Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha a második talán biciklivel ment, vagy mi?
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2015
Idézet: „abba a pillanatba leáramtalanítja az egész házat” Az az igazi ha közben pár helyen a vezeték is sérül. Akkor lehet kábelezni.
Parszekben 0.014 sec. elég szép előny.
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2015
Nem semmi! O.o
Jól van na. Én sem tudom szelektálni a tartalmat.
Na, ebben van olyan, amilyet nem láttam még a gyakorlatban (3).
A csillár 'design' óriási! ![]()
A csillár neve: Tájkép csata után. (Otthon, ha a férj ellenkezni mert)
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2015
A kőműves, az ács és a villanyszerelő azon vitatkoznak, hogy melyikük munkája volt előbb a földön.
- Mi építettük fel a Bábel tornyát - mondja a kőműves -, tehát először mi léteztünk. - Dehogy! - tiltakozik fejét rázva az ács. - Mi már jóval korábban elkészítettük Noé bárkáját. Erre a villanyszerelő kuncogni kezd. - Mi olyan vicces? - kérdi az ács. - A teremtés első napján Isten azt mondta: "Legyen világosság!" -magyarázza a villanyszerelő - Addigra mi már lefektettük a kábeleket! A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2015
Réteges tepertős pogácsa
Hozzávalók: 1kg finomliszt 10 dkg zsír (kókusz) 4 dkg friss élesztő kb. 6 dl langyos tej 4 teáskanál só 6 evőkanál fehérbor (elhagyható) 70 dkg darált tepertő (Én kevertem a fűszereset + sima) + 1 tojás a teteje lekenéséhez és igény szerint só Elkészítés: 1. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a bort (ez elhagyható), majd a felfuttatott élesztőt és még annyi tejet, hogy egy könnyen nyújtható rétestésztát kapjunk. (A tészta ne legyen ragacsos, de túl kemény se!) 3. A tésztát pihentetve megkelesztjük (1/2- 3/4 órán át) 4. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, megkenjük egyenletesen a darált tepertővel, feltekerjük úgy, mint egy piskótatekercset. Ketté hajtjuk (tehát egyik végét a másikra hatjuk), picit ellapogatjuk a tetejét és letakarva 30 percet pihentetjük. 5. Pihentetés után ismét kinyújtjuk 7-8 mm vastagra (semmi gond, ha itt-ott cseppet kifolyik a tepertő, nyújtjuk nyugodtan tovább). Majd ismét feltekerjük, mint egy piskótatekercset, ketté hajtjuk és letakarva pihentetjük 20 percet. 6. Ezután kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra a tésztát, tetejét késsel berácsozzuk és pogácsa szaggatóval (ennek híján egy pohárral) kiszaggatjuk. 7. Sütőpapíros tepsibe, vagy vékonyan kizsírozott teflon tepsibe sorakoztatjuk egymástól 2 cm-re, tetejüket lekenjük a felvert tojással, meghintjük vékonyan sóval, majd előmelegített sütőben sütjük. Fröccsel vagy sörrel kiváló... Jó étvágyat.
Pont ilyen tányérokból eszünk mi is
![]()
Ezt már láttam.De nagyon jó.Mint akibe folyamatosan akad a szalag...
![]()
Igazán egy panaszom lehet rá: Amikor egyszer apámnak (nyugodjék békében) teleszedtük forró lecsóval, úgy szétrobbant hogy csak
![]()
Ha nyomsz magadnak egyet a lefelé mutatóra, akkor elmegy pozitív lájkod (magunkra nem illik).
![]()
Láncfűrész berántó prototípus darab. A következő már öntvény lesz. Csak most szenvedek mert a gyalu lekapta 3 ujjamnak a végét.
A gyalu veszélyes eszköz. A jobb kezem középső ujjából nekem is sikerült legyalulnom néhány mm-t.
Beteglátogatás lesz a Zsákai találkozó. Vigyázz a gyaluval, erős valami.
Én vagy dolgozom (mint a gép), vagy pihenek: kaja, sör! Nem keverem a 2-t, megvan minden ujjam (20 év asztalosműhelyben, meg itthon is néha 'fázok').
![]()
Épeszű ember nem teszi a kés alá a kezét. Nekem sikerült.
Legalább elég lesz a kisebb kesztyű télen...
![]()
Idézet: „Réteges tepertős pogácsa” Ez pedig saját fejlesztés: Majonézzel megkent zsemle, rá szeletelt kolbász, vegyes savanyúság és reszelt sajt. A mostani annyiban különbözik hogy sonka van benne és főtt tojás, de a savanyúság hiányzik belőle.
Kezd megölni az ideg. Most olvasztom kint az alumíniumot hogy abból öntöm ki a berántó részt. Erre cseszik folyni pedig az edény vörösen izzik és az anyag is jócskán a lágyulás határán túl van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |