Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
Lapozás: OK   56 / 109
(#) Alkotó válasza habazutty hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Köszönöm, tanulmányozom a kínálatot.
Rövid elemzés után, nem találtam sehol klímamárka listát. Az én készülékem régi (több mint 10 éves, és ha igaz, akkor eredeti amerikai gyártmány). Feltételezhetem, hogy létezett már akkor is egy szabály, ami képessé teheti a mostani távirányítókat is az elfogadható szintű kompatibilitásra?
(#) habazutty válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Jó kérdés...
Ha leírod a pontos típust, megnézem a mi távirányítónk leírásában, hogy ismeri-e.
Ennek az is feltétele, hogy megtaláljam (bár van tippem hol keressem).
(#) jameswagner hozzászólása Júl 25, 2015 /

Sziasztok!

Belefutottam egy YAMA CKY 12 HN típusú on-off klímába. Az istenért sem találok a neten róla egy betű leírást sem (kivéve egy német oldalt ahol még forgalmazzák, de ott is turpisság van a dologban mert már nem eredeti távirányítóval adják). Esetleg valakinek elfekvőben egy leírás, technikai doksi róla?

Köszi!
(#) Joe_001 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Mosd el csap alatt finom mosogató szerrel. A panelt is gumit is. Általában segít, ha nem a gumilap fekete gombjait kell regenerálni ha valaki letakarította volna acetonnal, vagy valami durvább oldószerrel. A regenerálás a gomb visszaégetése melegebb pákával, antisztatikus (vezető) sprével, vagy alufólia darabka felragasztásával a gombra módon, de a mosás a csap alatt-szárítás 99% hatásos és a finom mosogatószer páros nem rongál semmit.
(#) Zsolt50 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Van kifejezetten erre a célra olyan "festék" amivel bekenve a gombok alsó részét azok ismét vezetnek. Ha jól emlékszem pár száz forint egy kis tubus. Szintén pár százasért egységcsomag mely tartalma: vékony gumi vezető réteggel és gumiragasztó. Esetleg alufólia ráragasztása is eredményes lehet, de ezt hosszabb távra nem ajánlanám.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
(#) twingo16v hozzászólása Júl 26, 2015 /

Sziasztok!
Hozzáértőktől segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Delonghi 2,2kW-os split klíma.
Ez fel van szerelve, működik is rendesen.
Elköltözöm, és szeretném leszerelni, úgy hogy a rendszerben lévő gázt szeretném előtte visszaszivattyúzni a kültéribe (mint ahogy újonan is volt).
Ezt hogyan kell csinálni?
Ha lehet lépésről lépésre szeretném.

Ja, és ha nem gond, akkor S.O.S lenne, mert holnap délelőttig le kellene szednem.

Előre is köszönöm.
(#) kaqkk válasza twingo16v hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

A kültéri szelepeiröl vedd le a sapkát , indítsd el a klímát és zárd el imbuszkulccsal a kisebbik szelepet, várj egy percet majd zárd el a másik szelepet is állítsd le a gépet majd áramtalanítás után szereld le .
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
(#) twingo16v válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Köszönöm a gyors választ!
(#) Alkotó válasza habazutty hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Próbáltam típust találni, de sikertelenül. A készülékeken VESTEL felirat van, ami a kültérin, a beltérin és a távirányítón is következetes (a kültérin óriási a felirat), de ezen kívül nincs egyéb típusszűkítés, vagy ha van, akkor az nem jelenik meg feliratként.
Ha ez elég, akkor légyszíves nézd meg tudja-e az univerzális. De csak akkora erőfeszítést tegyél, ami arányos a problémával.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Idő közben vásároltam egy ilyen, univerzális távirányítót. Elemeket beletettem, és bekapcsoltam. A készülék kijelzője azonnal éledt, szinte minden állítható rajta de a klíma ebből semmit sem érzékel.
Elvileg van egy hosszú lista a készülék csomagolásának feliratán, ami sok-sok készülék fel van sorolva, de az enyém nincs köztük. A felsorolt készülékekhez egy 3 jegyú kód tartozik, de arról semmilyen infóm nincs, hogyan lehetne ezt a kódot "beadni" a távirányítónak. Hátha valamelyik mégis jó lenne.
Ebben tudnátok segíteni? illetve ha ez nem jó megoldás, akkor mi a következő értelmes lépés a távirányító pótlására?

Másik probléma. Idő közben volt nálunk némi belső átépítés, ezért az egyik beltéri egységet odébb kellene helyezni 1 m-el. Erre kértem is ajánlatot, de a szerelő mikor meglátta (hogy talán ER23 gáz van benne), akkor azt mondta ehhez nem tud hozzányúlni, semmi esély az áthelyezésre. Így még elműködik akár 30 évig, aztán ha cserélve lesz, akkor az újat lehet bárhová tenni. Erre van megoldás?
(#) tibibalogh520 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Szia!
Egy -pofára némileg hasonlító távirányító kezelésijéből ollóztam.
Hátha segít?!

"Programozás

A: automata keresõ.
a) Kapcsolja be a légkondícionálót és a távirányítót irányítsa
közvetlenül rá
b) Tartsa lenyomva a "SET" gombot, míg a kód a mód ablakban
meg nem változik. Ekkor engedje el a gombot. A rendszer
automatikus keresésre vált, és a kód két másodpercenként
egy egységgel növekszik. Figyelje a légkondícionálót.
Folytassa a keresést, míg a légkondíconáló automatikusan
be/ki nem kapcsol. A beállítás befejezéséhez nyomja le az
"ENTRY" gombot

B: direct kód bevitele.
a) Vegye elõ a kódtáblázatot és keresse ki készüléke gyártóját, a gyártó mellett
szereplõ kódot a következõképpen viheti be a készülékbe:.
b) Tartsa lenyomva a "SET" gombot (kb. 3 másodpercig) míg a kód villogni nem
kezd a kijelzõn. Nyomja a hõmérséklet "+" vagy "-" gombot, míg a választani
kívánt kód meg nem jelenik.
C) Majd nyomjon “ENTER” és a “code” villogása megszünik, a bevitt kódot a
távisrányító eltárolja.
d) Próbálja ki, hogy a távirányító az eltárolt kóddal megfelelõen müködteti e a
készüléket, ha nem, ismételje meg a b-d pontokat és vigyen fel egy új kódot."

Az Enter gomb, az OK lesz!
Üdv Tibi.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2015
(#) Alkotó válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Köszönöm, megpróbálom. (Az enyémhez miért nem adtak ilyen tájékoztatást?...)
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

A beltéri áthelyezés bármikor megoldhato csak keress rendes klímást. Az hogy R22 a hütöközeg egyáltalán nem befolyásolja a munkálatokat.
(#) Alkotó válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Falakba ütközök.
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Ne add fel
(#) habazutty válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Látom már késő, de nem találtam köztük én se Vestelt. Ettől függetlenül tuti, hogy valamelyik nagy gyártó terméke, úgyhogy tuti vinni fogja, csak lehet, hogy MIDEA gépként...

A kihívott hűtős azért mondott nemet a munkára, mert az R22-t ez év januárjától már teljesen betiltották (véget ért a türelmi időszak is, mikor a regenerált közeget még szervíz célokra fel lehetett használni...).
Valszeg nem akart vele bajlódni. Nyílván át lehet rakni, de lehet, hogy szezonon kívül (szept., okt. környékétől) hamarabb találsz rá jelentkezőt.
Csak mondom.
(#) Alkotó válasza habazutty hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Az itt hivatkozott távirányító semmilyen eddig kipróbált módon nem kommunikál a klímával (pedig elég sokat játszottam vele).
Az áthelyezés sokkal bonyolultabb mint azt én gondoltam. Eddig még aki meglátta a rajta lévő (tekintélyes méretű) cimkét, azonnal elzárkózott.
(#) BarnaPili hozzászólása Aug 5, 2015 /

Sziasztok!
Vennék egy használt,javítható(?) split klímát,ami pár éve nem ment,le van szerelve. R407c kell belé.Be tudom én ezt szerezni,illetve tölteni a megfelelő mennyiséget(850gramm) a rendszerbe(feltéve hogy javítható a kültéri egység)?
István
(#) habazutty válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Hoppsz. Nekünk nem ilyen van!
Futok még egy kört, holnapra meg lesz.
(#) habazutty válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Hacsak nem vagy hűtős nem fogod tudni beletölteni a hűtőközeget, sőt beszerezni se nagyon. Sajna kell egy klímás hozzá.

A helyzet az, hogy használt klímával csak óvatosan. Vagy kipróbálási garit kell kérni, vagy helyben összecsövezni, kipróbálni. Ha hibásnak van mondva, akkor pedig alapvető méréseket (kompresszor váltószelep, venti motor villamos, mechanikus) és, hogy körültekintően volt-e leszerelve.

Szerintem.
(#) BarnaPili válasza habazutty hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Kösz a választ!

Kompresszor hibásnak hirdetik,25rugóért. Megindult a fantáziám,de lehet,mire elkészülnék vele,már csak a fűtést tudnám rajta kipróbálni.Ez lenne.
István
(#) Staradder hozzászólása Aug 5, 2015 /

Érdekelne hátha tudja valaki, alapból Háztartási-gépszerelő szakma mellé megvan a régi zöld kártya is.

Ez ér valamit a fényképes zöldkártya megszerzéséhez? Esetleg lenne egy kiegészítő vizsga, mint más esetekben?

Köszi
(#) Alkotó válasza Staradder hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

A nálunk dolgozó klímásoknak határozottan kék kártyája volt (ezt bemutatták mielőtt elkezdték a munkát, amin csodálkoztam).
A zöld kártyáról az autóra asszociálok, de már ilyet se adnak külön.
(#) Joe_001 válasza Staradder hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Ezt találtam:
Fgáz vizsgadíjak
(#) Gery78 válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Szia!
Hát ha kompresszor hibás a készülék, én biztos nem venném meg. Én 30eFt-ért vettem pár éve használtan York klímát. Ha ebben kompot kéne cserélni az minimum 100eFt lenne, mert Mitsubishi komp van benne. Az enyémnek rossz volt az infra vevője, húzós volt az is, mert 12eFt ért kaptam bele új panelt. Egyébként nem jó a link, nem tudom megnézni amit kiválasztottál.
(#) Joe_001 válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

A zöld a régi kártya színe, az 5 éve meglévő "új" színe kék.
(#) BarnaPili hozzászólása Aug 6, 2015 /

Sziasztok!
Letettem a hibás klímaberendezés vásárlásáról.Vannak közel ilyen árban működő gépek is.Viszont némelyiknél látom az R22-es gázt,mint hűtőközeg.Mi ezzel a helyzet? Ha jól tudom,ezt a közeget kivonták a forgalomból. Lehet valamivel helyettesíteni? Kell hozzá valamiféle átalakítás a készüléken?
István
(#) Joe_001 válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Ja le kéne fejteni a maradékot ha van hová, javításhoz jó az. Ezt ajánlják helyette: R422
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
(#) tursaba hozzászólása Aug 6, 2015 /

Sziasztok !

Szeretném megkérdezni hozzáértőtől, hogy milyen hűtőközeggel kell feltölteni az ORION CSH 901G4 klímát.
(R407 ?)

Köszönettel.
(#) Gery78 válasza tursaba hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Szia!
A kültéri oldalán nincs rajta? Elvileg rá szokták írni, hogy mi kell bele.
Következő: »»   56 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem