Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Sziasztok,
Megvan valakinek a vcds-hgj-10.6.4?, sehol sem találom. Köszi, Zoli
Sziasztok!
Mi a véleményetek az alábbi kábelről, érdemes beruházni rá? Légzsák hibakódot szeretnék törölni vele. Kábel Olvastam annyi mindent, hogy nem tudom eldönteni. Köszönöm
Szia
Az iránt érdeklődnék, hogy az AutoScan.txt-ben található 00 modul tulajdonképpen mit vizsgál? A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Benzin motoroknál általános adatokat közöl, a motorról, a következő lebontásban:
00 mérőcsoport Mérőcsoportok
Törölni, kódolni, hibakódot olvasni, élő adatot nézni és alapbeállitani biztosan tud, de attól függ mi az a légzsák hiba, vag autóknál gyakori az ülés alatti csatlakozók érintkezési hibája, ezt tudod törölni, de újra aktív lesz, valamint arra kell még figyelni hogy a vcds haragban van egy bizonyos számú vezérlővel, igaz csak a régebbi 409 és ez alatti kábelekre valamint a vag-com-ra vonatkozik ez a dolog, de jobb óvatosnak lenni és ellenőrizni a vezérlő számot, vagy csak simán nem diagolni.
"2000-2001 között kiadott VW-Audikat szereltek egy bizonyos légzsákvezérlővel, amit a VAG-com hibásan kezeli, ennek száma kiemelten olvasható a kézikönyvben. Javaslatom szerint ameddig nem biztos abban, hogy az ön kocsijában nem ez a légzsákvezérlő van, addig ne használja a VAG-comot légzsákvezérlő hibakód kiolvasásra, valamint „INCLUDE AIRBAG” NE legyen kipipálva amíg a légzsákvezérlő számát nem ismeri! (Kritikus légzsákvezérlő száma: 6Q0 909 605) " Ez a kábel már vcds, viszont klón tehát nem mehet internetre, ha fel megy törlődik az eeprom tartalom, stb, de javítható, érdemes virtuális környezetre telepíteni így tuti nem fér hozzá a nethez, már elég sok dolgot tud, kényelmi funkciók beállítása terén ezekről anyagot könnyen találhatsz külföldi fórumokon, (vcds coding), otthoni használatra ideális és hasznos dolog szerintem.
Most nézem csak hogy az autoscan-t kérdezted, automatikusan a mérőcsoportokra gondoltam, bocsi.
Szerintem nem vagyok egészen biztos benne, de azt jelenti, hogy az autoscannek nem kell vezérlőszámokat megadni, hogy azokat olvassa, ehelyett csak a CAN vezérlőt olvassa ki ami megadja a többi vezérlő elérhetőségét.
Szia
Ha az autoscan.txt-et figyelmesebben olvastam volna mindjárt megtalálhattam volna a választ. 00, Short standard,01,03,17,56, magyarul ezeket az alapértékeket vizsgálja. Ilyen esetben (még nem csináltam) talán legjobb a Modulkeresőt elindítani és az ott felsoroltak szerint összeállítani az adott típusra a listát?
Sziasztok.
Ha valaki árul frissithető magyar vcds-t, az irjon már rám lécci,mert kellene pár db belőle. Köszi
Pont ma néztem hogy nekem(passat 3C) is 00 az autoscan.txt-ben az érték, viszont több vezérlőt talál, az általad említett négynél, mellékeltem, nálam hogyan néz ki a dolog. Láthatóan automatikusan autodetektre lép mikor kiválasztom a passat 3C-t. Gondolom ez csak a can-es autókon működik viszont
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy HEX+CAN Dual-K & CAN USB-s , VAG12-12 kábelem. A lemezen talált angol nyelvű VCDS programmal használom. Tudnátok mondani hozzá való magyar nyelvű szoftvert, ami jó hozzá? ( nemteszi tönkre a kábelt. ) Esetleg linket? Köszönöm
Csak azokkal a verziókkal tudod használni amit a lemezen kaptál vele, minden más program tönkre teszi a kábelt, alacsonyabb verziókkal meg nem sokra mész akkor már jobb az angol. Ha küldesz egy autoscant, megpróbálom neked kikeresni a legfrissebb magyar címkéket a vezérlőidhez, ami azt jelenti, hogy a program maga angol marad, de például a merőcsoportokban, alapbeállításoknál magyar feliratok fogadnak.
VCDS hun
Tisztelt fórumozók!Új vagyok ebben a témában,ezért segítséget kérnék:Az autó Skoda Octavia 2 1Z
(ha jól néztem a neten,lassan 5 órája ez az ECU típust jelöli)2007 -es 77kW -os dízel. Még annyit találtam,hogy a kék KKL-es kábel nem jó,mert nekem a can-bus-os kellene. Abból pedig csak ezt találtam: Bővebben: Link Szoftverről nem írnak semmit ,addig nem is keresek rá,amíg nem tudom,mivel kell használni. Minden segítséget köszönök,üdv A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
Az nem lesz jó neked, inkább vcds-t keress célszerű itthonról mondjuk jófogásról venni egyet, talán drágább,de biztosan megkapod, mivel külföldről nem mindig ér haza, no meg legtöbb esetben szoftver nélkül küldik. Azt tudni kell hogy ezek a kábelek nem frissíthetőek, internetre nem mehetnek, és csak a hozzá kapott szoftverrel üzemeltethetőek, minden más a kábel tönkremenetelét eredményezi.
Értelemszerűen a legmagasabb verziószámú a legfrissebb.
Köszönöm a gyors választ.
Jófogáson ezt találtam 12e-ért Bővebben: Link ami szerintem megegyezik ezzel ![]() Bővebben: Link Ezeket már nem "zavarja"a net Ahogy néztem a 14.x verzió már nem jó a Skodához,csak újabb autókhoz... üdv A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
Nem vagyok benne biztos hogy nem zavarja a net, de legyen, viszont akkor miért nem 14.10, a verziószáma, mert van már olyan ami simán frissíthető, de annak a verzió száma is 14-el kezdődik.
Honnét veszed hogy a 14.10 nem jó a skodához, tuti hogy jó, legalábbis ami a jófogáson van. Külföldről rendelés ilyen kábel esetén necces szerintem, ha nem tudja a kicsi kinai hogyan kell küldeni Magyarországra, akkor elküldi lemezzel együtt a címedre, ezzel te szabályt sértesz, mert hamis terméket vásároltál, nemcsak nem kapod meg a kábeled, de a megsemmisítés költségét is kiszámlázzák részedre, ha fenn akad a vámon. Persze ez extrém eset, de ajánlatos bevált külföldi eladóktól vásárolni, vagy kérni hogy a szoftvert interneten, küldje ne lemezen a kábellel, no meg ne az legyen a csomag címke hogy "vcds 12.12 cable" Összességében szerintem hobbi célra a 12-es verzió is tökéletesen megfelel egyébként. Érdemesebb az angol mert azt a hibakódot amit ad, angolul könnyebb megtalálni ross tech-éknél, a magyar néha elég furcsa dolgokat tud kiírni, persze ehhez szükségeltetik egy kis angol tudás is. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2015
Sziasztok!
Látom rég volt beírás - így akkor kicsit felszínre hoznám a fórumot... Visszaolvastam elég sokat, de igazából most a végén találtam egy bejegyzést ami miatt nem vagyok biztos a dolgomban. Van egy 2003-as SEAT, és egy 2015-ös SEAT, ezeket az autókat akarnám diagnosztizálni, illetve az utóbbiba rengeteg kényelmi funkciót lehet utólag bekapcsolni a VCDS-el... Viszont nem tudom, hogy melyik "nem eredeti" kábel és Program tudná a 2015-ös autót?! Ennek a terméknek elvileg vinnie kellene, nem? http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Vcds___VAG_COM_14_10_d...irst=1 Mire kell figyelni még, ha ilyen terméket vásárolok? Köszönöm előre is a segítséget!
Ha az angol nyelv nem zavar és valóban teljes verzió, akkor nem tűnik drágának, tudnia kell kezelni mindkét autót, esetleg kérj képet a belsejéről, biztos akad itt olyan aki minőségileg is tudja véleményezni a képekről. Nem tudom mit jelent a teljes verzió, ha loaderrel indul akkor talán a vcds frissíthető is ami egy jó dolog(nem az internet kapcsolat ellenőrzős verzióra gondolok). Ha nem akkor csak a hozzá kapott program játszik nem mehet internetre és ajánlatos elkérni az eeprom-ot, hogy később ha esetleg baja esne, újra tudd flashelni. Általában ezek rajta vannak a cd-n, de érdemes rákérdezni.
Köszönöm a segítséget!
Az angol szöveg nem zavarna... ami zavar, hogy teljesen új vagyok a témában, és bármit megetethetnek velem... ![]() Találtam még egy másik "holmit" is, kicsit OFF, de hátha ismeritek, vagy hanem, akkor hátha megismernétek... a kettő között vacillálok: http://obdeleven.com/ Ez amolyan grafikus felület, és pont ilyen kényelmi funkciók ki-be kapcsolására van - és egyből látom, is, hogy mit tud az autó, nem kell kódokat keresni - ugyanakkor lehet vele kódolni is...
Ez jött válaszként: (díjazom az őszinteségét!)
Megmondom őszintén, hogy 2015ös autón még nem próbáltam. Nem árulok el szerintem újdonságot azzal, ha azt mondom ez is kínai klón, de ezeket már nem zavarja az internet - viszont nem frissíthető. Eprom tartalom sajna nincs.
A vcds-el sokkal jobban jársz, mert gyári szintű bevált diagnosztika, ez a kütyü viszont, nem hiszem hogy kipróbált egy szerkezet lenne. No meg további díj ellenében férhetsz hozzá csak a hasznosabb funkciókhoz, ha jól értem, a 30 euro csak az eszköz az ára, +20 a pro verzió ami pl.: a kódolásokhoz kell, ezen kívül ha használni is akarod akkor krediteket kell vásárolj, 1,5 euros áron minimum. Lehet meg ér egy próbát, de én kihagynám. Olvasgasd el a fórumát, az is árulkodó hogy nincs túl sok hozzászólás sztem.
Vcds Eepromot tudsz menteni ha megvetted, de ha nem zavarja, akkor elvileg nem is teheti tönkre. Biztosra veszem hogy kezeli a 2015-ös autót is annyi lesz a hátránya, hogy nem fogod tudni majd, frissíteni, azaz megáll a 2014. 10. havi adatbázisnál. De nem nagyon kapkodnak ennek a frissítésével, szóval jó lesz az még egy darabig. Ha elromlik akkor meg biztosra veszem lesz itt olyan aki tud segíteni. ![]() Bárhogy is döntesz egyet jegyezz meg kódolásoknál nagyon nem mindegy miket írsz majd át, szóval először tájékozódj mentsd a jelenlegi kódolást és csak utána, kódolj át bármit is ha tudod mit csinálsz. Rosstech-től tudsz szerezni manual-t no meg sok hasznos infót hozzá. http://www.ross-tech.com/vcds/tour/main_screen.php
FTDI eeprom nem ugyanaz az, mint az ATMEGA eeprom.
FTDI-t tudsz menni, ATMEGA-t "nem". Licensz és sorozatszám az ATMEGA eepromjában van, itt tiltja a kábelt a program.
Köszönöm a választ!
Igen, kicsit tartok is a VCDS-től, hogy nehogy bajt csináljak... Mondjuk nem is mernék máshoz nyúlni, csak amit már leírtak a fórumon, hogy pontosan melyik sorba mit kell átírni... (ezek mind kényelmi funkciók, mert alapban sok le van tiltva az autóban, hogy 500e Huf-al drágábban tudják eladni, amiben nincs letiltva) A frissítés annyira nem zavar, ha a mostani autót viszi, akkor 8 évig nem kell frissítés ![]() A régebbi autóban úgyis csak a PD elemeket olvasnám ki... Bár gondolom lassan beletanulnék a kezelésébe. Szóval akkor azt mondjátok bevállalhatom?
Biztosan vinni fogja a 2015-ös Seat-ot és a 2003-as Seat-ot is?!
Csak az isten a megmondhatója a kínai klónoknál, de elméletileg vinnie kell. Nekem is "ilyesmi" van 2015-ös golfot viszi az tuti, ezzel a verziójú vcds-sel.
Köszönöm - akkor biztosan, mert ez ugyanaz csak más bőrbe bújtatva...
Amúgy klón kábellel tönkre tudom tenni az autót? A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2015
Még nem volt rá példa, csak is szándékosan, rossz kódolással stb. sikerült eddig, amiről én tudok.
Ha csak a komfort-elektronikához nyúlnék, de ott beadok rossz kódot, akkor véglegesen tönkremehet valami?
Bocsánat, tudom ezek már noob kérdések, de nagyon féltem az új autót - viszont nagyon szeretném a sok letiltott dolgot aktiválni... Melyik ujjam harapjam meg... ![]()
Általában, ha nem kódolható, a kívánt értékre, nincsenek is olyan bitek amiket hosszú kódolásnál át kellene írni a változtatáshoz, itt inkább a régió kódolástra gondolok, át állítod USA-ra mondjuk a ködlámpák féklámpaként történő használatához, de ezzel egy csomó más vezérlőben hibakód fog jelentkezni a régió kódolás miatt, stb. Azt mondom ezzel csak kipróbált dolgot változtass és módosítás előtt mindig mentsd a kódolást.
Olvasd el a manualt a codingról mindneképpen és ha az meg van akkor: Itt csomó bevált dolgot találsz: Bővebben: Link Ha valami balul sülne el ez segitség a gyári alap kódolás visszaállításához: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |