Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális mérleg
 
Témaindító: elcső, idő: Ápr 10, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 6
(#) alex01 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
sencor mérleg szerintem,ebből a mérlegből készítették,ezt:kaptármérleg szerinted,mi lehet rajt átalakítva?
(#) proli007 válasza alex01 hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
Én, mint írtam nem ismerem ezeknek a belsejét, de hogy a videón látható elektronika nem egy személymérleg belseje az szinte biztos..
(#) alex01 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
értem,köszi
(#) Kovidivi válasza alex01 hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
Ez tényleg érdekes... Ha nekem kellene ilyen szerkezetet készítenem, csak a nyúlásmérő bélyegeket, a műveleti erősítőt, az infra kapcsolatot, és az LCD kijelzőt használnám, minden mást egyénileg oldanék meg. A tárázáskor fejjel lefelé áll az egész mérleg, szóval a pontosság számomra kétséges. Normál állásban kellene tárázni.
(#) alex01 válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
az a baj,annyira nem értek az elektronikához,hogy meg tudjam oldani egyénileg
(#) kissi válasza alex01 hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
Én úgy láttam, hogy a mérést is és a tárázást is indítani kell egy nyomógombbal ( ami a sima mérlegeken is megtalálható ! ), tehát valószínűleg csak egy átvezetékezés !
(#) alex01 válasza kissi hozzászólására (») Márc 29, 2015 /
 
csak a mérést indítja,úgy hogy odaérinti,nem?a tárázás,akkor van,mikor berakja az elemeket..
(#) kissi válasza alex01 hozzászólására (») Márc 29, 2015 /
 
Igen, igazad van a tárázás tekintetében, csak nem értem a kérdésedet, mert ott azt írtad, hogy itt is ( a linken ) megcsinálták a folyamatos mérést, közben meg nem, mert gombot, ill. elemcserét használnak a működés során... !?
(#) rockersrac hozzászólása Dec 17, 2015 /
 
Sziasztok! Némi segítségre lenne szükségem: kellene egy (mondjuk max 1kg méréshatárú) pici digitális mérleg. Ezzel nem is lenne baj, mert pl lehet dohánymérleget is(azthiszem ez a neve) kapni a piacon, ami tudja a 0.1g felbontást. No és akkor most jön a probléma: folytom(mérés KÖZBEN is) kikapcsol-nem elem merülés a gond, mert direkt minőségi, új elem van benne. A másik gond ezekkel, hogy van egy mérendő eszköz(továbbiakban malacorr), aminek epoxival együtt x+-1g kell a súlya legyen, és erre figyelni kell, mert: az epoxi is ki van számolva, hogy egy tubus epoxi x malacorrhoz elég. A másik baj a kikapcsolás mellett, hogy nem kellően pontosak ezek a mérlegek, ugyanis nem egy, meg nem két(hanem kb minden mérésnél) belefutottunk abba, hogy mutat x grammot, a mérleg, miközben nyomva van bele az epoxi, majd hirtelen y gramra ugrik, és az meg már sok. Erre keresek valami uc-s megoldást, mert bár nem valószínű hogy olcsó lesz az eszköz, de ígyis inkább egyszer legyen kicsit drágább, de jó, mert az hamar visszahozza az árát, ellenben a fent említettekkel, mert az meg roppantul hátráltatja a munkát. Lehetőleg tára funkció is legyen benne, mert az is fog kelleni bele. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Hp41C válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 17, 2015 /
 
Idézet:
„... folytom(mérés KÖZBEN is) kikapcsol-nem elem merülés a gond, mert direkt minőségi, új elem van benne. ...”

Akkor kapcsolnak ki, ha a mért érték nem változik jó ideig.
(#) rockersrac válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 17, 2015 /
 
Igen. Alapból. De ha csorog bele az epoxi folyamatosan, meg az epoxi keverőcsöve is hozzáér néha, akkor is kikapcsol. Meg 1-2mp szerintem nem hosszú idő.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2015
(#) Kovidivi válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 17, 2015 /
 
Nyilvános program nincs a neten. A mérlegből csak a nyomásmérő bélyeget tudod használni, e köré fel kell építened minden mást. Mérőkör, uC. Sajnos ez ilyen. Átalakítani sem lehet a mérleget, hogy ne kapcsoljon ki. A pontosságban az ugrás pedig azért ilyen, mert a mért érték kóvályog fel-le fél grammot, ilyenkor ne ugráljon az utolsó számjegy, a másik pedig, hogy mire bemelegszik, az is azzal jár, hogy szép lassan driftel a mért érték, pl. bekapcsoláskor, és nem lenne jó, ha 10perc után 2grammot mutatna a mérleg üres tálcával. Ilyenkor mindig újra nullázza magát.
(#) rockersrac válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 17, 2015 /
 
Értem. És hogy lehet ezt megoldani? Mármint ha tárázás nincs rajta nem eget verő gond, itt leginkább a pontosságot(pontosabban hogy a mérés-kijelzés folyamatos legyen, ne csinálja azt mint a másik mérleg) kellene valahogy megoldani, és hogy ne kapcsoljon ki, max a kijelző világítást vegye le x idő nem használás után. És köszönöm hogy te segítettél, és nem úgy álltál hozzá, hogy ezt így nem lehet.
(#) Bakman válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 17, 2015 /
 
Amennyire én tudom, nem olyan egyszerű a tömegmérés elektronikusan. Nem tudom mennyire járható út, de én valami ilyesmit keresnék: Bővebben: Link. Tárázáshoz pedig egy számológép kell...
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2015
(#) rockersrac válasza Bakman hozzászólására (») Dec 17, 2015 /
 
Ezt nem is gyanítottam, hogy egyszerű, csak sajnos nagyon nagyon megnehezíti a dolgunkat hogy ilyen pontosságban kell mérni, a mérleg meg nem úgy mér, meg kikapcsol miközben a mérendő súly meg változik, mert csorgatom bele az epoxit, az meg ilyenkor feleslegesen köt belefelé a keverőbe, ezzel is nehezítve még a dolgunkat. És ezért keresem rá a megoldást, mert így meg nem tudunk dolgozni, ami meg mint tudjuk nem jó dolog. Itt az lenne a leginkább fontos, hogy ne kapcsoljon ki, és hogy valamiképp megoldható legyen hogy folyamatosan mérje a súlyt, vagy legalábbis kellő folyamatosságú legyen ahhoz, hogy tartani lehessen a +-1G pontosságot. Tudom nehéz feladat, de sajnos ez van ,,megkövetelve"
(#) Bakman válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
A videón egy analóg mérleg van, itthon is kapni ilyesmit (Tripple Beam 700). Ez tuti nem kapcsol ki, 0,1 g pontosságú. Ahogy nézegettem az árakat, nem egy egetverő összeg. Ha sürgősen kell, én tuti vennék ilyet, aztán gondolkodni a digitális mérlegen.
(#) borvendeg válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Hello!
Szerintem a mérési gyorsasággal van gond. Az lehet a baj hogy lassan mintavételez a mérleg és a két mintavétel között sok epoxi folyik a mérlegbe.
Ha lassabban csorgatnád bele lehet hogy megoldódna(vagy legalábbis ki lehet szűrni hogy ez e a hiba amit írtam).

Ha ez így van akkor olyan mérleg kell/vagy olyat kell építeni ami gyorsabban mintavételez.
(#) rockersrac válasza borvendeg hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Jól írtad, a sűrűbb mintavételezés jó megoldás. Viszont ha lassabban csorgatom az epoxit, akkor: esélyes hogy beleköt a keverőbe, és emellé nem haladunk. Nem sürgős, január elejéig most pihi van a cégnél.
(#) crazybob válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Üdv!
HA ilyen probléma van, akkor miért nem vásároltok egy laboratóriumi tára mérleget? Nem egy eget verő összeg, de cserébe pontos.
Mérlegek MT-EXB 10002 táramérleg 1000g/0,01g ára: 70.000 Ft
(#) rockersrac válasza crazybob hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Ennyire sajna nem ,,vastag" a cég, meg abban semmi kihívás nincs, ha ,,csak megvesszük"
(#) Bakman válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Idézet:
„Ennyire sajna nem ,,vastag" a cég”
Olcsóbb pazarolni az anyagot/munkaidőt?
(#) rockersrac válasza Bakman hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Valóban egyik sem olcsó megoldás, de ezzel is tanulni szeretném a leendő szakmám(elektronikai műszerésznek tanulok, és még fél évem van hátra), meg mondom a kihívás is benne van a dologban.
(#) zsoltee0001 válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Szia
Miért nem csinálsz egy kis mechanikát ami mondjuk 5 másodpercenként megnyomja a mérleg serpenyőjét, így nem kapcsol ki, mert érez egy intenzívebb változást.
Üdv
(#) Bakman válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Ezt ajánlom végigolvasni (3,2 oldalnyi): Bővebben: Link.
(#) pont válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 19, 2015 /
 
Egy saját fejlesztésű századgrammos (mert ha tizedes pontosságot akarsz, akkor százados mérleg kell, mert az utolsó számjegy az mindig ugrál) többe kerülne mint ezek: Bővebben: Link Nekünk az EMB 200-2-es van (Kb. 100 Euro) kb 2-3 perc után kapcsol ki (ha lényeges megmérhetem) vagy nyomni kell egy Tara-t, mert mint írták így pontosítja magát, tehát ha megoldod akár elektronikusan vagy mechanikusan a Tara-t, nem fog kikapcsolni sosem.
(#) rockersrac hozzászólása Dec 20, 2015 /
 
Úgy néz ki, hogy sikerült egy mérleghez hozzájutni, ami megfelel az ,,elvárásoknak", már csak az a kérdésem, hogy miképp tudom ellenőrizni, hogy valóban pontos-e? Valami etalon súlyt tud ajánlani valaki amivel meg tudom nézni, hogy pontos-e vagy sem? Előre is köszönöm!
(#) KBal76 válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 20, 2015 /
 
Elsô körben kaphatóak etalon súlyok (békebeliek kis fa dobozkákban voltak). Második körben a (mostanában vásárolt) családi ékszerek (gyûrûk, nyakláncok) súlyai ismertek (a számlájukon biztosan rajta van).
Lehet hülyeség, de egy kitárázott edénybe (orvosi) fecskendôvel felszívott/kimért cm3 deszt-víznek is ismert a súlya.
(#) vzoole válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 20, 2015 /
 
(#) Kovidivi válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 20, 2015 /
 
Mondok jobbat: a pénzérmék súlya nagyon pontosan van szabályozva, én azzal kalibráltam. Mosd meg, hogy a koszt ne mérd hozzá. Minél több ugyanolyan darabot használsz, annál jobban átlagolódik az érmék súlyának a hibatűrése is.
(#) rockersrac válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 20, 2015 /
 
Melyik érme mekkora kellene legyen súlyra?
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem