Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkutöltő átalakítás
Van nekem egy eleg komoly aksi toltom . Az a gond vele , hogy 24 V os. At tudom alakitani 12V ra.
Át.
![]() ( az általad közölt infók alapján ennyit tudok mondani rá! megjegyzem: az enyém is elég komoly, még sose hallottam röhögni.) ![]()
igazad van....
szoval az enyem se rohog.. egy elektromos targonca tartozeka volt. automata. 30 A. igazabol arra lennek kivancsi melyik reszet kell atepiteni es mi modon..
Hali!
Szerintem add el jópénzért, az árából meg csinálj, vagy végy egy 12V-ost. ![]() Vagy legalább néhány képet rakj fel, mert elég sokféle elektromos targonca töltő van. Az egész egyszerűtől a nagyon bonyolult 1-2 százezres-ig. (Ft) És egy bonyolultabbat szerintem nem éri meg átalakítani.
Szerintem is nehéz átalakítani
![]() ![]() ![]() ![]()
Szal...mint az elöttem levők is írták, nem nagyon érdemes foglalkozni vele.
De ha mégis: a tekercselést tényleg érdemes átdolgozni, mert ha elektronikával akarod *megetetni* a fölös 12 Voltot ekkora áram mellett, hát az nem lesz egyszerű. Azonkívül ha a vezérlés tápja is a 24 Voltból van megoldva, akkor az is jelentős változtatásokat igényel. Ezentúl ha elektronika van benne, akkor a töltőfesz-áram szabályozást igencsak meg kell bolygatni. Bár mindennek ellenére, ha tényleg át akarod alakítani, (esetleg minden doksi nélkül) akkor készülj fel sok munkára.
hat igazabol en is ezektol feltem . a vezerlo elektrokia is a 24 V rol van hajtva..... unokatesomnak akartam kedveskedni vele. traktor aksit kellene tolteni neki
lehet hogy a bukott projekt forumbe kellett volna kezdenem.. azert koszonom mindenkinek a tanacsot. ![]()
Azért nem teljesen bukott a dolog!
Ha véletlen van két egyforma akksitok, akkor azokat sorba kötve akár használhatod is a töltőt minden átalakítás nélkül. Feltöltés után meg párhuzamosan kötve mehet a traktorba. Nyersz vele dupla kapacitást és a töltőt se kell kidobni! ![]()
Pl:az MTZ-be 2 akkumulátor van csak egy a gond,hogy 2x6V
![]()
Sziasztok!
Van egy akkus csavarhúzóm és akarok hozzá egy olyan töltőt amit 12 V-os autó akkumlátorról is tudok töteni.A kis marokcsavarhúzó 6V-os.Szerintetek kivitelezhető?Ha valaki tud ötletet nagyon megköszönném! ![]()
Sziasztok
Lenne egy régi orosz akkutöltőm áramát nem tudom megmondani még ha nagyon kell kinyomozom . Ami van benne 6/12 V átkapcsoló és szabályozó az áramerősséghez . Egyébként 'KA202A 8509' feliratú diodából van benne egy híd egyenirányításra . Na én ezt szeretném kicserélni olyanra ami túltöltés ellen polaritás védelemmel esetleg csepptöltéssel utóbbi nem fontos , erre várnék tippeket. Előre is köszönöm a tippeket!
Sziasztok. Egy telefon töltőt szeretnék átalakítani egy komolyabb LITHUM aksi töltésére. Elég kezdő vagyok hozzátok képest, gondolom itt majdnem mindenki komoly tudással rendelkezik a barkácsolások tekintetében, sőt, valószinű h többnyire szakemberek vagytok, ezért is kérek segítséget tőletek. Szóval azt már kivettem egy néhány fórumtémából, h nem lehet egyszerűen egy 7,2 V-os aksira rákötni mondjuk 9 V egyenáramot, mert valami csökkenő feszültségű áram kell neki. Ezért gondoltam a telefontöltőre. Vagy abban sincs benne az az elektronia, ami csökkenti a feszet? Esetleg akkor a telefonban van benne? A SONY DCRTRV900E kamkorder NP-F950 és NP-F330 aksit kellene tölteni. Van hozzá egy 8,4 V-os 1,5A-es adapter, ami a kamerába csatlakozik. Jól gondolom, hogy a töltő áramkörnek csak egy töredékét képezi az adapter? Tud valaki adni egy kapcsolási rajzot, ami nem baj ha bonyolult, csak érthető legyen? Vagy hogy is van ez a dolog? Érdemes barkácsolni, vagy az alkatrészek összege egy gyári töltővel vetekedne?
Maga a töltő elektronika általában nincs benne az adapterekben.
Akkor senki többet harmadszor?
Azóta amugy a trafó megégett kicseréletem amit rola tudok az annyi hogy több secunderes és a 17Vos ágát használnám tőltőnek de a graetz után csak szeretnék bolond elleni védelmet tenni azaz össze csapja a szomszéd tata a csatit hogy vane áram ne égjen szét és forditott polaritás ellen is védeném kérem valaki dobjon meg egy nagyon egyszerű rajzzal ezügyben köszönöm ! üdv alika
Sziasztok!
Egy eredetileg trafós, 230 V-ról működő mikroprocesszoros akksitöltőt (AL600plus) szeretnék 12 V egyenfeszültségről működtetni. Viszont az a helyzet, ha pontosan az egyenirányító diódák után, ahol a normál 230 V-os üzem mellett megjelenik az egyenfeszültség, rákötöm külső tápról a 12V-ot, nem csinál semmit a töltőáramkör. Valami ötlet, hogy mi kellene még a "beizzításhoz"?
12 V ról nem lehet 12 V -os akkumlátort tölteni. Mérd meg, hogy 220 V -os táplálás esetén mekkora ott az egyenfesz. Legalább 16 - 17 V -nak kell lenni.
Sziasztok
Egy akumlàtoros csavarbehajtónak az akumlàtorja 12v-os 2.0 Ah èn ezt egy 12v-os 500ma tàppal szoktam tölteni, de règen valami olyasmi megoldàs volt erre, hogy (közbe) volt kötve mèg egy sofita izzó is, ès ahogy töltödöt az aksi úgy egyre erősebben kezdet vilàgítani a sofita illetve nem engeedte, hogy túl töltödjön az akumlàtor, a kèrdèsem az lenne, hogy ezt így hogyan oldhattom meg? Vagy esetleg màs megoldàst arra, hogy túl töltödjön az akumlàtor (annèlkül, hogy vennèk hozzà gyári töltött ![]()
Szia
" hogy (közbe) volt kötve mèg egy sofita izzó" Ha sorosan akkor a töltő áramot korlátozta. Ha párhuzamossan akkor csak meritette a akkut. "ahogy töltödöt az aksi úgy egyre erősebben kezdet vilàgítani a sofita illetve nem engeedte, hogy túl töltödjön az akumlàtor," Ha nagy áram folyik akkor a égő teljes fényerővel világít Ehhez sorossan kell kötni. A túltöltődést nem értem. Hogy véd meg egy izzó a túl töltéstől? Azt írod hogy 12V os a akku. Ha NiCd akkor hogy töltsed 1,54V kell cellánként. a 12V os az 10cella azt ha tölteni akarod akkor 15,4V vagy annál magassab kell. Ha te 12V os 500mA tápot használtál az elvileg jó lehet, főleg ha magas a 230V od 243,8V tol 207V ig bármi lehet. Neked olyan tápot kellene keresni ami 16V nál többet nem ad ki. és akkor sorosan rá lehet kötni a szofita ízzót, ami az áramot korlátózza. üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |