Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Szerintem ez min. 150VA. Ha autotrafónak használod, vigyázz, mert a 230V akkor is ott van!
Kérdezdd meg miaz, lehet nekem lesz ilyen.. 30 év után nemérdemes legózni ilyenekkel. Fura, hogy 4 van belőle. Valami keleti lesz akkor. Nemvoltszép látni az biztos..
Én jobban fenntakadok a hangszórószöveten. Nemis látszódik, ne porladjon... Ne görbítsetek itt ilyet...., mintha a szívem görbülne... Filmtechnikához beleshetnél.. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
Kérték tőlem csináljam meg, összehoztam, jó lett, nem foglalkozom tovább a témával.
Azthittem, nemilyen ipariasan foglalkozol a témával. Hozták - megvan - viszik . Megse 'szótam. Valahogy, valaki csöveket is így hajlít..
https://youtu.be/dRI0ZLTP6_0 A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
Köszöntök Mindenkit!
Az a kérdésem, hogy a képen lévő készüléknek mi a típusa?
Azt nem tudom, de szerintem ez egy replika. A belsejéről nincs képed?
Köszönöm a segítséget, valóban Terta Akció sorozat egyike, kivéve a Budapestet.
Sziasztok!
Szert tettem egy Kékes és egy Tisza tv-re. Adás és videóbemenet híján miként lehet rá képet küldeni? Létezik valami konverter amivel lehet "adást" csinálni kompozit jelből? Sokat google-ztam a témában, de még említés szinten se találtam semmi infót, viszont a youtube-on több videó tanúskodik róla, hogy sokan megoldották.. Lehet hadititok? A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Régi videomagnóból lehet bontani olyan tunert, aminek a bemenetére a videojelet és a hangjelet rácsatlakoztatva a kimeneten megjelenik a TV szignál.
U.i.: Nekem ilyen van itthon, ezzel működik. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Olyan modulátort (videomagnót) válassz, amely a VHF-sávban is kiadja az RF-jelet, mert ezek a régi készülékek nem működnek az UHF-sávban.
Jól elgurult a bogyója!
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Nem "rosszfogás"!
Egy nullával több
Mostanában gyakran szoktak így beregisztrálni nálunk is hasonlók. Aztán még nekik áll fentebb...
Köszönöm!
Van is itthon egy videó. Bár nem tudom az mekkora probléma, hogy a két tv közül egyik se folyamatos hangolású, hanem 12 fixen hangolt csatornájuk van.
Ilyen csatornákranem igen fogsz video modulátort találni.
Ezek alap OIRT csatornák ( i - II. Sáv) - nagy ritkaság volt a video modulátorok között. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Esetleg próbálkozhatsz ezzel is.
Cikk szerint 500 MHz-en működik az oszcillátora. O12-es csatorna kb. 230MHz, a többi még lejebb van (O1 50MHz).
Én vettem egy ilyen modulátort, ezzel etetem a TV-imet egy baluntrafó közbeiktatásával.
Én a videocső rácsára tettem a video komposit jelét. Földet földre. hangot becsatol a hangerőpotméterre. Érintésvédelmileg, és egyéb szempontból is aggályos! Figyelmet igényel!! De az nem ha pl. egy orion AT961-es hangmodul elejét (TBA120) építed be, és így legalább azon a pár csatornán lesz hang amit a készülék a kábelsávon fog. Nekem Kékesem van, és így van rajta "vétel". A hangmodul beépítése nagyon egyszerű, és nem kell az eredeti készülékbe belebarkácsolni. A 4 szál vezetékek (ebből 2 táp) eltávolításával visszaállítható az eredeti állapot.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Régi fajra ős TV játékékból is ki lehet bányászni a modulátort, ezek rendszerint az alsó VHF sávokon üzemeltek. De a hangot meg kell oldani, mert általában CCIR-t normásak.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, ezen már el tudok indulni.
Hangmodul beépítése: 2 szál vezeték 0/+12V- a KF IC-nek. Modul 2-3-as láb. (Amit vehetsz sok helyről.. érdemes, a PCL82-es katódelkoról. Nem vicc.. ott van terhelhető 15V egyen. Én egy 470 ohm/2W-ot tettem rá és megvan a +12V ) Az IC bemenet (modul 9-es láb) egy szál derót amelyet antennaként átdugsz az aluserlegen, amelynek egyik oldala üres. (Ahogy lehajtod a Kékes panelt jobb felső oldalon található.) Majd a 4. szál a kis modul (c801-es) 100nf-os kondenzátora, ami tovább menne a TBA800 felé. No ezt felemeled és a végéről elhúzol egy szálat a hangerőpotméterre. S kész a hang. Egyszerűbb mint 1Mhz-es oszcillátort építeni, vagy az eredeti készüléket elhangolgatni.
Balluntrafó mindenképpen kell az illesztéshez. (240 ohm-75 ohm) Én egy régi.. anno színes videoton tévékhez adott kis antennát alakítottam át, e célra. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2015
Sikerült kibontanom egy régi Sanyo video modulátorát (még nagyapa hozta Bécsből a videót), és egy barátomtól kaptam ballun trafót is. Ehhez gondolom már csak tápegységet kell csinálnom és bekötni.
Mint jól látható a felirat rajta, ez a modulátor a 30-39-es csatornán működik, neked meg az OIRT 1-12-ig kellene. Ezzel a modulátorral sem a Kékesre, sem a 403-asra nem tudsz jelet adni, ha csak át nem tekercseled az oszcillátorát. De ahhoz komoly műszerezettség kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |