Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Egy kis tanácsot kérnék. Haverom szeretne egy kamerás megfigyelőrendszert egy eldugott helyen levő pincéjéhez. Közelben sem áram, sem telefon vonal. Egy egyszerűre gondolt egyetlen kamerával és rögzítővel hogy vissza tudja nézni ha történt valami. Tulajdonképpen csak az egyetlen bejutási pontot, vagyis az ajtót kellene figyeltetni vele.
Tudnátok ajánlani valamit ami keveset fogyaszt és jól szuperál? És még valami: UPS-ről lehet ezeket működtetni, vagy van más variáns is? Köszi előre is az infót!
Ez egy gyártospecifikus riasztos topic, keresd a kamerás topicot, remélhetöleg bővebb infot tudnak adni.
Elvileg működö képes a dolog de az aksi kapacitás fontos mert bőven tud fogyasztani. A másik dolog, ha egy ajtót kell figyelni akkor feltételezem a külső nézetet, attól nem féltek hogy a kamerát lopják el? Léteznek IP kamerák amibe memoriakártyát is bele lehet tuszkolni és arra tud rögziteni. A máski dolog hogy jól meg kell világitani a környezetet mivel a sötétben gyengébb a képminőség illetve a betörö figyelmét felhívó tábla "NÉZZ A KAMERÁBA" mert egy kapucni illető könnyen el tud tünni.
Sziasztok!
Kérek segítséget az alábbihoz: Egy PC1864-es panelhez kell illesztenem egy IT-100 modult. Azt szűrtem le a korábbi beírásokból, hogy a jelenleg 8-as címen lévő LCD bill-t át kell tennem másik címre. Ez rendben lesz, de a kérdésem az, hol kell beállítani azt, hogy az összes eseményt erre a modulra küldje a panel? (Eddig Contact ID-kat küldött egy SMS átalakító modulra) üdv.
Minden olyanra, amit amúgy Contact ID formátumban elküld a panel. (legalábbis a "minden eseményt irányíts" a panelre - kérés hangzott el az épületautomatikás kollégától)
üdv. ui: egyébként most keresgélem, hogyan működik ez a készülék? Úgy látom, ez a központot (riasztó) kezelni is tudná, de nem erre van szükség, hanem arra, hogy a riasztótól érkező információkat feldolgozza egy küldő eszköz. (azt hiszem Loxone)
Két ismerösöm is ezen dolgozik, DSC IT-100 és loxone. Nem tudom most hogy is állnak de elvileg amit én olvastam rolla az azt írta hogy mint egy global kezelő van jelen a rendszerben az IT-100 tehát minden infot meg kéne kapni. de lekérni nem tudsz csak annyi hogy amikor váltoás van akkor jön egy contact ID üzenet ami magába foglalja az összes infot.
Ez megvan? Mert ha jol értelmezem (gyenge az angolom) akkor idönként kérdezösködni kell a loxone irányából az IT-100 felé.
Nekem nem a Loxone oldala a feladatom, hanem a DSC-t és az IT-100-at kell működőképesen átadnom. Amikor fentebb azt írtam, hogy keresgélem a készülék működését, azt arra értettem, hogy még azt sem tudom, hogy a DSC és az IT-100 egymásközt mit is csinál.
Amit írsz, abból azt szűröm le, hogy a DSC miután felismeri a modult, teszi a dolgát, nincs vele dolgom. A feladat Loxone oldalról jön: lekérdezés formájában, legalábbis az eddig fellelt szűkszavú brossurákból az látszik - amit te is írsz -, hogy ezt az eszközt a third-party fejlesztők/fejlesztések tudják kihasználni, az ő lekérdezősdi alkalmazásaikkal. Igen, a developer guide-ot megtaláltam, de abban semmi sincs - ha jól láttam -, ami DSC oldalról bármit is javasolna, az szerintem egyértelműen arról szól, hogyan kell őt kívülről piszkálni... üdv
Elvileg a bus-on lévő összes adatot látja illetve továbitja a cucc, probáld meg egy soros port moitorral megnézni hogy mit is küldözget. Nem tudom már hol olvastam hogy az összes adatot továbitja csak nem mindegy hogyan dolgozod fel.
Ez biztató arra nézve, hogy akkor nem szükséges DSC oldalról a buszra kötésen kívül mást tennem, a többi a Loxon oldalról jön, azt meg remélem ismeri az, aki az IT-100 - at kérte.
üdv
Gondolom a loxone-on keresztül akarja monitorozni a riasztó aktuális állapotát,meg azon keresztül ki,be kapcsolni...ezt Elvileg tudja az it 100.
Attól tartok nem csak ezt szeretné, hanem kezelgetni akarja a gépészetet is egy okostelefonnal. Vagy például, ha belép, a hatástalanítás után kapcsoljon be a TV/szauna/jakuzzi/hátvakaró. Vagy, ha kinyitja az ablakot, álljon le a légkondicionáló... (ebben az esetben, valószínű engedélyeznem kell a nyitásérzékelők zónájára az ajtócsengő funkciót, amely infot aztán az IT-100 -al kell elkapkodnia...
Meg még biztosan van vagy húsz trükk, amitől sokkot kapok... ![]() üdv.
Nem kell az ajtocsengő, a dsc kiküldi a zonaállapotot is és az már a loxone látja.
Itt ami nagy feleada az a loxone oldalrol lesz méghozzá a soros adatok feldolgozása és értelmezése
Ahogy utánam már megírta a kolega a dsc küldi a zóna állapotát cid-n, más kérdés,hogy a loxone mit kezd a cid-val.
Annak kéne utánanézni,hogy nem kell-e külön szoftver a loxone-ra,vagy esetleg még egy plusz modul arra az oldalra is. Bővebben: Link Ctrl+F. Dsc Pont ilyesmi a probléma itt ia, ha jól láttam. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
Köszönöm mindkettőtöknek!
Én beszéltem két loxone-os ismerössel (programozók) és azt mondták hogy kell egy algoritmus a loxone-ba ami értelmezi a soros adatot de megoldható. Nem tudom te mannyire folytál bele a loxone-ba de én kicsit áttanulmányoztam és relatít egyszerü a használata illetve a programozása mert relatív nyilt forrás így szinte mindent lehet.
Konkrétan én nem loxone-ozok, így nem állítanám, hogy belefolytam.(én teljesen mással oldom meg az efféle dolgokat.)
Sziasztok!
DSC PC5020-nál van olyan gondom, hogy a 2-8-ig terjedő zónák folyamatosan zárt ként működnek, azaz hiába mozgok az érzékelők előtt, nem észleli a központ. Ha nyitom az 1-es zónát, akkor rendesen érzékeli az összes zónát. Egy zóna bővítő modul van benne, azok a zónák (9-16) működnek rendesen. Ha áramtalanítom, akkor helyre áll a rend, de csak addig amíg be nem élesedik először a rsz. DEOL lezárással vannak a zónák egyébként. Találkozott már valaki ilyennel?
Konkrétan nem.
De szedd le 3-8ig a zónákat róla programból és nézd meg úgy..majd 4-8 ig. stb Vagy kösd is ki fizikálisan őket. Tápot honnan adsz az érzékelőknek? Van segédtáp? Illetve ezután a jelenség után menj oda azérzékelőhöz és nyisd fel, küld-e szabotázst, vagy mérj benne, a táp nem ül-e meg. A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2015
Nincs segédtáp, szabotázst küld mindig, ha felnyitom az érzékelőt. Az a gyanúm, hogy a beállított DEOL lezárás helyett, átvált más módra valami miatt...
DE akkor sem értem, hogy nyitott 1-es zóna esetén, miért áll helyre a dolog.
Csak olvasgattam és eszembe jutott egy dolog, az 1-es zóna vezetékei nincsenek bekeverve a többi zona vezetékeibe? Mirj eg 2-8-ig bármelyik zona érzékelöben feszültséget mind nyitott mind zárt 1-es zonaállapotnál. Nem kapcsoltad be véletlenül a keresztzonát? A deol-t hol állitottad be, milyen a bekötés?
Üdv !
Kérdezni szeretném,hogyan tudom megállapítani,hogy melyik akku a rossz? Mert jelzi a kezelő,hogy problémás az akku. DSC 585H, és PC1555rkz kezelő. Már próbáltam hálózati áram nélkül,de működött minden,gondolom valameddig bírja az akku.
Ha a kezelő jelzi a központod akkuja merül.
*2 1->megnyomod az egyest, ha még midnig ég az egyes akkor központ akku. A sziréna gy jelzi a merülését, hogy naponta 1x kiad egy dallamot.(általában)
Már kb 1 hete néztem ,ugyanezzel a módszerrel amit írtál ,/könyv szerint /,és azóta sem aludt el a sárga. led. Az imént ahogyan leírtad megint megcsináltam,kb:1percig,és nem aludt ki 1 másodpercre sem az 1-es ,csak ha kiléptem. Akkor szerinted nagy a valószínűsége ,hogy a központ akkuja a hibás.? 6-éve van bent mind a kettő akku. Köszi az infót !
Tuti.
A gyártók 3évet szoktak írni élettartamra, ami persze nagyban függ a helyszíntől(melegedés áramszünetek stb) de 6év elég komoly időtartam. Nagyritkán látni ilyen 6-7-10éves akkukat amik még mennek. Mostanság jó ha 3-4évet kibírnak. A sárga lednek nem is kell elaludnia amíg hibát észlel a központ. Ha megnyomod a *2-t elkezd villogni a sárga led és belé a hibamenübe a központ. Elkezdi kiírni a hibákat, mivel neked ledes a kezelőd, fog dobni egy ledet. Esetedben az egyes zónát. Belépsz az egyes zónába, mert az egyesen belül lehet még más hiba is, majd ha az egyesen belül még mindig az egyes marad égve, akkor akku hibád van...ha vált másra, akkor más a hiba.De meglepődnék ha a hat éves akkud jó lenne ![]()
Na újra megcsináltam ! *2 , világít az 1-es led, benyomom az 1-es gombot, világít az 1-es led és gyors 4-5csipogás, és folyamatosan világít az 1-es led , majd hosszú # -el kilépek.
Központ akku
![]()
![]()
Óóó . Még 1-et szeretnék kérdezni . Az akkuknál a T1 keskeny ,a T2 széles saru, ez kb: mm-ben mennyit jelent ?
Hát erre most nem tudok neked mit mondani.
Milyen akku van most a központodban? Ha a gyári csatlakozót használták szabvány 1.2, 4, 7 Ah-s 12Voltos zselés akkunak jónak kell lenni bele. Bővebben: Link Szerk.: Na és milyen kell akkor bele? ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |