Fórum témák
» Több friss téma |
Igen lentebb vettem a sebességét és a gyorsulását és szinte tökéletes
. Multkor probálgattam a sebességét és elfelejtettem lentebb állítani erre nem is gondoltam. Köszönöm szépen. Viszont még az egyik tengely motorja kicsit rángat illetve darabosan jár majd megnézem az áramát, (mikrostep üzemmódban megy)
Szia!
Ha jól értelmezem az Easydriver adatlapját, áramgenerátoros kimenetei vannak. Az L298 pedig egy kettős H híd, nagy impedanciás bemenetekkel. Így aztán az Easydriver nem érzékeli, hogy mekkora áram folyik a motor tekercsein, így folyamatosan maximális kitöltéssel hajtja a motorokat. Mindenképpen kellene valamekkora terhelő ellenállás az Easydriver kimeneteire, de még jobb lenne egy-egy megfelelő paraméterekkel rendelkező tekercs. A legjobb persze az lenne, ha valahogyan vissza tudnád csatolni az Easydriver kimenetére a motor áramának egy bizonyos hányadát. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Ááá értem
. Tekercseim nem nagyon vannak, kísérletezek ellenállással amíg nem jön meg az l297 icm Válaszod köszönöm!
Az ellenállás nem jött be
10 Ohmosat raktam rá, de meg se mozdult a moci ( valószínű l298 nem tudta vezérelni, mert a kis áram is a ráforrasztott ellenálláson folyt át.)
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy ezekhez milyen sin kell? Esetleg egy link, a beszerzési forráshoz? Köszi!
Kell legyen rajta egy típusszám, anélkül lutri.
Bal oldalin: R 162289420 782 (7210)
Ezen mást nem látok. Jobb oldali: ABBA BRH20A B0606211478 Ez alapján lehet valamit kezdeni? Köszi!
Termeszetesen lehet. ABBA BRH20A a tipusa.
Bővebben: Link
Persze! Az ABBA BRH20A a kulcsszó. Erre keress rá. Illetve érdeklődhetsz a sárga fórumon, hogy nincs e valakinek hozzávaló sín.
Csupán két kattintásnyira voltál a megoldástól , azaz a gyártó honlapjától (ha rákerestél volna). Nem tûnik úgy hogy külön csak a sínt árulnák.
Köszi a válaszokat!
A másikra van ötletetek? Abból van 4db, az ABBA-ból kettő. Ezek úgy jöttek, sajnos sin nélkül, azért keresek hozzájuk a CNC-mhez. Szerk: Közben megtaláltam a másikat is, bocsi a zavarásért... Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
""""Koncsar """
Szia Tibi! A fix hídnak is meg vannak a hátrányai. És mi a hátránya? Max csak a hely lehet de semmi más nem jut eszembe.
Igen a hely és a szerszámcsere jutott elsőre eszembe akadályként. Én is a legelején még gondolkodtam a fix hídon, de elvetettem. Az előnyét sem látom. De biztos van olyan munkafeladat amikor ennek is annak is megvannak a jó oldalai.
Sőt volt még egy másik érv is a mozgó híd mellett, méghozzá, hogy ha például egy 2m hosszúságú anyagba (on) kell valamit megmunkálnom a kisméretű gépemmel, akkor nem kell görgős alátámasztásokat alkalmazni, míg a fix hídnál, mozgó asztalnál, igen. Így a mozgó asztal meghajtását, lineáris csapágyazását is erősebbre kell esetleg méretezni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2015
Lehet, hogy hőlye kérdés lesz. Engem nagyon zavar amikor por (elsősorban fa megmunkálásnál) rakódik le a tengelyekre és a lineáris csapágyak ide oda tologatják. A kenés csak ront a helyzeten nyílván de szükséges. Ennél még rosszabb, hogy ott vannak a trapéz vagy a golyósorsók is. Vagy a lineáris sínek stb. Nyílván lehetőségekhez képest úgy kell építkezni, hogy ezek minél kevesebbet kapjanak de van eset amikor ez nem minden szempontból lehetséges vagy nem gazdaságos.
Üdvözlök mindenkit
Elnézést, ha nem ide tartozik, de meg szeretném kérdezni, hogy a CNC-3040T-DJ gépről mi a vélemény. Puha anyagok marására használnám. Köszönöm
Nekem egy CNC3020Z-DQ-m van. Azt javaslom, ha elbírja a büdzséd mindenképp a Z-s kivitelt vedd (CNC 3040Z-DQ), mivel az hosszútávon is megőrzi a pontosságát (a fő különbség, hogy a Z modellt golyósorsóval szerelik, a T-t pedig trapézorsóval, amelyet ha kopik mindig után kell állítani).
Ha puha anyag alatt folyamatos alumínium marást értesz, akkor javaslom, hogy a Z család valamelyik erősebb tagját válaszd. Ha fát, nyákot vagy hasonlót, akkor viszont tökéletes választás ez. Számíts rá, hogy majd át kell építened a hozzáadott elektronikát, mert sajna sok szempontból nem tökéletes (nagyobb terhelésnél lépéstévesztés [szűrőkondikat kifelejtették a TB chip mellől ], csak párhuzamos portos összekötés, nincsenek végálláskapcsolók, nincs mikrólépés állítás, stb.).Mechanikusan a gép kifejezetten pontos miután az ember átpofozta a vezérlését. Ár/érték arányban nem rossz választás. (Itt van pár kép egy nyáklapról, amit vele csináltam.)
Szia Mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni. Épülőben van egy cnc vezérlésre tervezett gép, ahhoz szeretnék vezérlést találni, ami jól és megbízhatóan működik. x,y,z tengely 3Nm-es motorokkal hajtva. Referenciapont kapcsolókkal. Már több kapcsolást is begyűjtöttem, de nem tudom melyik lenne az ideális. Segítséget előre is köszönöm.
Szia kaqkk! Köszönöm a segítséget! Ellehet csemegézni. A kínai dolgoktól eléggé tartok, de néztem olasz gyártmányok is vannak. Esetleg kapcsolási rajzot nem tudnál? Szeretek elbütykölgetni a efféle dolgokkal. Üdv.: Dezső
A cnc planet oldalon fent van egy egyszerű terv amivel kipróbálható a cuccos ..
Kaptam egy ilyen kapcsolást is. Csak ez szerintem nem elég 3 Nm-es motorhoz.
Ha a mach 3 programot meg tudod szerezni és van párhuzamos port a gépeden akkor jó.
Ha 3Nm motorokat használsz akkor nem kicsi gép lesz ezek szerint.
Valami ilyesmit ajánlanék neked , de van nagyobb is! A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
Itt van még egy:
Én ezt használom a 3 Nm motoraimhoz. Hibátlan. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2015
2 db kép lemaradt.
Amit a Guliver ajánlott az meg baba.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2015
Ha meg nem látható módon deformálodik a géped munka közben az esetleges váz gyengesége miatt, akkor hiába teszel fel enkoderes motort és vezérlőt, úgy sem lesz jó vagy jobb, felesleges pénzkidobás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Multkor probálgattam a sebességét és elfelejtettem lentebb állítani
erre nem is gondoltam. Köszönöm szépen. Viszont még az egyik tengely motorja kicsit rángat illetve darabosan jár majd megnézem az áramát, (mikrostep üzemmódban megy)
10 Ohmosat raktam rá, de meg se mozdult a moci ( valószínű