Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos nem tudok jobb képet csinàlni,mert nincs pc-m amire köthetném.
Ha jól sejtem akkor ez a samsung klasszikus no signal képe és húzza maga után a csíkot ugye, tehát lassan változik a mozgás a kijelzőn? Ha igen, akkor döglött a kijelző, nem lehet vele mit kezdeni.
Két kérdésem lenne:
1, 100uf 450v tápkondi negatív lábán fázisceruza feszültséget mutat, ha jól tudom az gond? 2, A táp inverteren valamennyi kondi + lábán kéne feszültségnek lennie? (tápkapcsolóval áram alá helyezve) Továbbá van egy 3 lábú (ránézésre) FET melynek mindegyik lábán feszültség van, az egyik lábról megy vissza a tápkondi negatívjára.
Nem jól tudod, a primer puffer közvetlenül a hálózati feszültséget kapja így nem csoda, hogy világít rá ráa fázisceruza és ilyesmit nem fázisceruzával szokás mérni. Ha az össze többit is fázisceruzával mérted, akkor lényegtelenek.
Igaz,a no signàl-os feltevés.de rà dugtam csak ugy egy vga kàbelt és elmegy a kép és villog a kék power led.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2015
Mert, ha kábelt dugsz rá, de nincs jel, akkor elmegy aludni. Nem tudom elhinni, hogy nincs a közelben valami asztali PC, laptop bármi amin van VGA kimenet, ilyen nincs a 21. században.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a monitoron játék közben sőt valamikor google chrome használata közben olyan gondom ,hogy a sorok láthatóan mozognak itt mi lehet szerinted a gond ? Még érdemes javitani illetve mit kellene cserélni? Előre is köszönöm! Gábor
Elvittem kiprobàlni egy gépen a monitort,és ugyan az a jelenség.Vagyis a kék led villog, és nincs kép.
Jel is került rá, vagy csak rálett dugva most már kezdek kételkedni benne. Mert lehet ilyen hiba, de a nem kijelzőtől. Nem tudok ezzel így innen mit kezdeni.
Rà kötöttem asztali pc-re és be volt kapcsolva a gép.Gondolom kapott jelet.
Menet közben dugtad rá? Másik helyére, vagy egy másik csatlakozóra? Vagy rádugtad majd bekapcsoltad? Egyébként teljesen mindegy, mert nyilvánvaló, hogy nem fogod tudni megjavítani több okból sem.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2015
Össze dugtam a pc-vga kimenetére a monitor vga bemenetére.Aztàn bekapcsoltam a pc-t.Nem értem ezt miért kell ennyire ragozni,ha nem tudom megcsinàlni.
A monitor vga kábelét használtad,vagy a számitógép vga kábelét dugtad rá a monitorra?
A màsodik.
Nem értem a kérdést.a monitornak nincs vga kàbele.Van egy vga kàbel,aminek az eggyik végét a monitorba dugtam,a màsik végét a pc-video kàrtyàjàba.
Sziasztok!
Ilyen hibával már találkozott valaki? Egy Xerox 700p kijelzője ezt produkálja.... (negatívban nyomja a színeket...
Na egy kérdésem lenne. Az SPW-104 es trafónak a kimeneti oldalán is kellene hogy legyen feszültség? A primer már rendben, a secunder trafó megkapja a feszt de nem jön ki semmi.
Ezt nemigazán értem, mi az a szekunder trafó és remélem nem komoly elvárás, hogy tudjam séróból, hogy mi az az SPW-104.
Nem vagyok szaki ezért írom saját szavakkal. Nem a táp trafójára gondolok hanem a másik 2*6 lábas.A secunder oldal abszolút nem kap feszt. Az SPW-104 a trafó azonosítója.
A szekunder oldal a primer felöl, a vasmagon keresztül "kap" feszültséget. Tehát ha a primer oldalon csak egyenáram van, akkor a szekunderből nem jön ki semmi. Ez érvényes minden trafóra, minden frekvenciára.
Mi az, hogy nem kap feszt, felteszem még mindíg fázisceruzával méred. Igazán beláthatnád, hogy ez bőven túl van a képességeiden és pláne a műszerezettségeden.
Akkor arra lennék kíváncsi, hogy az előlapi panelen ha megnyomom a bekapcsológombot miért nem történik semmi? Rácsatlakoztatott kijelzővel.
Mert nem kap tápfeszt a scaler panel, hibás a gomb, hibás az oszcillátor, hibás a FW, soroljam még? Ez így nem működik, sem műszered, sem tudásod. Tudunk segíteni, de valamilyen szinten nem árt tisztában lenni legalább az alkatrészek működésével, az alapokkal, de nyílvánvaló, hogy halvány sejtésed sincs az egészről, így nem illik monitorjavítást bevállalni. Részemről lezártam.
Nem, hanem az internetről van, csak alakítottam rajta egy kicsit. Lusta voltam lefotózni géppel, de kb. így néz ki eredetiben is. De ahogy elnézem ebből már nem lesz normális kijelző, igaz?
Valószínűleg igaz, de én kipróbálnám másik kijelézővel és kiderülne, de gondolom nincs másik kijelződ.
De van másik, csak törött. De az ép részen látszik, hogy azzal jól működik ez a monitor. Kizárásos alapon ezért úgy gondolom, hogy a kijelző ment haza. Valamint másik monitorban is ezt csinálja ez a kijelző.
Akkor megvan a válasz, sajnos nem szoktam foglalkozni ilyen kijelzők javítgatásával, mert régebben próbáltam és sosem sikerült, így nem tudok érdemben hozzászólni, de gondolom kuka lesz a célálomása.
Igen, szerintem is. Csak gondoltam, hogy hátha..... sebaj, a csövek legalább jók benne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |