Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1720 / 2556
(#) kassaiba válasza reloop hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Értem már igazad van. Szoval ezekszerint nem eggyezik meg az érzékenységek nagysága, viszont elfelejtettem emlìteni ebben a tipusban nincs hangváltó hanem 2db nagy kocka alakú kondo melyre mind 2 hangszoró kötve van nem lehet hoy ezek is behatároznak.
(#) reloop válasza kassaiba hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

A kondenzátor is hangváltónak számít de tényleg itt kéne erről beszélgetni, mert az Erősítő mindigben ez OFF gyanús.
(#) 13_Balu50 válasza Tiggey hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Részemről, az un Pa 300 tipust javasolnám, építettem egy olyat és egy st151 . Az St 151 azóta is ott porosodik a fiók aljában viszont az előzőből épitettem 2 plusz párat.
Tudom sokan nekem fognak esni, de nem kell, nekem ez a véleményem.
(#) Ge Lee válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Nem fognak neked esni, a topológia ami többek között ST151 néven is fut, valóban a végfokok legalja. Előszeretettel használta az Orionon és a Videotonon kívül több külföldi gyártó is a 80-as években a tucaterősítőkben, mert egyszerű és olcsó volt. E két érven kívül nem is szól több mellette.
(#) balazska1987 válasza Doncso hozzászólására (») Jún 13, 2015 / 1

Sziasztok említettem hogy hétvégén lesz idom egy kicsit foglalkozni az Apex B500 dobozolással! Egybilyen elrendezésben jó lesz?
(#) rammeradrian hozzászólása Jún 14, 2015 /

Üdv!

Melyik hangerő szabályzó éri meg jobban szerintetek? Az analóg, vagy a digitális?
Konkrétan:
- Analóg
- Digitális

A digitálison tetszik a bemenet választó, de nem feltétlen szükséges...
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2015
(#) lukacsp válasza rammeradrian hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Az analóg az tutti nem ront a hangminőségen.
De szerintem olyan olcsók, vegyél mind a kettőből, és meséld el nekünk melyiket miért érdemes használni.
(#) Tiggey válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Én még egyiket se építettem, és pont ezért érdeklődök, mert ez már játszani kicsit drága mulatság. Mint írtam, nekem szubhoz kell. A fő lényeg hogy stabil legyen. Mi a különbség köztük? Eddig Quadokat építgettem, de azt +-70V-ra már értelmetlen. (próbáltam) szól mint állat, de télen kiegészítő fűtésnek is elmegy.
(#) steelbird válasza Tiggey hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Idézet:
„de azt +-70V-ra már értelmetlen. (próbáltam) szól mint állat, de télen kiegészítő fűtésnek is elmegy.”
A termelődő hő ezeknél a végfokoknál csak minimálisan függ attól, hogy melyik kapcsolást építed meg, mert leginkább a tápfeszültség és a terhelő impedancia (vagyis a kimenő áram) határozza meg.
Azaz, mindegy, hogy melyik végfokot építed meg, +/- 70V tápfesznél mindegyik nagyon fog melegedni.
Ekkora tápfeszhez (és teljesítményhez) már a D osztályú végfok kell, az jóval kevésbé melegszik.
(#) steelbird válasza janikukac hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Szia! Erre a célra nagyobb teljesítményű fejhallgató és fejhallgató erősítő kell, egy műveleti erősítővel nem érsz el semmit, mert azok csak pár mW -ot tudnak leadni, mivel 16-20 mA körül limitálva van a kimenő áramuk. A DJ -s fejhallgatók valamivel jobban kiszűrik a külső zajokat, tehát ha rendszeresen foglalkozol ezzel, akkor érdemes egy olyanra beruházni. Azoknak a teljesítménye is nagyobb, pont azért, hogy a keltett hangnyomás a nagy külső zaj mellett is megfelelő legyen. Nem ritka közöttük a 2W körüli teljesítményű fejhallgató. Azt már nem elég az USB 5V -járól meghajtani, mert ráadásul ezek többnyire nagy impedanciásak (30-40 Ohm körül).
Szóval:
Idézet:
„Hogyan tudnám orvosolni a gondomat?”
5V -ról sehogy, mert kevés. Ha inverterrel felkonvertálod, akkor talán... de teljesítményben nem tartható a kis fogyasztás, mvel a kívánt hangerőhöz nem mW -ok kellenek. Kell készíteni egy külön fejhallgató erősítőt, meg venni kell hozzá egy erre a célra készült fejhallgatót.
(#) Doncso válasza balazska1987 hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Szia. Ez igy teljesen jó lesz. Arra kell törekedni, hogy a venti minél több levegőt toljon be a bordák közé, és ne csak arra felé. Tehát kellene egy lemezcsik, a borda tetejére, hogy ne tudjon megszökni a levegő. Jó lesz ez nagyon, igy hatalmasat tud hülni a borda mert nem csak szabad légáramlás van, hanem rögtön el van szállitva a hő végig a borda felületén.
(#) Buvarruha válasza rammeradrian hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Csináltam már hangerőszabályzót PT IC-vel, nem az igazi... Akkor már a PGA2311. az egészen elfogadható.
(#) steelbird válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Discoban/buliban a nagy hangerő mellett a zárt, párnás fejhallgatóval sem hallasz semmit, ha nincs normális fejhallgató erősítőre kötve. A basszusok ezeken is behallatszanak, hiába ott a fejpárna.
Azért írtam DJ -s fejhallgatót. Azoknál a párna kialakításánál figyelembe veszik a nagy külső zajt.
Például ez direkt erre a célra készült.
De csodákra ezek sem képesek, nem véletlenül nagyobb a teljesítményük. (Ennek 2W).
(#) zotya1983 válasza steelbird hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Sok sok fejhallgatót teszteltem már ez 3W/oldal.

Reloop rhp 20 A legkritikusabb körülmények közt sem kellett fejhallgatóerősítő.Valamint a hangja sem egy elhanyagolható szempont,pioneer hdj 2000 elbújhat mögötte,törhetetlen váza van!!!
(#) janikukac válasza steelbird hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Köszi!
Zárt fejhallgatóm van.
Az nem világos csak, hogy a pár száz forintos, kínai USB hangkártya amit a barátom vett, hogy a fenébe annyival hangosabb mint az enyém. Így akkor ez bukó projekt, olcsóbb nekem is venni egy olyan kínai vackot, s aztán azt beépíteni.

Apropó, anno zenetom ajánlotta ezt az OPA-s kapcsolást . Asszem van is itthon ilyen IC, csak ugye SMD, panelt meg most maratni nem igazán akarok. Mi a véleményetek?

Üdv!
(#) levaitamas válasza janikukac hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

A Pioneer HDJ-1000 engem soha nem hagyott cserben (papír szerint 3500mW).
(#) steelbird válasza janikukac hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Idézet:
„...hogy a fenébe annyival hangosabb mint az enyém.”
Valószínűleg úgy, hogy van benne egy Step-Up konverter. A linkelt kapcsolásban is ott van.
(#) steelbird válasza zotya1983 hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Ok, de nem is hajtod ki 5V -ról semmivel. Janinak inkább az a gondja, hogy kevés a tápja.
(#) Buvarruha válasza steelbird hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Én nem látok a linkelt kapcsoláson stepup konvertert. Lehet, hogy arról van csak szó, hogy a PCM kimenete közel sem megy tápig és ez van felerősítve, nem mintha elég elég lenne.
(#) tomi1990120 hozzászólása Jún 14, 2015 /

Sziasztok van nalam egy palladium 900 vintage erosito es az egyik fele nem szol.A táp resznel talaltam ket szakadt biztositekot.Lehet hogy ha kicserelnem mukodne?De vajon mitol eghettek el a biztik?
(#) Buvarruha válasza tomi1990120 hozzászólására (») Jún 14, 2015 / 1

Idézet:
„De vajon mitol eghettek el a biztik?”

A javítás fordítva működik, Előbb kideríted, hogy mitől éghettek el a biztosítékok, majd cseréled őket, ha sikerült a hibát elhárítani. Mivel erősítőről van szó és szakadt biztosítékról, gyanítom, hogy minimum az egyik végtranzisztor rövidzáras.
(#) tomi1990120 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Csak nem vagyok valami hozza erto.Nemlatni semmi egest a tranzisztorokon.Hogy kell oket lemernem ki kelll forrasztani egyesevel?
(#) Buvarruha válasza tomi1990120 hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

(#) 13_Balu50 válasza Tiggey hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Nekem +-60 V ról megy 3-3 db 2sc5200-2sa1943-al még nem sikerült tönkre tennem: Igaz csak müterheléssel próbáltam nincs lehetőségem élőben tesztelni. Amit max tudott a kimenő feszültség max 28 V és és max 7A volt ez nagyjából 200 Watt csatornánként.Tudom hogy drága főleg a fent emlitett végtranyókkal. Azért is építettem BD 249C-250C párral is, az jóval olcsóbb , de az csak +-50V ról megy. Szerintem ezekkel is jó, legalábbis anyivval nem rosszabb mint árban.
(#) steelbird válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Idézet:
„a kimenő feszültség max 28 V”
60V tápnál? Nem kevés az? Még ha az effektívet adtad meg, akkor is hiányzik 20V, mert akkor a csúcs 40V -nál van. Ilyen sok marad a végfokon?
(#) zotya1983 válasza steelbird hozzászólására (») Jún 14, 2015 / 1

Tévedés,nagyon jól hajtható,teljesen meg nem is akarom,aki ezt nem hallja rendesen keverőről hajtva az süket és felesleges is tovább keresgélnie fejhallgatót.
(#) steelbird válasza zotya1983 hozzászólására (») Jún 15, 2015 / 1

Kérdés, hogy ő miért nem hallja...
(#) Selmoka hozzászólása Jún 15, 2015 /

Sziasztok remélem jó helyen járok. Egy kis segítség kellene, hogy összedobtam egy erősítőt TDA8568Q-al amit PC tápról hajtok meg és az lenne a probléma hogy mikor nincs jel ráadva akkor enyhén zúg de ha megy a jel neki akkor kb középre tekerve a poti akkor szól szépen ha pedig teljes maxra tekerem akkor meg elkezd zúgni,gerjedni stb. Kipróbáltam egy DVD lejátszóból kiszedett táppal is azzal nagyon enyhén zúgott de viszont gyenge volt neki. Nos az lenne a kérdésem hogy valahogy meglehetne oldani a PC tápos verziót hogy ne zúgjon?vagy esetleg nem is szereti a PC tápot? mert erősebbnek erősebb vele csak hát mégse tökéletes.
(#) zotya1983 válasza Selmoka hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Én úgy tudom a pc táp alkalmatlan erre.Inkább valamami E magos trafóról hajtsd vagy toroidról.
(#) Selmoka válasza zotya1983 hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Csak azért furcsálom mert eddig amiket csináltam TDA-s erősitőket azok mentek róla szépen nyugodtan(pltda 2003,2004,7375,1554q)
Következő: »»   1720 / 2556
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem