Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1301 / 1708
(#) reloop válasza Trivium93 hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Az erősítőhöz gratulálok! A lakatos munkában érezhető egy kis bizonytalanság
(#) Trivium93 válasza reloop hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Köszönöm. Hát igen abba nem vagyok jó. A lakatos munkát nem mutatták meg, hogy mit hogy kell. Ez saját tapasztalattal sikerült, ami elég kevés, ahhoz, hogy szép munkát végezzek. A speakon csatlakozó helyére 4 csiszolókorongot koptattam el.
(#) kameleon2 válasza Trivium93 hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

SZia! Azt látom, hogy munkád van benne - nyilván van mit fejlődni, de a lényeg, hogy az elejétől a végéig elvitted és kész. A 2x600W-ot illetően szkeptikus vagyok - igaz én A és B illetve AB osztályú végfokokon nőttem fel, nem igazán "érzem" ennyi elektronikán a teljesítmény hollétét. De ezek az én korlátaim és a műszereimé. Én egyenlőre építgetem a magam kis Quadját, most készült el a tápáramkör terve, a VU méterek meg lettek rendelve, és a doboz is haladgat. Ez biztosan tudja majd a 2x100W-ot, de nem ennyi anyag van benne.
(#) Trivium93 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Ez "Class D". D-osztályú IRS2092 a vezérlő ic. +-50V kijön a kimeneten, azért +-55-54V a táp. A képeken meg a belinkelt videón, csak a + tápot mérem.

50*50=2500; 2500/4=625; 625/2=312.5 Mivel van vezetési veszteség kb 5-6W ezért 300W-ra kerekítem.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2015
(#) efraim válasza nzozz hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Ez nekem is feltűnt, de a panel és a rajz mégsem egyezik. A rajzon ugyanis nincs 7824-es stabkocka a ventillátornak, a panelen viszont van. És az alkalmazott félvezetők sem egyeznek.
(#) killbill válasza Trivium93 hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Kivancsi lennek, hogy mit csinal, ha a halozati 50Hz-cet 90 fokkal eltolva adod be a bemenetre es teljes kivezerlesen hajtod valos 4 Ohm terhelessel. Mit kezd a tapegyseg a 600W-os csucsokkal?
(#) Trivium93 válasza killbill hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Akkor szól tovább. 2másodpercig szól háromnegyed hangerőn. 95-97%- os hatásfokkal megy. Ha másodpercenkét kitudnám kapcsolgatni 50szer, észre se venné az erősítő. Igaz, hogy nincs sok puffer benne, de nincs is alul méretezve.

Na de a lényeg, hogy 300Wattot tud!
Többet nem is írnék róla, mert ezt ki mit épített és nem az, hogy ki mit hisz el.

Van egy olyan erzesem, hogy nem ertetted a kerdest. De mindegy is. Az a fontos, hogy te buszke vagy az erositodre.
(#) Massawa válasza nzozz hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Nagyjából igen, de van rajta egy 24VDC kimenet a ventillátornak. ( a kinaiak is ezt állitják a megtalált dokumentáciokban, de a panel itt ott eltér a kapcsolási rajztol).
Fö az, hogy müködik!

Tudom, mivel 90 fokkal eltolva adnám be a 50hz-et akkor ott a táp a 230Voltot nem tud felvenni mivel ott "0" a feszültség és te arra gondolsz, hogy ott mivel pont nem kap tápot akkor elfogy a szufla a kondiból és leállhat vagy nem adja ki a 600W-ot.
(#) Zoli_bácsi válasza Trivium93 hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Idézet:
„A speakon csatlakozó helyére 4 csiszolókorongot koptattam el.”

Miért?

Én hagytam volna a festést békén. Így újra kell festeni, ráadásul a felületet is elő kell készíteni.

Ok, erted a kerdest, bocs! Igazabol a tapegyseg 600W kepessegeben nem hiszek. A legtobb erisitos esetben az X watt kimeno teljesitmenyhez tartzo 2 x X watt csucsot az puffer elkok adjak. A te esetedben ezt nyilvan nem a 2200µF adja a tap kimeneti oldalan, hanem a 310V-on levo elkok. De szerintem (ranezesre) ezekbol sem jon ennyi ki. De lehet. Ezert irtam, hogy kivancsi lennek. Mondjuk egy szkopos meresre, hogy mi van a 310V elkokon a fenti teszt eseten. Az erositoben nem ketelkedem.
(#) Trivium93 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Hát azért, mert nem volt olyan nagy fúró fejem, se olyan kis kör fúró, se "kombitol szett". Ezért kifúrtam olyannal ami a legnagyobb volt és onnan csiszoltam ki a méretre.

Én úgy fogalmaznék mindkettő, fontos, hogy a primer oldalon is legyen elég, mert ha kevés akkor a kimeneti feszültség csökkenni fog nagyon, de ha szekunder oldalon, akkor meg a táp kapcsolófrekvenciáján múlik mennyire esik vissza. A szekunder oldali puffer hiány, az rosszabb mert az erősítő akkor ráülhet a táp kapcsolófrekvenciájára.

Az első Class D Végfokomból kispóroltam a kondikat, a szekunderi táp kondi mindössze 1000-1000µF volt, a primer oldali 4x330uF.
Most 4x2200uF,a primer oldali 4x460µF (ezt műszerrel mért kapacítás adatok tízesekre kerekítve) +4x330µF (ezek körülbelül a 330µF- hoz voltak közel, volt amelyik 330nál több volt 1-2vel.
(#) Hurkafej1 válasza bikau hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Szia! Ma érkezett meg a szkóp, jól be volt csomagolva, bár a kijelző kicsit ferdén van a panelra ragasztva. Majd ha működik megpróbálom hőlégfúvóval megmelegíteni és beállítani pozícióba, és írni az ebay-es eladónak, hogy ez nem kóser.
Itt a kicsomagolás: Bővebben: Link
(#) pjg válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Ne nagyon melegítsd és feszegesd az LCD-t, mert vehetsz másikat.
(#) nagym6 válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Bővebben: Link Ha jól értelmezem ezt a videót, azonos jelet kap ez a kis szkóp egy asztalival. Mekkora különbség a kirajzolt jelalakban. Vagy valamit én rosszul értelmezek.
(#) Moderátor hozzászólása Jún 4, 2015

Kedves Topiklakók, a továbbiakban legyetek szívesek az OFF-ot hátrahagyni, és a témába illeszkedő dolgokról beszélni.
Köszönöm (T)
(#) kameleon2 válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Jún 5, 2015 /

Ne bajlódj a kijelzővel. A hátán egy vékony szalagkábel (fóliakábel) van a ragasztó és a panel között, illetve ez a fajta kijelzőpanel némelyik bugos és egy vékony rézszál is megbújik alatta, mint átkötés. Ne feszegesd. Írd meg, hogy rossz - fog rá válaszolni az eladó.
(#) konyak6 hozzászólása Jún 5, 2015 / 1

Makita rádió módosítva.
Belekerült egy MP3 lejátszó + 3 nagy fényerejű led. Lehet róla telefont tölteni, van bluetooth + két magas hangszóró.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2015
(#) zsoltee0001 válasza konyak6 hozzászólására (») Jún 5, 2015 /

A telefon töltést hogy oldottad meg? Az áramkörét te csináltad?
üdv
(#) Droot válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Ilyen elem füleket hol lehet kapni?
Az autóm távirányítójába az előző gazdája eltörte és egy 4,5V-os elem kivezetéséből forraszott oda, de nem érintkezik mert nem acélos, oda kéne szorulnia. Ugyan ilyen 12V-os elemhez kell.
(#) Attila86 válasza Droot hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Azokat a füleket a távirányító dobozhoz jár, azzal együtt adják.
(#) konyak6 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Az USB port alapból adja az 5 V-ot. L7805 adja a lejátszónak a feszt, L7812 meg a ledeknek.
(#) Mircsof hozzászólása Jún 6, 2015 /

Sziasztok!
Igaz legnagyobb része nem elektronikához kapcsolódik ennek a projektnek, de akkor is hátha valakinek beindítja a fantáziáját.
Amolyan használjuk fel a házkörül kallódó dolgokat címszó alatt született ez a mű. Még nem 100%, de a feladatát már tökéletesen ellátja.
(#) BI-AMP válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Mekkora nyomást tudsz vele elérni?
(#) Mircsof válasza BI-AMP hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Megmondom őszintén fogalmam nincs. A nyomáskapcsoló ami rajta van azt 12bárig lehet állítani, de 10bárig tudom csak mérni a nyomást, ezt az értéket 1 motorral is simán eléri. A baloldali motor csak azért került fel, mert így 2* gyorsabban felpumpálja a beállított értékre.
(#) yankoo válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Jól néz ki Elfogadnék egy ilyet én is, ha lenne hova tenni : ). A nyomással vigyázz ezek a kompresszorok 20bar fölé tudják nyomni kényelmesen és akkor nagy a pukk.
(#) BI-AMP válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

És mennyi idő alatt pumpája fel?
(#) Mircsof válasza BI-AMP hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Hát egy motorral elég sokáig tart így kettővel talán olyan 5 perc alatt nyomja fel 8bárig.
Ezek kompresszorok nem sok levegőt fújnak, ha festőpisztolyt akarnék rá csatlakoztatni akkor biztos hogy nem tudnák vele folyamatosan dolgozni. Viszont nekem nem is arra kell.
Következő: »»   1301 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem