Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   277 / 317
(#) ZSozsóó válasza steelbird hozzászólására (») Aug 27, 2015 /

Utána kérdezek neked, de pár éve még tudtam ennyiért, sajnos mostanában nem építek semmit, csak kísérletezek, majd lesz egy nagy dobásom most, ha elkészül, majd megmutatom! Az árak tekintetében is csak nagy vonalakban számoltam, meg hasracsaptam, lehet ettől drágábban is, meg olcsóban is, de a végeredmény szerintem így is beszédes! Béke! Zs.
(#) teddysnow hozzászólása Aug 27, 2015 /

Én befektettem egy ilyen gépezetbe.
(#) steelbird válasza teddysnow hozzászólására (») Aug 27, 2015 /

Akkor már inkább öntapadós papírra nyomtasd ki a kívánt szöveget.
(#) h3ll válasza h3ll hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

Üdvözlet! Senki nem tud ebben segíteni nekem?
(#) szendi001 válasza h3ll hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

Tettem fel Marshall előfok nyákot kiviteli tervvel. Mögé kell tenni egy Quadot és kész. Pár sorral feljebb írtam megoldást.
(#) Longa György hozzászólása Aug 31, 2015 /

Sziasztok.Most próbáltam egy csöves Big Muff-ot.Az előlapja még hiányzik, majd teszek képet is.A problémám az vele, hogy a hangszin mély állásnál szól csak.De akkor rendesen.Ha a magas irányba eltekerem egy picit elhallgat.Többször átnéztem és elkötést nem találtam.Hibás alkatrész nincs.
(#) steelbird válasza Longa György hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Szia! A rajz jónak néz ki, a poti nem szakadt esetleg?
(#) Massawa válasza Longa György hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Az 1nF ill a 22k a földre leszz rossz értékü és nyeli el a magas hangot ( ha a 100k poti jo).
(#) steelbird válasza Massawa hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

A soros 1nF a párhuzamosan kötött 22kOhm -mal együtt egy felüláteresztő szűrő. Célja a mély hangok levágása a potinak arról a szélső (rajzon az alsó) lábáról. A másik lábán (rajzon a felső) meg egy aluláteresztő szűrőkör van, egy soros 39kOhm -mal és a párhuzamos 10nF -dal. A poti a két szűrő jelét keveri a csúszka állásának megfelelő osztás arányában.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
(#) steelbird válasza Longa György hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Kikapcsolt, feszültségmentes állapotban rá kell mérni a hangszín poti két szélső lábára ellenállásmérővel. Kb. 90 kOhm -ot kell mérni.
(#) Massawa válasza steelbird hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

De ha neked az egyik végén eltünik a hang, akkor vagy ez a szürö rossz vagy a poti.

Idézet:
„...Ha a magas irányba eltekerem egy picit elhallgat...”
Ebből nekem úgy tűnik, hogy csak ütközésig a mély felé eltekerve szól, attól kicsit elmozdítva már nem. A magas kör még képben sincs, picit arrébb mozdítva a potit, még a mélynek szólnia kellene.
Idézet:
„.... ha neked az egyik végén eltünik a hang...”
Nem ott tűnik el, hanem CSAK ott van hang, az egyik végénél, a mély szűrőnél. Máshol nincs hang.
(#) Massawa válasza steelbird hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Akkor valoszinüleg szakadt a poti (az also v´´egén, és csak akkor szol ha a csuszka rámegy a poti végére.

No igen, de elvileg mindkét szélén kap jelet a poti, vagyis a két végállásban szólnia kellene még szakadás esetén is. Érdekes hiba..
A fekete műanyag Piher potik nem nagyon bírják a forrasztást, hőre lágyuló műanyagból vannak. Lehet, hogy az a hiba oka.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 31, 2015 /

Aki még emlékszik erre a projektemre: az ellenállásokat 100k-s potikra cseréltem és mindjárt másabb lett a hangja. Ja igen: 2 ic-t fűztem egymás után.
(#) Longa György válasza steelbird hozzászólására (») Szept 1, 2015 /

Köszi.A potira gyanakodtam én is és kicseréltem.Nem volt csak bontott az is rossz volt.Előkerestem még nem használt potit avval működik.
(#) akos70 hozzászólása Szept 2, 2015 /

Használt már valaki innen btdr-2 modult reverb pedál építéshez?
(#) konyak6 hozzászólása Szept 6, 2015 / 2

90%-os készültségű a basszgitár előfokom. Nagyon sok munka volt vele, bonyolult a kapcsolás is, de elsőre tökéletesen idult. Közben készült egy TDA7294 sztereó erősítő is, de az kifogott rajtam. Mind a 2 ic elfüstölt. Maradok a csöveknél ECC82 és ECC83 csővel volt tervezve az előfok, de nagyon sok volt az erősítésük. Most 6N1P és ECC 85 van benne. A ferrit tekercs nem lett a legszebb, de működik. Még a bass selektort kell bekötni. Egyébként ez egy Ampeg SVT előfok, némi módosítással. Nem zúg, nem gerjed, nagyon szép hangja van.
(#) ZSozsóó válasza konyak6 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Szép munka, gratula! További szép napot! Zs.
(#) szendi001 válasza konyak6 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Tényleg szép munka, remélem örömed leled benne.
(#) Mengyán hozzászólása Szept 29, 2015 /

Sziasztok! Köszönöm a korábbi hozzászólásokat az általam felvetett, kombó építéssel kapcsolatos kérdés(ek)re, sokat tanultam a válaszokból.

@ZSozsóó: időközben a NAV bejelentkezett egy akkora összegért, amiből tudnék venni egy American Standard-ot, gyári 100W-os full csöves fejet, 4x12-es ládával. És én meg itt fillérezgettem. Azt hiszem, jegelem a projektet egy időre. Mindenesetre ha elkészül, beszámolok róla. Sokat tanultam a hozzászólásidból! Köszönöm!
(#) Longa György válasza konyak6 hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Az APX 100-at ajánlják basszushoz.Jó hangszórók aztán had szóljon!
(#) konyak6 válasza Longa György hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Van három. Kettőhöz Nyíregyházán csináltattam kimenőt(4, 8 Ohm), egyben meg APT100-é van. A hangszóróm Eminence 15" 200W. Egy HK basszkombóban volt eredetileg.
(#) Gránátalma válasza konyak6 hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

azzal az eminence 15"-tel konkrétan szét lehet szakítani egy trabantot, ha van belőle vagy 6-8 db.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
(#) konyak6 válasza Gránátalma hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Róluk van szó.
Illetve összeraktam néhány pedált az utóbbi 1-2 hónapban. Balról.
Distortion (ebay) Boss DS1 klónja
Delay PT2399
Wampler Plexi
DOD308
Fuzz
Ibanez TS9 (boost lesz mellette majd)
Dobozra vár MXR noise gate
(#) jani1987 válasza konyak6 hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Én gyári Boss MT-2-t vettem de neten megtaláltam a szerelési rajzot. Bár a kapcsolója nem mindig tökéletes szóval valószínűleg csere lesz. Majd ránézek melyik típus.
Apropó: ic-s kapcsolásokban a visszacsatoló ellenállás értéke meddig növelhető? Mert bár nőtt az erősítése de gondolom van egy határ ami fölött nem érdemes indokolatlanul nagy potit beszerelni.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
(#) Longa György válasza konyak6 hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Neken módosított APX-em van.A kapcsolás ugyan az, az elrendezés más.Saját tekerésű kimenő, fa doboz.Gitárra használom Celestion 100 wattos hangszórókkal.Kissebb helyiségben letekert mélyekkel mert szét rázna dolgokat.Szabadtéren is hatalmasat szól.
(#) Gránátalma válasza konyak6 hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Plexi drive hangjáról nincs hangmintád? Megcsináltam én is, érdekel tied milyen.
Mennyire torzít amúgy,mekkorák a mélyei? Inkább mély,közép vagy magas karakterisztika jellemzi?
(#) Gránátalma válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Nekem a gyári flipflop kapcsolója nem jött be... Cseréld,true bypass dpdt-re. Sokkal jobb.
(#) konyak6 válasza Gránátalma hozzászólására (») Okt 2, 2015 /

Dinamikusabb a mélye, mint a többi pedálomnak. A hangja igazi OD.
Következő: »»   277 / 317
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem