Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Ha keresgéled az alkatrészeket, azt megteheted úgy is, hogy ráklikkelsz a SHOW ikonra, beírod fentre a beviteli mezőbe az alkatrész nevét, pl. D1, R130, stb. Mindkét ablakban működik. Sőt, ha a SHOW ikonon vagy, és kijelölsz egy alkatrészt, akkor a boardon is világosabb lesz. Ez nem mindig működik, de miért, azt nem tudom.
Persze ezt ismerem. Ha SHOW R1 @ formátumban használod még ki is jelöli. Alapvetően arra kell, hogy valaki kap egy kinyomtatott kapcsolási rajzot illetve egy panelt és így keressen hibát Ha sorrendben vannak az alkatrészek adott saroktól távolság szerint, esetleg A és B oldal el van tolva másik tartományba (Top oldal C1-C99 Bottom C100-C999 pld.) akkor egyszerűbb az alkatrészeket megkeresni. A számítógép sokat segít, de van amikor nincs.
Jó ötlet amit mondasz, bár gyakorlatban nem különösebben használják.
Komplett dokumentációkban a rajzok kereshetők. Ez nyilván papír alapon nem működik, de az mára már háttérbe is szorult.
Nem tudom, nálunk cégnél integrálva van a PCB tervezési folyamatba (Mentor DxDesigner), illetve most egy ismerősöm által Altiumban tervezett panelt debugoltam ami szintén tudta ezt ezért vérszemet kaptam. Mindenesetre több értelmét látom a PCB átrefdeselésének mint a kapcsolási rajzénak
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
A kapcsolási rajz refdeselése főként azért van, én (szubjektive azért használom)
hogy a rajz során a kivett, betett alkatrész nevek közt lyukak keletkeznek R1,R2..R5,R9..stb újraszámozza R1-től Rx-ig. De igaz amit mondasz, mert ebben is benne van a számozás iránya, szóval a kitalálóinak ez volt a szándéka, és igen akkor már jobb lenne a brd-n ugyan ez.
A program ULP mappájában lévő cmd-renumber.ulp a leírása szerint ezt végzi el. Kiválasztható a sarok és az irány is.
A gyártói honlapon is található egypár, amelyek leírásában hasonló funkció van.
Ezazz. Ezt kerestem. Köszönöm szépen!
Szívesen, de én nem próbáltam ki, csak azért írtam le, mert a leírásában az áll amit keresel és más eddig nem akadt rá. (Örülök, hogy működik, talán majd a későbbiekben jó lesz nekem is.
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
Üdv! valaki segítsen, mikor a kész nyáktervet ki akarom nyomtatni, hogy lehet azt megcsinálni, hogy az alkatrészek ne legyenek rajta?
Még csak ezerszer írtuk le: ki-be lehet kapcsolni a megfelelő rétegeket. (a színes négyzetek egymás mögött ikonnal)
Sziasztok! Honnan tudom letölteni az Eagle 6.10-es verzióját?
Próbáljátok ki az Electra V4 routert.
Utcahosszal jobb mint a program saját routere.
Azt sehonnan, olyan verziószám alatt nem volt kiadva Eagle.
Elírta 6.1 verziót keresi szerintem.
Halkan mondom felesleges mert az tele volt hibával. 5.1 és a 6.5 ami érdemes kiadás.
Sziasztok!
Új alkatrészt szeretnék szerkeszteni, amit egy meglévő módosításával tervezek elérni, a hobbielektronikás cikk alapján. A gondom az, hogy beillesztéskor a jobb klikkel még tudom az egész objektumot forgati, lerakás/fixálás után viszont már nem. lehetséges utána is mozgatni/forgatni egyben az objektumot (illetve mindent, ami az aktuális kijelölés része)?
Közben megtaláltam a csoportos mozgatást!
Sziasztok
Egy olyan kérdés merült fel bennem hogy esetleg a nyáktervbe be lehet e illeszteni valami képet, pl. bmp-t? Egy info 6.3.0 verzió. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2015
Van rá ulp, keress rá. De ne várj sokat tőle
![]()
Épp nyákot tervezek, már majdnem kész van. Poligonnal beállítottam, hogy töltse ki gnd-vel az üres helyeket. Az stabilizátor IC kitöltése a képen látható. Ezt automatikusan így csinálta az eagle. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy ez így jó? Csak 3 vékony vezetővel kapcsolódik a top oldal többi részéhez. Kb. 2A fog folyni, tehát jó volna, ha nem melegedne nagyon az IC. Az IC egyébként 3A-t tud. Ez így elvezeti a hőt, vagy módosítsam?
Lehet, csak nem az ulp-ot kell használni, hanem külső konvertert.
A hűtő zászlótól rajzolj egy kicsivel nagyobb poligon-t.
Nevezd el azt is GND-re, majd a tulajdonságainál szüntesd meg a "Thermals" jelölést.
Nem teljesen Eagle specifikus kérdés, de talán kapok választ itt is: a feladat az lenne, hogy egy kis áramkör tápját, ami elemről megy, tudjam kapcsolgatni MCU portról (hogy ne fogyasszon feleslegesen). Az alapértelmezett az lenne, hogy be van kapcsolva. Nem mellesleg n*10mA-es tartományban fogyaszt az eszköz.
Erre egy NPN áteresztő tranyós megoldást gondoltam ki, aminek a bázisát felhúznám alapértelmezetten tápra, és adott esetben ha ki akarom kapcsolni, akkor lehúzom GND-re. A kérdésem, hogy mi erre a megfelelő megoldás, ami nem ejt nagy feszt? N-MOSFET-el is megoldható a dolog? A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2015
Még egy olyan kérdésem is lenne, hogy milyen esetben és mekkora értékű soros ellenállást szokás használni MCU porton?
Idézet: „Nem teljesen Eagle specifikus kérdés,” Abszolute nem az, igy teljesen felesleges volt itt ezt feltenned. ![]()
2015. május 11-én megjelent az Eagle 7.3-as verziója. Mostantól a program 32, ill. 64 bites változatban is elérhető, mindhárom operációs rendszerhez. Letöltés a gyártói honlapról.
(Úgy néz ki, hogy a 64 bites gépen a 64 bites változat gyorsabban fut, mint a 32 bites. ![]()
Hurrá! Megyek és próbálom ki íziben!
Milyen okai lehetnek, ha nem működik a poygonos teliföld? Megcsinálom a kijelölést az útmutatók szerint, rábökök a ratsnest-re, és semmi.
Annyit ír, hogy "6 légvezeték(A sokszögek nem lettek feldolgozva!)" Akkor is ez van, ha egy olyan területet jelölök ki, ahogy egyáltalán nincs alkatrész. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015
Megvan: be kell pipálni az opcióknál, hogy a ratsnest dolgozza fel a sokszögeket. Mondjuk ez nem értem miért maradt ki az útmutatókból...
Hogyan működik a program, hogy ha pl. a GND vezetékezést hagyom utoljára, és a bottom oldalra kerül a plate, de a top oldalon vannak SMD alkatrészek, amik szintén kapcsolódnak a GND-hez? Ez esetben hogy lehet összeköttetésbe hozni a kettőt? Manuálisan kell via-t lerakni?
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |