Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   198 / 269
(#) Ge Lee válasza vandorbot hozzászólására (») Júl 26, 2015 /
 
Az egyáltalán nem baj ha hiszel még a mesékben.
(#) Bu13 hozzászólása Júl 26, 2015 1 /
 
Rájöttem, hogy nem is hülyeség ez a mérési módszer. Ássatok le egy méteres PVC csövet 45 fokos szögbe és a mért eredményt osszátok el kettővel. Igen gyors és pontos összehasonlítást tesz lehetővé. Lehet, hogy a videóban elhangzik a kettővel való osztás is. Akkor viszont nem egy csoda ez a gép, de a mérési módszer frappáns!
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
(#) janikap hozzászólása Júl 26, 2015 /
 
Ez lenne az első nyáklapom valami egyszerübbet gondoltam nem olyat amihez PIC-et kell égetni meg fejet venni egy egyszerü és könnyen megépithető kellene akinek van nyákterv meg tudna adni 1-2 infót a fej készítéséről az irjon itt vagy üzenetben. Előre is köszönöm
(#) vandorbot válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 26, 2015 /
 
A fene, tényleg. Mindenesetre úgy tűnik érmézésre elég jó. Feltéve, ha az arannyal és a rögös talajjal nem áll hadilábon. Van benne 6db IC, meg vagy 4 tranzisztor. Nem lehet valami bonyolult.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
(#) Ge Lee válasza janikap hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Akkor marad a PI vagy a BFO elv. Utóbbiból a DX-1000 volt a legérzékenyebb ami publikálva lett, megtalálsz róla mindent a neten. A PI-re nem tudok jó megoldást mert azok általában bonyolultak, de azt mondják az a lengyel gép 555-ökkel elég stabil. Arról is találsz rajzot és nyáktervet is a topik képei között. A surfmaster-t nem javaslom, nekem nagyon nem jött be.
(#) Ge Lee válasza vandorbot hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Nekem érmézni az esemwém tökéletes. Egy Fortune M-re lennék kíváncsi hogy mit mutatna ez mellett ugyanazokon a helyeken. Az ebay-en árultak hozzá nyákot 15 dolcsiért. Az gyakorlatilag tudja amit a korszerű gépek, a multifrekit leszámítva.
(#) vandorbot válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Az jónak tűnik. Amiért ódzkodom a digiktől, azt jól bemutatja a berkut-5. Már levegőben is zavarba jön egy ezüst érmétől is. Tajalban meg a platty-platty-plitty-platty-plitty kikészít. Vágom földhöz az ilyet. A fortune nyákterve nagyjából kész, végleges az alkatrészek megérkezése után lesz. Az LM386-ot dip tokosra terveztem, az jobban bírja a teljesítményt. A kijelző is kérdéses még.
(#) vandorbot válasza janikap hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Milyen műszereid vannak ?
(#) Ropcsika válasza vandorbot hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Ha valakit esetleg érdekel
Sikerült beállítanom a Fortuna_M-hez a 32-es fejet. 10600Hz-en megy most. Levegőben a 20-ast 38-40 cm-ről leszedte az 1 forintost 30-32cm-ről. Földben a 20-as 33-35cm az 1ft-os 25-27cm. De még biztos lehet finomítani rajta.
(#) Ge Lee válasza vandorbot hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Kijelzőnek nem sok értelmét látom, az oké hogy tájékoztat, de én nem nagyon tudnék úgy haladni hogy közben folyamatosan azt kell bámulni. Azért vannak a hangok, hogy ne legyen az ember szeme elfoglalva.
(#) Ge Lee válasza Ropcsika hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Azt érdekesnek találom hogy a levegőben 30-ról hozza az 1Ft-ot, a talajban meg 27-ről. Ott vagy valami árulás van, vagy hiper-szuper a talaj. Azért az elárul a szoftverről ezt azt, hogy a levegőben még az SMW-mnél is érzéketlenebb, pedig annak valamivel kisebb feje van.
Igazából úgy lehet ahogy sejtettem, hogy a mezei digitális gép nem váltja meg a világot, csak az, amelyik ki van egészítve hardveres és szoftveres hibajavítással is. Na ilyen progit még nem nagyon írtak otthon.
Ha nincs hibajavítás (vagy hívjuk korrekciónak), akármilyen jó is a vevő-mintavételező áramkör, a fázishibák ugyanúgy gondot okoznak mint az analóg gépnél, ami behatárolja az érzékenységet.
(#) alita válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
A kijelzőt nem szükséges keresés közben nézni,mert a hangjelzés ugyanaz,mint az
analóg gépeknél.Ha egyszer beállitottuk a gépet keresés előtt már többé nem sok
szükség van rá.Bár előbb jelez valamivel,mint a hang.Azért nem mindegy,hogy a coil
balance,frekvencia,geb,hangtónusok,és még sok lehetőség ezeken kivül hozzáférhetőek.
Ha egyszer beállitottuk őket,kikapcsolás utánsem kell hozzá nyulni ha nem szükséges.
Ezeké a gépeké a jövő,még akkor is ha nem látnak át a föld másik féltekére.
(#) Ropcsika hozzászólása Júl 27, 2015 /
 
(#) vandorbot válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Összejöhet az. A silverem időnként igencsak megásatott. Pedig egy egyszerű statikus gép, de nincs diszkrimináció úgy, mint másnál. Jelzi a fémet, vagy berregősen, vagy nem. Nem kalajmol bele az X csatorna az Y-ba.
Nem kell folyvást a kijelzőt nézni, csak beállításkor és találatkor. Az a fránya italos kupak bosszantóbb tud lenni, olyan helyen, ahol van valami, de a kedves túristák teleszórták vele a terepet.
(#) vandorbot válasza Ropcsika hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Azta ! És a földhöz mit szól ?
(#) nagym6 hozzászólása Júl 27, 2015 /
 
Sziasztok.
PI kereső fejlesztéssel szórakoztam sokat, de sajnos egy bizonyos érzékenység felett a földhatás jelentkezik. Tovább növelve érzékenységet már a buckák, kicsi földpúpok is egyenként beszólnak.
Ez a szokásos PI erősítőknél eléggé nagyobb erősítésnél jelentkezik. Sajnos időm nincs akármennyit szórakozni vele a főldhatás kiküszöbölésére, bár kedvem lenne.
Hogy lehet ellene tenni, tudja-e valaki. Szerintem egyszerű módon nem, mert a föld válaszjel alakja nagyjából olyan, mint a fémfajták átlaga. Ha ezt az alakot kiszűröm, fémet sem venne.
Köszönöm.
(#) Ge Lee válasza Ropcsika hozzászólására (») Júl 28, 2015 /
 
Majdnem annyit tud mint az SMW-m. Nem véletlen hogy a geo-n az egyik legpörgősebb topik az IDX pro+VDI volt.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 28, 2015 /
 
Nálam ugyanilyen volt a Surf is. Csak úgy lehetett terepen használni, ha el volt emelve legalább 15 centire a talajtól, különben azt is jelezte. Annak meg ugye nem sok értelme van.
Amit a helyedben kipróbálnék, hogy tennék egy árnyékolást a tekercsre (alufólia). Akkor kiderül hogy a kapacitás változás okozza-e ezt, vagy pedig a földben lévő oxidok. Ha az utóbbi, arra nincs ötletem.
(#) Bu13 hozzászólása Aug 6, 2015 /
 
Bár senki nem szólt hozzá, kijavítom a tévedésem. Az 1m hosszú 45 fokban beásott PVC cső 52 cm eredményét, nem kettővel kell osztani, hanem 07 szorozni. Figyelembe kell még venni, hogy az érme a rúd végén 90 fokban, vagyis félig dőlve volt. Így már teljesen más a gyerek fekvése. Nem is olyan rossz ez a kereső a 36.5 centijével.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
(#) Edem97 hozzászólása Aug 16, 2015 /
 
Sziasztok.
Elkészültem az SMW 3 paneljával már csak a fej elkészítése és persze a beállítás és az esetleges hibákat kell majd kijavítani. Azt szeretném kérdezni hogy milyen fejet érdemes készíteni az SMW-hez láttam hogy a TGSL fejét csinálták meg hozzá. Néztem a TGSL fejének a készítését és volt itthon 0.25mm-es tekercselő huzalom és a leírás alapján csináltam egy 98 menetszámú tekercset azonban a leírásban 18-25 Ohm-ot írtak rá de nekem ez 38 Ohm lett ez milyen problémákat okozhat. Bármilyen segítséget szívesen fogadok. Előre is elnézést kérek a tudatlanságom végett de ilyenekkel még nem foglalkoztam ezért még tapasztalatom sincs. Előre is köszönöm.
(#) Ge Lee válasza Edem97 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /
 
Az SMW nem lesz jó a TGSL fejével. Annak az adója 65-80 menet körül legyen, a vevője meg 160 menet körül. Az Attila egész jó fejeket csinál hozzá, az is lehet egy opció.
(#) Edem97 hozzászólása Aug 17, 2015 /
 
Köszi a segítséget.
Akkor csak a mérete a TGSL-é igaz. A tekercsekről meg adó 65-75 menet 0,4mm-es huzalból, a vevő meg 160-175 menet 0,25mm-es huzalból. Ez így jó lehet?
(#) Ge Lee válasza Edem97 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /
 
Valami olyasmi. Egyszer megmértem nagyjából az enyémet (analóg szkóppal), de már nem emlékszem az adatokra. Sajnos a készítője sem...
(#) Megacraft hozzászólása Aug 19, 2015 /
 
Üdv!

Na végre készen van az Equinox. Köszönöm a segítséget! Itt van néhány kép róla. Már egy marék szemetet összeszedtem vele az udvarban. Nekem tökéletes a tudása. Kapott egy csúnya, de hasznos festést "terepmintás". Még a kábeleken igazítok.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
(#) vandorbot válasza Megacraft hozzászólására (») Aug 19, 2015 /
 
Valami ilyesmi volt nekem is az első sk. vaskeresőm. Valahol el kell kezdeni. Egy idő után persze tele lett a hócipőm. A tárgyak kb.98 %-a vas.
(#) Megacraft válasza vandorbot hozzászólására (») Aug 19, 2015 /
 
Igen, aranyat egyáltalán nem olcsóbb ötvözetet nehezen veszi észre. A jó vastag ezüst láncomat jól érzékeli, egy gyűrű már kihívás. De nem azért csináltam, hogy ilyeneket keressek vele.
(#) vandorbot válasza Megacraft hozzászólására (») Aug 19, 2015 /
 
Keresőkerettel hasznos, vagy fűrésztelepre szögérzékelőnek. Ez persze az én véleményem. Na, majd rájössz mennyire használható arra, amire szeretnéd.
(#) Megacraft válasza vandorbot hozzászólására (») Aug 19, 2015 /
 
Tankot, és egyéb alkatrészt keresni tökéletes.
(#) vandorbot válasza Megacraft hozzászólására (») Aug 20, 2015 /
 
Arra Silver star kicsit tuningolva.
(#) Bu13 válasza Megacraft hozzászólására (») Aug 20, 2015 /
 
Ha a fémkeresők füzetből építetted meg, akkor az r18 r19 ellenállások helyére tegyél be egy-egy 47k tr potit. Attól tartok, hogy az "E" mintavételezési jeled nincs jó helyen. A potikat állítsd be 18k
ra és jelöld meg, majd egy picit térj el ezektől a pontoktól úgy, hogy közben a gyűrűvel teszteled.
Ezt az "E" jelet egy rendes PI keresőnél lehet állítani, mondhatnám azt is, hogy kötelező állítani.
Következő: »»   198 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem