Fórum témák
» Több friss téma |
Örülök, hogy bejött a cucc. A főorsót mivel hajtod majd meg? Frekvenciaváltóval? Esetleg valamilyen egyenáramú motorod van?
Más szempontok is számítanak, nem csak az ár (én például nem írhatom le az adómból, mint tomipap [jó neki]). Nekem nincs külön műhelyem, a kis CNC-m a nappali sarkában van a hobbiasztalomon. Ezért az árral szemben sokkal fontosabb volt, hogy ne kelljen külön asztali számítógép a működtetéséhez, hanem ugyanazzal a laptoppal hajthassam meg, mint amivel a uC programokat írom vagy az áramköreimet tervezgetem.
A másik probléma az LPT porttal, hogy nincs jövője. A mai számítógépek, már nem tartalmazzák natívan (a bővítőkártya meg nem működik) és a régi számítógépek szép lassan elkezdenek kikopni (a megbízhatóságuk sem lesz jobb), ezenkívül a modern operációs rendszerek se nagyon támogatják már.
Szépek az árak!
Egyedöl a motor ára amit sokallok. Miért pont ezt a motor meghajtót választottad? MSD nem lett volna jó? Igaz, ha az ár nem számít akkor tökéletes! A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2015
Igazábol nézegettem a Leadshine vezerlőket és nincs velük semmi bajom. Nem tudom pontosan az MSD esetében melyikre gondolsz. Ha a Motion féle MSD 542 vagy a Leadshine esetében simán M542 vezérlőkre akkor azok nem tetszenek az analóg mivoltuk miatt. És ráadásul amelyik 60V-ot tud Leadshine vagy legalább 50V-ot az ugyan annyiba kerül.
Digitális stepper meghajtók. Természetesen számít az ár ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2015
Sziasztok! Ennél a meghajtónál kell tenni a bemenetekre diódát? Milyet érdemes?
Ezzel a csodval vigyazz. Sokan szidjak kulonbozo forumokon. Nekem mondjuk semmi tapasztalatom vele csak amit olvastam rola. Ellenorizd le a rajta levo tablazatot is mert mindenki irja, hogy nem passzol.
Bővebben: Link Bővebben: Link
Helló!
Érdemes megnézni a PC bios beállítását, hogy megfeleő legyen a komunikáció a PC és a vezérlő közt! Bővebben: Help A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Szia!
Oldalon találsz egy "fiókból" szerelhető tesztert!!!!! Bővebben: ITT A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Uraim , ha kérhetnélek benneteket tudnátok nekem olyan szoftvert ajánlani amivel munkarajzot lehet készíteni egyszerűen?
Én ezt használom, nem tudom, hogy mennyire egyszerű más programokhoz képest, de, ha ráérzel.... Bővebben: Link
Az nagyon erős program. 2D programra gondoltam , vagy esetleg olyanra mint a Trupmf Trutops , csak azt nem lehet leölteni..
Tudom, de van benne 2D-s rajzszerkesztő is. Egyszerűbbet nem tudok, majd a többiek.
Általában Inkscape-t használok 2D-s rajzok készítéséhez. Ez egy általános célú vektorgrafikus rajzprogram, hasonló mint a Corel, csak ingyenes. Csináltam már vele a meghívótól kezdve, a forgácsolási rajzon keresztül, a nyáktervig szinte mindent. Le lehet tölteni hozzá a gcodetools nevű hasznos kiegészítést, ami egy útvonalból g-kódot generál.
Szia Mindenkinek! Még kezdő vagyok a cnc építésében. Keresnék léptető motor vezérlő kapcsolásokat 3 Nm-es motorokhoz. Tudna valaki esetleg küldeni vagy olyan oldalt, ahonan le tudom tölteni. Előre is köszönöm. És ismeri valaki a Mastercam x5 programot? lehet vele a cnc gépet vezérelni? Üdv.: Dezső
Szia!
Ha mindenáron építeni akarsz akkor nagyon sokat lehet találni de egy kicsit több adat a motorról nem ár? Olcsóbb megvenni készen. Miért pont a Mestercam?
Szia Cpumester! Olvasgatom a fórumot, mert szeretnék építeni egy cnc marógépet. Szeretném munkára fogni, a magam építgette gépekből összehozott asztalos műhelyben. Sajnos egészsség romlás miatt fogtam az egészbe. Jól jönne egy ilyen masina még a gépparkba. Mivel nem tudok gyári kapcsolásokat megvenni ezért szeretném magam megcsinálni a vezérlő panelokat is. 3 Nm-es motorokat szeretnék vezérelni, van egy két kapcsolásom, de szeretnék nálam tapasztaltabb emberektől szaktanácsot kérni. Előre is köszönöm a segítséged!!
Üdv.: Dezső
Szia Guliver83!
ezek a motorok adatai: Bipoláris, 3.1Nm nyomatékú, 2.8A/fázis áramú léptetőmotor 8 vezetékes léptetőmotor, bipolárisan: sorosan/párhuzamosan és unipolárisan is köthető. Fázis áram: 2.8A, Fázis feszültség: 4.2V Lépés szög: 1.8° Nema23-as szabvány felfogatás, 60 x 60 x 88mm Tengely átmérő: 8mm, lapolt. 2.1Nm nyomaték Nagynyomatékú motor, a legelterjedtebb rögzítési móddal. TB6560-as vezérlőkhöz tökéletes párosítás, univerzális bekötési lehetőség. A fázisáram függ a bekötés módjától, lásd: adatlap. Méret Nema23 Nyomaték 3.1Nm Fázis áram 2.8A Fázis feszültség 4.2V Lépés szög 1.8° Tengely átmérő 8mm Típus 60HS88-2808AF
LPT vel akarja hajtani akkor nem kell ilyen!
![]()
Köszönöm szépen!
Ez a vezérlő elboldogul a 3Nm-es motorokkal? Elküldtem az adatait. Csak azért gondoltam a Mastercam x5-re, mert az meg van, a Mac3-at nem ismerem.
A vezérlő elboldogul "bármilyen" motorral ha a megfelelő motormeghajtót használod hozzá (Ő csak vezérlő a motormeghajtón szaladgálnak az "amperok")
Amit kaqkk ajánlott az nem motor vezérlő az csak egy kártya aminek saját CNC program felülete van. Kell még hozzá venned motor meghajtókat is.
Volt a gépemen nagyon régen Mestercam de nem ismerem hogy működik rajta a CNC kapcsolat. LPT vagy USB vagy csak G kódot lehet vele generálni és leszimulálni a folyamatot . Például a LinuxCNC ingyenes és LPT porton keresztül működik. Kell hozzá egy LPT leválasztó kártya és a motor meghajtók.
Kezd összerakódni a kép. De van még mit tanulnom, addig csinálom a mechanikát.
De biztosan lesznek még kérdéseim. Akkor az első lépés egy jó motorvezérlő. Azt is jobb, ha készen veszem?
Válasszuk szét a dolgot, mert úgy látom nem egészen világos:
1. kell egy vezérlő ami a számítógép és a motormeghajtók között teremt kapcsolatot, ez az amit kaqkk mutatott. 2. Kell minden motorhoz egy motormeghajtó amit a motorhoz, esetleg a jövőbeni fejlesztéseket szem előtt tartva kell megválasztani. Nem tudom az a progi amit te szeretnél használni milyen felületen kommunikál a géppel, de ahhoz kell a vezérlő kártyát megválasztani. A motorokhoz olyan meghajtó kell ami a megfelelő feszültségen, megfelelő árammal tudja hajtani a motorokat. Szerintem a 3Nm-es motorhoz a TB6560 már határeset. Inkább TB6600. Ezt sem érdemes építeni: Bővebben: Link
Köszönöm Kaqkk!! Szerintem ez jó lehet! Már készül a nyák levilágító is, amit a megadott oldaladon találtam!
Valami ilyesmiről lenne szó Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2015
Szia Pali79! Ma sok hasznos infót kaptam! Köszönöm Neked is! A program az végül is mindegy, mert azt tanulom meg, amit a szakavatottabbak ajánlanak. Elfogadok minden segítséget. Kezd letisztulni a dolog. Lesz mit átolvasnom.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2015
Igen, így már tiszta képet kaptam róla. Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |