Fórum témák
» Több friss téma |
Utána kérdezek neked, de pár éve még tudtam ennyiért, sajnos mostanában nem építek semmit, csak kísérletezek, majd lesz egy nagy dobásom most, ha elkészül, majd megmutatom! Az árak tekintetében is csak nagy vonalakban számoltam, meg hasracsaptam, lehet ettől drágábban is, meg olcsóban is, de a végeredmény szerintem így is beszédes! Béke!
![]()
Akkor már inkább öntapadós papírra nyomtasd ki a kívánt szöveget.
![]()
Üdvözlet! Senki nem tud ebben segíteni nekem?
![]()
Tettem fel Marshall előfok nyákot kiviteli tervvel. Mögé kell tenni egy Quadot és kész. Pár sorral feljebb írtam megoldást.
Sziasztok.Most próbáltam egy csöves Big Muff-ot.Az előlapja még hiányzik, majd teszek képet is.A problémám az vele, hogy a hangszin mély állásnál szól csak.De akkor rendesen.Ha a magas irányba eltekerem egy picit elhallgat.Többször átnéztem és elkötést nem találtam.Hibás alkatrész nincs.
Szia! A rajz jónak néz ki, a poti nem szakadt esetleg?
Az 1nF ill a 22k a földre leszz rossz értékü és nyeli el a magas hangot ( ha a 100k poti jo).
A soros 1nF a párhuzamosan kötött 22kOhm -mal együtt egy felüláteresztő szűrő. Célja a mély hangok levágása a potinak arról a szélső (rajzon az alsó) lábáról. A másik lábán (rajzon a felső) meg egy aluláteresztő szűrőkör van, egy soros 39kOhm -mal és a párhuzamos 10nF -dal. A poti a két szűrő jelét keveri a csúszka állásának megfelelő osztás arányában.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
Kikapcsolt, feszültségmentes állapotban rá kell mérni a hangszín poti két szélső lábára ellenállásmérővel. Kb. 90 kOhm -ot kell mérni.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
De ha neked az egyik végén eltünik a hang, akkor vagy ez a szürö rossz vagy a poti.
Idézet: Ebből nekem úgy tűnik, hogy csak ütközésig a mély felé eltekerve szól, attól kicsit elmozdítva már nem. A magas kör még képben sincs, picit arrébb mozdítva a potit, még a mélynek szólnia kellene.„...Ha a magas irányba eltekerem egy picit elhallgat...” Idézet: Nem ott tűnik el, hanem CSAK ott van hang, az egyik végénél, a mély szűrőnél. Máshol nincs hang. „.... ha neked az egyik végén eltünik a hang...” A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
Akkor valoszinüleg szakadt a poti (az also v´´egén, és csak akkor szol ha a csuszka rámegy a poti végére.
No igen, de elvileg mindkét szélén kap jelet a poti, vagyis a két végállásban szólnia kellene még szakadás esetén is. Érdekes hiba..
A fekete műanyag Piher potik nem nagyon bírják a forrasztást, hőre lágyuló műanyagból vannak. Lehet, hogy az a hiba oka. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
Aki még emlékszik erre a projektemre: az ellenállásokat 100k-s potikra cseréltem és mindjárt másabb lett a hangja. Ja igen: 2 ic-t fűztem egymás után.
Köszi.A potira gyanakodtam én is és kicseréltem.Nem volt csak bontott az is rossz volt.Előkerestem még nem használt potit avval működik.
Használt már valaki innen btdr-2 modult reverb pedál építéshez?
90%-os készültségű a basszgitár előfokom. Nagyon sok munka volt vele, bonyolult a kapcsolás is, de elsőre tökéletesen idult. Közben készült egy TDA7294 sztereó erősítő is, de az kifogott rajtam. Mind a 2 ic elfüstölt. Maradok a csöveknél
![]()
Szép munka, gratula! További szép napot! Zs.
![]() ![]()
Tényleg szép munka, remélem örömed leled benne.
Sziasztok! Köszönöm a korábbi hozzászólásokat az általam felvetett, kombó építéssel kapcsolatos kérdés(ek)re, sokat tanultam a válaszokból.
@ZSozsóó: időközben a NAV bejelentkezett egy akkora összegért, amiből tudnék venni egy American Standard-ot, gyári 100W-os full csöves fejet, 4x12-es ládával. És én meg itt fillérezgettem. Azt hiszem, jegelem a projektet egy időre. Mindenesetre ha elkészül, beszámolok róla. Sokat tanultam a hozzászólásidból! Köszönöm!
Az APX 100-at ajánlják basszushoz.Jó hangszórók aztán had szóljon!
Van három.
![]()
azzal az eminence 15"-tel konkrétan szét lehet szakítani egy trabantot, ha van belőle vagy 6-8 db.
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
Róluk van szó.
Illetve összeraktam néhány pedált az utóbbi 1-2 hónapban. Balról. Distortion (ebay) Boss DS1 klónja Delay PT2399 Wampler Plexi DOD308 Fuzz Ibanez TS9 (boost lesz mellette majd) Dobozra vár MXR noise gate
Én gyári Boss MT-2-t vettem de neten megtaláltam a szerelési rajzot. Bár a kapcsolója nem mindig tökéletes szóval valószínűleg csere lesz. Majd ránézek melyik típus.
Apropó: ic-s kapcsolásokban a visszacsatoló ellenállás értéke meddig növelhető? Mert bár nőtt az erősítése de gondolom van egy határ ami fölött nem érdemes indokolatlanul nagy potit beszerelni. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
Neken módosított APX-em van.A kapcsolás ugyan az, az elrendezés más.Saját tekerésű kimenő, fa doboz.Gitárra használom Celestion 100 wattos hangszórókkal.Kissebb helyiségben letekert mélyekkel mert szét rázna dolgokat.Szabadtéren is hatalmasat szól.
Plexi drive hangjáról nincs hangmintád? Megcsináltam én is, érdekel tied milyen.
Mennyire torzít amúgy,mekkorák a mélyei? Inkább mély,közép vagy magas karakterisztika jellemzi?
Nekem a gyári flipflop kapcsolója nem jött be... Cseréld,true bypass dpdt-re. Sokkal jobb.
Dinamikusabb a mélye, mint a többi pedálomnak. A hangja igazi OD.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |