Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   34 / 196
(#) Lava hozzászólása Nov 2, 2015 /
 
Sziasztok!
Ma vettem egy kiforrasztó állomást. Nagyon jó társ ,és bevált!

4851_big.jpg
    
(#) Alkotó válasza Lava hozzászólására (») Nov 2, 2015 /
 
Ha már egy nap alatt "bevált" jelzőt kapott, akkor az valóban nagyon eltalálta a szád ízét. Nálam esetenként csak hetek múlva jönnek elő a bosszantó hiányosságok egy-egy eszköz kapcsán.
(#) KTobi válasza Lava hozzászólására (») Nov 2, 2015 /
 
Nem túl stabil a páka rögzítése a műanyag fogantyúba, van 2mm játéka a hegyének jobbra-balra. Vigyázz az üvegcső leszedésével, elölről kell kiemelni, egyszer próbálod hátul máris reped.
Különben hasznos és egész sokat dolgozott már.
(#) Lava válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 3, 2015 /
 
Igen nagyon tetszik ,egyből befogtam ,és jó pár IC-t kiszedtem vele frankón .Bár lehet jönnek ki hibák ,de remélem hosszú életű lesz
(#) Lava válasza KTobi hozzászólására (») Nov 3, 2015 /
 
Nekem nincs semmi játéka ,stabilan van benne. Bár az üveg kiszedése még nem történt meg ,próbáltam kiszedni ,nos ez még fejtörést okozott ,de talán ráérzek a hogyanra . Köszi a jó ötletet.
(#) kocsgab002 hozzászólása Nov 14, 2015 /
 
Sziasztok.
Köszönöm a vészleállító gombbal kapcsolatos hozzászólásaitokat, szakmai vitát, sokat tanultam belőle. Ma az egyik fórumtársunk jóvoltából szereztem egy mágneskapcsolót a műhelyem felszereléseként, remélem jó lesz. Sajnos az itteni beszélgetésünk át lett helyezve a villanyszerelős topikba, így a továbbiakban ott várom a segítséget a műhelyem kapcsolótáblájának építésével kapcsolatban
(#) ha6qt hozzászólása Nov 15, 2015 /
 
Sziasztok,

Egy kérdésem volna felétek. Hogy hívják azt a csavarhúzót, aminek a csavarjához látszólag egy lapos csavarhúzó kellene, de a vájat közepén egy sziget található? Így kvázi egy kétágú villával lehetne kicsavarni.

Sajnos a befűrészelt lapos csavarhúzó nem jöhet szóba, ügyfelek ilyen készülékeinek csavarjait kell kicsavarnom, szép munkával.

A kép bal alsó sarkában látható csavarról van szó. Mezei barkácsboltban lehet kapni ilyet, valahol Budapesten mondjuk az M3 vonalán?

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015

javit_rt.jpg
    
(#) elektroncso válasza ha6qt hozzászólására (») Nov 15, 2015 / 1
 
Általában BIT készletekben árulják többedmagával.
Nekem hasonlóm van.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
(#) mikrokapcsolo válasza ha6qt hozzászólására (») Nov 15, 2015 /
 
Idézet:
„Sajnos a befűrészelt lapos csavarhúzó nem jöhet szóba, ügyfelek ilyen készülékeinek csavarjait kell kicsavarnom, szép munkával.

Ezt a részt nem értem. Ha veszel egy ilyen csavarhúzót, vagy készítesz egyet, ugyanúgy fog kinézni, ugyanúgy tudod használni. Én egy kis lapos csavarhúzóba dremmel-lel vágtam egy kis nyílást, de van ilyen bitfejem is. Van ahova a bitfej nem fér/ér be. Egyik ismerősöm kérdezte, hogy hol vettem azt a csavarhúzót, és meglepődött, amikor mondtam neki, hogy csináltam.
(#) ha6qt válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 15, 2015 /
 
Megértelek, de maradjunk annyiban, hogy én vásárolni szeretnék egyet
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
(#) mikrokapcsolo válasza ha6qt hozzászólására (») Nov 15, 2015 /
 
Rendben, nem kötekedni akarok, csak alternatívaként mondom.
Magyarul nem tudom mi a hivatalos neve, de külföldiában így keresheted: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
(#) BarnaPili válasza ha6qt hozzászólására (») Nov 15, 2015 / 1
 
Szerintem ha egy csavarhúzót veszel direkt erre a célra,és szépen befűrészeled,meg nem mondja az ügyfél,hogy nem gyári. Nem kell ennyire szerszámsznobnak lenni
A bitkészlet egészen addig használható,míg a bittartó befér a csavar lyukába. Ha mélyebben ül,nem fér bele . Ha az ügyfél azt nézi, milyen szerszámmal dolgozol,az régen rossz. Külömben is,mikor javítok valamit,engem zavar,ha néznek.
István
(#) Massawa válasza ha6qt hozzászólására (») Nov 15, 2015 /
 
Ilyen csavarhuzot még külföldön is nehéz beszerezni, legfeljebb bit formában annak minden itt is leirt hátrányával. Az ilyen csavarok pontosan amiatt lettek ilyenek, hogy mezei szerszámmal ne lehessen kicsavarni, igy csak azok férhetnek hozzá, akik erre jogosultak (átmentek valami okitáson) és ez alkalombol kaptak ilyen szerszámot is. Azaz venni a legjobb eesetben a gýartotol lehet (ha hajlandok eladni).
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
(#) mikrokapcsolo válasza Massawa hozzászólására (») Nov 15, 2015 /
 
Ebay tele vele: Bővebben: Link
(#) 06smici válasza ha6qt hozzászólására (») Nov 15, 2015 /
 
Azért nem annyira elérhetetlen a gyári csavarhúzó sem. Most hirtelen fairtoolnál találtam ezt. Valahol a fairtool környékén van egy másik bolt is, a wiha hazai forgalmazója. Ott is biztos lesz. De neten is csomó helyen találkoztam már vele szerszámok között keresgélve. Talán még vaterán is van fent.
(#) SzervízMacska válasza ha6qt hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Itt a luxus verzió. Van is egy ilyenem, csak most nem találom...
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Kényszerhelyzetben egy sima csavarhúzóba bevágható ez a mélyedés, nyákfúróba fogható kis fémvágótárcsával. Én így csináltam, mert 50Km-re az első bolt, ahol kapni lehetne.
(#) ha6qt válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólást!
(#) Hurkafej1 hozzászólása Nov 20, 2015 /
 
Sziasztok.
Van tapasztalata valakinek multifunkciós barkácsgépek tekintetében?
A 3 kiszemelt: Skil1116, Skil 1415AD, Extol Premium mini köszörű.
Pár tartozék mindhez van. Az Extol-hoz van felxibilis hosszabbító is, viszont arra 1, a többire 2 év a garancia.
(#) zolika60 válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Nov 20, 2015 /
 
Szerintem az Extol van olyan jó mint a Skil. Ha nem iparszerűen használod nem okoz gondot a kevesebb garancia. Nem fog két év alatt tönkremenni.
(#) vizor válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Nov 20, 2015 /
 
Flexibilis hosszabbító nélkül ne vegyél. Aranyat ér. Nekem "Budget" van, már vagy 10 éve teszi a dolgát. Adtak hosszá flexi hosszabbítót, egy asztalra csavarozható állványt amire rá lehet akasztani a gépet, meg egy komplett szerszám és befogópatron készletet, mindezt egy alu kofferben, 6 ezerért.
(#) Hurkafej1 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 20, 2015 /
 
Nem tervezem az iparszerű használatot, csak dobozolásnál kivágások, nyák fúrás stb...
Skil-el van egy jó tapasztalatom.
Az Extol tényleg jól néz ki, koffer, tartozékok stb... Lehet az lesz. Remélem nem csak a neve premium
(#) MikulaSan hozzászólása Nov 20, 2015 /
 
Találkoztam már én is érdekességgel, nekünk Alko márkájú a láncfűrészünk viszont eléggé sokat használtuk erdőgazdálkodás végett. Tartósabb mint a Sthil ugyanolyan keverési aránnyal (sthil keverő olaj) és ugyanazon lánckenő olajjal. érdekesnek tartom mert a sthil 2 max 3 idény ez a gép (Alko) 5 idényét nyomja és még nem kellet hozzá nyúljak csak vezetőt és láncot cserélnem rajta. A Sthilen már a csillag kereket kellet már cserélnem illetve az olajzást kell figyelnem mert elég sűrűn dönt ugy hogy nem akar olajozni többszöri szervizbevitel után sem. Ezt a ""tesztet"" nem egy Sthil el végezünk hanem 3 különböző típussal. Nem mindig a márkás termék a jó termék D
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
(#) zolika60 válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Nov 20, 2015 /
 
Nekem meg egy rossz tapasztalatom a Skil akkus fúrómmal. Gyenge vacak műanyag. legalább háromszor tört el különféle helyeken a háza. Nem javították garanciában mert azt mondták biztos leejtettem magasról. Az akkuja pedig a garanciális idő lejárta után pár héttel halt meg.
(#) mark.budai válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Nov 20, 2015 /
 
Én talán két éve vettem az Extol kofferes, flexi száras gépet, 12000Ft körüli áron. Többezer nyák furat, emellett rendszeres fa és alumínium marás, sőt tulajdonképpen majdnem minden meló, amit a géphez adott tartozékokkal végezni lehet. Semmi baja a gépnek, gyönyörűen megy, és szerintem ez így is marad egy darabig.

Elég komoly lavinát indítottam a DVD írós hozzászólásommal, ahogy látom, senki nem használ ilyet. Valószínűleg igazatok van. Én is inkább egy pendrivera mentem a cuccokat, mint lemezre, de a kocsiba kell cd-t írni, illetve így olvasni sem tudok, pedig elég sok cuccom van cd-n.
(#) Hurkafej1 válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 20, 2015 /
 
Köszi a hozzászólásokat, az Extol-t vettem meg.
Ha valakit mér érdekelnek, akkor az edigital-on van leakciózva ez és a skillek is.
(#) borvendeg hozzászólása Nov 23, 2015 /
 
Kedves proxxon tulajdonosok!

Sok évig használtam különböző dremel gépeket. Most hogy tönkrement a többedik is és fordult meg a kezemben proxxon is meghoztam a döntést hogy proxxont veszek.
Kérdésem aki használt már FBS240/E-t illetve PROXXON Micromot IBS/E 28481 melyiket ajánlja, mi a különbség a kettő között. Teljesítményben elvileg ugyanaz.

Köszi.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2015
(#) Massawa válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
A 240E egy kézi szerszám a másik meg állványba valo. Valamikor ilyen volt a CNC gépem marofeje. Ahhoz egy kicsit gyenge volt igy kicseréltem elöbb Kinzora majd most egy profi Kres marofejre.
Ha kézböl dolgozol mint régen a Dremellel akkor a 240-st vedd meg.
(#) borvendeg válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Köszi a segítséget!
(#) Attila86 hozzászólása Dec 12, 2015 / 13
 
Az eddigi egy AideTek tárolóm mellé vettem még kettőt, hogy be tudjak rendezkedni a 0805-ös tokozásra is. Véleményem szerint ennél jobb SMD alkatrész-tárolási lehetőség nincs. Akkora mint egy könyv így könnyen szállítható, 500-600db alkatrész simán belefér egyetlen rekeszbe, sok (144db) kis rekesze van és minden egyes rekesz külön-külön nyílik. Felmerülhet a kérdés hogy ez mit keres itt ebben a topikban, hiszen mi ebben az építés?! Nos a helyzet az hogy a kis rekeszek felcímkézése, a címkék kivagdosása, a rekeszek alkatrészekkel való megtöltése három teljes napba telt, szóval van munka benne bőven. Már az alkatrészek beszerzése sem volt egyszerű; a Lomexből külön felhívtak mobilon hogy a számlázási rendszerük csak 140db tételt tud kezelni.
Közben elkészült a digitális labortápom következő prototípusa is, ez csupán egy délutánomba került. Bár pár alkatrész még hiányzik belőle. Az első prototípus rengeteg sebből vérzett, ez viszont már sokkal jobb lesz. Annál még 1206 tokozású ellenállásokat és kondikat használtam, ezen viszont már 0805-ök vannak. Ez a tokozás szerintem sokkal jobb, rengeteg helyet meg lehet vele spórolni, miközben a 1206-hoz képest tulajdonképpen nem igényel lényegesen precízebb forrasztási munkát. A Samsungnál néhány éve forrasztgattam 0201 tokokat is, na az már tényleg elég pici.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2015
Következő: »»   34 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem