Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Hello! Már két éve felettem ezt a kapcsolást..
Szia!
Szokásodhoz híven ismételten megvédted az analóg technikát. Nagyon köszönöm, hogy ajánlottad. ![]()
Nincs ebben semmi, sem pozitív, sem negatív. Kontrollerrel minden egyszerűbb. De a periféria részeket megúszni nem lehet, és akkor már nem biztos hogy fizikailag is az, vagy ugyan ott vagy. A uC leginkább flexibilisebb a dolog, ha tévednél abban amit szerettél volna.
Mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai. Egy biztos; sokunknak segítettél már a terveiddel, ezt nagyon köszönjük Neked!!!
![]()
Üdv.
Keresném a képen látható Samsung UE50F6400 LED tv.tápegységének a kapcsolási rajzát. A tápegység (sec code BN44-00624A)
III. Használjuk a keresést, mielőtt kérdést teszünk fel. Oka: Már korábban, másnak is felmerülhetett ez a kérdése, így lehet, hogy gyorsabban kapunk választ a kérdésünkre. Továbbá feleslegesen nem növeljük a megválaszolandó kérdések számát. Ha a felhasználó nem használta a keresést, és kérdése már több témában is megtalálható, a moderátornak joga van a felhasználót figyelmeztetni és a témát törölni.
Sziasztok!
Denon dra 325 kapcsolási rajzára volna szükségem.
Köszi, de nem tudom letölteni, regisztrálni kellene valószinüleg. Az oldalt nem ismerem így nem fogok.
A 335 nek megvan, ha nem lesz meg senkinek. majd kiokoskodom valahogy.
Szia! Nem akartam már ezzel a témával előjönni, de elromlott a csengőm.
Sikerült szereznem egy UM66T dallam IC-t. Ezt a rajzot néztem ki hozzá. De 4,75V 550mA mobiltöltőről, és nem tudom, hogy hogy vezessem ki az áramot, mivel ez akkor szól, ha kap áramot. Nincs kapcsoló kimenet, és ezt végig nyomni kell, hogy szóljon.
A csengő gomb egy monostabilt indítson, és az adja a tápot az IC-nek.
Nem akarom nagyon túlbonyolítani. Viszont áramot akarok kivezetni a csengő kapcsoló érintkezőin.
Sziasztok!
Szükségem lenne a Samsung UE32EH5000 Led tv service manual-jára. Tudnátok segíteni? Köszönöm.
Mi baj van vele ?
Próbáld meg a csatolt kapcsolással.
Szia!
Nem működik a háttérvilágítás.
Az a baj ezekkel az Ic-kel, hogy van belőlük olyan ami S-re és van amelyik L-re végződik. Ez a kapcsolás az S-re végződőekhez jó, mert az gombnyomás után lejátsza a dallamot és megáll. Az L-re végződő viszont addig zenél amíg tápot kap. Így ahhoz szerintem egy monostabil időzítőt kellene készíteni, ami annyi ideig adja a tápfeszt, amennyi a dallam hossza.
Képtartalom az van ?
De nekem az elsődleges kérdésem az, hogy hogy vezethetek ki a kapcsolóra áramot, ami által nappal is jól láthatóan világítana egy opálos LED narancssárgán(p+z), és mikor megnyomják, mondjuk pirosan. Csak két vezeték van.
Igen, azzal nincs gond!
Sziasztok!
Van nekem az autóba utólagosan 2 műszer, egy Olajnyomás és egy Feszültség mérő. Az olajnyomás mérő egyenlőre nem működik az olajnyomás mérő szenzor miatt. A Feszültség mérő az működik, de van egy hibája, mégpedig az hogy nincs benne hőkompenzáció. Ilyen hidegben működik hellyel közzel helyesen, de amint befűtök az autóban vagy a környezeti hőmérséklet melegebb, kevesebbet mutat a műszer. A műszerek analóg lengőtekercses műszerek. Vissza rajzoltam a rajzát, hová kellene és milyen hőkompenzációt beiktatni? Vagy maga a műveleti erősítő hibájából adódik ez? Előre is köszönöm a választ! Kapcsolási Rajz
Egy feszültségmérő áll az alapműszerből és az előtét ellenállásból. Tehát csak egy helyes értékű ellenállásra lenne szükséged és ki lehet hajítani az "elektronikát" a műszerből.
Köszi a választ!
Erre gondoltam én is a Feszültség mérőnél, de az olajnyomás mérő? Az már azért kicsit komplikáltabb dolog. Ha jól tudom az ilyen lengőtekercses műszereket mA/ uA-ben "méretezik" csak ezt kell megmérnem és számolnom egy ellenállást hozzá? A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
Esetleg tudsz hozzá service manualt? Nagyon jó lenne.
A rjazon melyik műszer látható? Én azt hittem, ez csak a fesz. mérő.
Ez az olajnyomás mérő, lehet hogy nem írtam egyértelműen
![]()
Most már végképp nem értem. Azt írtad, az olajnyomás mérő nem működik, mert a szenzor még hiányzik vagy hibás. A kapcsolási rajz is az olajnyomáshoz tartozik, miközben a fesz.mérő nem működik jól. Abban mik vannak? Ha csak egy szimpla ellenállás, akkor lehet, hogy az alapműszer mér hibásan a meleg miatt. Ha igen, akkor nincs mit tenni, cserélni kell.
Ez valami rettentő... Ott egy - rajz szerint 1A-es - stabilizátor, aminek a kimenete nem táplál mást, mint egy egységnyi erősítésű műveleti erősítő bemenetét. Ennek mi értelme vajon?
Aztán ezt a rettentően bufferelt, nem túl pontos feszültséget ráereszti egy másik műverősítőre, aminek a bemenetén birkózik vele a bejövő jel, kimenetre műszer. Primitív... A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |