (») Márc 9, 2015 /

Szia!
Ilyen akkor szokott előfordulni ha hosszú a kezelő és a központ közötti bus vezeték. Legalábbis 32-64-es központoknál. Illetve 1616nál is. Nem tudom az 585 mennyire lassú egyébként, mert ritkán szerelem, de ha a 1616-omat kitudom akasztani egy alapprogramozás hirtelen felütésével, akkor az 585-öt is tuti kilehet.
(#) Kovabe válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 10, 2015 /

Az 585 sokkal stabilabb mint a power sorozat, kisebb programot kell kezelnie.
(#) b_zoli hozzászólása Márc 23, 2015 /

Sziasztok!
Hátha valaki tudja....
Szerelek fel füstérzékelőket a padlásra. Sikerült elkülönítenem a csak tűz riasztást a többitől. Viszont nem tudom rávenni, hogy ne csak 5 mp-ig szóljon a kinti sziréna tűzriasztás esetén, a benti csipogó az szól továbbra is, és az sms-t is küldi rendesen az aktiválásra, ill. a deaktiválásra is. Sima riasztás esetén 5 percig megy a sziréna.
A 014 - 8- as szekcióban van szó sziréna időről. De ez hol van? Azonos a 'sima' riasztási idővel?
Nem találom........ (1864-es központom van.)
(#) Kovabe válasza b_zoli hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Sok kérdés van még, milyen érzékelők, milyen csatlakozással, hova van kötve, külön partició vagy sem és így tovább. Nekem így elsöre olyan mintha kiforditva müködne és szabotázst adna az érzékelő.
(#) b_zoli válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Szia!
Érzékelő: Cooper Fulleon M12 (NC) (Még nincs felszerelve) Relével fogom visszaforgatni.
Táp: Aux+, PGM2
Partíció: 1-es , minden más is ott van.
Zóna 7-es , 08-Standard 24 órás Tűz.
Normál kontakt: 5600 Ohm
Rövidzárra: riasztás
Szakadásra : hiba
Szabotázst nem terveztem hozzá. (mégis lett?.........)
(#) arpiska hozzászólása Márc 29, 2015 /

Sziasztok!

Belső vakolás előtt állok és érzékelők vezetékeit tervezem előre falba csövezni.
Szeretnék valahol határt húzni az érzékelők terén, mert végül mindenhova helyezhetnék, de ár/érték arányban nem biztos, hogy jobban jönnék ki.
Ebben kérnék tanácsokat/véleményt!

Kétszintes épületről van szó, egy elülső és egy hátsó bejárattal. Ezen kívül van egy nagyobb teraszajtó hátulról. Az emeleten az elülső bejárat felett van egy balkonajtó.
DSC1616 van tervben, a földszinti bejárati ajtókba nyitásérzékelő, ezekben a helységekben lesz még mozgásérzékelő az ajtók felé irányítva. A többi helységbe szintén mozgásérzékelő kerülne.
Internetes terveken minden nyílászáróba nyitásérzékelő van előlátva, ez mennyire lényeges dolog?
Billentyűzetből a két földszinti bejárat és az emelet esetében hányat ajánlatos tervezni?
(#) Johnycorp válasza arpiska hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

Szia!

Nem éppen az ár/érték arányban lehet gondolkodni jelen esetben.
Persze a pénzügyi lehetőségek egyébként fontosak.

Alapkiépítésben a lehetséges bejárati ajtókat és teraszajtót védjük. az emeleti ajtóra is lehet szerelni nyitásérzékelőt. Ezeket éjszakára be lehet kapcsolni, amíg odabent alszotok.
Amennyiben van melléképület, garázs, annak védelme is fontos!
Azokba a helyiségekbe, melyek ablakkal rendelkeznek a külvilág felé, ajánlott a mozgásérzékelő.
Fürdőszoba, WC kivétel.
Ablakokba általában nem rakunk nyitásérzékelőt, hacsak a körülmények vagy pánikhangulat nem kívánják meg. Természetesen ezek befeszítése is egy lehetséges behatolási pont.
Amennyiben mindenki az emeleten alszik, akkor jó elgondolás lehet a teljes földszint (nyitás és mozgásérzékelők) élesítése éjszakára! Ez nem túlbuzgóság, hidd el, sok év tapasztalata!

Kezelőt a földszintre oda érdemes rakni, ahol a belépés történik az épületbe.
Az ajtótól ne kerüljön messzire, hogy ne kelljen sok belépési időt engedni. Valamint természetesen ne álljon elő az a helyzet, hogy "sok érzékelőn engedjük keresztül a felhasználót" a kikapcsoláshoz. A kezelő nem lehet olyan helyen, ahol nem védi érzékelő!

Emeletre is lehet rakni kezelőt (éjszakai bekapcsolás miatt), de akár megfontolandó lehet egy távirányító használata (ezen lehetséges pánik funkció aktiválása is). Ne feledd: a távirányító idegen kezekben veszélyes lehet, mert akár kikapcsolható vele a riasztó!

A központi egység ne legyen feltűnő helyen, valamint védje érzékelő!
(#) arpiska válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

Szia!

Köszönöm a választ és tanácsokat!
A éjszakai élesítés földszintre jó ötlet, csak nálunk kompromisszumok mellett lehetséges mivel alul lesz konyha.
Ha valaki lemegy nasizni éjszaka, funkciót kell váltson a riasztórendszeren.
Küldök emailben egy kezdetleges rajzot, ha van rá időd, kérlek válaszolj rá!
(#) Gránátalma válasza arpiska hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

A nyitásérzékelőt annyira nem erőltetném,mert ha az üveget,vagy a betétet nyomják be simán bemennek...inkább egy pirt tegyél oda is. Ha fontos az esti járkálás előtte,akkor ugy irányítsd hogy csak az ajtó közvetlen közelét nézze.
(#) Kovabe válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Az üvegtörésre van érzékelő de én akkor is inkább preferálnám a reedeket mert nagyrészt föképp a müanyag nyilszárokat feszitéssel illetve olvasztással nyittyák ki mig a törés zajos. Az infra ha az ajtó közelébe rakod már nem is lát semmit mert van egy bizonyos érzékelési tvolság illetve lefedetlenü hagyod a helyiség nagyrészét.
(#) Gránátalma válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

Van infra ami lát maga alá, illetve ami 360fokot lát.

Nem kötekedés, de voltam olyan ügyfélnél, aki debrecen kellős, de tényleg kellő közepén lakik, földszinti lakásban, az Ot---p bankfiók és a nagyposta között, és fényes nappal vágták le a rácsot az ajtaja elől. De nem ám a mai kis 10kilós gagyi rácsot...óó nem. az 50kilós kovácsoltvaskerítésre hajazó rácsot.
Majd ellopták a lakóközösség térfigyelő kameráját is...

Felőlem lehet reedet tenni, ma is tettem egy ajtóra, de itthonra biztos nem azt raknék.
(#) Kovabe válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 1, 2015 /

Tisztában vagyok a lehetőségekkel csak a tapacstalatom alapján álltalába oda megy az iletéktelen ahol lát esetleg egy nyitott ablakot, na erre is tökéletes a reed mert amig nyitva van egy ablak adig nem enged zárni. Ez már csak egy kényelmi mellékzönge. Nálunk is visznek mindent ami mozgatható illetve ami nem azt is de ha van lehetöség akkor minden biztonságiberendezést ajánlott beszerelni és szerintem a reed már nem eg nagy költség.
(#) Syn7h37ic válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 1, 2015 /

Tökéletes védelem nem létezik. A reed sem véd meg attól, hogy bemenjenek a lakásba. Sajnos jól tudják a betörők, hogy a riasztástól számítva van még néhány percük, mielőtt kiér az elfogó szolgálat. Ha korai jelzést akar a megrendelő, még az előtt, hogy egyáltalán eljusson a házig. ahhoz kültéri eszközökre van szükség. Egy családi háznál ez könnyen megvalósítható, mindössze pénz kérdése. Már vannak nagyon jó kültéri mozgásérzékelők is, illetve infrasorompók és mikrohullámú sorompók. A mikró sorompó pedig tényleg "áthatolhatatlan" Párat telepítettem már. Macskára madárra nem jelez, de egy emberre már igen. És sem alatta, sem felette nem lehet átbújni, a karakterisztikája miatt. Igaz ez drága dolog. Ahol nincs kert, de az ablak vagy ajtó piszkálást már szeretnénk elkerülni, oda tökéletes a kifejezetten nyílászárók széleire telepíthető infrasorompók. A reed érzékelőket csak azért nem szeretem, mert ha utólagosan kell egy védelmet kialakítani, akkor rettentő csúnya a csatorna az ablakokig, és az ajtókig. Ilyenkor szoktam rádiós nyitásokat javasolni. Ami ugye megint nem olcsó. De kérdem én: Aki szeretné viszonylag nagy biztonságban tudni értékeit, az miért nem akar áldozni is a biztonságtechnikára?
Aki pedig magának akar építeni rendszert, az annyival is könnyebb helyzetben van, ugyanis akár részletenként is meg tudja csinálni a rendszerét, így egyszerre nem lesz komoly kiadása.

Szerintem...
(#) Kovabe válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 1, 2015 /

No koment
(#) tomicctv hozzászólása Ápr 5, 2015 /

Sziasztok!

A múlthéten kamerákat voltunk szerelni egy cégnél, és ott éppen selejteztek mindenfélét. Megakadtam a szemem a mellékelt képeken látható Tell gsm adapteren, amit szintén kidobásra szántak. Mivel pont kapóra jött, mert egyébként is terveztem, hogy beszereznék egyet, így hát elhoztam. (Kihívásnak érzem, hogy ezt is remélhetőleg sikeresen életre kelthetem ) Semmit sem tudtak róla mondani, de bízom benne, hogy működik. Szereztem is egy soros kábelt a programozásához, illetve vadásztam hozzá nagy nehezen programot is amivel kapcsolódhatok hozzá. Van egy kis garázsom, ahova próbaként szeretném feltenni. Pc585-ös központot tettem oda fel, de ha jól működne, később egy PC1832-es nagyobb rendszerre szeretném átenni. Ha jól nézem ez kizárólag sms-t tud küldeni, hívni nem. (de cáfoljatok, meg ha rosszul láttam) Sajnos erősen homályos a tudásom a kommunikátorok területén ezért kérlek, segítsetek nekem. Bekötéssel, programozással. Találkoztatok már ezzel a típussal? Azt szeretném elérni vele, hogy kizárólag a riasztást kiváltó eseményeknél értesítsen. (betörés, tamper), ha lehet, értesítsen milyen esemény történt, és melyik zónában, és azt telefonon keresztül nyugtázni tudjam. Más eseményről nem kell értesítés. Elég, ha engem értesítene, tehát 1 szám lenne neki definiálva. Találtam leírást is. Csak gsm átjelzésre van szükségem, ezért ha jól értelmezem a modul IN1 pontját a com-mal rövidre zárom. Gondolom nem túl szerencsés, de a tápot a központ akkumulátorjárol venném most az egyszerűség kedvéért. Hogyan tovább? Jah, és Kellemes Ünnepeket nektek, és előre is köszönöm a segítséget! Üdv.!
(#) Kovabe válasza tomicctv hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

A legnagyobb probléma hogy nem tud MS-t generálni csak az elöre beállitott SMS üzeneteket tudja elküldeni, a RK-ba való bekötés csak akkor jó ha távfelügyelet felé el tudod küldeni akár contactID akár ademco formátumban de ezt te egy telefonnal nem tudod értelmezni.
Így marad a 2 darab PGM amit kedved szerint programozol és használod az IN1-2 bemenetet.
Tapasztalatom alapján nincs szükség csak a riasztás átvitelre illetve az akkumlátor hiba illetve még esetleg az áramszünet jelzésre.
Ha rudod hogy betörés történt a konyhában akkor boldogabb nem leszel max bizol benne hogy a hütöt nem rámolja ki illetve marad egy söröd.
(#) tomicctv válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Hát bíztam benne, hogy ez kicsit komolyabb. Igazság szerint most belegondolva elég lenne nekem az előre beállított üzenet pl.: Riasztás, mert egy kamerás rendszer üzemel ahova ez kéne, és a riasztással párhuzamosan rögtön haza is nézek, és ha esetleg valami jó képességűt látok akkor megindulok a rendőrséggel egyszerre hazafelé egy szekercével a kezemben és megpróbálnám megmenteni a menthetőt! Ha jól értelek tehát akkor ez azt csinálja, hogy amennyiben riasztás történik, akkor egy előre beállított sms-t fog nekem küldeni semmi mást? Ha igen elvileg én ezt tudom neki sms formában nyugtázni?

Nem sms-ben nyugtázod hanem egy * gomb hosszannyomásával ha telenoros illetve iphone-os vagy akkor erre esélyed sincs viszont ha más szolgáltató és nyomogombos telefonod vann akkor müködhet.
Töbször futottunk bele hogy hasonlot felszereltünk és az ügyfélnek xy készüléke volt (érintös) amivel nem lehetett hosszu * gombot nyomni , ebben az esetben marad a hívások számának limitálása.
(#) tomicctv válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Értem. De ez gondolom abban az esetben ha felhívna a kommunikátor akkor van így. De ez elvileg csak sms-t tud küldeni nem? Gondolom sms értesítésnél ez máshogy van. Bocsi, hogy értetlenkedem, csak próbálom megérteni a működését Bekötés: A + - mehet az akksira, az IN1 a Com-mal rövidre zárva, hogy csak GSM kommunikációt használjon, és az IN2-t kössem össze a Pgm1-el. (Relé-re szükség van? ) Pgm1-et programozzam 10-es (rendszereseményre) -re, jellemzőit állítsam be. Így kell bekötni? Ha riasztás történik pgm1-en keresztül impulzus érkezik az IN2-re és ott az előre beállított sms üzenetet küldi a telefonomra, és én pedig valamivel majd nyugtázni tudom? Így lenne valahogy?

Bocs igen igazad van ez csak SMS-t küld, de nem kell nyugta mert a riasztoközpont is csak akkor riaszt ha baj van illetve addig amig be van állitva. A bekötés úgy van ahogy írod.
(#) Gránátalma válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Szia! Kérdezhetek közben?
A telenorosoknak miért nincs esélye nyugtázni?
Nekem eddig minden gsm vonalgenerátort sikerült nyugtázni telenor felé is, a gond inkább a tmobillal van, mert nem küldik el a hívószámot.
(#) Kovabe válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Nem tudom mi az oka de ha a kezemben lévő készülék telenoros volt akkor nem tudtam nyugtázni ha viszont a kommunikátorban volt akkor hiba nélkül üzemelt. A t-mobile-al valoban van baj de én azt megoldottam a *31# elöhivoval.
(#) mann00 hozzászólása Ápr 6, 2015 /

Sziasztok szeretnék először is Boldog Húsvétot kívánni!
És persze kis segitséget is kérnék egy DSC PC1616-os központ felprogramozásában.
Van hozzá egy Pk5500-s led és egy RFK5501-es ikonos kezelőm, valamint WS4939es négygombos wireless key és DSC sziréna+ a pir-ek mindössze 4 db. Nah ezeket kellene valahogy felprogramoznom, de nemsikerül... A kábelezéssel nincs gond, de a programozás nem az én világom Nem kell csak egy partició, 2 késleltetett zóna a két kezelőnél, és persze a kis távirányító tudjon be és ki élesítést Élesítés közben ha a sziréna is csipogna, az már maga lenne a kánaán
Már többször nekifutottam itt a szobában gyorsan összekábeleztem, gyakoroltam rajta, de hiába olvasom a leírást csak nem megy a wireless key, valamit nem jól csinálok, le tudná vki írni részletesen hogyan tudnám feléleszteni? Köszi előre is!
(#) Kovabe válasza mann00 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Szia
Elsö körben olvasd el az RFK bill. leírását, második körben programozd fel a kulcsot mint 41-es. És ha mindez megvan akkor a gombfunkciók beállitása.
Segitségként itt egy link és az utolsó oldal alján van a megfejtés. Bővebben: Link
Következő: »»   222 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem