Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok . Nagyon kezdő vagyok ,de szeretnék venni programozot és elkezdeni probálkozni. Tudtok ajánlani programokat és megtudjáok mondani milyen nyelven érdemes kezdeni ?
A nyelv kérdése örök vitatéma. Sokan az assembly-re esküsznek (én is
) vannak akik a C-re vagy valamelyik hasonlóra. Biztos kicsit részrehajló vagyok, de szerintem az elmúlt időkben több példát is láttam/láttunk, ami C-ben és társaiban majdnem megoldhatatlan, legalábbis ugyanazon a PIC-en biztosan. A 12F/16F/18F szériás PIC-ek adatlapjaiban az utasításkészlet és a mintapéldák is assembly nyelven vannak. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2015
Köszönöm. Assembly hez program iró szoftver esetleg?
Köszönöm. Elvileg akkor ezzel a progival Assembly ben megírom a programot es azt fel tudom egyből írni PIC re vagy még át kell kosolnpm egy másikkal?
Ezzel meg tudsz oldani mindent. Bár én Notepad++-ban írom általában a forrást, de ez az én saját perverzióm. Nézd meg ezt a videót kezdésnek. Bevezet az Mplab-ba is.
En meg FAR commander editoraval ( F4). Az is jo kis perverzio, de azt szoktam meg. A feher alap nem jon be
Szia! Köszönöm a segítséget, végül sikerült működésre bírni a DAC-ot. A mikroC saját SPI függvényeivel. Nem tudom miért, de a fordító is produkált furcsaságokat, a projektbe amivel több napja szórakoztam nem lehetett már új változót deklarálni. Egy új projekt nyitása megoldotta a problémát.
Először így sem ment, aztán mégis megjavult valahogyan...
Üdv.
Mi a memória bank fogalma és mi az utasítás végrehajtás lépései ?
Örülök, hogy megoldódott. Ezek a jelalakok már sokkal szimpatikusabbak!
Sziasztok!
A PIC analóg bemenete megharagszik, ha nem 10k poti megy rá hanem 4.7k poti?
Sziasztok. Ujra kérdezek. esetleg nem létezik valami pic emulátor program amivel elkezdhetnék bibelödni mig nem jön meg a programozom? Pickit2 az nekem elég ugye?
Vagy van az MPLAB belső szimulátora, de ez csak változó szinten működik, ha látványosabb kell akkor vagy a proteus isis vagy a tina, de mind kettő fizetős, ha jól emlékszem.
Pl a Proteus mennyire pontos ? Ha ott valamit megcsinálok akkor az élőben is ugyan ugy müködik?
Gondolom most kezded az ipart.
Idézet: „Pickit2 az nekem elég ugye?” Én amire használtam hibátlan volt kezdésnél nem hiszem, hogy "hazudni" fog, de nekem az "összetettebb" dolgokkal se volt vele problémám(LCD, I2C, SPI, hőmérő stb..).
Igen most szeretném, nagyon érdekel a pic ,de bevallom fingom nincs hogy hogy kezdjem
Olvasd el az itteni pic-es cikkeket. Led villogó, gombok, karakteres lcd kb ez legyen a sorrend.
Proteus nagyon jó.
Nekem 99%-ban minden működött élesben is amit a szimulátorban megírok
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy tudna e nekem valaki segíteni, a tized és a 100-ad másodperceket Timer1-el vhogy létrehozni, mert a real time clockban, csak a másodpercig vannak benne a dolgok. A dátum és az idő rendesen működik. csak kellene nekem még százodmásodpercig az óra. Itt a kódom:
Nem tudom, hogy a 32 bites processzorokban, hogy van az órajel ütemezés (hány órajel egy utasítás). De a timer1-nek van egy PR1 periódus regisztere ha ebbe a megfelelő számot írod akkor minden megszakításánál meg kapod a század másodperceket és ha megszámolsz egy másik változóban 10 ilyen megszakítást akkor kapsz tizedmásodpercet.
Sziasztok!
Olvasgatva az oldal cikkei közt megakadt a szemem ezen . Tudnék viszonylag olcsón szerezni nixie csövet, viszont a pic-kel bajban vagyok. Milyen áramkör, és milyen programok kellenek, hogy egy pic16f628a-ba beégessem a programot? Még sose csináltam ilyesmit, van esetleg valami leírás? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2015
Szia!
Ha csak a nixie csöves óra pic-éhez kellene a programozó, és van a gépeden LPT port, akkor szerintem ez a legalkalmasabb: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2015
Ha továbbiakban nem akarsz PIC-ezni akkor felesleges ilyennel foglalkozni, ha meg akarsz PIC-ezni akkor vagy egy PK2 klónt kell építeni vagy venni PK2-öt vagy PK3-at. Vagy ha nem akarsz PIC -ezni csak ez az óra érdekel, küldök neked egy felprogramozott PIC -et hozzá.
Ha küldenél egy felprogramozottat, azt megköszönném, egyenlőre még nem szeretnék ezen kívül foglalkozni a PIC-kel
Hasonlítsd össze az adatlapokat! A legfőbb eltérést a megengedett maximális tápfeszültségnél találod meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

) vannak akik a C-re vagy valamelyik hasonlóra. Biztos kicsit részrehajló vagyok, de szerintem az elmúlt időkben több példát is láttam/láttunk, ami C-ben és társaiban majdnem megoldhatatlan, legalábbis ugyanazon a PIC-en biztosan. A 12F/16F/18F szériás PIC-ek adatlapjaiban az utasításkészlet és a mintapéldák is assembly nyelven vannak.