Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC vezérlő elektronika és progi
Lapozás: OK   83 / 115
(#) Koncsar hozzászólása Ápr 15, 2015 /

Sziasztok! Ennél a meghajtónál kell tenni a bemenetekre diódát? Milyet érdemes?
(#) tomipap válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Ezzel a csodval vigyazz. Sokan szidjak kulonbozo forumokon. Nekem mondjuk semmi tapasztalatom vele csak amit olvastam rola. Ellenorizd le a rajta levo tablazatot is mert mindenki irja, hogy nem passzol.

Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) vaszil29 válasza Sanyi74 hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /

Helló!

Érdemes megnézni a PC bios beállítását, hogy megfeleő legyen a komunikáció a PC és a vezérlő közt!
Bővebben: Help
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
(#) vaszil29 válasza Sanyi74 hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /

Szia!

Oldalon találsz egy "fiókból" szerelhető tesztert!!!!!
Bővebben: ITT
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
(#) orizon hozzászólása Ápr 24, 2015 /

Uraim , ha kérhetnélek benneteket tudnátok nekem olyan szoftvert ajánlani amivel munkarajzot lehet készíteni egyszerűen?
(#) lóri válasza orizon hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Én ezt használom, nem tudom, hogy mennyire egyszerű más programokhoz képest, de, ha ráérzel.... Bővebben: Link
(#) orizon válasza lóri hozzászólására (») Ápr 24, 2015 / 1

Az nagyon erős program. 2D programra gondoltam , vagy esetleg olyanra mint a Trupmf Trutops , csak azt nem lehet leölteni..
(#) lóri válasza orizon hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Tudom, de van benne 2D-s rajzszerkesztő is. Egyszerűbbet nem tudok, majd a többiek.
(#) varttina válasza orizon hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Általában Inkscape-t használok 2D-s rajzok készítéséhez. Ez egy általános célú vektorgrafikus rajzprogram, hasonló mint a Corel, csak ingyenes. Csináltam már vele a meghívótól kezdve, a forgácsolási rajzon keresztül, a nyáktervig szinte mindent. Le lehet tölteni hozzá a gcodetools nevű hasznos kiegészítést, ami egy útvonalból g-kódot generál.
(#) dezso74 hozzászólása Máj 1, 2015 /

Szia Mindenkinek! Még kezdő vagyok a cnc építésében. Keresnék léptető motor vezérlő kapcsolásokat 3 Nm-es motorokhoz. Tudna valaki esetleg küldeni vagy olyan oldalt, ahonan le tudom tölteni. Előre is köszönöm. És ismeri valaki a Mastercam x5 programot? lehet vele a cnc gépet vezérelni? Üdv.: Dezső
(#) guliver83 válasza dezso74 hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Szia!

Ha mindenáron építeni akarsz akkor nagyon sokat lehet találni de egy kicsit több adat a motorról nem ár? Olcsóbb megvenni készen.
Miért pont a Mestercam?
(#) dezso74 válasza cpumaster hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Szia Cpumester! Olvasgatom a fórumot, mert szeretnék építeni egy cnc marógépet. Szeretném munkára fogni, a magam építgette gépekből összehozott asztalos műhelyben. Sajnos egészsség romlás miatt fogtam az egészbe. Jól jönne egy ilyen masina még a gépparkba. Mivel nem tudok gyári kapcsolásokat megvenni ezért szeretném magam megcsinálni a vezérlő panelokat is. 3 Nm-es motorokat szeretnék vezérelni, van egy két kapcsolásom, de szeretnék nálam tapasztaltabb emberektől szaktanácsot kérni. Előre is köszönöm a segítséged!!

Üdv.: Dezső
(#) kaqkk válasza dezso74 hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

(#) dezso74 válasza guliver83 hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Szia Guliver83!

ezek a motorok adatai:

Bipoláris, 3.1Nm nyomatékú, 2.8A/fázis áramú léptetőmotor

8 vezetékes léptetőmotor, bipolárisan: sorosan/párhuzamosan és unipolárisan is köthető.
Fázis áram: 2.8A, Fázis feszültség: 4.2V
Lépés szög: 1.8°
Nema23-as szabvány felfogatás, 60 x 60 x 88mm
Tengely átmérő: 8mm, lapolt.
2.1Nm nyomaték

Nagynyomatékú motor, a legelterjedtebb rögzítési móddal.
TB6560-as vezérlőkhöz tökéletes párosítás, univerzális bekötési lehetőség.

A fázisáram függ a bekötés módjától, lásd: adatlap.
Méret Nema23
Nyomaték 3.1Nm
Fázis áram 2.8A
Fázis feszültség 4.2V
Lépés szög 1.8°
Tengely átmérő 8mm
Típus 60HS88-2808AF
(#) guliver83 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

LPT vel akarja hajtani akkor nem kell ilyen!

Miért akarsz ehhez építeni?
TB6560 vagy TB6600

A többit, hogy miről akarod vezérelni azt neked kel eldönteni
Mach3
LinuxCNC
USBCNC a kínai

És ezek a motorok már meg is vannak?
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2015
(#) dezso74 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Köszönöm szépen!

Ez a vezérlő elboldogul a 3Nm-es motorokkal? Elküldtem az adatait.
Csak azért gondoltam a Mastercam x5-re, mert az meg van, a Mac3-at nem ismerem.
(#) kaqkk válasza dezso74 hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

A vezérlő elboldogul "bármilyen" motorral ha a megfelelő motormeghajtót használod hozzá (Ő csak vezérlő a motormeghajtón szaladgálnak az "amperok")

Amit kaqkk ajánlott az nem motor vezérlő az csak egy kártya aminek saját CNC program felülete van. Kell még hozzá venned motor meghajtókat is.

Volt a gépemen nagyon régen Mestercam de nem ismerem hogy működik rajta a CNC kapcsolat.
LPT vagy USB vagy csak G kódot lehet vele generálni és leszimulálni a folyamatot .

Például a LinuxCNC ingyenes és LPT porton keresztül működik.
Kell hozzá egy LPT leválasztó kártya és a motor meghajtók.

Kezd összerakódni a kép. De van még mit tanulnom, addig csinálom a mechanikát.
De biztosan lesznek még kérdéseim. Akkor az első lépés egy jó motorvezérlő. Azt is jobb, ha készen veszem?

A TB6560 és a TB6600 az motor vezérlő, annyiból nem rakod össze.
+ hozzá egy LPT kártya azt is érdemes megvenni nem bajlódni vele.
A motorjaid megvannak? Ha nincs hol veszed őket?
(#) Pali79 válasza dezso74 hozzászólására (») Máj 1, 2015 / 1

Válasszuk szét a dolgot, mert úgy látom nem egészen világos:
1. kell egy vezérlő ami a számítógép és a motormeghajtók között teremt kapcsolatot, ez az amit kaqkk mutatott.
2. Kell minden motorhoz egy motormeghajtó amit a motorhoz, esetleg a jövőbeni fejlesztéseket szem előtt tartva kell megválasztani.

Nem tudom az a progi amit te szeretnél használni milyen felületen kommunikál a géppel, de ahhoz kell a vezérlő kártyát megválasztani.

A motorokhoz olyan meghajtó kell ami a megfelelő feszültségen, megfelelő árammal tudja hajtani a motorokat. Szerintem a 3Nm-es motorhoz a TB6560 már határeset. Inkább TB6600. Ezt sem érdemes építeni: Bővebben: Link
(#) dezso74 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Köszönöm Kaqkk!! Szerintem ez jó lehet! Már készül a nyák levilágító is, amit a megadott oldaladon találtam!

Valami ilyesmiről lenne szó Bővebben: Link
(#) dezso74 válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Szia Pali79! Ma sok hasznos infót kaptam! Köszönöm Neked is! A program az végül is mindegy, mert azt tanulom meg, amit a szakavatottabbak ajánlanak. Elfogadok minden segítséget. Kezd letisztulni a dolog. Lesz mit átolvasnom.

Igen, így már tiszta képet kaptam róla. Köszönöm!
(#) Pali79 hozzászólása Jún 20, 2015 /

viszonylag hosszú idő után ma bekapcsoltam a gépet, de az egyik tengely nem megy. a motor jó, mert átkötve máshova mindegyik működik. vezérlő egy kék kínai. Találkozott már valaki olyannal, hogy egyszer csak nem ment? Hol kezdjem keresni a hibát?
(#) Zoli_bácsi válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Szia!

Javaslom, hogy mihamarabb cseréld majd le a kék kínai vackot. Az egy nagyon-nagyon gagyi verziója a TB6560-asnak. A piros már egy fokkal jobb, de a legjobb választás a tengelyenkénti kiépítés. Így költséghatékonyan lehet tengelyt cserélni/bővíteni. Én MSD-t javaslok. Vagy Motion fórumtárs által gyártott vezérlőket.
(#) Pali79 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Nekem is vagy egy éve itt van a polcon a tengelyenkénti vezérlő, TB6600-ás, de nincs még a PC és a vezérlő közé való illesztő. De most egy apró marást meg kéne csinálnom azért vacakolok vele.
Kipróbálom köbzoli módszerét, hátha feléled.
(#) Pali79 hozzászólása Jún 21, 2015 /

Úgy tűnik valami kontakt hiba volt. Átfujkáltam kontakt spay-vel, most működik.
Következő: »»   83 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem