Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PMR (Tippek, Trükkök, Érdekességek)
Lapozás: OK   3 / 3
(#) gaben62 válasza bepofazo hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Csinálj hozzá egy kis végfokot, 2db. tranzisztorral BFR...
a neten találsz rajzot is.
Persze csak, akkor ha értesz hozz, van egy kis gyakorlatod.
Venni ilyesmit nem tudsz.
(#) bepofazo válasza gaben62 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Sajnos nem értek nagyon hozzá. Ismerem az alkatrészeket és össze is tudom forrasztani, de a kapcsolási rajzot nem ismerném fel. (Lehet hogy valami márt építenék meg.)

Kérlek segíts. Olyan erősítőt szeretnék ami 446 MHz-hez j legyen és 6 vagy 12 Volttal működjön. É jó lenne azt is tudni, hogy mennyit erősít.
(#) satlokk válasza bepofazo hozzászólására (») Ápr 30, 2012 1 /
 
Nagy fába vágtad a fejszédet!!!
(#) bepofazo válasza satlokk hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Miért?
Lényegében csak a kapcsolási rajz kéne.
Lehetőleg olyan, hogy ne legyen túl nagy az erősítése. Ha a kimenő teljesítmény 5W körüli az lenne a pont jó.
Az 1 W gyenge, de 20 W meg már nagyon sok.
(#) kovacspista hozzászólása Júl 24, 2013 /
 
Szervusztok!! WOUXUN KG-UDV1P készülék programozásáról lenne szó! Van program meg kábel és el is fogadja a programot, de nem vesz tudomást róla. Ha lenullázom az egészet akkor is az eredeti frekik jelennek meg, de akkor is a " frekvenzy load" szöveg mellett. Gyanítom , én hibáztam de mit??
(#) kovacspista hozzászólása Júl 25, 2013 /
 
Üzemmód probléma volt.
(#) Kacsa501 hozzászólása Márc 2, 2014 /
 
üdv

Érdeklődnék, hogy esetleg találkoztatok-e már olyan problémával 888as puxingnál, h egyik napról a másikra eltűnnek menüpontok a memóriájából? Nekem konkrétan a 14-20közötti menüpontok tűntek el, és azóta a rádió nem "ad". Vételkor tökéletesen működik, viszont csak olyan rádió képes venni az adását, amelyiken van 0-ás alcsatorna ( konkrétan egy Brondi ).az UV-5R viszont nem.
Kapok a napokban egy USB-s programozókábelt, Van esélye, hogy le tudom frissíteni a rádiót? Ha igen, akkor honnan lehet letölteni a frissítést?

üdv, Gábor
(#) A.Norbi hozzászólása Máj 24, 2014 /
 
sziasztok,vannak itt még rádiósok,vagy már kihalt ezt a fórum?
(#) pucuka válasza A.Norbi hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Miért halt volna ki, lám lám felébredt. Ja és nem a fórum, csak ez a topik aludt egy kicsit.
De az imént beszéltünk azt hiszem
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
(#) A.Norbi válasza pucuka hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Csak nem PMR8,11.kerület?
(#) Galilei hozzászólása Szept 10, 2015 /
 
Adott egy PMR amelyik bármekkora lehet és csak ad, valamint 8 db különböző frekvencián működő PMR vevő egység amely csak vesz! ezeknek méretben a lehető legkisebbnek és legkisebb fogyasztásúnak kellene lennie, mi lehet a megoldás?
(#) pucuka válasza Galilei hozzászólására (») Szept 10, 2015 /
 
Veszel 9 db PMR készüléket, és azokból felépítheted a hálózatodat. A PMR -nek vevője igen kisfogyasztású készenléti állapotban. Csak akkor fogyaszt, ha vesz.
Azt vedd figyelembe, hogy adatátvitel, és folyamatos adás (Broadcasting, műsorszórás) nem engedélyezett.
(#) villanyipi hozzászólása Ápr 3, 2016 /
 
Üdv!
Volna 2 db motorola tlkr-t7-es pmr-em(tudom walkie talkie topikba már írtam de már azóta tudom hogy nem odavaló) aminek egyik darabja folyamatosan zúg mint az fm rádió mikor nincs adó a frekvencián, és hiába nyomom beszélek a másikba nem veszi észre, beállítások sáv minden jó, mert ha ezen nyomom meg a gombot a másik gerjed is zúg is, és hallani amit ebből beszélek a zúgással együtt, a gerjedés a közelségtől van de nem vagyok elég hosszú ahhoz hogy messzebb menjek vele.
Mi lehet a probléma, valamint még annyit a "zúgós" kijelzőjéről nem tűnik el a adás vételt jelző kis ikon sem.
Bocsánat a hosszú rizsáért, de nem vagyok otthon a pmr-ek lelki világát illetően ezt csak úgy idehozták hogy tudok-e vele kezdeni valamit.
Minden segítségért előre is köszönet!
Tisztelettel ipi
(#) muabid hozzászólása Nov 1, 2018 /
 
Szép napot mindenkinek. van egy Motorolla TA200-as adó vevőm, egyetlen baja az , hogy az antenna burkolata teljesen tönkrement. kiszeretném cserélni másikra. Kellene pár jó ötlet milyen antennával tudnám kiváltani, és hogyan. milyen antennát vegyek, s hogyan tovább.
(#) (Felhasználó 116638) válasza muabid hozzászólására (») Nov 1, 2018 /
 
Jó lesz az Motorola-nak is.
Melegíts rá egy megfelelő méretű gyantás zsugorcsövet, oszt jóvan
(#) muabid válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Nov 1, 2018 /
 
Nagyon jó ötlet, csak nem lesz baja a tekercselésnek? Vagy valami műanyag rudat tegyek bele? Nem tudom mennyit számít? Mármint a hullám hosszra értem.
(#) (Felhasználó 116638) válasza muabid hozzászólására (») Nov 1, 2018 /
 
Felesleges.
Az eredetiben sem volt.
Azért írtam hogy gyantás(gyk: ragasztós) zsugorcső legyen, mert az eleve rögzíti a tekercsantenna meneteit.
(#) muabid válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Nov 1, 2018 /
 
Köszönet a segítségedért. Nekem csak az jutott az eszembe, hogy a zsugorcső megy össze, az nem változtat-e rajta? Tudatlan vagyok ezen a téren. Bocsi ha butaságot írtam.
(#) HA6QE válasza fredandjoe hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Üdv! Rátaláltam erre az oldalra. Sajnos eddig nem jött nálam képbe és csak most tudtam regisztrálni. A napokban sikerült meg mentenem a ki dobástól három ilyen készüléket. Ha tudnál benne segíteni legalább a kapcsolási rajzban, akkor nagyon meg köszönném. A készülék elég jól megvan komponálva ahhoz, hogy az enyészeté legyen. Tisztelettel: HA6QE Vy 73 Gazsi
(#) motyo hozzászólása Nov 11, 2019 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy régi, megviselt pmr-t. A zajzár sokszor recsegtette a hangszórót. Állítâsi lehetőség nem volt a menüben. (Twintalker 3000 ha jól emlékszem) Megbontottam. Jobb felső a trimmer poti lesz a zajzár...
De persze nem erre tippeltem először és újjal végigtapogatva az induktivitásnál elhalgatott a recsegés... Szóval ezt tekertem el először! Kár volt.... vételi képessége lecsökkent. Hosszú munkával és egy segítő társnak köszönhetően (meg egy kis pâlinkânak cserébe) most 70%–os a kütyü.... Kuka vagy van rá megoldás? Van szkópom de csak 10 megás... A kék trimmer kondi szerepe a hang átvitel?
(#) pucuka válasza motyo hozzászólására (») Nov 12, 2019 /
 
Rádió méréseknél egy szkóp nem sokat ér, önmagában csak arra jó, hogy a vevő kimenetén a hangfreki mennyire torzít. Ahhoz meg elég egy 1 MHz -es játékszer is.
Rádió adó vevő javításhoz komolyabb műszerek kellenek. Ha már szkóp, akkor lehet elé építeni egy wobblert, sokkal hasznosabb, és az eltekert induktivitásokat is vissza lehet hangolni vele.
Ami még fontos, egy szignálgenerátor, aminél kis, uV szintű kimeneti jelek is beállíthatók, mert ah "fúj", akkor az érzékeny vevőt lehetetlen rendesen megmérni, érzékenységét megsaccolni is.
Szükséged lesz egy frekvencia mérőre, legalább 100 Hz -es felbontásúra, ez sem egyszerű műszer a stabilitása miatt. Szükség lesz nagyfrekvenciás feszültség, teljesítmény mérőre is.
Ezek nélkül bizony elég nehéz dolgod lesz.
(#) motyo válasza pucuka hozzászólására (») Nov 12, 2019 /
 
Akkor kuka... Kár rá áldozni időt, pénzt... Kisérletezgetni jó lesz! Bár jó lenne megtanulni a beállítást!
(#) motyo hozzászólása Dec 3, 2019 /
 
Motorola T42 triple pack egyik tagja kicsit kilóg a sorból. A három kütyü egymással jól elkomunikál kb 3Km hatótávon... Azonban más pmr készülékekkel az egyikük ( a naracssárga ) csak 500 méter, az is igen zajosan.... egy trimmer van csak rajta! Nem piszkálam... vajon érdemes lenne?
(#) pucuka válasza motyo hozzászólására (») Dec 3, 2019 /
 
Nem érdemes semmilyen trimmert piszkálni. Könnyen lehet antenna probléma is.
(#) motyo válasza pucuka hozzászólására (») Dec 3, 2019 /
 
Nem gondolom, hogy antenna lenne a gond, hiszen a három motorola T42 egymással gond nélkül tud beszélni kilóméterekről. Van egy papagájom kb 500 méterre. Alig hallom vissza magam ezzel a készülékkel a sistergéstől ha egyáltalán veszi a papagáj. A másik kettőt meg tisztán vissza tudja játszani. Más pmr rádiókat is gond nélkül ismétel.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem