Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2713 / 3640
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 7, 2017 / 1

Plusz egy kép.
(#) jdani válasza Bakman hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Ha már eleve nem a kéményen fog kimenni a pára, akkor nem kell belső falra tenni a ventilátort, lehet eleve a külső falra tenni, nem kell semmi cső. Nem igaz?
(#) Bakman válasza jdani hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

A pára lecsapódik, ez volt a gond nálunk is a fürdőszobai páraelszívónál, pedig ott a mennyezetben van a szerkezet. A cső hőszigetelése a padlástérben elhárította a gondokat.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2017
(#) jdani válasza Bakman hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Na oké, de én azt írom, hogy eleve a 40centis külső falba vágom a lyukat, és oda megy a ventilátor, egyenesen ki a levegőbe a pára. Ezzel gond letudva.
(#) Macsek71 válasza jdani hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Sziasztok !

Ide lenne egy kérdésem :
A családi házamon oda vágok lyukat a ventilátornak ahová ( kis túlzással) akarok.
Mi a helyzet a városi társas- és egyéb házakkal ? Nálunk a panelban ismeretlen személyek rendszeresen megrongálják-eltüntetik a szellőző-cső tetején az elszívó berendezést. A csőbe hiába fúvatnék bele, legjobb esetben a szomszédnál jönne ki* . A konyhai szellőztetést simán megoldhatnám egy furattal az ablak mellett - de mik az érvényes szabályok ?

valamely kedves szomszéd már megtette... a wc-je illata így közössé vált ...
(#) Gafly válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Idézet:
„Nálunk a panelban ismeretlen személyek rendszeresen megrongálják-eltüntetik a szellőző-cső tetején az elszívó berendezést.”

Hogyan jutnak ki a tetőre?
Másutt meg antennát sem lehet állítani, mert az árgus szemű szomszédság úgy figyel mint a fene
(#) ticko válasza jdani hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Falátvezető cső nélkül meg se próbáld! A fal mindig hűvösebb lesz mint a pára, és annak meg van az a rossz tulajdonsága, hogy lecsapódik, és ráadásul nem érdekli, hogy a fal melyik oldalán van a ventilátor.
(#) FIGIRI válasza Gafly hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Úgy hogy a tűzoltóság kötelezi a társasházakat hogy a tetőkijárat mint vészeseti kijárat ne legyen lezárva. Jártam ugy, hogy a maszekos főnökömmel ilyen szellőzőket javitottunk, és egyet tekertetni vittünk, a közös képviselővel együtt, és az ott lakó egyik "özv. Névtelen Levél" vagy "önkéntes lakóbizalmatlani" ránk hivta a rendőrséget, hogy lopjuk a szellőzőt. És ő jelentette a közös képviselőnél, hogy nem jó a szellőző...
(#) Bakman válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Tudtommal panelben nem lehet csak úgy lyukat ütni a falba (statika).Győzd le a szomszédot, vegyél vagy készíts egy igyazi széltolót: Bővebben: Link. A siker garantált.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Érdekesen működik.A két ventilátor a beszívó nyíláson fúj.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Mikor még panelban laktam, a konyhában volt a falon két kb 10cm átmérőjű furat, ki a szabadba. Szellőzőként szuperált a kamraszekrényben. Nem hinném, hogy meggyengítette a statikát.
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Szerencsére ilyen gondok nem érintenek.
(#) Stewe válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Ahol atmoszferikus gázfűtés van, mindig lennie is kell egy faláttörésnek, hogy befelé szabad legyen a levegő áramlása, de ez biztonsági kérdés, és az épület terveiben szerepel is.
Minden társasház közös használatú részeinél (jogilag ilyen a teherhordó főfal is) és panelépületnél (sajnos vagy szerencsére, ez vitás) minden fal- és födémáttörés engedélyköteles. Lehet, hogy nem gyengül számottevően a szerkezet, de átalakításnak számít, amit statikusnak kell alátámasztania. Nem ingyen...
(#) kameleon2 válasza Stewe hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Ha a teherhordó szerkezet 2/3-át meggyengíted és nincs azonos tömörségi mutatóval rendelkező anyaggal kitöltve, vagy alátámasztva - akkor lehet gond. Egy ekkora faláttörés, ami a szellőzőnek kell - nem ebbe a kategóriába tartozik, hacsak nem 100 db van belőle. Arra azonban tényleg vigyázni kell, hogy a nyomásviszonyok megfeleljenek az előírásoknak. Ha van gázkészülék - kandalló stb, arra is hatása lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2017
(#) Ge Lee válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Engedély nélkül nem vághatsz lyukat a társasház falába, még akkor sem ha csak egy szellőzőről van szó. Az már más kérdés hogy ezzel nem nagyon szoktak foglalkozni, és sok ház néz ki úgy mint a szita, mert a lakó nekiáll és megcsinálja magának egy fúróval meg egy vésővel.
A közös szellőző a jó megoldás, a másik ami kevés macerával jár az az ablak, ha osztott ablak van a konyhában. Ennek azon részébe kell betenni az elszívót amelyik nincs nyitogatva. De ha nem osztott és régi típusú az ablak, egy asztalosnak és egy üvegesnek nem nagy kunszt osztottá tenni. Nem éppen esztétikus, de nem kell a közös képviselővel meg a katasztrófavédelemmel harcolni. Bár utóbbival csak akkor nem, ha nincs nyílt égésterű készülék a lakásban, aminek az égéstermékét az elszívó vissza tudja szívni.
(#) jdani válasza ticko hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Na igen, azon a 40centin használnák csövet. Eleve erre az alu flexibilis csőre gondoltam, az megteszi nem?
Meg szerintem végülis mindegy milyen cső megy ott 40 centin.
(#) (Felhasználó 116638) válasza jdani hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Inkább sima pvc csövet használj,(Lefolyócső) abból jobban kifolyik a pára.
Az alu flexi cső redős, benne marad a cucc.
(#) Stewe válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Nem a ház összedőléséről írtam.
Engedélyköteles.
Pont.
Elég egy unatkozó szomszéd, és a szabálysértési bírság a minimum, de a társasház ki is javíttathatja a hibát beleegyezésed nélkül, úgy, hogy utólag kiszámlázzák, vagy az ingatlanra terhelik... Sajnos nem vicc.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2017
(#) Stewe válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

És nagyon rossz hővezető, nem párásodik a belső vége!
(#) kameleon2 válasza Stewe hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Nem, tudom a társasház téma hogyan keveredett ide, mert én a fotón egy családi ház részletet láttam. Ahhoz szóltam hozzá.
(#) Stewe válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Nos ilyenkor el kell olvasni azt a hozzászólást, amire válaszoltam...
(#) Petyaa hozzászólása Márc 9, 2017 /

Üdv mindenkinek! Elkezdtem volna a szelepbeállítást, csak ennél a pontnál elakadtam
Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne a csavart megindítani? A lehető legerősebben megfogva patentfogóval is megindul...az anyag.
Lehet hogy még tényleg sosem volt leszedve, a gyár meg beragasztotta anno?
(#) BarnaPili válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

A patentfogóval összemarod,csúnya lesz. Ha megmelegíted,akkor a ragasztó engedhet. Kopogtatni is lehet kalapáccsal,de csak óvatosan. Esetleg légkulccsal ki lehet veretni. Jól látom,hogy ez egy alumínium csavar?
(#) pjg hozzászólása Márc 9, 2017 / 4

koton.jpg

(#) Petyaa válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Igen alumínium csavar, a hatszög már kezd kör alakúvá vállni Már rendeltem két új csavart
El nem tudom képzelni hogy miért kellett ezt így beerőszakolni.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2017
(#) jani1987 válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Fúrjál bele két lyukat ha az anyag cserélhető. Pont mint a sarokcsiszolónál. Célszerszámmal meg kihajtod. Vagy a hatszöget kisebbre csiszolod és a szokásos kulcsos módszerrel mehet.
(#) Petyaa válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Félek hogy forgács jutna be a szelephimbákhoz. Vagy mondjuk fúróval pont neki megyek ott valaminek. De az ötlet jó köszi
(#) BarnaPili válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Én megpróbálnám a melegítést,főleg ha lesz új csavar. Lehet kapni spray flakon kiszerelésű butángázt,hozzá megfelelő égőfejjel. Hátha megindulna.
(#) Petyaa válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Hátha, vagy előtte menni egy jó nagy kört vele.
(#) Bakman válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Nem a legjobb fogóval estél neki. Egy jó (a pofák közötti bordák épek) vízpumpafogóval sokkal nagyobb erőt lehet kifejteni, már csak a mérete miatt is.
Következő: »»   2713 / 3640
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem