Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   61 / 88
(#) Gafly válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 9, 2015 1 /
 
(#) elektroncso válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /
 
Igen, igen. Jelölés mind a mai napig kötelező. Van rá speciális fólia, olyan mint amit Gafly linkelt, itt nálunk meg piros színű, jó nagy villámokkal. Azt is hozzá kell tenni, hogy a fóliát nem a kábelre kell fektetni, hanem fölé talán egy méterrel (nem tudom pontosan, de este megkérdem), ha ásás közben mondjuk a munkagép kiránt egy ilyen fóliát akkor tudjon róla a kezelő, hogy alatta pár méterrel vezeték van. Sőt a nagyfeszültségű (magasabb mint 1000V) arra ha minden igaz nem fóliát használnak hanem műanyag lemezeket, felirattal. Láttam ilyet, de elég régiek voltak, nem tudom ma is ezeket a lemezeket használják-e. A tégla ott előnyös ahol ásás közben meg lehet sérteni a vezetéket. Plusz persze a vezetéket ahogy írod védőcsőbe tenni, van speciális taposásálló védőcső, nem a hagyományos fali gégecső.
Ez itt OFF, ha lenne erre jobb hely ott kéne kitárgyalni mert nagyon fontos dolog. Talán a villanyszereléses témában jó helyen lenne.

Hozzá kell tenni, hülyeség ellen nincs védelem. A kassai vasgyárban a fólia és a tégla ellenére is volt olyan aki beleállította az ásót a 22kV-os földkábelbe.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
(#) varttina hozzászólása Máj 3, 2015 /
 
Sziasztok.

Egyoldalas nyáklemezből akarok egy kis műszerdobozt készíteni. A réz nélküli felülete lesz kifelé, azt kellene lefestenem. Az összes oldallap készre van vágva, fúrva, marva, viszont még nem állítottam össze.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen típusú festékkel , és milyen módszerrel érdemes festeni? Először rakjam össze, és úgy fújjam le, vagy pedig külön fessek le minden oldalt és azután forrasszam össze?
Azt már előre látom hogy a hangszóró furatrácsa lesz a legproblémásabb, ugyanis nem kevesebb mint 206 darab 1mm-es furatról van szó. Viszonylag strapabíró festést akarok, ugyanis egy kézi műszer lesz, amit kültéren is használnék.
(#) zolika60 válasza varttina hozzászólására (») Máj 3, 2015 /
 
Szerintem forrasztás után fesd. Nem kell semmi macera. Megcsiszolod kicsit a külsejét, lezsírtalanítod nitro hígítóval és akril festékkel már festheted is.
(#) varttina válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 3, 2015 /
 
Köszönöm a választ!
(#) mark.budai válasza varttina hozzászólására (») Máj 3, 2015 /
 
Szia!
Én előbb összeraknám, összecsiszolnám az illesztési éleket, és utána fújnám le az egészet. Már csak azért is, mert összerakás közben ha tologatod az asztalon, meg eleve a hőtől is sérülhet a festés, és az -valljuk be- elég idegesítő dolog.
A kis furatos részen ugyan úgy fújd, mint a többi helyen, ha kicsit befolyik a lyukakba az nem gond, de ha kevesebbet fújsz, nem takar rendesen, ha többet, akkor meg annyi belefolyik, hogy eltömi a lyukakat. Ha ez bekövetkezik, még nem veszett a dolog, alkatrészlábbal ki lehet böködni. Én még száradás előtt tenném.
Szerk: Zoli megelőzött, de ezek szerint egy véleményen vagyunk.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2015
(#) bakos13gab válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 3, 2015 /
 
Hivatalosan a következő a dolog:

Egyenletes talajon 70cm mélyre kell a kábelt fektetni, míg egyenetlen felület esetén 1 méter az előírás. A kábelnek ágyat kell készíteni nem nagy szemű anyagból (pl. homok vagy kétszer rostált sóder), erre ráfektetni, majd ezzel az anyaggal betakarni 5-10cm-en. Erre kell fektetni olyan megoldást, amit egy ásó szúrással nem lehet átütni. Ez lehet tégla, de ma már gyártanak ehhez műanyag lemezeket is. A jelölőszalagot (erősáramú földkábel felirat és villámjel) félmélységben kell elhelyezni visszatöltéskor. Tehát 70 centi esetén 35 centi mélyen.
A felszíntől való távolságot mindig tartani kell, árok esetén is.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2015
(#) varttina válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 3, 2015 /
 
Köszönöm a tippeket, valószínű így fogok eljárni.
Az összeillesztéseknél maradt réseket mivel tudnám kitölteni? Nem szeretném, ha festés után látszanának az illesztések.
(#) szamóca válasza varttina hozzászólására (») Máj 3, 2015 / 1
 
Epoxiragasztóval, és lereszelni a felesleget síkba.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2015
(#) elektroncso válasza bakos13gab hozzászólására (») Máj 3, 2015 /
 
Köszönöm a kiegészítést. Aki a szakmában van ugye...
(#) varttina válasza szamóca hozzászólására (») Máj 3, 2015 /
 
Köszönöm, ezt kipróbálom.
(#) janikukac hozzászólása Máj 26, 2015 /
 
Sziasztok!
Ha kivágok egy plexidarabot a színes CD tokból, akkor hogyan tudom ráragasztani a 4 LED kijelzőre? Más megoldás nincs, mint hogy direktbe ráragasztom...
(#) mex válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2015 /
 
Tegyél fel egy fényképet a kijelző panelról, úgy könnyebben lehet ötletet adni. A közvetlen ráragasztás inkább csak szükségmegoldás, uram bocsá' barmolás...
(#) Alkotó válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2015 /
 
A CD tok nem plexiből van. Kimondottan nehéz bánni vele mert nagyon törékeny, főleg ha forgácsolni próbálod.
Javaslom, menj el egy üvegeshez, és kérdezd meg foglalkozik-e plexikkel is. Nálam a 2-3 mm vastag, füstszürke plexi vált be a legjobban. Ha az üvegesnél van ilyen, akkor jó eséllyel ajándékba is ad olyan csíkot, ami tökéletes kijelzők elé. Azért jó ez a megoldás, mert remekül takar, és csak azok a szegmensek fognak látszani, amik világítanak, sőt még a színeket is jól visszaadja.
Ebből "vállas" ablakot szoktam csinálni, és a vállat szorítom be az előlapba.
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 2, 2015 /
 
Szia.
Pont ilyen megoldást keresek! LED kijelző elé már van plexim, átlátszó, a kettő közé kellene valami sötét színű, de átlátszó fólia. Minden papírüzletben voltam, de csak autóknál használt sötétítő fóliát ajánlották... Mint ami itt is látható: Bővebben: Link. Van valami ötlet/ed/etek?
Köszi!
(#) Kovidivi válasza janikukac hozzászólására (») Jún 2, 2015 /
 
Szia.
Ne ragaszd, mert a ragasztó maradéka meg fog látszani a "plexi" mögött!
(#) mikrokapcsolo válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 2, 2015 /
 
Helló! Van egy olyan sanda gyanúm, hogy az színfólia lesz. Színházban, koncerteken használunk ilyeneket, lámpák színezésére. Ha van a közeledben egy művház, vagy színház, esetleg megpróbálhatsz kérni valami színfólia darabot, legalább próbára. Ha ilyen szürkét nem is találsz mindenhol, 201 vagy 202 színűből 2db is szürkéssé teszi a dolgokat. Egy próbát megér.
(#) mikrokapcsolo válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Jún 2, 2015 /
 
Egész olcsón adják itt is, most találtam: Bővebben: Link
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 2, 2015 /
 
Elmész a sarki üvegeshez. Manapság ök ragasztják az üvegekre a külsö tükrös vagy UV stb fóliát. Nekem szo nélkül (ingyen) adtak egy jo nagy darabot. Elég lesz vagy 10-15 hasonlo kijelzöre!
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 3, 2015 / 1
 
Az átlátszó plexi, véleményem szerint nem tetszetős megoldás (kisérleteztem vele), még akkor sem ha a kijelző és a plexi közé beraksz egy sötét fóliát. Nagyon látszik a plexin keresztül, hogy a fólia hátul van, és előtte csak az átlátszó tér. Persze ez már inkább ízlés kérdése, de nekem sokkal jobban tetszik mikor maga a plexi füstszínű.
Tényleg szívesen ad az üveges ilyen plexit (3 mm vastag, füstszínű), mert nála a 2-3 cm széles csíkok kidobásra kerülnének. Nekem levágta méretre és úgy sem kért érte semmit.
Aztán otthon, a kapott plexi oldalaira vállat készítettem, ami szintén néhány perces munka, ha van hozzá alkalmas eszköze az amatőrnek.
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Köszi mindenkinek! Akkor felkeresek egy üvegest. Még ha el is kér érte valamennyit, akkor sem lehet drága egy 4x8cm-es darab.
(#) furko válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Szia!

Hogyan készíted a vállat a plexi oldalaira?
(#) szamóca válasza furko hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Marógéppel egy perc.
(#) Alkotó válasza furko hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Olyan "körfűrészem" van, aminek az asztalból való tárcsakilógását állítani lehet.
Ezzel valóban nagyon egyszerű a feladat.
A melléklet szerinti két "szín" vált be nálam, a füstszínű, és a tejfehér.

DSCF7582.JPG
    
(#) pont válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Idézet:
„Ezzel valóban nagyon egyszerű a feladat”


Csak ha a távolságot nullára állítod, a lap belemar a vezetőbe, ha meg a kb 8 centire akkor a rövid oldalt vágva visszavághatja, ja és egyenes fogak kellenek hozzá, szóval aki ért hozzá annak egyszerű, de a megoldás tökéletes.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
(#) mark.budai válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Sziasztok! Eddig ilyenre nem is gondoltam, de megmondom őszintén, hogy most lehet utánajárok. Nagyon idegesít, amikor látszik a többi szegmens is, eddig autóüveg fóliát akartam beszerezni, de ez a tejfehér plexi most nagyon megtetszett. Persze a szürke is jó, azt is nagyon szívesen használnám. Ha ilyen vállasra csinálom, akkor kilóghat síkban a készülék előlapjáról, ez meg főleg tetszik benn.
(#) Alkotó válasza pont hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
A vezető nálam fából (rétegelt lemezből) szokott lenni, aminek egyáltalán nem árt ha belemar a tárcsa.
Az egyenes fog valóban nem árt (a marótárcsák ilyenek), de szükségből lehet ezt sima fűrésztárcsával is "vágni", mert nem olyan nagy tragédia, ha nem pontoson merőleges a vágás.
A plexi megmunkálás azért igényel egy kis rutint, mert vannak neki ravasz sajátosságai. Ilyen pl. az olvadási hajlam, ami már alacsony hőfokon is jelentkezik. Az olvadt (vagy akár csak meglágyult) plexit nem lehet forgácsolni, letapad, és beragad. Ezért törekedni kell a lehető legtisztább forgácsolásra, kerülve bármelyik felületen a "szerszám nyomást". Másik fontos jellemzője az egyenletes előtolásra való érzékenység, könnyen "belekap" a szerszám az anyagba.
(#) szamóca hozzászólása Jún 3, 2015 / 1
 
(#) furko válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
Régebben átlátszó öntapadós fóliára nyomtattam lézernyomtatóval méhsejtmintás sraffozást. AutoCad-ben rajzoltam, megfelelően kicsire méretezve, a mintát, és a vonalvastagság megfelelő beállításával egész jó takarást sikerült elérni. Ráragasztottam közvetlenül a kijelzőre. Egész jól nézett ki. Kicsit olyan hatása volt mint egy sűrű hangszórórácsnak.
(#) szamóca válasza furko hozzászólására (») Jún 4, 2015 / 1
 
Vagy ha van egy jó géped szerszámmal...
Következő: »»   61 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem