Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia!
A linken a legfelső láb a GRN. Én sem tudom mi az, kétségtelen van RST is. A DTR GRN-el való összekötése okozhatott gondot? A második kérdésedre a link alapján Te tudnál válaszolni, mert nekem ez abszolút kínai. Köszi.
Végül is nem tudom mi az a GRN, de szerintem biztos jó lesz mert Nekem DTR van ugyanott, kárt nem teszel benne, próbáld ki legfeljebb nem tölti fel a programot!
Összeszedtem a függvénykönyvtárakat, remélem jók lesznek! Csatolom külön egy libraries.zip fájlban. Csomagold ki a tartalmát a Dokumentumok/Arduino/libraries mappába. Ha megvagy vele akkor próbáld feltölteni a programot és ha minden jó akkor működnie kell!
Köszönöm szépen!Próbálom.
Próbálok egy távirányító hex csomagját kiolvasni.
Ezt a programot találtam hozzá:
De hibaüzenetet dob feltöltéskor:
Ilyen vevőm van, és ezt a bekötést próbáltam.
Ha valami hiányzik? Létre kel hozni!
Próbáld meg:
Most megáll a IRrecv irrecv(RECV_PIN); sornál és hibaüzenetben erre hivatkozik:
Valamiért nem találja az ir vevőt. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Sajnos hibakereséshez látni kel az egész librari könyvtárat!
Közben meg kerestem. Ezek mind az „IRremoteTools.cpp” ben vannak, viszont az „IRremoteTools.h”t sehol nem hívja meg? IRremoteTools.cpp:
Próbáljuk újra:
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Hibát dob továbbra is!
![]() Az utolsó sort emeli ki.
Hiányozna valami könyvtár az IDE-ből? Így néz ki a program most:
Még az is előfordulhat, hogy „libraries”–ban több helyen is szerepelnek „IRremote.h, IRremote.cpp”?
Ilyenkor vagy be zip-eled ami ép nem kel, vagy megadod a pontos elérési utat. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Hello
Nekem lefordul az elso valtozatod
Megnézem. Valamit hozzá adtam amit az oldalról töltöttem le, lehet ezzel bakarvartam az ide-nek...
#andykaaa: akkor nálam lesz valami gond! A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Totalcommander-rel rákerestem, több is van! Ez kavar be?
Ezekből melyiket hagyjam meg? A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Ismétlődés nincsen!
Pl. ilyen: c:\Program Files (x86)\arduino-1.6.6\libraries\IRremote\ IRremote.h ?
Hagyd meg az:
IRremote.h IRremote.cpp IRremoteInt.h És akkor térj vissza az eredeti változatra. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Megcsináltam, nagyon jól működik, köszönöm a segítséget, még annyit, hogy ha a cookie-ben a számot csak egy fix számnak csinálom, az nem jó, mert próbálgattam, és úgy is jónak tűnik. A másik, hogy ha a kliensből érkező adatokat strstr-rel ellenőrzöm, akkor hogyan tudok olyat csinálni, mint a string.subString()?
Nincs ismétlődés, rákerestem most. Kitöröltem a nem kellő részeket, próba szerencse!
Illetve még annyit, hogy a jelszót hogyan tárolod, mert nekem most az sd-n van egy fájl és abban van, de hátha van valami jobb megoldás.
Ha fix számot (v. számokat) küldesz a sütiben akkor könnyen törhetővé válik az egész. Mert a sütiket meg lehet nézni a böngészőben, és ha sosem változik akkor bármikor be lehet lépni vele.
Az strstr()-t sehol sem használtam! A fájlkiterjesztések vizsgálatánál pl. strrchr()-el megkeresem az utolsó pontot a fájlnévben, ha nem NULL akkor növelem eggyel a pointert, és utána strcmp()-vel ellenőrzöm (kicsit gyorsabb és sokkal megbízhatóbb így szerintem). A jelszót az SD-n tárolom, de lehetne EEPROM-ban is. Az SD szerintem szerencsésebb, mert az összes többi beállítást is azon tárolom. így ha átrakom az SD-t másik arduinoba akkor minden beállítást hoz magával. Gyakorlatilag van egyetlen fájl amiben minden webfelülethez kapcsolódó változómat tudom tárolni. Az arduino szerver jelenleg is elérhető: ITT a jelszó nem változott. Viszont az Sd kártyán van egy csomó egyéb fájl (közel 8G tehát tele van a kártya) és így érezhetően lassúbb a fájlok elérése. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Na így már működik! Köszi a segítséget!
Bár annyi érdekessége van a programnak, hogy nem tárolódik el! A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Neted milyen feltöltésre képes. Tennél rá egy kb 10 megás képet, vagy .rar-t kipróbálásra?
sziasztok
lenne egy problémám egy analóg jelet kell megnéznem 100 X ha 100 X 0 akk lépjen be egy if be nem tudom hogy ezt hogyan tudnám leírni arduinoban. előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
És lásuk mit tudsz?
Analog jelet be tudsz olvasni, do while ciklusban? Bővebben: Link ... Bővebben: Link 100 *? ... A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Köszi, az sd-s beàllítástárolást leírnád egy kicsit konkrétabban, hogy hogyan van egy fájlban mert én amikor próbálkoztam nem igazán ment, esetleg egy kis kóddal
![]() Előre is köszi!
igen
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Ez már nem egészen teljesen arduinos téma, de ide vonatkozik...
Egy kis kínai vacak mp3 lejátszó távirányítójának a hex kódjait olvastam ki. De elég érdekes dolgot tapasztaltam! Van egy "véletlenszerű" utó utasítás, ami majdnem minden kód után ott van. Egy FFFFFFFF kód. PL így:
Ez pl a hangerő fel. Erre hogy írjak programot? Ha nem veszem az F-eket, és pont társítva küld jelet, nem fog működni, és vicaverza! Bele tudom venni egy vagylagos kódként? Ha komplikált, akkor nem lényeg, mert a telefonomon van IR program, ott a bőség zavarában szenvedek a távirányítók választékából, csak mint lehetőség érdekel.
Próbáld folyamatosan nyomva tartani a gombot... Nézd meg úgy mit csinál (hátha ez az ismétlés kódja)
A beszúrt kód részletet úgy másoltam ki. Ami még szépíti a dolgot, ha egymás után nyomogatok egy gombot, akkor teszem azt 30-ból egyszer kétszer a kód is változik!
Komoly szerkezet nagyon!!Ahogy nézem 28 kód ismétlést másoltam be. A végét nem másoltam már be, de ott volt már kódváltás! A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Kerestem még IR-es progikat, és találtam egy olyat aminek a végén van egy 100us-os késleltetés. Így ha nyomva tartok egy gombot, akkor adja az FFFFFFFF kódot. Igazad lett, ez lehet az ismétlés kódja, és a "hiba" a fogadó oldalon lehet csak, nem mindig érzékelni észlelni a program és ezért ha bizonytalan jelet kap, kihagyja. Talán a késleltetéssel s kiírásnál soremeléssel játszva ki lehetne pontosabban listázni.
Átírtam a késleltetést 1s-re, így eltűntek az F betűk egymás utáni nyomkodás során és nyomva tartásra adja az F-eket. Ami érdekes, hogy gyors egymásutáni nyomkodásra be ad olykor egy kódváltást, és több félét is, de így jobban elkülöníthető a jelcsomag. Jó hogy erre így sikerült rájönnöm, és adtál egy ötletet!
Ez a baj sajna az arduino-val. Sok mindenre jók a könyvtárak, de túl általánosak. A végeredmény emiatt sose optimális. Ha szeretnél megszabadulni ettől a gondtól, akkor meg kell nézni, hogy is működik az IR detektálás, majd átírni megszakítás alapúra. Ezután már minden jelet fogadni tudsz majd, mindenféle késleltetési és egyéb gond nélkül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |