Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Lapozás: OK   54 / 78
(#) proli007 válasza JOJO hozzászólására (») Nov 10, 2015 /
 
A félreértés abban áll, hogy részemről ez nem kioktatás volt, hanem jó tanács..
(#) pucuka válasza JOJO hozzászólására (») Nov 10, 2015 /
 
Nem avval született, vette a fáradságot, és megtanulta (ahogy sok minden mást is). Melegen ajánlott neked is, már ha ilyen elektronikus dolgokkal szeretnél foglalkozni.
Egyébként ha nem szeretnél nyákkészítéssel foglalkozni, az apróhirdetésekben bőven találsz vállalkozót, aki fizikailag elkészíti neked. De megtervezni neked kell.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2015
(#) JOJO hozzászólása Nov 10, 2015 /
 
Kösz a jó tanácsot nem milliomosnak születtem
(#) lukacsp válasza JOJO hozzászólására (») Nov 14, 2015 /
 
Vicces egy fickó vagy, hallod! Nem vagy milliomos, hogy párezer Ft-ért valakivel elvégeztesd a melót, de mellesleg nem is vagy hajlandó elvégezni. Ez KOMOLY hozzáállás! Grat, így tovább!
(#) JOJO válasza lukacsp hozzászólására (») Nov 14, 2015 / 1
 
Köszönőm a segítséged kívánom neked , hogy soha senkire nenlegyen szűk séged és mindenre legyen pénzed a meg valósításra Csak azt nem értem hogy akinek mindenre van pénze és nem kell beosztani miért nem tudja más nyomorát megérteni De ne aggódj találtam egy megértő és segítő kész jó embert
(#) kergebeeka hozzászólása Nov 22, 2015 /
 
sziasztok,találtam ezt a kapcsolást úgy látom ez igen egyszerű,kérdésem hogy ez mono jeleket egyesít és monoban vezérli ki?és hogy mehet 9v-ról vagy 12v-ról?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
(#) Massawa válasza kergebeeka hozzászólására (») Nov 22, 2015 /
 
Reméljük, hogy a rajzot legalább alapszinten olvasni tudod, mert akkor nem lenne ilyen kérdésed. Általában egy vonalon egy jel megy.
(#) kergebeeka válasza kergebeeka hozzászólására (») Nov 22, 2015 /
 
és így ez oltári nagy baromság?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
(#) reloop válasza kergebeeka hozzászólására (») Nov 22, 2015 /
 
Nézőpont kérdése, monó kimeneted lesz és jelentősen esik a jel szintje.
(#) kergebeeka válasza reloop hozzászólására (») Nov 22, 2015 /
 
valami kész és működő jó ötlet?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
(#) reloop válasza kergebeeka hozzászólására (») Nov 22, 2015 /
 
Alapvetően erre a sémára épül egy csatorna korrekt keverése. Sztereóhoz kettő kell belőle.
(#) tbarath válasza kergebeeka hozzászólására (») Nov 22, 2015 /
 
Van néhány tucat itt a fórumban.
Tudom hogy sok ez az 54 oldal, de ha nem tenné(te)k fel ugyanazt a kérdést ötvenszer és nem lenne rá 50x ugyanaz a válasz, akkor sokkal rövidebb lenne...
(#) Massawa válasza kergebeeka hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Van Duna rekesztésre valo, de te nem tudod olvasni még azt az 5-6 alkatrészes rajzot sem.
Egy jobb keveröpultban több 100 lesz belölük.....
(#) freechat hozzászólása Nov 23, 2015 /
 
Van egy keverőpultom (Q502USB Behringer) két gondom van vele. Amikor rákötöm az elektromos hegedűt búg, nem is kicsit, de csak addig amíg meg nem fogom valamelyik fém alkatrészét (mondjuk egy jack dugó aljaztot).
Ez gondolom valami földelési probléma, a ház katasztrófális mivel van olyan konnektor ami nincs földelve. A keverőpult van csak bedugva, a hangfal akksiról megy, de fejhallgatóval is ugyanez a helyzet. Az USB-je nincs bedugva sehova szóval csak az adaptere érintkezik a hálózattal.

A másik problémám, hogy nagyon serceg. Ezt igazából a zongorámnál (Yamaha DGX-640) tapasztaltam igazán. Ezt nem tudom, hogy mi okozhatja, de alapból is, ha nincs rádugva semmi akkor is bizonyos hangerő felett nagyon serceg.

Mivel kislányomnak karácsonyra kellene ezt rendbe raknom nagyon megköszönök minden segítséget.
(#) Massawa válasza freechat hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Attol függ hova kötöd. A bemenetek többsége szimmetrikus a hegedü meg valoszinüleg nem, igy át kell kötni a jacket, vagy egy adaptert kell szerezned.

A sercegést meg hallani kellene.
(#) freechat válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Aha, most ez mit is jelent? Először arra gondoltam, hogy rákötöm magam egy dróttal a keverőpultra akkor legalább megszűnik a búgás
A szimmetrikus szót értem, de hogy itt mit jelent és milyen adapterre lenne szükség azt sajnos nem.

A sercegést mellékeltem. Az egyik az amikor a vonalbemenetre van kötve a szinti. A másik pedig amikor csak egy fejhallgató van rákötve meg az USB.
(#) Massawa válasza freechat hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
A hegedü kimenetén milyen csatlakozo van?
(#) Massawa válasza freechat hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Az nem sercegés, hanem konyhai fözöcske velejároja minden ilyen egyszerübb, de mégus nagyon érzékeny szerkezetnek. Ez jöhet a szintiböl is, de fözhet a keverö is. Érdemes eljátszani a jelszintekkel, mert ha az nagyobb lesz ez a zaj kevésbé lesz hallhato.
Eltávolitani nem tudod, legfeljebb egy zajzárral.
(#) steelbird válasza freechat hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Szia!
Ez a keverő zaja.
Próbáld meg úgy, hogy nagyobb jelet adsz rá és akkor nem kell annyira feltekerni a keverőn a potikat.
Az a fontos, hogy minél nagyobb jeled legyen már a bemeneten, a csatornák saját zajához képest.
Az ugye, egyértelmű, hogy minél feljebb tekered a potikat, annál zajosabb a keverő...
(#) steelbird válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
A zajzár csak "parasztvakítás", a beállított küszöb alatt némít, fölötte meg nem csinál semmit.
Ha megkapja a jelet, ugyanúgy zajos lesz a hang, mindaddig, amíg a jel le nem csökken a zajzár kapcsolási szintje alá.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2015
(#) Massawa válasza steelbird hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Hát aki paraszt azt hadd vakitsa, de ma már egy PA-t aligha üzemeltet valaki zajzár nélkül..... El is tünt a sustorgás meg a brummogás.....
(#) freechat válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Mono Jack (kisjack) (Hegedű részletesen)
Van egy vonal kimenet és egy fejhallgató kimenet. 9V-os elemmel működik és van rajta hangerő szabályzó is. Mindkettővel próbáltam.
(#) freechat válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Ez a zajzár ez micsoda? Őszintén szólva nem nagyon megy más eszköz sőt holnap kipróbálom úgy is, hogy csak a laptop meg a keverőpult lesz az egész házban, a laptop meg akksiról
(#) Massawa válasza freechat hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Melyik bemenetbe dugod a hegedüt? Szerintem a Jack foglalat a MIC bemenet alatt Line - alacsonyimpedanciás bemenet az nem biztos hogy jo a hegedühöz, lehet, hogy a MIC bemenetbe kéne dugni.

A monojacknak a mikrofon foglalatban mennie kell, hacsak a Beringer nem csinált valami marhaságot ( sajnos nem ritkaság). Azaz a szimmetrikus bemenet - polusát a jack a földhöz köti (GND) a + poluson meg a jel van. Probáld ki csak egy mono zsinorral ( a másik vége legyen szabad). Ha ezt bedugod és szintén bug, akkor nem viseli el a földelést. (Nem tudom, lehet hogy van valahol egy BAL\UNBAL kapcsolo - akkor azt is nézd meg).
Ha továbbra is brumm van, akkor kell egy redukcio vagy DI box, annak van kimondittan UNBAL bemenete és BAL kimenete. A hangerö szabályzot a hegedün mindig a maximumra kell tekerni. A zajzár a legegyszerübb esetben egy pedál pl gitárhoz amin van egy poti ami letiltja a jelet, ha az gyengébb egy bizonyos szintnél - azaz a szünetben teljesen zajtalan lesz a kimenet, de amin megszolal egy hang akkor kinyit. A jel alatt tovább is lesz zaj, de a szünetben eltünik ( a szünet jellemzöit be lehet a jobbakon állitani). Olyan mint a COMP a te keverödön, amivel a jeleket igyekszik egy bizonyos szintre erösiteni ( nincs az véletlenül nagyon feltekerve, mert az is fel tudja nyomni a zajszintet.)
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2015
(#) kergebeeka válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
hát sajnos ez igaz nem tudom olvasni a rajzot/de ettől még nem vagyok sík hülye csak szeretnék kicsit okosabb lenni általatok akik már megjárták az elektronika rögös útját,és még egyszer sok más hozzám hasonló suta ember nevében is elnézést kérek az esetleges ostoba kérdésért/,és félre értés ne essék,nem keverő pultot,csak 2 illetve 3 vonal jelet szeretnék közösíteni.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2015
(#) freechat válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Most sajnos nem tudom kipróbálni, karácsonyi ajándék lesz és nem akarom már elővenni , de legalább már kezdem érteni.
Annyit láttam, hogy a vonal bemenetnél két Mono jack-em van. Az egyik Mono a másik meg Bal/Unbal felirattal. A mikrofonnál meg Bal/Unbal felirat szintén.
Nekem csak az volt a furcsa, hogy a keverő adaptere nem földelt és, ha hozzáérek a keverőnek a fém részéhez akkor szépen meg is szűnik a búgás. Ezért már arra is gondoltam, hogy fúrok egy lyukat a földbe és egy dróttal összekötöm a burkolattal
A sistergést szomorúan hallom. A hegedű ok, de a zongoránál ezt a magas jel dolgot nem tudom megoldani, egyszerűen, ha túl hangosra állítom akkor már torzít, ha túl halkra akkor a halk hangokat nem lehet hallani.
Erősítőt már nem is merek venni ezek után pedig az is kéne
Pedig amikor még zenéltem (20 éve kimondani is szomorú) akkor soha nem volt ilyen gondunk.
(#) Massawa válasza freechat hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
A keverö adaptere nagyon jo, hogy nem földelt, akkor még jobban bugna....

A hangszert simán ( ilyen elektromos kütyükkel) soha nem lehet a LINE bemenetbe kötni. Oda a zongorát stb. lehet.
Az ilyen hangszerekkel mindig van némi gond a keverök esetében. A MIC bemenetre tul nagy a szintjük, a LINE meg nem illesztett. ( a keverökön alapbol hiányzik a hangszer - INST - bemenet).
Azaz neked a MIC (XLR) bementre kellene kötnöd a hegedüt, de valoszinü, hogy csillapitani kell a szintet ( egy két ellenállással). Szoval ha nem értesz hozzá, kérj meg valakit a közelben, hogy illessze össze a hangszert a keverövel.
Az alapzajt sajnos csak a nagyon pontos jelillesztéssel lehet csökkenteni. A zongora legerösebb hangját ugy kell beállitani a bemeneten, hogy az még ne legyen torzitva, és a kimeneten 0 állásban a potival 0 szintet kapj ( éppen a piros led alatt, a piros legfeljebb pisloghat). Ha csökkenteni vagy erösiteni kell ezekután csakis a kimeneti potit tekergesd.
(#) Massawa válasza kergebeeka hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Érdekes modon, nem tudni miért, ti találtok mindig rá a legegzotikusabb kapcsolásokra, holott 2-3 jel keverése alapkapcsolás minden mezei elektronikus kézikönyvben némi szoszzal köritve.
Nem kellene esetleg egy ilyen könyvet kézbe venni mielött a sültgalamb berepülne a szátokba?
Már a berakott rajz is egzotikus, Europában nem használatos, egy kezdönek nem éppen ezzel kellene kirukkolnia. Az ember annyit legalább elvár egy kezdötöl is, hogy meg tudja különböztetni a mifelénk használatos rajzjeleket az idegentöl. Attol még senki sem lett menöbb, ha a másikat majmolta.
(#) steelbird válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Persze, de csak jel nélküli állapotban. Ha a jel meghaladja a zajzár küszöbét, akkor megszólal. A probléma attól még ott van, csak ha már elég hangos a hasznos jel, akkor elfedi a zajt. A gond a halk jelekkel van -de az meg nem a PA jellemzője...
@freechat kolléga: zajzárral nem sokra mégy. Azzal akkor lesz csend, ha nem szól semmi. De ha megszólal a zongora, vagy a hegedű, onnantól ugyanolyan zajos lesz, mint a felvételeden. A zajzár egyszerűsített hasonlattal olyan, mint egy kapcsoló. Beállítható, hogy milyen hangerő felett szólaljon meg. Ha ezt a kapcsolási szintet a zajtól picivel hangosabbra állítod, akkor -ha nincs "hasznos" jel, csak a zaj- nem hallasz semmit. Mihelyt a beállított érték felé emelkedik a hangerő, megszólal. De olyankor minden ugyanúgy ott van a jelben, a zaj is. Tehát ez nem zajszűrő, hanem ahogy a nevében is benne van, zajZÁR.
(#) kergebeeka válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2015 1 /
 
hát igen,igazad van,csak ugye mi van manapság,fogom oszt felcsapom a guglit mert mindenki azt sulykolja a gugli a barátod,na én felcsaptam és megijedtem a rengeteg ic-től. nekem az is elég lenne ha a 3 vonaljelet összesodornám és bedugnám az erősítőbe,de sajna az nem jó.ezért azt hittem na majd ez,úgy látszik tévedtem na de száz szónak is egy a vége : sorry
Következő: »»   54 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem