Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Telekom - Digitális átállás
 
Témaindító: petifly, idő: Szept 28, 2015
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 9
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 1, 2015 /
 
Én csak a szöveget olvasom, nem vagyok szerencsére semilyen formában érintett.
(#) eyess válasza teglascs hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Igen úgy van ahogy írod minden tévéhez kell egy stb , akkor lehet külön külön csatornát nézni.Viszont a szóban forgó készülék , amit venni akarsz ,hát éppen van benne tuner , dehogy az milyen azt a jó ég tudja.A másik még mindig a fő gond az , hogy milyen formátumba fogják a műsort szolgáltatni , hogy az stb ban lévő tuner tudja e majd fogni a csatornákat.
(#) hotib válasza petifly hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Bocs, tegnap nem olvastam elég figyelmesen, átsiklottam felette, hogy a TV2 és az RTL (gondolom RTL Klub) nincs a kódolatlan DVB-C kínálatban.
A válasz igen egyszerű: ezen csatornák továbbítása után jogdíjat kell fizetni. Mivel kódolatlan, mindenki számára fogható, "analóg-ekvivalens" darabszámról beszélünk. Amit úgy kell érteni, hogy minden T előfizető (ami többé-kevésbé meg is felel a valóságnak, hiszen akinek a TV-je régebbi, kap STB-t)
A jogdíj mértéke pedig előfizető darabszám arányos. Amennyiben kódolt - jelen esetben IPTV - csomagban kerülnek továbbításra, ez a darabszám csökken. Mivel összességében nem fog több előfizetési díjat beszedni az átállással, logikusan nem fogja növelni a kiadásokat azzal, hogy jogdíj köteles csatornákat szabaddá tesz.
Válaszd az IPTV-t és nézheted... Gondolom, már a legolcsóbb csomagban is nézhetők ezek a csatornák.
(#) hotib válasza petifly hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Bocs, hogy külön-külön reagálok...

Nem lényeges a csatorna lista, mert az kb. 3 havonta változhat, és sokszor változik is. Lényeg, hogy ezt az előfizető ne vegye észre, ne érezze, mert az ügyfél irritációt okozhat.
Öszintén: mit számít az neked, hogy melyik streamben kerül továbbításra egy adott TV csatorna? Viszont szolgáltatói oldalról, ahol a változó / éppen aktuális műsorszolgáltatói szerződéseknek, a megszűnő, és újként jelentkező csatornáknak, törvényi előírásoknak, a marketing kampányoknak, és még nem tudom mennyi egyéb tényezőnek kell egyidejűleg megfelelni, egy adott TV program (csatorna, kinek mi tetszik jobban) helye változhat. Ami pl. eddig a 418MHz streamben volt átkerül pl. a 654MHz streambe, mert így lehet megfelelni a fent említettek mellett az aktuálisan érvényes csomag struktúrának.

A vevőnek (STB, alkalmas TV) teljesen mindegy, hol van fizikailag amit nézni akarsz, a különböző leíró táblák adataiból nagyon szépen kikeresi, behangolja a nézni kívánt TV programot.

Ezek természetesen a DVB-C továbbításra vonatkoznak, de a kérdésed is erre vonatkozott.
(#) hotib válasza fecameca hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Lásd kettővel korábbi hozzászólásomat. Az említett (közszolgálati) adók törvény által biztosítottan mindenki számára, külön díj nélkül hozzáférhetők kell legyenek.
A helyi tévék pedig általában helyi egyezség kérdése az adott önkormányzat és a szolgáltató között.

Neked sajnos kell STB, hogy nézhesd a közszolgálatiakat. Vagy IPTV előfizetés, és több TV programot láthatsz.

Ez általában a témához, nem neked szól:

Sajnos, vagy nem, de nem alapvető jog a TV csatornák nézhetősége. A közszolgálatiakról törvény gondoskodik, de minden egyéb pénz kérdése.
Nem kívánok sem pro, sem kontra erről beszélni, de az előfizető a szolgáltatójával van közvetlen kapcsolatban, tehát az ebből fakadó indulatok ezen a "fronton" realizálódnak. Pedig még legalább egy, de inkább több szereplője is van ennek a pénzes játéknak. A kereskedelmi TV elnevezés pont erre utal; ez előfizetőktől - bármilyen úton - beszedett pénzből élnek. Ezeket a pénzeket pedig minden esetben közvetett úton szerzik meg, pl. kábel szolgáltatók, hirdetők, stb. útján. De a lényeg: mindig Te fizeted.
(#) hotib válasza teglascs hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Nem is értem, bár gondolom az előfizetőhöz akarnak így, "érthetőbb" nyelven szólni. A set top box mégiscsak nehez érthető Mari néninek, bár nem tudom a médiakonverter mennyivel jobb.
Ezt a szóösszetételt eddig az optika-ethernet átalakítónál ismertem csak, de ez lehet az én bajom...
(#) Doky586 válasza hotib hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Ezt gondold át jobban...!

Szobán belül ahol a kábel végződik: szerinted ezt bárki venni tudja? a lakáson kívülről a szomszéd városból? A többi csatorna is fizetős...
(#) hotib válasza Doky586 hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Kifejthetnéd kicsit bővebben, így nem igazán értem, mire gondolsz.
(#) Inhouse válasza hotib hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Idézet:
„a TV2 és az RTL (gondolom RTL Klub) nincs a kódolatlan DVB-C kínálatban.”

Ne már...de van, és mellette még sok más, ami fizetős, hiszen akinek ez a kábel be van kötve, az előfizetője a szolgáltatónak. Eddig analógban nézték ezeket a csatornákat, most a technológiai váltás után digitálisan nézhetik. Kb. 24 csatorna, benne a 2 magyar kereskedelmivel és egyéb másokkal.
(#) hotib válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
OK, de petifly kolléga azt írta, nincs, erre írtam, amit. És az így persze nem igaz... Mert ha lenne, akkor látnia kellene, mivel kódolatlan.
(#) fecameca válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Idézet:
„Akinek csak analóg tv- je volt, az ingyen megússza, kap.”
Ha volt neki olyan csomagra előfizetése, akkor kap, de rendelni már digitális csomagot nem lehet, csak IPTV-t . A telekom fórumon azt írják, (Nem tudom, kik,) hogy a digitális adás 2 éven belül megszűnik, marad csak az IP.Az ügyfélszolgálaton azt mondják, megrendelni már csak IPTV csomagot lehet.
(#) teglascs hozzászólása Okt 3, 2015 /
 
No, ráküldtem a tévére egy új csatornakeresést, megadva neki, hogy a digitális adásokat is keresse.
Az eredmény: fogom ugyanazokat az adásokat, amiket eddig. Kellemetlen eredmény, hogy a különféle, a családi csomagon túli, fizetős (tematikus, stb.) csatornákat bekeverte a ténylegesen elérhetők közé.
Ilyet kiválasztva fekete képernyő fogad. Ezeket majd -gondolom- egyenként ki kell majd törölgetnem.
(#) mr-hans1 válasza petifly hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
A T-Com által valamikor forgalmazott STB-k DVB-C MPEG-2 Digital & DVB mősor vételére voltak alkalmasak és azok működnek kártya nélkül is. (pl.Globalteq gcr 300cx)
(#) Inhouse hozzászólása Okt 4, 2015 /
 
Ma beüzemeltem a barátoméknál a T-s beltérit, holnap megyek anyukámhoz.
Elsőre nagyon kicsi, másodikra is. Gyakorlatilag nem árt lefogatni valahogy, mert lerántják a kábelek. A hozzá adott SCART-al vastag, vízszintes sávok bandukoltak a képernyőn (Samsung LCD), és búgott a hang. Volt nekik egy másik kábelük, azzal csak a teljes fekete képen látszik halványan pár vékony csík, és nagyon halkan búg (csak nagy hangerőnél csendes résznél hallatszik kicsit). Maga a kép egész jó. Viszont óriási fekete pont, hogy nincs rajta HDMI...miért???
Attól, hogy nem HD, csak SD még milyen jó is lenne, és itt említeném meg a Digi-s beltériket is...
A 0-s helyen az M3 jön, ott van valami bibi, kockásodik, a többi nem. Náluk elég vacak a kábelezés, be van építve, nem lehet hozzányúlni. Jelerősség 36-40, minőség 100%. Egyébként 61 adót talált, köztük a rádiókat is, persze csak kb. 20 nézhető, ami az analógban volt. Viszont ezek szerint nem csak annak a kiváltására van és később elképzelhető lesz kártya és nagyobb családi csomag?! Mint már egyszer írtam, én az IPTV-nél láttam egyszer azt írva mostanában, hogy újat már nem lehet majd kötni októbertől...majd megkeresem, talán a számla infó rovatában volt...
Több mux van, nem volt időm megnézni aprólékosan, egész nap ástam és csak beugrottam hozzájuk összerakni. Akinél nem megy a TV", RTLKlub, talán azon a frekvencián van valami bibi.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 5, 2015 /
 
Na, voltam anyánál is. 43cm-es CRT, szerencsére volt rajta SCART. Nagyon jó képe van.
Ami egy újabb nagy fekete pont a T-nek, hogy a helyi TV-k maradnak az analógban, holott nálunk már azok is digitálisan vannak az éterben.
Egy piros pont egy olyan dologért, amilyet még nem is láttam...koax dugó kinézetű F csatlakozó. Nem kell tekerni, csak bele kell dugni. Ezért adják az osztót is hozzá, hogy legyenek helyi TV-k.
Elkezdtem irogatni a MUX-okat, van bőven, de aztán egy T-s fórumon megtaláltam.
A szabadon fogható huszonegynéhányon kívül van még rengeteg kódolt adó. Azt nem tudom, hogy eddig is meg volt (régebben, évekkel ezelőtt tudom, hogy voltak), vagy most az átállás miatt lettek ezek is és elő is lehet rá fizetni?
Még egy fekete pont a csak szervíz célra rárakott USB miatt, legalább dugózták volna le.
Valamint a múltkor már említett HDMI hiány.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2015
(#) Massawa válasza mr-hans1 hozzászólására (») Okt 5, 2015 /
 
A baj az, hogy a kodolást (CA) két szinten kellene kezelni, de sajnos sok helyen ezt nem teszik, vagy nem is tudják, igy a TV-k nem tudják eldönteni keresés közben, hogy az adptt program szabadon foghato vagy nem.
Sajnos ez van a müholdas adások világában is. Egyszer több napos munkával ketten rendbe tettünk egy hálozatot ( nem a T-com-t), de alig fél év mulva már megint össze vissza ment, mert az uj programoknál megint kihagyták/elfelejtették. ( egyes HW-k nem jo default állásban kezelik ezeket a PIDeket).
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 6, 2015 /
 
Ma délelőtt 9 körül az analóg adás megszűnt a kábelen, de a közszolgálati így is rajta maradt, meg a helyiek, valamint az analóg rádióadók is mennek.
Nagyon úgy néz ki, hogy mivel ezek maradtak, akinek a legkisebb analóg csomagja volt, az nem kap médiakonvertert, ezután is nézheti analógban.
(#) sanya26 hozzászólása Okt 6, 2015 /
 
Az ismerősömnek múlt héten üzemeltem be az új lapos tévéjét, pont az átállás miatt szánta rá végül magát a vásárlásra (XX. ker). Gond nélkül lehangolt közel 100 tv csatornát, amiből több, mint 20 működik, a többi kódolt, + 3 rádió.
Végig olvasva ezt a fórumot senki sem említette és nem is kérdezett rá, hogy a koax kábel kétszeres, vagy háromszoros árnyékolású-e. Nem tudom lehet-e köze ahhoz, hogy mit talál egy tv a keresés során. Vannak itt biztos olyan fórumtársak is, akik tudják, hogy mit befolyásolhat ez. Az említett ismerősömnél évekkel ezelőtt lecseréltem a kétszeres árnyékolású kábelt.

Sok mindent olvastam, így leírom, azt amit én tudok. Évekkel ezelőtt még az IPTV szolgáltatás előtt volt az akkor még MATÁV-nak a digitális kábel tv szolgáltatása. Ehhez set-top-box és kártya kellett. Ezen előfizetők a digitális csatornákon kívül szintén kapták az analóg adásokat pluszban. Amikor bejött a választékba az IPTV, akkor elkezdték mindenkinek ezt ajánlani. Ismerősöm erről váltott az IPTV-re. A szerelő akkor azt az információt adta, hogy a cég fokozatosan meg akarja szüntetni a digitális kábel tv-t és az IPTV veszi át a helyét. Az IPTV mellett továbbra is jöttek az analóg csatornák.
Nálunk koax kábelen érkezik a jel, ahol van kiépített optikai hálózat ott optikán.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2015
(#) Inhouse válasza sanya26 hozzászólására (») Okt 6, 2015 /
 
Idézet:
„Végig olvasva ezt a fórumot senki sem említette és nem is kérdezett rá, hogy a koax kábel kétszeres, vagy háromszoros árnyékolású-e. Nem tudom lehet-e köze ahhoz, hogy mit talál egy tv a keresés során.”

Közvetlenül nem függ tőle, legyen megfelelő a jelszint és a zavarvédettség. Jobb minőségű a többszörös árnyékolású, hosszabb távolságon van igazából értelme. Meg kinek milyen mély a pénztárcája.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2015
(#) opelomega3000 válasza fecameca hozzászólására (») Okt 6, 2015 /
 
SAT tv-t BÁRHOL telepítenek!
Semmi köze a kábelhez!
(#) Massawa válasza sanya26 hozzászólására (») Okt 6, 2015 /
 
Az extra árnyékolásu kábel csak a modemhez ill az ilyesmivel egybeépitett STB-hez kell ( ahol 2 irányu a forgalom). A sima TV kimenethez, (ha ez le van választva a modem kimenetröl) nem kell.
(#) Inhouse válasza opelomega3000 hozzászólására (») Okt 7, 2015 /
 
Nem azt mondta, hogy ott náluk nem telepítenek, hanem, hogy ahol elérhető a kábelTV szolgáltatásuk, ott nem. Ezt simán el tudom képzelni, hiszen többlet meló, többlet költség a kábelhez képest és pont az olyan helyekre találták ki, ahol nem megoldható a kábeles kapcsolat.
(#) Joe_001 válasza Massawa hozzászólására (») Okt 7, 2015 /
 
Üdv!
"Az extra árnyékolásu kábel csak a modemhez ill az ilyesmivel egybeépitett STB-hez kell " többnyire.Szegeden a Kossutth 107ben +/-5 szám 10 éve a duna(asszem C9) rendesen parkett mintás volt (T hálózaton), a tv kábel cseréje után trishieldesre ez megszűnt. OK: az utca túloldalán lévő Károlyi koleszon O8 (M1)átjátszó (4x20W) ott ment. Tehát ex katedra kijelentve... de többnyire viszont igaz, és ha csak ez a fajta kábel van.
(#) Inhouse válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 7, 2015 /
 
Nem tudni, hogy milyen volt előtte. Egy rendes egyszeres árnyékolású sem annyira rossz, persze vannak (voltak) vacak kábelek, vagy akár sérültek is. Persze új kábel, tehát dugók is újra szerelve, ott is lehetett bibi.
Anno a helyi kábelTV-nek olyan gerinckábele volt, hogy ráirányított antennával összeállt a kép bizonyos csatornákon...
Barátoméknál kivettem egy felesleges osztót, így 33%-ról 42%-ra ment fel az erősség. Így már bejöttek azok a MUX-ok, amik eddig nem. De a hozzá tartozó adók kockásodnak. Nagyon rossz rendszerük van, lambéria mögé szerelt osztókkal!
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
(#) Massawa válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 7, 2015 /
 
Nyilvanvalo, hogy a ..sco takarékos kábellel még több baj lesz, de azt általában látod a TV-n.
Épp ma hivtak valahova, hogy különleges bajaik vannak, aztán kiderült, hogy a háztetön egy uj LTE ado lett üzembe helyezve. Ilyen helyen csak a szenteltviz segit.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Okt 7, 2015 /
 
Mekkora azoknak a teljesítménye? Lefelé mennyi jut belőle?
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Okt 7, 2015 /
 
Aztán miért is? Azok 2100 MHz -en mennek (legalábbis egyenlőre, de mi lesz, ha elfoglalják a szomszéd frekikt a 700 MHz sávban?), és pont az antenna alatt van a legkisebb térerő. Mégha a szemközti házban lennének. Az árnyékolások rendben vannak? Földhurok nincs? (persze vihetsz magaddal szenteltvizet, jóféle célzóvizet, hátha meglátod a bűnöst )
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
(#) petifly hozzászólása Okt 10, 2015 /
 
Sziasztok! A probléma megoldódott. A villanyoszlopról bejövő kàbelt és a tv-hez menő kàbelt is kicserélte a telekom-os szerelő. A médiakonverter is működik tökéletesen a tv-m is megjeleníti amit meg kell úgyhogy we are happy van. Köszönöm a segítséget és a tippeket, sokat tanultam tőletek a témàval kapcsolatosan.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Okt 10, 2015 /
 
Az adott helyen már bizony vigan a 700-800MHz-s sávban megy az LTE..
A rendszer legérzékenyebb pontja sajnos maga a TV. Lezárt, jel nélküli TV-ben vigan kaphatsz 30 dBuV-s LTE jelet, amire a tuner jellemzöen meghülyül. Ha leveszed a bemenet zárását és rárakod a ...sco gazdaságos harisnyás kábelt ( még mindig jel nélkül) az LTE szint felmegy 35-40 dBuV-ra azaz rossz esetben 20dB lesz a jel/zaj viszony.
(#) fecameca válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 10, 2015 /
 
Itt volt a szerelő, bekötötte az IPTV-t. Meglepődtem, hogy az nem koaxon jön, hanem hozott egy másik modemet a csak internetes helyett, és abból UTP kábelen jön a jel az IPTV box-ig. Viszont azt megsúgta, hogy a többi tévét úgy nézhetem, ha veszek hozzájuk set-top-boxot. Ezek szerint a DVB is benne van a kábelben, csak ezt nem tudta senki eddig biztosra megmondani.
Következő: »»   3 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem